| | |
02.01.2013 09:44 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2536059
|
|
Devilian
|
|
|
Hm, tak to naozaj vyzera, ze to bude mat suvis s rozvodmi. Asi si potrebuju sadnut. Menil sa totiz remen, a odvtedy vzdy, ked som so studenym motorom presiel urcitu vzdialenost na volnobeh, tak mi vyhadzovalo chyby ASR, ESP a vypol sa jeden valec (najskor prvy, potom na diagnostike pisalo, ze treti). Ako som ale prestal 'plachtit', a trochu som motor aj zohrieval, je po problemoch. Zeby tam bola nejaka ochrana? Ako som ale zacal jazdit bez toho dlheho volnobehu, auto ide ako hodinky.
Hm, tak to naozaj vyzera, ze to bude mat suvis s rozvodmi. Asi si potrebuju sadnut. Menil sa totiz remen, a odvtedy vzdy, ked som so studenym motorom presiel urcitu vzdialenost na volnobeh, tak mi vyhadzovalo chyby ASR, ESP a vypol sa jeden valec (najskor prvy, potom na diagnostike pisalo, ze treti). Ako som ale prestal 'plachtit', a trochu som motor aj zohrieval, je po problemoch. Zeby tam bola nejaka ochrana? Ako som ale zacal jazdit bez toho dlheho volnobehu, auto ide ako hodinky.
|
|
02.01.2013 17:17 -
|
2536157
|
|
jumep
|
|
|
nie, budu zle nastavene tie rozvody najskor ... dokonca na to bol popis ...
nie, budu zle nastavene tie rozvody najskor ... dokonca na to bol popis ...
|
|
29.01.2013 01:16 -
|
2542925
|
|
Centaury
|
Město: Liptovský Mikulá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 11 |
|
|
DObrý den. Chcel by som sa spýta čo by mohlo by so systémom ASR,ESP ked sa nedá tlačítkom ovládania pri prevodovke vypnú a nesvieti pri preklzovaní ani kontrolka na palubovke. A pritom diagnostika nič nehlási. PRedchádzajúci majitel mi nevedel ohladom toho nič poveda... A co je najzaujímavejie tak ABS ide ako má. Napadlo mi e či by nebolo moné e bola celá elektronika riadenia brzd vymenená z modelu bez ASR/ESP a preto diagnostika nič nehlási a ABS funguje ako má. Stretli ste sa stým niekto? Alebo ako by som to zistil či to ozaj nebolo menené a kde nájdem riadicu jednotku pre brzdy? alebo je to sučas čerpadla? Duhá chyba je e mi vypisuje AIRBAG fault, na Lexii napísalo niečo ako airbag na strane spolujazca je preruený obvod v sekcii 1. ...ale káble som prezrel a tam nevyzerá by nič.... mohlo sa niečo sta aj rozbukám? alebo kedy moe niečo takéto ete hlási? Nemoe to by aj iný airbag a ide len o zlý preklad?
DObrý den. Chcel by som sa spýta čo by mohlo by so systémom ASR,ESP ked sa nedá tlačítkom ovládania pri prevodovke vypnú a nesvieti pri preklzovaní ani kontrolka na palubovke. A pritom diagnostika nič nehlási. PRedchádzajúci majitel mi nevedel ohladom toho nič poveda... A co je najzaujímavejie tak ABS ide ako má. Napadlo mi e či by nebolo moné e bola celá elektronika riadenia brzd vymenená z modelu bez ASR/ESP a preto diagnostika nič nehlási a ABS funguje ako má. Stretli ste sa stým niekto? Alebo ako by som to zistil či to ozaj nebolo menené a kde nájdem riadicu jednotku pre brzdy? alebo je to sučas čerpadla? Duhá chyba je e mi vypisuje AIRBAG fault, na Lexii napísalo niečo ako airbag na strane spolujazca je preruený obvod v sekcii 1. ...ale káble som prezrel a tam nevyzerá by nič.... mohlo sa niečo sta aj rozbukám? alebo kedy moe niečo takéto ete hlási? Nemoe to by aj iný airbag a ide len o zlý preklad?
