| | |
02.02.2014 11:21 -
Re: Chyba ABS,ESP, chyba brzd...
|
2664025
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
jenze jsem v diag nenasel, kde by se soucasne zobrazoval stav tech spinacu. Lexia z diagbox 5.20. V kazdem pripade jsem je nemontoval dle tveho popisu, ale "sproste zacvakl" pri pedalu v klidu... (Ne)Vymackany dulek si zkusim nafotit, je tam houby videt. Hned jak to pujde (odopledne), zkusim je spravne nacvaknout... Jinak kdyz jsem na diag sledoval reakci snimacu na stisk pedalu, tlak v systemu se menil od 0 do vic, ale stale to ukazoval pedal je ovladan. Elektronika si mysli, ze je pedal seslaply, treti brzdove svetlo mirne zhne, bocni nesviti (bohuzel jsem prekontroloval mlhovky ne brzdovky). Po seslapnuti brzdy se rozsviti jen to treti svetlo.
jenze jsem v diag nenasel, kde by se soucasne zobrazoval stav tech spinacu. Lexia z diagbox 5.20. V kazdem pripade jsem je nemontoval dle tveho popisu, ale "sproste zacvakl" pri pedalu v klidu... (Ne)Vymackany dulek si zkusim nafotit, je tam houby videt. Hned jak to pujde (odopledne), zkusim je spravne nacvaknout... Jinak kdyz jsem na diag sledoval reakci snimacu na stisk pedalu, tlak v systemu se menil od 0 do vic, ale stale to ukazoval pedal je ovladan. Elektronika si mysli, ze je pedal seslaply, treti brzdove svetlo mirne zhne, bocni nesviti (bohuzel jsem prekontroloval mlhovky ne brzdovky). Po seslapnuti brzdy se rozsviti jen to treti svetlo.
|
|
02.02.2014 11:43 -
|
2664043
|
|
jumep
|
|
|
tak ti ten biely nespina
a netreba nic fotit, co nemas cit v prstoch? jamu ocitis
tak ti ten biely nespina
a netreba nic fotit, co nemas cit v prstoch? jamu ocitis
|
|
02.02.2014 11:48 -
|
2664045
|
|
jruze
|
|
|
MS02 napsal(a): jenze jsem v diag nenasel, kde by se soucasne zobrazoval stav tech spinacu. Lexia z diagbox 5.20. V kazdem pripade jsem je nemontoval dle tveho popisu, ale "sproste zacvakl" pri pedalu v klidu... (Ne)Vymackany dulek si zkusim nafotit, je tam houby videt. Hned jak to pujde (odopledne), zkusim je spravne nacvaknout... Jinak kdyz jsem na diag sledoval reakci snimacu na stisk pedalu, tlak v systemu se menil od 0 do vic, ale stale to ukazoval pedal je ovladan. Elektronika si mysli, ze je pedal seslaply, treti brzdove svetlo mirne zhne, bocni nesviti (bohuzel jsem prekontroloval mlhovky ne brzdovky). Po seslapnuti brzdy se rozsviti jen to treti svetlo.
No to jsi nenapsal e ti nejdou brzdová světla - vyměň árovky v zadních lampách(budou obě KO ) a potom poreferuj (a přítě napi vechno co je na autě jinak)
No to jsi nenapsal e ti nejdou brzdová světla :-)))) - vyměň árovky v zadních lampách(budou obě KO ) a potom poreferuj:-o (a přítě napi vechno co je na autě jinak);-)
|
|
02.02.2014 13:39 -
|
2664090
|
|
MS02
|
|
|
To jako ze kdyz se vymeni zarovky (ktere jsou asi OK), tak zmizi hlaska o seslapniti pedalu a chyba ESP/ABS? To snad ne... Nezamenovat priciny s dusledky, treti svetlo je spinane jinak nez bocni!
To jako ze kdyz se vymeni zarovky (ktere jsou asi OK), tak zmizi hlaska o seslapniti pedalu a chyba ESP/ABS? To snad ne... :-)) Nezamenovat priciny s dusledky, treti svetlo je spinane jinak nez bocni!
|
|
02.02.2014 15:16 -
|
2664143
|
|
jruze
|
|
|
MS02 napsal(a): To jako ze kdyz se vymeni zarovky (ktere jsou asi OK), tak zmizi hlaska o seslapniti pedalu a chyba ESP/ABS? To snad ne... Nezamenovat priciny s dusledky, treti svetlo je spinane jinak nez bocni!
Komu není rady - tomu není pomoci.
Já kdy jsem se učil a tahal jsem rozumi z ,,mistrů" tak jsem toto slýchal dost často (i teď kdy tahám rozumy z ,,mistrů elektrikářů-diagnostiků")a mnohdy alespoň za cigára nebo flaku.
A třetí je diodové(bezvýznamné)
Komu není rady - tomu není pomoci.:nevim;-)
Já kdy jsem se učil a tahal jsem rozumi z ,,mistrů" tak jsem toto slýchal dost často (i teď kdy tahám rozumy z ,,mistrů elektrikářů-diagnostiků")a mnohdy alespoň za cigára nebo flaku.
