| | |
05.12.2010 20:59 -
Re: Depollution system faulty
|
2365381
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
No bud dát auto někam do tepla nebo tam nalejt trochu petroleje.A ten filtr bych pro jistotu vyměnil.A přítě asi natankovat někde jinde
No bud dát auto někam do tepla nebo tam nalejt trochu petroleje.A ten filtr bych pro jistotu vyměnil.A přítě asi natankovat někde jinde
|
|
05.12.2010 21:20 -
|
2365385
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
jumep napsal(a): ... este raz si precitaj co som ti napisal "ked ti to zhaslo motor, bude to najpravdepodobnejsie problem niekde s tlakom nafty (prilis vysoky alebo nizky)"...
Jasně, chápu. Ale proč to teď jezdí normálně. Studený i teplý. Proto si myslím, e závada asi nebude trvalá, ale objevila se jen s tím mrazem. Bublinky v potrubí nevidím. Teda před filtrem je za balónkem kus průhledný hadice. Vysoký nebo nízký tlak nafty by mohlo způsobit i ucpané potrubí třeba krystalky ledu nebo parafínu. Nebo filtr plný parafínu. Nebo se pletu?
Zatím mi potvrzujete moje doměnky a nikdo mě neděsí ádnou katastrofou, tak snad do diagnostiky přeiju. Rychle se objednám na tu garančku a uvidím, co napíe diagnostika. Na garančce vyměním i ten filtr, jestli to do té doby neklekne znova. Má se mírně oteplit a při -10°C to nezlobilo, tak doufám, e to nezačne.
Dík za rady.
... este raz si precitaj co som ti napisal "ked ti to zhaslo motor, bude to najpravdepodobnejsie problem niekde s tlakom nafty (prilis vysoky alebo nizky)"...
Jasně, chápu. Ale proč to teď jezdí normálně. Studený i teplý. Proto si myslím, e závada asi nebude trvalá, ale objevila se jen s tím mrazem. Bublinky v potrubí nevidím. Teda před filtrem je za balónkem kus průhledný hadice. Vysoký nebo nízký tlak nafty by mohlo způsobit i ucpané potrubí třeba krystalky ledu nebo parafínu. Nebo filtr plný parafínu. Nebo se pletu?
Zatím mi potvrzujete moje doměnky a nikdo mě neděsí ádnou katastrofou, tak snad do diagnostiky přeiju. Rychle se objednám na tu garančku a uvidím, co napíe diagnostika. Na garančce vyměním i ten filtr, jestli to do té doby neklekne znova. Má se mírně oteplit a při -10°C to nezlobilo, tak doufám, e to nezačne.
Dík za rady.
|
|
07.12.2010 13:24 -
|
2365470
|
|
jumep
|
|
|
cidlo na 99% budes mat ten plavak
palivovy filter je nerozoberaci a preto sa v nom neda vymenit vlozka a meni sa cely
co na nom chces prepierat?
proste v niektorych sa meni vlozka, to ho davaju cely
cidlo na 99% budes mat ten plavak
palivovy filter je nerozoberaci a preto sa v nom neda vymenit vlozka a meni sa cely
co na nom chces prepierat?
proste v niektorych sa meni vlozka, to ho davaju cely
|
|
07.12.2010 15:25 -
|
2365478
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nemá se za co omlouvat, psal jsem, e budu vděčný za vechny odpovědi a ta tvá je téměř vyčerpávající.
S tím praním filtru jsem měl na mysli odstranění případných nečistot či parafínu, kvůli kterému moná dolo k oné porue. Nevím, jak často se má měnit a jestli byl relativně nový a jen se ucpal parafínem, tak by moná po vyprání mohl jetě slouit. Nebudu to ale řeit, dostanu nový a vypraný bych asi stejně autíčku nepodstrčil. Leda v nouzi, a mi zase zamrzne.
Nemá se za co omlouvat, psal jsem, e budu vděčný za vechny odpovědi a ta tvá je téměř vyčerpávající.
S tím praním filtru jsem měl na mysli odstranění případných nečistot či parafínu, kvůli kterému moná dolo k oné porue. Nevím, jak často se má měnit a jestli byl relativně nový a jen se ucpal parafínem, tak by moná po vyprání mohl jetě slouit. Nebudu to ale řeit, dostanu nový a vypraný bych asi stejně autíčku nepodstrčil. Leda v nouzi, a mi zase zamrzne:-d.
|
|
08.12.2010 16:55 -
|
2365551
|
|
Mikra
|
|
|
Tak mám po servise. Závada odstraněna vymazáním - nízký tlak paliva. Odkalili palivový filtr a protoe byl prý čistý, tak ho neměnili. 30km zpátky bez hláení, před tím cestou tam asi 3x. Take asi opravdu jen zamrzlá nafta.
