| | |
06.12.2014 12:33 -
Re: Depollution system faulty
|
2761703
|
|
cortez
|
Město: Litvínov, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 43 |
|
|
mě po celé dva roky tato hláka nevyskakovala (mám plyn)
Vyskočila mi (zpětně u jsem to zjistil) z důvodu slabé baterky. Nabil jsem baterku a ok.
Vyskočila mi z důvodu patného spínání 3. válce. Koupil jsem nové svíčky a ok. (auto zvýilo výkon dokonce)
Důleité je netelovat plyn a kdy u, tak a bude auto po údrbě. Ten počítač od této značky je citlivej a pořád kříčí e se mu nelíbí sebemení drobnost
Auto dovoz z Dánska a úplně v pohodě po 20 tis.
mě po celé dva roky tato hláka nevyskakovala (mám plyn)
Vyskočila mi (zpětně u jsem to zjistil) z důvodu slabé baterky. Nabil jsem baterku a ok.
Vyskočila mi z důvodu patného spínání 3. válce. Koupil jsem nové svíčky a ok. (auto zvýilo výkon dokonce)
Důleité je netelovat plyn a kdy u, tak a bude auto po údrbě. Ten počítač od této značky je citlivej a pořád kříčí e se mu nelíbí sebemení drobnost :D
Auto dovoz z Dánska a úplně v pohodě po 20 tis.
|
|
06.12.2014 19:12 -
|
2761752
|
|
Lobo
|
Město: Varnsdorf, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Taky jsem měl problémy s polucí . Výkon el dolu, nepoutělo mě to přes 3 tis. otáček apod. Po vypnutí na dobu jednoho cigára to zase jaktak jelo i s rozsvícenou polucí. Po diagnostice v Citroenu v Německu zjistili, e byly povolený vstřikovací trysky (asi celej blok), sálo to falenej vzduch. Dotáhli a ve OK. Prej se to občas stává - vibrace dieselu.
Taky jsem měl problémy s polucí ;-) . Výkon el dolu, nepoutělo mě to přes 3 tis. otáček apod. Po vypnutí na dobu jednoho cigára to zase jaktak jelo i s rozsvícenou polucí. Po diagnostice v Citroenu v Německu zjistili, e byly povolený vstřikovací trysky (asi celej blok), sálo to falenej vzduch. Dotáhli a ve OK. Prej se to občas stává - vibrace dieselu.
|
|
11.12.2014 18:12 -
|
2763654
|
|
Luigi
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím. Přečetl jsem u hodně diskusí, ale nikde jsem nenarazil na stejný problém, který máme my. Nedávno jsme koupili nai C5 z Německa (2.2 HDI 125kw exclusive, najeto cca 170 000 km). Asi týden bylo ve jak má a z ničeho nic se rozsvítila kontrolka motoru a na obrazovce ,,depollution system faulty". ádných problémů při jízdě jsme si nevimli. Jediný problém je ten, e se občas při nastartování přepne do nouzového reimu. Stačí jen vypnout motor, nastartovat a zase jede normálně. Nikdy se ale nestalo, e by se do nouzového reimu přepnulo v průběhu jízdy. Mechanik vyměnil EGR ventil, propucoval FAP filtr a kdo ví co jetě. Auto je více v servisu ne doma, ale na nic nepřiel. Proto chci poprosit o radu Vás. Předem díky za názory.
Zdravím. Přečetl jsem u hodně diskusí, ale nikde jsem nenarazil na stejný problém, který máme my. Nedávno jsme koupili nai C5 z Německa (2.2 HDI 125kw exclusive, najeto cca 170 000 km). Asi týden bylo ve jak má a z ničeho nic se rozsvítila kontrolka motoru a na obrazovce ,,depollution system faulty". ádných problémů při jízdě jsme si nevimli. Jediný problém je ten, e se občas při nastartování přepne do nouzového reimu. Stačí jen vypnout motor, nastartovat a zase jede normálně. Nikdy se ale nestalo, e by se do nouzového reimu přepnulo v průběhu jízdy. Mechanik vyměnil EGR ventil, propucoval FAP filtr a kdo ví co jetě. Auto je více v servisu ne doma, ale na nic nepřiel. Proto chci poprosit o radu Vás. Předem díky za názory.
