| | |
03.03.2018 13:40 -
Re: Depollution system faulty
|
3136594
|
|
luta
|
|
|
Tak palivovej filtr vymenen. Zaroven sem vymenil i vzduchovej. A hlaska se drzi hned po startu. Tak mozna budu muset sehnat nekoho s diag. Pokud si trofnu do brna. Abych zas nekde nezustal.
Zmeril sem pri vymene ten predehrev a nenameril sem zadnej odpor. Meril jsem to x krat a furt nic. Ze by odesel predehrev a proto sem zustal stat? I tohle by mohlo delat tu depolution faulty hlasku?
Tak palivovej filtr vymenen. Zaroven sem vymenil i vzduchovej. A hlaska se drzi hned po startu. Tak mozna budu muset sehnat nekoho s diag. Pokud si trofnu do brna. Abych zas nekde nezustal.
Zmeril sem pri vymene ten predehrev a nenameril sem zadnej odpor. Meril jsem to x krat a furt nic. Ze by odesel predehrev a proto sem zustal stat? I tohle by mohlo delat tu depolution faulty hlasku?
|
|
03.03.2018 14:00 -
|
3136598
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Diagnostika !
Diagnostika !
|
|
03.03.2018 19:33 -
|
3136693
|
|
luta
|
|
|
Ok. Zkusim se zeptat PaM na diag. A ten predehrev nafty co je na filtru , pokud by byl spatnej tak by to bylo taky na diagnostice videt v logu? Ze ja blb sem ho nevzal dom na laboratorni zdroj. Spechal sem pac sem naccipanej. Tak sem ho jen promeril multimetrem
Zitra to asi zkusim promerit znova a napichnout na lab.zdroj jestli tam neco potece. Spis pocitam ze predehrev bude mrtvej. Necekal bych ze tam bude nejaka chytra elektronika uvnitr. Jen beztak nejaka topna vlozka
Ok. Zkusim se zeptat PaM na diag. A ten predehrev nafty co je na filtru , pokud by byl spatnej tak by to bylo taky na diagnostice videt v logu? Ze ja blb sem ho nevzal dom na laboratorni zdroj. Spechal sem pac sem naccipanej. Tak sem ho jen promeril multimetrem
Zitra to asi zkusim promerit znova a napichnout na lab.zdroj jestli tam neco potece. Spis pocitam ze predehrev bude mrtvej. Necekal bych ze tam bude nejaka chytra elektronika uvnitr. Jen beztak nejaka topna vlozka
|
|
04.05.2018 18:35 -
|
3155045
|
|
pepe12324
|
Město: Bardejov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim dnes som bol na diagnostike s mojou C5 stale mi háde nudzoví reim pri sportovej jazde. Na diagnostike píe chybu P0093 ale po čase sa to same zmae . Ked pri tejto chybe napojil PC tak auto bezlo a na PC mu ukázalo 0 otaciek za minutu. nestretol sa niekto s takýmto niečím prosím vás.
Zdravim dnes som bol na diagnostike s mojou C5 stale mi háde nudzoví reim pri sportovej jazde. Na diagnostike píe chybu P0093 ale po čase sa to same zmae . Ked pri tejto chybe napojil PC tak auto bezlo a na PC mu ukázalo 0 otaciek za minutu. nestretol sa niekto s takýmto niečím prosím vás.
|
|
04.05.2018 19:51 -
|
3155049
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zkus zajet k nekomu kdo ma poradnou diagnostiku,resp Diagbox
na reseni problemu tohodle druhu od stolu po internetu je velmi malo informaci
zkus zajet k nekomu kdo ma poradnou diagnostiku,resp Diagbox
na reseni problemu tohodle druhu od stolu po internetu je velmi malo informaci
|
|
17.10.2019 19:29 -
|
3244002
|
|
Proki
|
Město: ilheřovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahoj lidi mám podobný problém koupil jsem x7 100kw kde při kadém startu vyskočí chyba depollution system faulty a rozsvítí se kontrolka motoru a diagnostika mi hlásí viz foto tudí jsem usoudil e je vadný regulátor tlaku paliva tak jsem ho vyměnil a na diagnostice jsem chybu smazal a ve bylo v pořádku a do té doby dokud jsem autu pořádně neslapnul na plyn při předjídění kontrolka i hláka znovu vyskočila no po pár vypnutí motoru a nastartování jsou zase pryč ale kdy pořádně zrychlím tak znovu vyskočí tudis jsem usoudil e je chyba někde v tlaku paliva můe mi prosím někdo pořadu na co se zaměřit děkuji
Ahoj lidi mám podobný problém koupil jsem x7 100kw kde při kadém startu vyskočí chyba depollution system faulty a rozsvítí se kontrolka motoru a diagnostika mi hlásí viz foto tudí jsem usoudil e je vadný regulátor tlaku paliva tak jsem ho vyměnil a na diagnostice jsem chybu smazal a ve bylo v pořádku a do té doby dokud jsem autu pořádně neslapnul na plyn při předjídění kontrolka i hláka znovu vyskočila no po pár vypnutí motoru a nastartování jsou zase pryč ale kdy pořádně zrychlím tak znovu vyskočí tudis jsem usoudil e je chyba někde v tlaku paliva můe mi prosím někdo pořadu na co se zaměřit děkuji
Přílohy: IMG_20190905_141621.jpg ( 7167598b ) - |
|
17.10.2019 20:09 -
|
3244009
|
|
autodiag
|
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/diskuze/single/3243992-re-regulator-tlaku-paliva-c5-iii-2-0-hdi/
|
|
17.10.2019 20:30 -
|
3244013
|
|
Proki
|
Město: ilheřovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 12 |
|
|
autodiag napsal(a):
.link.
