| | |
05.04.2009 08:18 -
Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
659817
|
|
Tom K
|
|
|
Zdravím, mám podobný problém, začala mi svítit kontrolka ESP a na pc mi hlásilo e není fukční ASR a ESP a od té doby mi nejde ani tempomat a automat si dělá co chce, kdy jedu tak motor stále vynechává, jako kdybych ubral plyn a zase po 2 vteřinách přidal, take nemůu ani předjed, kdy to náhodou po nastartování přestalo hlásit a svítit kontrolka ve bylo OK ale ujel jsem 3 km a bylo to zpět, nevíte si s tímto problémem rady?? Jetě vím e je asi chyba někde od ABS k PC protoe ABS nekomunikuje s pc, automat je v pořádku. díky za rady
Zdravím, mám podobný problém, začala mi svítit kontrolka ESP a na pc mi hlásilo e není fukční ASR a ESP a od té doby mi nejde ani tempomat a automat si dělá co chce, kdy jedu tak motor stále vynechává, jako kdybych ubral plyn a zase po 2 vteřinách přidal, take nemůu ani předjed, kdy to náhodou po nastartování přestalo hlásit a svítit kontrolka ve bylo OK ale ujel jsem 3 km a bylo to zpět, nevíte si s tímto problémem rady?? Jetě vím e je asi chyba někde od ABS k PC protoe ABS nekomunikuje s pc, automat je v pořádku. díky za rady
|
|
02.02.2009 00:35 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
386922
|
|
bossi
|
Město: NEJDEK, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Při prudím odjezdu z křiovatky směr doleva mi najednou vyskočilo hláení e ASR-ESP je mimo provoz. V zápětí jsem zjistil e mám stabilně natočený volant o 45° doleva i při jízdě rovně. A při vizualní kontrole čidel mi auto z max. zvednutí samo pomalu poklesává na druhou nií úroveň. Nemáte někdo zkuenosti s těmito (3)problémy a nebo se to odvíjí ve od nefunkčnosto ASR-ESP. Dík za radu. A kam do servisu? Jsem z Nejdku ( okr. K.Vary)
Při prudím odjezdu z křiovatky směr doleva mi najednou vyskočilo hláení e ASR-ESP je mimo provoz. V zápětí jsem zjistil e mám stabilně natočený volant o 45° doleva i při jízdě rovně. A při vizualní kontrole čidel mi auto z max. zvednutí samo pomalu poklesává na druhou nií úroveň. Nemáte někdo zkuenosti s těmito (3)problémy a nebo se to odvíjí ve od nefunkčnosto ASR-ESP. Dík za radu. A kam do servisu? Jsem z Nejdku ( okr. K.Vary)
|
|
02.02.2009 09:48 -
|
386928
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Zdravim, mohl by jsi se prosim pokusit presne opsat hlaseni na displeji?
pripadne muzes uploadnout fotku displeje sem: .link.
Dik
Zdravim, mohl by jsi se prosim pokusit presne opsat hlaseni na displeji?