|
|
11.12.2014 18:54 -
|
2763661
|
|
jruze
|
|
|
Luigi napsal(a): Zdravím. Přečetl jsem u hodně diskusí, ale nikde jsem nenarazil na stejný problém, který máme my. Nedávno jsme koupili nai C5 z Německa (2.2 HDI 125kw exclusive, najeto cca 170 000 km). Asi týden bylo ve jak má a z ničeho nic se rozsvítila kontrolka motoru a na obrazovce ,,depollution system faulty". ádných problémů při jízdě jsme si nevimli. Jediný problém je ten, e se občas při nastartování přepne do nouzového reimu. Stačí jen vypnout motor, nastartovat a zase jede normálně. Nikdy se ale nestalo, e by se do nouzového reimu přepnulo v průběhu jízdy. Mechanik vyměnil EGR ventil, propucoval FAP filtr a kdo ví co jetě. Auto je více v servisu ne doma, ale na nic nepřiel. Proto chci poprosit o radu Vás. Předem díky za názory.
Je dobré to nechat někoho rozourat a potom hledat pomoc(a nejlépe a se ten motor rozlítne)-tyhle motory snesou hodně , ale musí dostat co potřebují - pro nic za nic tě nevarují e je něco patně.Co umí ten mechanik?
Je dobré to nechat někoho rozourat a potom hledat pomoc(a nejlépe a se ten motor rozlítne)-tyhle motory snesou hodně , ale musí dostat co potřebují - pro nic za nic tě nevarují e je něco patně.Co umí ten mechanik?
|
|
11.12.2014 19:03 -
|
2763669
|
|
Luigi
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Co umí nebo neumí, nevím. Je to otcův dlouholetý známý a věří mu. Já u na něj zase tak dobrý názor nemám. Nakonec to stejně dopadne tak, e se bude muset zajet k někomu z oboru. Jen zkouím, jestli někdo nemá stejný problém, popřípadě jestli není někdo, kdo to nějak vyřeil.
Co umí nebo neumí, nevím. Je to otcův dlouholetý známý a věří mu. Já u na něj zase tak dobrý názor nemám. Nakonec to stejně dopadne tak, e se bude muset zajet k někomu z oboru. Jen zkouím, jestli někdo nemá stejný problém, popřípadě jestli není někdo, kdo to nějak vyřeil.
|
|
11.12.2014 19:09 -
|
2763671
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Asi moc ne, kdy vyměnil EGR a padá to do nouzáku.
Luigi, jediná pomoc v tuhle chvíli je diagnostika. A ne kadá, ale Lexia a s diagnostikem, který o C5 něco ví. Bydlí v kraji, odkud je vude k naim mechanikům docela daleko, ale 150km není zase neřeitelný problém. Nalo rodinu, vydejte se do Prahy na nákupy a stavte se v Radonicích. - .link.
Tam se dozví víc, ne kdy objezdí polovinu autorizovaných servisů v republice.
Tvůj problém můe být maličkost, ale taky průser. Tak neváhej a vyra na cestu.
Asi moc ne, kdy vyměnil EGR a padá to do nouzáku.
Luigi, jediná pomoc v tuhle chvíli je diagnostika. A ne kadá, ale Lexia a s diagnostikem, který o C5 něco ví. Bydlí v kraji, odkud je vude k naim mechanikům docela daleko, ale 150km není zase neřeitelný problém. Nalo rodinu, vydejte se do Prahy na nákupy a stavte se v Radonicích. - http://www.c5club.cz/profiles/jruze
Tam se dozví víc, ne kdy objezdí polovinu autorizovaných servisů v republice.
Tvůj problém můe být maličkost, ale taky průser. Tak neváhej a vyra na cestu.
|
|
11.12.2014 19:23 -
|
2763680
|
|
Luigi
|
|
|
Diagnostika mu prý psala cosi o EGR ventilu, ale konkrétně nevím. Jsem lajk, take to málo co vím jsem vyčetl po diskusích a internetu. Řeí to s ním otec a ten o tom ví to stejné. Údajně se v tom poslední dny ourá s někým, kdo se v tom má vyznat, ale nevypadá to.
Diagnostika mu prý psala cosi o EGR ventilu, ale konkrétně nevím. Jsem lajk, take to málo co vím jsem vyčetl po diskusích a internetu. Řeí to s ním otec a ten o tom ví to stejné. Údajně se v tom poslední dny ourá s někým, kdo se v tom má vyznat, ale nevypadá to.
|
|
11.12.2014 19:26 -
|
2763681
|
|
jumep
|
|
|
no jo, cosi o egr ...
aspon konkretnejsie, bez toho sa poradit neda a osobne by som to odtial zobral a isiel niekam inam
no jo, cosi o egr ...
aspon konkretnejsie, bez toho sa poradit neda a osobne by som to odtial zobral a isiel niekam inam
|
|
11.12.2014 19:30 -
|
2763682
|
|
Luigi
|
|
|
Jak říkám....je to v otcově reii. Je flegmatik....je mu jedno co s tím udělá, ale hlavně a to nějak opraví. U je z toho dost neastněj, tak se snaím velijak pomoct. Ale zatím nevím co mu vypsala diagnostika a ani co u na tom měnil, měřil, zkouel. Pozjiuji to a dám vám vědět. Kadopádně díky.