|
|
29.01.2013 12:14 -
|
2542957
|
|
jumep
|
|
|
toto sa fakt od pocitaca povedat neda
1. ABS jednotka v lexii zahlasi ako ABS jednotka a ESP ako ESP jednotka (moze byt ze to autobolo s ABS a niekto tam len prihodil tlacitko ESP ktore tam nie je - mozno vin by napovedal)
2. airbag - prejdi do spravneho vlakna - airbag sa netyka ESP
toto sa fakt od pocitaca povedat neda
1. ABS jednotka v lexii zahlasi ako ABS jednotka a ESP ako ESP jednotka (moze byt ze to autobolo s ABS a niekto tam len prihodil tlacitko ESP ktore tam nie je - mozno vin by napovedal)
2. airbag - prejdi do spravneho vlakna - airbag sa netyka ESP
|
|
14.02.2013 09:44 -
|
2548183
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
v priebehu jedneho tyzdna sa mi stalo ze mi auto asi po 1km jazdy vyhodilo ESP,ASR system faulty, trvale svietiaca kontrolka motora s a rozblikala. Hned nato auto uplne stratilo tah (ledva som sa preplazil cez krizovatku), neslo do otacok a cele auto sa zacalo triast. Po vypnuti a nastartovani vsetko OK. Mam podozrenie ze to je prilis skorym prepinanim na LPG.(auto bolo prepnute alebo a kurat preplo na LPG ked to zacalo)
v priebehu jedneho tyzdna sa mi stalo ze mi auto asi po 1km jazdy vyhodilo ESP,ASR system faulty, trvale svietiaca kontrolka motora s a rozblikala:-d. Hned nato auto uplne stratilo tah (ledva som sa preplazil cez krizovatku), neslo do otacok a cele auto sa zacalo triast. Po vypnuti a nastartovani vsetko OK. Mam podozrenie ze to je prilis skorym prepinanim na LPG.(auto bolo prepnute alebo a kurat preplo na LPG ked to zacalo)
|
|
05.03.2013 12:39 -
|
2554081
|
|
havlis
|
Město: Blany, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Darja napsal(a): je moný, e to vyhodí i chybu AP? Protoe tohle se mi přesně teď děje... ASR/ESP faulty a za chvíli následováno AP faulty. Samosebou nefunguje ani ABS po tom, co to vyjodí tyhle chyby.
Čau, a nemá náhodou V6 v plynu? Mě to dělá to samé, ale jen při rezervě benzínové nádre a při rezervě plynu taky, tak se to rosvítí.Stačí vypnout a zapnout motor, a zase to (někdy ) chvíli jde, ale kdy se doplní nádre, tak je to v pohodě.
Jinak se mi to stalo na dálnici, a dokud jsem nedolil benzín a ručička se nezvedla, tak se to spínalo. Podle mě, nějak počítač nechápe e kdy mám 0 dojezd, e to auto pořád jede. Jak se mi to stalo poprvé, tak jsem po dolití benzínu jel do Citroenu, a tam kdy to načítal , tak nic nenael. Prostě to udělá jen nějakou momentovou chybu.
je moný, e to vyhodí i chybu AP? Protoe tohle se mi přesně teď děje... ASR/ESP faulty a za chvíli následováno AP faulty. Samosebou nefunguje ani ABS po tom, co to vyjodí tyhle chyby.
Čau, a nemá náhodou V6 v plynu? Mě to dělá to samé, ale jen při rezervě benzínové nádre a při rezervě plynu taky, tak se to rosvítí.Stačí vypnout a zapnout motor, a zase to (někdy ) chvíli jde, ale kdy se doplní nádre, tak je to v pohodě.