pripadne muzes uploadnout fotku displeje sem: http://www.c5club.cz/page/kod-70/cmain-17050281/cc-83215058.html
Dik :palec
|
|
02.02.2009 12:08 -
|
386931
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
asi mení vůle v řízení
asi mení vůle v řízení:-))
|
|
02.02.2009 12:22 -
|
386932
|
|
tief
|
|
|
ja bych rekl - zrovnat kola, zrovnat geometriu a na diagnostike zistit co ukazuje snimac natocenia volantu - od toho sa bude odvijat co dalej
ja bych rekl - zrovnat kola, zrovnat geometriu a na diagnostike zistit co ukazuje snimac natocenia volantu - od toho sa bude odvijat co dalej :)
|
|
02.02.2009 21:45 -
|
386941
|
|
bossi
|
|
|
tak postupně. Na displeji je přímo napsáno e ASR-ESP je mimo provoz. Mám to v němčině je to muj druhý jazyk. Nic vic nic mín. Kola mám rovně a volant natočený doleva o 45° . Pořád. Prý snímač sníma toto patné natočení vuči směru kol a natočení volantu a proto mi to hlásí chybu. Ale stále jsem nepochopil jak se volant dostal do této pozice . Nedolo k ádnému nárazu ani jsem neslyel ránu od motoru - převodky řízení. U vidím jak skončím servisu . Odborná konzultace u nás dle typu vozidla C5 = 1500 kč. Na suchu to jde ale vjedu na sních a mám pocit e skončím v příkopu. Slovo ,,plavat" nevystihuje ve skutečnosti to co to auto dělá
tak postupně. :-) Na displeji je přímo napsáno e ASR-ESP je mimo provoz. Mám to v němčině je to muj druhý jazyk. Nic vic nic mín. Kola mám rovně a volant natočený doleva o 45° . Pořád. Prý snímač sníma toto patné natočení vuči směru kol a natočení volantu a proto mi to hlásí chybu. Ale stále jsem nepochopil jak se volant dostal do této pozice . Nedolo k ádnému nárazu ani jsem neslyel ránu od motoru - převodky řízení. U vidím jak skončím servisu . Odborná konzultace u nás dle typu vozidla C5 = 1500 kč. Na suchu to jde ale vjedu na sních a mám pocit e skončím v příkopu. Slovo ,,plavat" nevystihuje ve skutečnosti to co to auto dělá :-(
|
|
02.02.2009 21:48 -
|
386942
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
napada me dole u pedalu preskocenej tisicihran a proto nasledne nechodi ani ABS/ASR logicky
napada me dole u pedalu preskocenej tisicihran a proto nasledne nechodi ani ABS/ASR logicky
|
|
06.02.2009 20:01 -
|
387072
|
|
bossi
|
|
|
Váení přátelé. Pokud mohu doporučit vyhněte se obloukem Citroenu v K.V. Neudělali nic , vyúčtovali 3000 Kč a technik mi řekl e je auto vpořádku. Věři jsem tomu ne má manelka málem skončila mimo silnici. Zkrátím to - oprava proběhla v neautorizovaném servisu za zlomek ceny a supr kvalitou. Mohl jsem být opravě přítomen. Auto je v pořádku . Proběhla diagnostika,geometrie,výměna kulového čepu ,stabilizační tyčky a srovnání volantu. Zase jsem o jednu negativní zkuenost moudřejí. Děkuji vem za rady a snahu mi pomoci.
Váení přátelé. Pokud mohu doporučit vyhněte se obloukem Citroenu v K.V. Neudělali nic , vyúčtovali 3000 Kč a technik mi řekl e je auto vpořádku. Věři jsem tomu ne má manelka málem skončila mimo silnici. Zkrátím to - oprava proběhla v neautorizovaném servisu za zlomek ceny a supr kvalitou. Mohl jsem být opravě přítomen. Auto je v pořádku . Proběhla diagnostika,geometrie,výměna kulového čepu ,stabilizační tyčky a srovnání volantu. Zase jsem o jednu negativní zkuenost moudřejí. Děkuji vem za rady a snahu mi pomoci. :palec
|
|
06.02.2009 20:15 -
|
387073
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to je vse pekne ale ani jedna z veci bohuzel nezpusobi zmenu polohy volantu
to je vse pekne ale ani jedna z veci bohuzel nezpusobi zmenu polohy volantu
|
|
05.04.2009 08:43 -
|
659818
|
|
autodiag
|
|
|
ja si myslim ze to s ABS mos nesouvysi,je to je dusledek nejake jine zyvady,pravdepodobne motoru,ne pricina
tempomat ti nepujde pokud je motor v nouzovem rezimu...
doporucuju diagnostiku
ja si myslim ze to s ABS mos nesouvysi,je to je dusledek nejake jine zyvady,pravdepodobne motoru,ne pricina
tempomat ti nepujde pokud je motor v nouzovem rezimu...
doporucuju diagnostiku
|
|
05.04.2009 09:44 -
|
659819
|
|
tief
|
|
|
Este pred diagnostikou je niekedy dobre skontrolovat vsetky hadicky a podtlaky ci nie je nieco uvolnene alebo odpadnute. Ak nic nenajdes pripadne si na to netrufas tak sup rovno na diagnostiku.