https://www.citroeny.eu/elektrosoucasti-a-elektronika-2877/ventil-regulace-tlaku-paliva-delphi-pro-2-0hdi-138-100kw-193339-df9109927.html
|
|
17.10.2019 21:26 -
|
3244019
|
|
autodiag
|
|
|
netusim,co je to za vyrobce,nenakupuju dle ceny, ale dle toho jestli dil funguje pri dnesni kvalite dilu kupuju posledni dobou original dily,zvlast tyhle...
nicmene nez jsi kupoval novy dil,promeril si kabelaz? zkousel jsi ho v testu akcnich clenu ? protoze dle screenu je evidentni ze nepracuje regulace
netusim,co je to za vyrobce,nenakupuju dle ceny, ale dle toho jestli dil funguje pri dnesni kvalite dilu kupuju posledni dobou original dily,zvlast tyhle...
nicmene nez jsi kupoval novy dil,promeril si kabelaz? zkousel jsi ho v testu akcnich clenu ? protoze dle screenu je evidentni ze nepracuje regulace
|
|
17.10.2019 22:20 -
|
3244025
|
|
Proki
|
|
|
autodiag napsal(a):
.link.
https://www.citroeny.eu/elektrosoucasti-a-elektronika-2877/ventil-regulace-tlaku-paliva-delphi-pro-2-0hdi-138-100kw-193339-df9109927.html
|
|
17.10.2019 22:34 -
|
3244033
|
|
jruze
|
|
|
Proki napsal(a):
A ten díl dělali v Polsku nebo v Číně - v kelyně by tě stál jetě méně (a jetě by byl krásně stříbrnej)= problém těchto ,,origo" dílů je e chodí jak má jeden z deseti a některé nechodí vůbec nebo hned s chybou. A nejvíc se mi líbí jak tito dodavatelé rozliují pouitelnost toho dílu v různých typech nebo značkách(na rozdíl od origo kdy je to rozdíné i jen r.v. atd...( na FAPu je a u je dělenej nebo vcelku kat+FAP - před katem a za FAPem je trubička pro snímání hodnot diferenčního tlaku a za katem(mezi katem a FAPem ) je snímač teploty výfukovích plynů (staré C5 I některé měli dva snímače - jeden před a druhý za katem )
A ten díl dělali v Polsku nebo v Číně :-) - v kelyně by tě stál jetě méně (a jetě by byl krásně stříbrnej)= problém těchto ,,origo" dílů je e chodí jak má jeden z deseti;-) a některé nechodí vůbec nebo hned s chybou. A nejvíc se mi líbí jak tito dodavatelé rozliují pouitelnost toho dílu v různých typech nebo značkách(na rozdíl od origo kdy je to rozdíné i jen r.v. atd...( na FAPu je a u je dělenej nebo vcelku kat+FAP - před katem a za FAPem je trubička pro snímání hodnot diferenčního tlaku a za katem(mezi katem a FAPem ) je snímač teploty výfukovích plynů (staré C5 I některé měli dva snímače - jeden před a druhý za katem )
|
|
18.10.2019 07:20 -
|
3244041
|
|
Proki
|
|
|
jruze napsal(a): A ten díl dělali v Polsku nebo v Číně - v kelyně by tě stál jetě méně (a jetě by byl krásně stříbrnej)= problém těchto ,,origo" dílů je e chodí jak má jeden z deseti a některé nechodí vůbec nebo hned s chybou. A nejvíc se mi líbí jak tito dodavatelé rozliují pouitelnost toho dílu v různých typech nebo značkách(na rozdíl od origo kdy je to rozdíné i jen r.v. atd...( na FAPu je a u je dělenej nebo vcelku kat+FAP - před katem a za FAPem je trubička pro snímání hodnot diferenčního tlaku a za katem(mezi katem a FAPem ) je snímač teploty výfukovích plynů (staré C5 I některé měli dva snímače - jeden před a druhý za katem )
Děkuji za přednáku o nekvalitních dílech ale já se musím koukat na cecu a kdy čtu e je to delphi tak nemám důvod tomu nevěřit a pokud by to bylo regulátorem tak si nejsem nějak jist e by to dělalo neplechu pouze při prudké akceleraci ale jestli má nějakou radu co bi to mohlo dělat tak budu rád
Děkuji za přednáku o nekvalitních dílech ale já se musím koukat na cecu a kdy čtu e je to delphi tak nemám důvod tomu nevěřit a pokud by to bylo regulátorem tak si nejsem nějak jist e by to dělalo neplechu pouze při prudké akceleraci ale jestli má nějakou radu co bi to mohlo dělat tak budu rád
|
|
18.10.2019 11:09 -
|
3244047
|
|
autodiag
|
|
|
@Jruze
to je asi Jardo zbytecny nekomu psat o kvalite dilu ,kdyz to vlastne slyset nechce,ho zajima cena a o tom to cele je..