A třetí je diodové(bezvýznamné)
|
|
03.02.2014 10:33 -
|
2664387
|
|
MS02
|
|
|
Tak posilam vysledek: jeden zahumuseny spinac u pedalu brzdy a trocha sajrajtu na stycne plose pedalu (to byla ta nekoherence + ESP/ABS) plus praskle obe zarovky v brzdovych svetlech. Na prvni pokus jsem totiz zkotroloval zarovky v mlhovkach Potvora se to seslo ve stejny cas i s tema KO zarovkama (a ty byly menene pred JEDNIM ROKEM!). Vsem diky moc za podporu.
Tak posilam vysledek: jeden zahumuseny spinac u pedalu brzdy a trocha sajrajtu na stycne plose pedalu (to byla ta nekoherence + ESP/ABS) plus praskle obe zarovky v brzdovych svetlech. Na prvni pokus jsem totiz zkotroloval zarovky v mlhovkach :-p Potvora se to seslo ve stejny cas i s tema KO zarovkama (a ty byly menene pred JEDNIM ROKEM!). Vsem diky moc za podporu. :palec
|
|
16.02.2014 11:01 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2668883
|
|
Fery
|
|
|
Ahoj .Svítí mi abs Servis.Na displeji ABS Fault..Co s tím.Včera jsem měnil loiska zadní nápravy,která mi nechutně vrzala a měl jsem zadní kola do AČKA.Výměna obou stran 4 hod.Komplikace nastala jen tehdy ,kdy jsem se snail vyndat velkou závlačku na tyčce s nápravou.Jinak v poho.Ve jsem sloil.Ale po vyjetí z garáe,kontrolka ABS,jak jsem ji uvedl na začátku.Nemůe to být tím,jsem jsem tam pořádně nedotlačil čidla abs,a nepromazal?Děkuji za radu.
Ahoj .Svítí mi abs Servis.Na displeji ABS Fault.:-((((.Co s tím.Včera jsem měnil loiska zadní nápravy,která mi nechutně vrzala a měl jsem zadní kola do AČKA.Výměna obou stran 4 hod.Komplikace nastala jen tehdy ,kdy jsem se snail vyndat velkou závlačku na tyčce s nápravou.Jinak v poho.Ve jsem sloil.Ale po vyjetí z garáe,kontrolka ABS,jak jsem ji uvedl na začátku.Nemůe to být tím,jsem jsem tam pořádně nedotlačil čidla abs,a nepromazal?Děkuji za radu.
|
|
16.02.2014 11:24 -
|
2668903
|
|
jumep
|
|
|
najskor je to zle zalozenymi cidlami
najskor je to zle zalozenymi cidlami
|
|
16.02.2014 11:39 -
|
2668913
|
|
Fery
|
|
|
Take,pořádně nasadit čidla a dotáhnout?Jeto moné,e jsem je tam nedorazil,tak jak byly před tím.Tak si to zopakuji a díky.
Take,pořádně nasadit čidla a dotáhnout?Jeto moné,e jsem je tam nedorazil,tak jak byly před tím.Tak si to zopakuji a díky.:palec
|
|
16.02.2014 11:45 -
|
2668921
|
|
jumep
|
|
|
ak si ho nezlomil, tak budes videt ze je malo zasunute
dieru dobre vycisti a skus to znova
ak si ho nezlomil, tak budes videt ze je malo zasunute
dieru dobre vycisti a skus to znova
|
|
07.03.2014 13:17 -
|
2675407
|
|
Filip
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Mě se hláka nefunkční ABS a pak následuje hláka nefunkční ESP zobrazí při rychlosti nad 145 km/h . Svítěj kontrolky ABS/ESP. Auto se chová stále standartně, ádneý rozdíl . Po zastavení a vypnutí a znovunastartování hláka nenaskočí a kontrolky nesvítěj . Zatím jsem to neřeil, ale pomalu se blíí doba na pořízení jiného posunovadla a asi bych to měl dát do kupy. U je to delí dobu, ale mám dojem, e to začalo dělat po výměně lanovodů ruční brzdy. Mohla by tam být nějaká souvislost ? Podle toho co jsem pročet, e by také brzdový spínač ?
Mě se hláka nefunkční ABS a pak následuje hláka nefunkční ESP zobrazí při rychlosti nad 145 km/h . Svítěj kontrolky ABS/ESP. Auto se chová stále standartně, ádneý rozdíl . Po zastavení a vypnutí a znovunastartování hláka nenaskočí a kontrolky nesvítěj . Zatím jsem to neřeil, ale pomalu se blíí doba na pořízení jiného posunovadla a asi bych to měl dát do kupy. U je to delí dobu, ale mám dojem, e to začalo dělat po výměně lanovodů ruční brzdy. Mohla by tam být nějaká souvislost ? Podle toho co jsem pročet, e by také brzdový spínač ?