Jinak se mi to stalo na dálnici, a dokud jsem nedolil benzín a ručička se nezvedla, tak se to spínalo. Podle mě, nějak počítač nechápe e kdy mám 0 dojezd, e to auto pořád jede. Jak se mi to stalo poprvé, tak jsem po dolití benzínu jel do Citroenu, a tam kdy to načítal , tak nic nenael. Prostě to udělá jen nějakou momentovou chybu.
|
|
06.03.2013 09:17 -
|
2554277
|
|
Devilian
|
|
|
citrus napsal(a): v priebehu jedneho tyzdna sa mi stalo ze mi auto asi po 1km jazdy vyhodilo ESP,ASR system faulty, trvale svietiaca kontrolka motora s a rozblikala . Hned nato auto uplne stratilo tah (ledva som sa preplazil cez krizovatku), neslo do otacok a cele auto sa zacalo triast. Po vypnuti a nastartovani vsetko OK. Mam podozrenie ze to je prilis skorym prepinanim na LPG.(auto bolo prepnute alebo a kurat preplo na LPG ked to zacalo)
Nemenil si nahodou rozvody? Presne toto mi robilo auto tiez po vymene remena. Ale uz to prestalo. Tiez som po priblizne 1 km dostal asr/esp a akoby sa vypol valec a ja som doskakal na zastavku (uz som to mal nacvicene ) a po vypnuti a nastartovani uz sa to neobjavilo. Potom si remen asi 'sadol', a auto uz ide normalne. Robilo to ale len ked som isiel vacsinu casu so studenym motorom na volnobeh. Ked som tam hodil kvalt a brzdil motorom, popripade drzal motor stale na rychlosti, nestalo sa to.
Nemenil si nahodou rozvody? Presne toto mi robilo auto tiez po vymene remena. Ale uz to prestalo. Tiez som po priblizne 1 km dostal asr/esp a akoby sa vypol valec a ja som doskakal na zastavku (uz som to mal nacvicene :) ) a po vypnuti a nastartovani uz sa to neobjavilo. Potom si remen asi 'sadol', a auto uz ide normalne. Robilo to ale len ked som isiel vacsinu casu so studenym motorom na volnobeh. Ked som tam hodil kvalt a brzdil motorom, popripade drzal motor stale na rychlosti, nestalo sa to.
|
|
30.04.2013 10:44 -
|
2573762
|
|
Janc
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Zdravím vechny, dlouho jsem tu nebyl. Ne, e bych neměl ádný problém, to u Pěáka ani není moný, ale vdy se to podařilo opravit.
Teď mám ale kumulovanou závadu. Začalo to, e mi několikrát se objevila hláka ABS/ESP chyba. Jak se objevila, tak zase zmizela. ádný nouzový reim se nekonal. Auto jelo normálně. Pak najednou se objevilo hláek víc. ABS/ESP, závada brzd, ABS závada, neukazuje rychloměr, nepočítá km, okamitá spotřeba stále 10l, průměrná rychle roste / nyní 9,2l /, nefunguje hydraulika a vyhazuje mi to pojistku F3 10A v motorovém prostoru / počítače ABS, odpruení, ESP/ASR /. Na diagnostiku jsem objednán po neděli. Píu proto, e jsem zvědav, zda s tím máte někdo zkuenosti. Děkuji za reakce.
Zdravím vechny, dlouho jsem tu nebyl. Ne, e bych neměl ádný problém, to u Pěáka ani není moný, ale vdy se to podařilo opravit.