@Proki
pokud nemas duvod neverit v nekvalitni dily a koukas na cenu tak se dalko nedostanes
pokud neudelas zakladni diagnostiku a tim nemyslim vycteni a smazani zavad a budes jen bezhlave menit ,tak se daleko nepohnes a bude te to stat vic nez kdyby jsi to sveril nekomu kdo tomu rozumi...
ten kdo ti rekl ze jsou vadne vstriky videl vypis chyb ?? pokud ano tak bud rad ze ti na aute nic nedela,pokud ne tak to to malinko omlouva...
pokud je evidentne rail bez regulace a ma vysoky tlak,je velmi nepravdepodobne ze by to bylo vstrikovacema,to by byl tlak nizky
@Jruze
to je asi Jardo zbytecny nekomu psat o kvalite dilu ,kdyz to vlastne slyset nechce,ho zajima cena a o tom to cele je..
@Proki
pokud nemas duvod neverit v nekvalitni dily a koukas na cenu tak se dalko nedostanes
pokud neudelas zakladni diagnostiku a tim nemyslim vycteni a smazani zavad a budes jen bezhlave menit ,tak se daleko nepohnes a bude te to stat vic nez kdyby jsi to sveril nekomu kdo tomu rozumi...
ten kdo ti rekl ze jsou vadne vstriky videl vypis chyb ?? pokud ano tak bud rad ze ti na aute nic nedela,pokud ne tak to to malinko omlouva...
pokud je evidentne rail bez regulace a ma vysoky tlak,je velmi nepravdepodobne ze by to bylo vstrikovacema,to by byl tlak nizky
|
|
18.10.2019 13:26 -
|
3244064
|
|
Proki
|
|
|
autodiag napsal(a): @Jruze
@Proki
No tak to vidím asi tak.... Jeliko jsem nic nezjistil tak zkusím natankovat nějakou kvalitní vaftu třeba na shell a přidám do toho aditivum vif pokud to nepomůe tak zajedu přímo do citroenu a mi to napíchnout a poradí ale pokud máte někoho spolehlivého okolo Ostravy okom víte e se v tom vizna tak budu rád za doporučení
No tak to vidím asi tak.... Jeliko jsem nic nezjistil tak zkusím natankovat nějakou kvalitní vaftu třeba na shell a přidám do toho aditivum vif pokud to nepomůe tak zajedu přímo do citroenu a mi to napíchnout a poradí ale pokud máte někoho spolehlivého okolo Ostravy okom víte e se v tom vizna tak budu rád za doporučení
|
|
18.10.2019 16:29 -
|
3244097
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jen tak pro info. Mám za to, e kadý zkuený majitel nafáku u dávno ví, e SHELL a kvalitní nafta je protimluv. Moná SHELL v německu je dobrý, ale tady ne. VIF je v pořádku, ale kvalitní palivo se dá koupit spí u OMV a nebo, světe div se, VERVA Diesel od český benziny.
Jen tak pro info. Mám za to, e kadý zkuený majitel nafáku u dávno ví, e SHELL a kvalitní nafta je protimluv. Moná SHELL v německu je dobrý, ale tady ne. VIF je v pořádku, ale kvalitní palivo se dá koupit spí u OMV a nebo, světe div se, VERVA Diesel od český benziny. ;-)
|
|
18.10.2019 18:03 -
|
3244107
|
|
jumep
|
|
|
okrem toho tam vidim chybu teplotneho cidla fapu, co bude najskor predraty kabel
okrem toho tam vidim chybu teplotneho cidla fapu, co bude najskor predraty kabel
|
|
18.10.2019 19:19 -
|
3244169
|
|
jumep
|
|
|
u tychto 100/103kw motorov som to tu mal uz asi 6x z toho 4x bol predraty kabel ako vychadza z toho tepelneho stitu - hliniku k motoru
vymotat a skontrolovat cm po cm
u tychto 100/103kw motorov som to tu mal uz asi 6x z toho 4x bol predraty kabel ako vychadza z toho tepelneho stitu - hliniku k motoru
vymotat a skontrolovat cm po cm
|
|
| |
|
|