Este pred diagnostikou je niekedy dobre skontrolovat vsetky hadicky a podtlaky ci nie je nieco uvolnene alebo odpadnute. Ak nic nenajdes pripadne si na to netrufas tak sup rovno na diagnostiku.
|
|
05.04.2009 10:00 -
|
659820
|
|
Tom K
|
|
|
On je problém e to bylo u na 3 diagnostikách a nic nezjistili, jim to hlásilo e řídící jednotka má trvalou závadu a e si s tím nevědí rady ani v Citroenu neví co s tím..............
On je problém e to bylo u na 3 diagnostikách a nic nezjistili, jim to hlásilo e řídící jednotka má trvalou závadu a e si s tím nevědí rady ani v Citroenu neví co s tím..............
|
|
05.04.2009 10:05 -
|
659821
|
|
Tom K
|
|
|
Take ty si myslí e to můe být závadou motoru??? Co přeně nemá ponětí???Já to mám u 14 dní v servise a tam právě ríkají e ABS nekomunikuje s pc, jinak proměřovali pc auta a pc automatu a řídící jednotku a ve je ok, ....
Take ty si myslí e to můe být závadou motoru??? Co přeně nemá ponětí???Já to mám u 14 dní v servise a tam právě ríkají e ABS nekomunikuje s pc, jinak proměřovali pc auta a pc automatu a řídící jednotku a ve je ok, ....
|
|
05.04.2009 10:19 -
|
659822
|
|
Tom K
|
|
|
Jetě jsem si vzpoměl e kdy mám neutrál tak motor srí otačky suprově ale jakmile zařadím automat začne vynechávat plynulost jízdy ale kontrolka ESP svítí pořád a jete svíti SERVISE po otáčkoměrem......
Jetě jsem si vzpoměl e kdy mám neutrál tak motor srí otačky suprově ale jakmile zařadím automat začne vynechávat plynulost jízdy ale kontrolka ESP svítí pořád a jete svíti SERVISE po otáčkoměrem......
|
|
05.04.2009 19:12 -
|
659827
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Tom K napsal(a): Zdravím, mám podobný problém, začala mi svítit kontrolka ESP a na pc mi hlásilo e není fukční ASR a ESP a od té doby mi nejde ani tempomat a automat si dělá co chce, kdy jedu tak motor stále vynechává, jako kdybych ubral plyn a zase po 2 vteřinách přidal, take nemůu ani předjed, kdy to náhodou po nastartování přestalo hlásit a svítit kontrolka ve bylo OK ale ujel jsem 3 km a bylo to zpět, nevíte si s tímto problémem rady?? Jetě vím e je asi chyba někde od ABS k PC protoe ABS nekomunikuje s pc, automat je v pořádku. díky za rady
Zdravim a vitam na C5clubu
S problem, resp. chovanim, ktere popisujes, jsem si jiz jednou take setkal u sveho auta. Zavada u mne byla v odpadlem tahle na prave strane motoru (z pohledu ze predu). Toto tahlo je jakysi podtlak, ktery hybe klapkou sani (zkusenejsi mne mozna opravi o co presne se jedna). Tato klapka se pote zrejme zavirala a privirala dle vibrazi motoru ci tak nejak podobne a auto ztracelo vykon v nepravidelnych, velice kratkych, intervalech.
Zde je fotografie: .link.
Nekde zde i byla diskuze na toto tema .
Nerikam ze toto musi nutne byt tvuj problem, jenom ze me se to tenkrat chovalo pdobne.
Zdravim a vitam na C5clubu ;)
S problem, resp. chovanim, ktere popisujes, jsem si jiz jednou take setkal u sveho auta. Zavada u mne byla v odpadlem tahle na prave strane motoru (z pohledu ze predu). Toto tahlo je jakysi podtlak, ktery hybe klapkou sani (zkusenejsi mne mozna opravi o co presne se jedna). Tato klapka se pote zrejme zavirala a privirala dle vibrazi motoru ci tak nejak podobne a auto ztracelo vykon v nepravidelnych, velice kratkych, intervalech.