Tak mám po servise. Závada odstraněna vymazáním - nízký tlak paliva. Odkalili palivový filtr a protoe byl prý čistý, tak ho neměnili. 30km zpátky bez hláení, před tím cestou tam asi 3x. Take asi opravdu jen zamrzlá nafta.
|
|
08.12.2010 19:10 -
|
2365554
|
|
jumep
|
|
|
"Odkalili palivový filtr a protoe byl prý čistý, tak ho neměnili."
a na to ako prisli ?
ked je to raz zatvoreny plast, a bolo by v nom cokolvek, nechal by som ho vymenit
"Odkalili palivový filtr a protoe byl prý čistý, tak ho neměnili."
a na to ako prisli ?
ked je to raz zatvoreny plast, a bolo by v nom cokolvek, nechal by som ho vymenit
|
|
08.12.2010 22:13 -
|
2365561
|
|
Mikra
|
|
|
Palivový filtr se má měnit kadých 60000km. Protoe byl měněn při 60000 a dnes z něj nevyla při odkalování ádná nečistota a auto chybu u nehlásí, tak si myslím, e je opravdu v pořádku.
Palivový filtr se má měnit kadých 60000km. Protoe byl měněn při 60000 a dnes z něj nevyla při odkalování ádná nečistota a auto chybu u nehlásí, tak si myslím, e je opravdu v pořádku.
Přílohy: Citroen.pdf ( 1492761b ) - Sken ze servisní kníky |
|
09.12.2010 20:07 -
|
2365609
|
|
Mikra
|
|
|
Rád filtr vyměním. Jen nevím, co znamená zkrácení termínu výměny. Ze 60000 na 25000 mi přijde jako velké zkrácení, zvlá kdy auto bordel nedělá. Se ZX jsem najezdil 160000 a nikdy jsem filtr neměnil. Vím e je to nesrovnatelné, ale jinou zkuenost s palivovými filtry bohuel nemám.
Pořád mi nikdo neřekl, jestli mrazem vzniklý parafin v teple zmizí a nebo to filtr zničí.
Na obranu servisu jen dodám, e mi nenutili zbytečně jakoukoliv součástku, např. filtr, tak jak to bývá obvyklé u některých servisů jen proto, aby z člověka vytáhli kačku. Naopak, servis se připravil o výdělek a provizi za materiál jen proto, e je solidní. Nebo e by to bylo proto, e jsou to povaleči a místo aby vydělávali prací, tak vysvětlují zákazníkům, e je to zbytečné a posílají je domů s neopravenými auty?
No a k mému problému s autem - natankoval jsem plnou nádr, vyjezdil jsem polovinu, přiel mráz a s ním problém, potom oteplení, oprava v servisu a jezdím dál úplně bez problémů pořád na tu samou naftu a ten samý filtr ( uk, uk, uk.) Mám z toho vydedukovat, e je filtr v háji a e mě servis oidil?
Rád filtr vyměním. Jen nevím, co znamená zkrácení termínu výměny. Ze 60000 na 25000 mi přijde jako velké zkrácení, zvlá kdy auto bordel nedělá. Se ZX jsem najezdil 160000 a nikdy jsem filtr neměnil. Vím e je to nesrovnatelné, ale jinou zkuenost s palivovými filtry bohuel nemám.
Pořád mi nikdo neřekl, jestli mrazem vzniklý parafin v teple zmizí a nebo to filtr zničí.
Na obranu servisu jen dodám, e mi nenutili zbytečně jakoukoliv součástku, např. filtr, tak jak to bývá obvyklé u některých servisů jen proto, aby z člověka vytáhli kačku. Naopak, servis se připravil o výdělek a provizi za materiál jen proto, e je solidní. Nebo e by to bylo proto, e jsou to povaleči a místo aby vydělávali prací, tak vysvětlují zákazníkům, e je to zbytečné a posílají je domů s neopravenými auty?
No a k mému problému s autem - natankoval jsem plnou nádr, vyjezdil jsem polovinu, přiel mráz a s ním problém, potom oteplení, oprava v servisu a jezdím dál úplně bez problémů pořád na tu samou naftu a ten samý filtr ( uk, uk, uk.) Mám z toho vydedukovat, e je filtr v háji a e mě servis oidil?
|
|
09.12.2010 20:23 -
|
2365610
|
|
jumep
|
|
|
filter:
.link.
takto vypada nemeneny filter, tiez ho byvali majitel nepotreboval menit ....