Teď mám ale kumulovanou závadu. Začalo to, e mi několikrát se objevila hláka ABS/ESP chyba. Jak se objevila, tak zase zmizela. ádný nouzový reim se nekonal. Auto jelo normálně. Pak najednou se objevilo hláek víc. ABS/ESP, závada brzd, ABS závada, neukazuje rychloměr, nepočítá km, okamitá spotřeba stále 10l, průměrná rychle roste / nyní 9,2l /, nefunguje hydraulika a vyhazuje mi to pojistku F3 10A v motorovém prostoru / počítače ABS, odpruení, ESP/ASR /. Na diagnostiku jsem objednán po neděli. Píu proto, e jsem zvědav, zda s tím máte někdo zkuenosti. Děkuji za reakce.
|
|
08.08.2013 20:37 -
|
2606137
|
|
profiler
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Taky jsem měl problémy s vyskakováním hláky abs/esp faulty, taky neel tempomat .Po přečtení těchto příspěvků jsem koupil nový brzdový spínač a je po problému. Take díky vem za příspěvky do fóra.
Taky jsem měl problémy s vyskakováním hláky abs/esp faulty, taky neel tempomat .Po přečtení těchto příspěvků jsem koupil nový brzdový spínač a je po problému. Take díky vem za příspěvky do fóra.
|
|
25.08.2013 16:08 -
|
2612794
|
|
karneval
|
|
|
Servus klubáci. Dneska pri cca 90-100 km/h vyskočili hneď dve hláky naraz - Chyba motora a Chyba ESP/ASR. Motor stratil tak 1/2 výkonu a do kopca sa mu nechcelo ani na plnom plyne. U sa mi to stalo raz cca pred pol rokom a po vypnutí a natartovaní hláka zmizla. Teraz je tam stále a hneď pri tarte pípajú tieto dve hláky.
Treba zbehnú na diagnostiku?
Servus klubáci. Dneska pri cca 90-100 km/h vyskočili hneď dve hláky naraz - Chyba motora a Chyba ESP/ASR. Motor stratil tak 1/2 výkonu a do kopca sa mu nechcelo ani na plnom plyne. U sa mi to stalo raz cca pred pol rokom a po vypnutí a natartovaní hláka zmizla. Teraz je tam stále a hneď pri tarte pípajú tieto dve hláky.
Treba zbehnú na diagnostiku? :nevim
|
|
25.08.2013 17:56 -
|
2612878
|
|
jumep
|
|
|
co takto troska precitat si to tu
abs / esp chyba je len dosledok tej motorovej a pri tej to na 99% bude podtlak swirlu (ak mas cestu sa zastav, ti to dam dokopy za 15min)
co takto troska precitat si to tu
abs / esp chyba je len dosledok tej motorovej a pri tej to na 99% bude podtlak swirlu (ak mas cestu sa zastav, ti to dam dokopy za 15min)
|
|
25.08.2013 20:27 -
|
2612991
|
|
karneval
|
|
|
Priznám sa, len som to tu preletel lebo som nemal veža času, dočítal som sa niečo e by to mohol by snímač natočenia volantu, COMM a pod., na príspevok v súvislosti s motorom som nenatrafil. Cestu neviem či budem ma okolo v dohžadnej dobe, tato u do Nemecka nechodí ani veci u nemusím vozi autom.
Idem prelúska vlákna o SWIRLE diki
Priznám sa, len som to tu preletel lebo som nemal veža času, dočítal som sa niečo e by to mohol by snímač natočenia volantu, COMM a pod., na príspevok v súvislosti s motorom som nenatrafil. Cestu neviem či budem ma okolo v dohžadnej dobe, tato u do Nemecka nechodí ani veci u nemusím vozi autom.
Idem prelúska vlákna o SWIRLE diki :-)
|
|
09.09.2013 10:22 -
Re: ABS Fault and ESP/ASR Not Function
|
2616551
|
|
Caris
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Mam podobny problem. Nepise me to stale, ale jednou za cas. Necetnejsi je to kdyz auto delsi dobu stoji v garazi. Kdyz jezdi tak se to na 400km nestane. ABS Fault and ESP/ASR Not Function se po brzdeni rozsviti. Po vypnuti klicku a znovu zapnuti klicku vpohode. Pri napichnuti na diagnostiku napsalo vadu spinace. Ale ktereho? pedaloveho? nebo je v EVA jeste nejaky?