Zde je fotografie: http://www.c5club.cz/showpic.php?cc=17050281&cmain=17050281&oid=84717156&clang=cz
Nekde zde i byla diskuze na toto tema :palec.
Nerikam ze toto musi nutne byt tvuj problem, jenom ze me se to tenkrat chovalo pdobne.
|
|
06.04.2009 10:41 -
|
659839
|
|
Tom K
|
|
|
Jasně tento problém co popisuje se mi stal to táhlo jsem měl utrené a tak jsem ho nastavil nečím jiným ale asi není u stejně dlouhé jako to v originálu, to by vysvětlovalo ten ztracený výkon ale asi to nemá nic společného s kontrolkou ESP nebo ano?????????????,
Jasně tento problém co popisuje se mi stal to táhlo jsem měl utrené a tak jsem ho nastavil nečím jiným ale asi není u stejně dlouhé jako to v originálu, to by vysvětlovalo ten ztracený výkon ale asi to nemá nic společného s kontrolkou ESP nebo ano?????????????,
|
|
06.04.2009 10:47 -
|
659841
|
|
Tom K
|
|
|
Ale já budu mít asi jiný problém protoe to táhlo tak je sice ne přeně ale je, take by to asi nedělalo to co dělá ten motor uplně vynecháva a zase zabíra a je to asi v 2 s intervalech
Ale já budu mít asi jiný problém protoe to táhlo tak je sice ne přeně ale je, take by to asi nedělalo to co dělá ten motor uplně vynecháva a zase zabíra a je to asi v 2 s intervalech
|
|
06.04.2009 11:02 -
|
659843
|
|
alx
|
|
|
hlaseni o ESP a ASR je obecna zprava, ktera se vztahuje ve vetsine pripadech k nejake zavade na motoru.
Ve chvili, kdy motor diky nejakemu problemu nedokaze splnovat limity a hodnoty na vystupu (cidla atd.), vypne se system stabilizace, jelikoz v tu chvili predpoklada, ze nebude moci plnit svoji funkci. Proto se objevuje hlaseni o ESP a ASR napr i pri problemech s FAP filtrem, pri upadle hadici sani, hadickach podtlaku atd. atd. Tech duvodu je desitky
Cili si myslim, ze tvuj problem bude zrejme opravdu nekde v motoru, alespon dle mych zkusenosti a toho co jsem kde cetl
hlaseni o ESP a ASR je obecna zprava, ktera se vztahuje ve vetsine pripadech k nejake zavade na motoru.
Ve chvili, kdy motor diky nejakemu problemu nedokaze splnovat limity a hodnoty na vystupu (cidla atd.), vypne se system stabilizace, jelikoz v tu chvili predpoklada, ze nebude moci plnit svoji funkci. Proto se objevuje hlaseni o ESP a ASR napr i pri problemech s FAP filtrem, pri upadle hadici sani, hadickach podtlaku atd. atd. Tech duvodu je desitky :)
Cili si myslim, ze tvuj problem bude zrejme opravdu nekde v motoru, alespon dle mych zkusenosti a toho co jsem kde cetl :)
|
|
06.04.2009 11:19 -
|
659844
|
|
Tom K
|
|
|
ten elektrikář co to má v parádě ríká e počítače jsou ok a řídící jednotka taky ale kdy on vypojil ABS ve bylo ok ale jakmile ho zapojil tak to začalo dělat blbosti, take prý to je někde mezi ABS a řídící jednotkou
ten elektrikář co to má v parádě ríká e počítače jsou ok a řídící jednotka taky ale kdy on vypojil ABS ve bylo ok ale jakmile ho zapojil tak to začalo dělat blbosti, take prý to je někde mezi ABS a řídící jednotkou
|
|
| |
|
|