"Na obranu servisu jen dodám, e mi nenutili zbytečně jakoukoliv součástku, např. filtr, tak jak to bývá obvyklé u některých servisů jen proto, aby z člověka vytáhli kačku. Naopak, servis se připravil o výdělek a provizi za materiál jen proto"
s tymto si dovolim nesuhlasit, ak ten filter povedzme bude nacaty, ze v nom napr. bude nejaka diera sposobena zmrznutou vodou ktora roztrhla vlozku a do systemu ti vbehne nejaky bordel a nacne striky alebo cerpadlo, potom ten servis si zarobi omnoho vacsie prachy
skor plati zasada, ak sa nieco stane s filtrom
1. odstranim pricinuw (v tomto pripade skontrolujem naftu)
2. pre istotu ho vymenim, aj ked ma len 1000km
ja osobne by som neuvazoval o tom zeby som ho nevymenil a skor sa divil tomu ze ho nevymenili
aby som to zasa prirovnal k plienke:
zistili sme ze dieta sa nepocuralo, ale len mu na plienku natiekla voda, tej plienke v podstate nic neni, osusili sme ju a mozme ju pouzit
filter:
http://c5.jumep.com/naplne_chutovka/P1110518.JPG
takto vypada nemeneny filter, tiez ho byvali majitel nepotreboval menit ....
"Na obranu servisu jen dodám, e mi nenutili zbytečně jakoukoliv součástku, např. filtr, tak jak to bývá obvyklé u některých servisů jen proto, aby z člověka vytáhli kačku. Naopak, servis se připravil o výdělek a provizi za materiál jen proto"
s tymto si dovolim nesuhlasit, ak ten filter povedzme bude nacaty, ze v nom napr. bude nejaka diera sposobena zmrznutou vodou ktora roztrhla vlozku a do systemu ti vbehne nejaky bordel a nacne striky alebo cerpadlo, potom ten servis si zarobi omnoho vacsie prachy
skor plati zasada, ak sa nieco stane s filtrom
1. odstranim pricinuw (v tomto pripade skontrolujem naftu)
2. pre istotu ho vymenim, aj ked ma len 1000km
ja osobne by som neuvazoval o tom zeby som ho nevymenil a skor sa divil tomu ze ho nevymenili
aby som to zasa prirovnal k plienke:
zistili sme ze dieta sa nepocuralo, ale len mu na plienku natiekla voda, tej plienke v podstate nic neni, osusili sme ju a mozme ju pouzit
|
|
09.12.2010 20:38 -
|
2365614
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Já si myslim e ten parafín v teple zas povolí ale ten filtr bych vyměnil tak jako tak.Moje zkuenosti z práce(i kdy nejde o c5) jsou takový e jezdily jsme vichni na jednu naftu (vlastní pumpa a stejný vozy) někdo zamrz někdo nezamrz.A zamrzli právě ty auta co ten filtr měli u dost jetej a kdy se oteplilo zase to jelo.Myslim e kdy je filtr novej tak i s tim parafínem to jetě jaktak proteče a kdy u má něco za sebou tak u to holt přes ten papír neproteče.Nejsem sice ádnej odborník ale to je moje teorie.Navíc si myslim přes filtr kterej je z 80% zaneenej to sice třeba jetě normálně jede ale to čerpadlo se hrozně trápí.Ty woe to sem se rozkecal
Já si myslim e ten parafín v teple zas povolí ale ten filtr bych vyměnil tak jako tak.Moje zkuenosti z práce(i kdy nejde o c5) jsou takový e jezdily jsme vichni na jednu naftu (vlastní pumpa a stejný vozy) někdo zamrz někdo nezamrz.A zamrzli právě ty auta co ten filtr měli u dost jetej a kdy se oteplilo zase to jelo.Myslim e kdy je filtr novej tak i s tim parafínem to jetě jaktak proteče a kdy u má něco za sebou tak u to holt přes ten papír neproteče.Nejsem sice ádnej odborník ale to je moje teorie.Navíc si myslim přes filtr kterej je z 80% zaneenej to sice třeba jetě normálně jede ale to čerpadlo se hrozně trápí.Ty woe to sem se rozkecal :-d
|
|
09.12.2010 20:46 -
|
2365616
|
|
jumep
|
|
|
vid ten link, to auto jazdilo normalne
a to este v nafte z toho trcalo dookola ako ked mas riasi okolo filtra
skratka, filter a naplne su to najmenej nakladne co na aute je a coho zanedbanim sa moze stat vela horsich veci
vid ten link, to auto jazdilo normalne
a to este v nafte z toho trcalo dookola ako ked mas riasi okolo filtra
skratka, filter a naplne su to najmenej nakladne co na aute je a coho zanedbanim sa moze stat vela horsich veci
|
|
09.12.2010 23:13 -
|
2365631
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak prosím konec filtrování, vrátime se k původnímu, děkuji, bohuel to nejde přesunout, jinak diskus o filtru je tady: .link.