|
|
24.03.2014 18:22 -
|
2679785
|
|
Naglfar 98
|
Město: Velky Krtis, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim pani, stala sa mi taka vec, na c5 ll som asi 2 tyzdne dozadu menil platnicky brzdove, presiel som asi 2000 km, a teraz mi zacalo pipat service, a na pc vypise ze worn break pads, co je nemozne, ze su zodrate, tak neviem ci to je len chyba pc, a treba ro restartnut, s brzdamy totiz nic nieje... dakujem za kazdu radu
Zdravim pani, stala sa mi taka vec, na c5 ll som asi 2 tyzdne dozadu menil platnicky brzdove, presiel som asi 2000 km, a teraz mi zacalo pipat service, a na pc vypise ze worn break pads, co je nemozne, ze su zodrate, tak neviem ci to je len chyba pc, a treba ro restartnut, s brzdamy totiz nic nieje... dakujem za kazdu radu
|
|
24.03.2014 18:30 -
|
2679789
|
|
jumep
|
|
|
budes mat nieco s kablikmi na opotrebenie
alebo sa ti ten kabel zlomil a robi kontakt
budes mat nieco s kablikmi na opotrebenie
alebo sa ti ten kabel zlomil a robi kontakt
|
|
24.03.2014 19:21 -
|
2679814
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Nedávno jsem mněl tu samou chybu,počítač hlásil sjeté brzdové obloení a svítil servis,nael jsem u levého předního kola zlomený kablik,vyměnil jsem a hláka zmizela.
Nedávno jsem mněl tu samou chybu,počítač hlásil sjeté brzdové obloení a svítil servis,nael jsem u levého předního kola zlomený kablik,vyměnil jsem a hláka zmizela.
|
|
24.03.2014 19:45 -
|
2679820
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Zdravím ! Včera jsem měnil zadní náboj kola a neopatrností jsem zlomil čidlo abs. Hlásilo to nefunkční ABS,ASR. Dnes jsem koupil a namontoval jiné starí čidlo. Jetě jsem s tím nejel, ale po montái mi to hlásí nefunkční ABS. Udělal jsem něco patně, můe být patné čidlo, nebo je to něčím jiným ?
Zdravím ! Včera jsem měnil zadní náboj kola a neopatrností jsem zlomil čidlo abs. Hlásilo to nefunkční ABS,ASR. Dnes jsem koupil a namontoval jiné starí čidlo. Jetě jsem s tím nejel, ale po montái mi to hlásí nefunkční ABS. Udělal jsem něco patně, můe být patné čidlo, nebo je to něčím jiným ?
|
|
24.03.2014 20:07 -
|
2679822
|
|
jruze
|
|
|
Dan 1 napsal(a): Zdravím ! Včera jsem měnil zadní náboj kola a neopatrností jsem zlomil čidlo abs. Hlásilo to nefunkční ABS,ASR. Dnes jsem koupil a namontoval jiné starí čidlo. Jetě jsem s tím nejel, ale po montái mi to hlásí nefunkční ABS. Udělal jsem něco patně, můe být patné čidlo, nebo je to něčím jiným ?
No buď je KO nebo jsi ho nedocvaknul a je daleko od magnetického věnečku,nebo jsi něco pos... na tom loisku - ten mag.krouek je dost citlivej. Nevím co stal starí,ale novej stojí tuím 800,-(něco jiného kdy to dělám třeba já za a) vyzkouím b) ručím za něj a v případě KO měním na záruku)
No buď je KO nebo jsi ho nedocvaknul a je daleko od magnetického věnečku,nebo jsi něco pos... na tom loisku - ten mag.krouek je dost citlivej. Nevím co stal starí,ale novej stojí tuím 800,-(něco jiného kdy to dělám třeba já za a) vyzkouím b) ručím za něj a v případě KO měním na záruku);-)
|
|
24.03.2014 20:17 -
|
2679823
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Náboj koupený v Hulíně, Opatrně jsem ho naklepal na osu a jakmile jsem chytnul závit, tak dotáhnul 250 Nm. Čidlo zkusím zítra vyreklamovat
Náboj koupený v Hulíně, Opatrně jsem ho naklepal na osu a jakmile jsem chytnul závit, tak dotáhnul 250 Nm. Čidlo zkusím zítra vyreklamovat
|
|
24.03.2014 23:21 -
|
2679852
|
|
jumep
|
|
|
nic nereklamuj, najprv prejdi 100 metrov / rozbehni nad 30km/h (alebo zmazni diagnostikou)
nic nereklamuj, najprv prejdi 100 metrov / rozbehni nad 30km/h (alebo zmazni diagnostikou)
|
|
24.03.2014 23:47 -
|
2679853
|
|
jruze
|
|
|
Kdy je chyba tak bude podle mne pořád,ale v měřených hodnotách stačí pohnout autem a vidí jestli snímá a které ne - pokud nesnímá nebude ani při jízdě.
Kdy je chyba tak bude podle mne pořád,ale v měřených hodnotách stačí pohnout autem a vidí jestli snímá a které ne - pokud nesnímá nebude ani při jízdě.:nevim
|
|
| |
|
|