Mam podobny problem.:-(((( Nepise me to stale, ale jednou za cas. Necetnejsi je to kdyz auto delsi dobu stoji v garazi. Kdyz jezdi tak se to na 400km nestane. ABS Fault and ESP/ASR Not Function se po brzdeni rozsviti. Po vypnuti klicku a znovu zapnuti klicku vpohode. Pri napichnuti na diagnostiku napsalo vadu spinace. Ale ktereho? pedaloveho? nebo je v EVA jeste nejaky? :-p
|
|
11.09.2013 22:05 -
Re: ABS Fault and ESP/ASR Not Function
|
2617023
|
|
Caris
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Vymenil jsem ho a vse funguje jak ma. Dekuji za info a pomoc
Vymenil jsem ho a vse funguje jak ma. Dekuji za info a pomoc
|
|
22.10.2013 23:58 -
Chyba ABS / ESP která vede k odpojení motoru za jízdy !!!
|
2629354
|
|
rofo
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Dlouhodobě se trápím s náhodnou chybou, která se někdy objeví dvakrát za den a pak je klidně 2000km klid. Na displeji se objeví ABS / ESP fault, následuje depollution system fault a jako poslední bonus je low oil pressure. Jedná se zřejmě o řetězovou reakci, u během první hláky auto cukne a v podstatě ihned dojde ne k přechodu motoru do nouzového reimu, ale k odpojení motoru během jízdy!!!
Po zastavení, vypnutí klíčku a znovu nastartování ve funguje bez problémů. Bohuel nelze znovu nastartovat během jízdy, musí dojít k zastavení auta. V určitých situacích je to samozřejmě moc velká zábava.
V servisu načetli diagnostiku a jediné co mi řekli, e je asi chyba v kabelech a dojde ke ztrátě komunikace mezi řídící jednotkou a jednotkou abs. Co s tím neví, nasimulovat chybu nejde a výskyt je velmi sporadický a nepředvídatelný.
Má někdo nějakou mylenku, případně tip na někoho kdo to s diagnostikou opravdu umí a byl by ochotný poradit....? ???
Dlouhodobě se trápím s náhodnou chybou, která se někdy objeví dvakrát za den a pak je klidně 2000km klid. Na displeji se objeví ABS / ESP fault, následuje depollution system fault a jako poslední bonus je low oil pressure. Jedná se zřejmě o řetězovou reakci, u během první hláky auto cukne a v podstatě ihned dojde ne k přechodu motoru do nouzového reimu, ale k odpojení motoru během jízdy!!!
Po zastavení, vypnutí klíčku a znovu nastartování ve funguje bez problémů. Bohuel nelze znovu nastartovat během jízdy, musí dojít k zastavení auta. V určitých situacích je to samozřejmě moc velká zábava.
V servisu načetli diagnostiku a jediné co mi řekli, e je asi chyba v kabelech a dojde ke ztrátě komunikace mezi řídící jednotkou a jednotkou abs. Co s tím neví, nasimulovat chybu nejde a výskyt je velmi sporadický a nepředvídatelný.
Má někdo nějakou mylenku, případně tip na někoho kdo to s diagnostikou opravdu umí a byl by ochotný poradit....? ???
|
|
23.10.2013 00:04 -
Re: Chyba ABS / ESP která vede k odpojení motoru za jízdy !!!
|
2629355
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak to fakt len k niekomu kto vie číta diag. Pekne pozrie ktorá riadiačka presne čo píe a podža toho vydedukova kde by mohla by chyba, vytlači schémy a ide sa na hžadanie (konektor, kabelá)
Tak to fakt len k niekomu kto vie číta diag. Pekne pozrie ktorá riadiačka presne čo píe a podža toho vydedukova kde by mohla by chyba, vytlači schémy a ide sa na hžadanie :) (konektor, kabelá)
|
|
| |
|
|