prosím přítě nejdřív pouít okénečko vpravo nahoře, stačí napsat do něj "filtr", a ostaní taky prosím, aby nerozvíjeli vlákno směrem off, bohuel příspěvky ji nejdou přesunout
tak prosím konec filtrování, vrátime se k původnímu, děkuji, bohuel to nejde přesunout, jinak diskus o filtru je tady: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1805262-vymena-palivoveho-filtru-/3/
prosím přítě nejdřív pouít okénečko vpravo nahoře, stačí napsat do něj "filtr", a ostaní taky prosím, aby nerozvíjeli vlákno směrem off, bohuel příspěvky ji nejdou přesunout :-p
|
|
27.12.2010 12:16 -
|
2366966
|
|
inspektor
|
Město: Hrochov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Rovně se mi vyskytla tato hláka a v Citroenu mi po diagnostice řekli, e závada je na krtící klapce přívodu teplého vzduchu k turbu - dávkování vzduchu. Snad patná cesta potenciometru nebo pína na klapce. Budu se objednávat a po opravě zase něco napíu. Jinak tato hláka je uńiversální pro větinu závad motoru, nelze tedy bez diagnostiky přesnou příčinu zjistit - odvodit jen z této hláky.
Rovně se mi vyskytla tato hláka a v Citroenu mi po diagnostice řekli, e závada je na krtící klapce přívodu teplého vzduchu k turbu - dávkování vzduchu. Snad patná cesta potenciometru nebo pína na klapce. Budu se objednávat a po opravě zase něco napíu. Jinak tato hláka je uńiversální pro větinu závad motoru, nelze tedy bez diagnostiky přesnou příčinu zjistit - odvodit jen z této hláky.
Přílohy: DSCN3429.JPG ( 637200b ) - spodní polovina snímku |
|
27.12.2010 12:46 -
|
2366975
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nedokazu si predstavit co mysli privodem tepleho vzduchu k turbu ..jedine co jde do turba tepleho jsou vyfukove plyny a to primo ze svodu...turbo je potrena spis chladit (at uz vodou nebo olejem)...dobe ti to vysvetlili
nedokazu si predstavit co mysli privodem tepleho vzduchu k turbu ..jedine co jde do turba tepleho jsou vyfukove plyny a to primo ze svodu...turbo je potrena spis chladit (at uz vodou nebo olejem)...dobe ti to vysvetlili ;)
|
|
27.12.2010 13:18 -
|
2366978
|
|
jumep
|
|
|
ale aspon mu vysvetlili ze antipollution fault je vseobecna hlaska (co keby cital prispevky davno vie a nenese sem ako novinku - tym som chcel povedat ze onehda som si precital vsetky prispevky na fore ked som kupoval auto, teraz je to uz dost nerealne, ale zato mame search)
ale aspon mu vysvetlili ze antipollution fault je vseobecna hlaska (co keby cital prispevky davno vie a nenese sem ako novinku - tym som chcel povedat ze onehda som si precital vsetky prispevky na fore ked som kupoval auto, teraz je to uz dost nerealne, ale zato mame search)
|
|
27.12.2010 13:32 -
|
2366982
|
|
inspektor
|
|
|
jasně pánové, sice jsem přečetl větí část tohto fóra, ale některé věci jsem asi přehlédl. Rovně mi bude teprve 40 roků, take nemám takové zkuenosti jako vy. Protoe jsem ve nedokázal dobře popsat, přiloil jsem foto. Dříve jsem měl Forda a na SAG fóru si vichni radili a ne kritizovali svou neznalost. Od toho jsou - myslím - tato fóra. Jinak se těím, a se někdy potkáme. A naetřím, zřejmě vyhledám pomoc v Křelově s početěním.
jasně pánové, sice jsem přečetl větí část tohto fóra, ale některé věci jsem asi přehlédl. Rovně mi bude teprve 40 roků, take nemám takové zkuenosti jako vy. Protoe jsem ve nedokázal dobře popsat, přiloil jsem foto. Dříve jsem měl Forda a na SAG fóru si vichni radili a ne kritizovali svou neznalost. Od toho jsou - myslím - tato fóra. Jinak se těím, a se někdy potkáme. A naetřím, zřejmě vyhledám pomoc v Křelově s početěním.
|
|
27.12.2010 13:47 -
|
2366983
|
|
jumep
|
|
|
prepac ak sa ta to dotklo, ale toto co si popisal je blud a ze antipollution fault je vseobecna nic nehovoriaca chyba je tu napisane (mozno nie v tomto vlakne aspon 10x)
a opakovat sa donekonecna k nicomu nevedie, len k 2000000 prispevkov kde je 10000x napisane to iste
ak s niecim konkretne chces poradit - sem s tym ... ale napisal si nieco co NIKOMU nepomoze
edit: k tej fotke: myslim ze je to air inlet heater, neviem ako u 1.6 ale v inych motoroch antipollution fault z neho nenastal
prepac ak sa ta to dotklo, ale toto co si popisal je blud a ze antipollution fault je vseobecna nic nehovoriaca chyba je tu napisane (mozno nie v tomto vlakne aspon 10x)
a opakovat sa donekonecna k nicomu nevedie, len k 2000000 prispevkov kde je 10000x napisane to iste
ak s niecim konkretne chces poradit - sem s tym ... ale napisal si nieco co NIKOMU nepomoze
edit: k tej fotke: myslim ze je to air inlet heater, neviem ako u 1.6 ale v inych motoroch antipollution fault z neho nenastal
|
|
27.12.2010 13:54 -
|
2366986
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to je super ze je ti teprv 20,sice podruhe ale je,nicmene opravdu pokud nekam vlezes a bezmyslenkovite vpalis nejznamejsi vec,ktera je asi ve 100 vlaknech na 100 zpusobu tak se nediv..ucel nebyl aby se te to dotklo ale upozornit te nato ze je lepsi nejdriv hledat a pak se ptat..
Klidne se zastav ,rad te uvidim
fotka - sice peknej detail ale nerika vubec nic
to je super ze je ti teprv 20,sice podruhe ale je,nicmene opravdu pokud nekam vlezes a bezmyslenkovite vpalis nejznamejsi vec,ktera je asi ve 100 vlaknech na 100 zpusobu tak se nediv..ucel nebyl aby se te to dotklo ale upozornit te nato ze je lepsi nejdriv hledat a pak se ptat..
Klidne se zastav ,rad te uvidim ;)
fotka - sice peknej detail ale nerika vubec nic ;)
|
|
27.12.2010 13:57 -
|
2366987
|
|
inspektor
|
|
|
v pohodě, začínám si na tuto komunikaci zvykat, nejdříve kritika a nakonec moná rada. Jen bych upřesnil, moná je to zase patně, mně se zobrazilo Depollution system faulty, ne antipollution fault. Konkrétně mi diagnostikovali chybu polohy snímače klapky dávkovače vzduchu viz obrázek, č.2. Moná to nesouvisí s turbem, ale na severu Citroen je uvedeno pod polokou motor - přeplň vzduch přípoj. Tak moná toto někomu pomůe, e mu bude stačit si vyčistit tuto část a nebude muset vyhledávat pomoc.
v pohodě, začínám si na tuto komunikaci zvykat, nejdříve kritika a nakonec moná rada. Jen bych upřesnil, moná je to zase patně, mně se zobrazilo Depollution system faulty, ne antipollution fault. Konkrétně mi diagnostikovali chybu polohy snímače klapky dávkovače vzduchu viz obrázek, č.2. Moná to nesouvisí s turbem, ale na severu Citroen je uvedeno pod polokou motor - přeplň vzduch přípoj. Tak moná toto někomu pomůe, e mu bude stačit si vyčistit tuto část a nebude muset vyhledávat pomoc.
Přílohy: 1720m60g.jpg ( 83454b ) - číslo 2 je ten dávkovač vzduchu |
|
27.12.2010 14:05 -
|
2366992
|
|
jumep
|
|
|
jo, je to air inlet heater (t.j. ohrievanie nasavaneho vzduchu), evidentne pri 1.6 je prerobeny ...
ale najskor by som hladal chybu niekde na podtlaku - tj. prasknutu hadicku niekde
jo antipollution fault a depollution system faulty je to iste len inak povedane
jo, je to air inlet heater (t.j. ohrievanie nasavaneho vzduchu), evidentne pri 1.6 je prerobeny ...
ale najskor by som hladal chybu niekde na podtlaku - tj. prasknutu hadicku niekde
jo antipollution fault a depollution system faulty je to iste len inak povedane
|
|
| |
|
|