Jak říkám....je to v otcově reii. Je flegmatik....je mu jedno co s tím udělá, ale hlavně a to nějak opraví. U je z toho dost neastněj, tak se snaím velijak pomoct. Ale zatím nevím co mu vypsala diagnostika a ani co u na tom měnil, měřil, zkouel. Pozjiuji to a dám vám vědět. Kadopádně díky.
|
|
11.12.2014 19:50 -
|
2763685
|
|
jumep
|
|
|
to je absolutne zly pristup, nejako to dosekaj aby to slo .... potom tie auta tak vypadaju ...
to je absolutne zly pristup, nejako to dosekaj aby to slo .... potom tie auta tak vypadaju ...
|
|
11.12.2014 20:22 -
|
2763706
|
|
jruze
|
|
|
Podle mne hlasila chybu snímání polohy (to umíme ) no a ostatní pokud nep...l nic důleitého tak by to nemuselo a tak být dramatické.
Podle mne hlasila chybu snímání polohy (to umíme:-)))) ) no a ostatní pokud nep...l nic důleitého tak by to nemuselo a tak být dramatické.:-o
|
|
19.12.2014 12:03 -
|
2766206
|
|
milano1
|
|
|
Tento problém som mal aj ja síce na C4 1,6HDI 66kw a hned som iel na diagnostiku (autorizovaný servis) a hodilo poruchu P0245 v prílohe posielam čo som dostal list z diagnostiky a dva roky som chodil po servisoch a nikto to nevedel opravi a keby som dal na vetkých čo mi hovorili tak mám pol auta nového. Nakoniec som závadu zistil sám kupil novú BSM jednotku a citroenik lape u rok jak hodinky. vsetkým servisom ......najlepie je keď človek nájde niekoho kto tomu ozaj rozumie a ma záujem poruchu aj nájs nie len zarobi.......
Tento problém som mal aj ja síce na C4 1,6HDI 66kw a hned som iel na diagnostiku (autorizovaný servis) a hodilo poruchu P0245 v prílohe posielam čo som dostal list z diagnostiky a dva roky som chodil po servisoch a nikto to nevedel opravi a keby som dal na vetkých čo mi hovorili tak mám pol auta nového. Nakoniec som závadu zistil sám kupil novú BSM jednotku a citroenik lape u rok jak hodinky.:palec:palec:palec:palec:-p:-p:-p vsetkým servisom ......najlepie je keď človek nájde niekoho kto tomu ozaj rozumie a ma záujem poruchu aj nájs nie len zarobi.......
Přílohy: kod zavady.jpg ( 187719b ) - |
|
19.04.2015 12:57 -
|
2812273
|
|
brutar
|
Město: Český Dub, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Zdravim,
prosim o radu mam C5 II 1.816V predelanou na LPG. Dnes se mi na dalnici pri jizde cca 130km/h rozsvitila kontrolka motoru a na displeji se zkbrazkla hlaska depollutikn system faulty. Prosim o radu co by mohlo byt pricinou. Na vykkn auto to nemelo vliv. Stejnou chybu mela pritelkyne na C3 a tam to bylo prekousanym kabelem k lambda sonde.
Diky ze rady.
Zdravim,
prosim o radu mam C5 II 1.816V predelanou na LPG. Dnes se mi na dalnici pri jizde cca 130km/h rozsvitila kontrolka motoru a na displeji se zkbrazkla hlaska depollutikn system faulty. Prosim o radu co by mohlo byt pricinou. Na vykkn auto to nemelo vliv. Stejnou chybu mela pritelkyne na C3 a tam to bylo prekousanym kabelem k lambda sonde.
Diky ze rady.
|
|
19.04.2015 13:44 -
|
2812286
|
|
NMC
|
|
|
Projdi si LPG vlákno
.link.
řeí se to tam poměrně často.
Projdi si LPG vlákno
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/168476-lpg-a-c5/#.VTOTjfBp5oI
řeí se to tam poměrně často.
|
|
24.07.2015 17:12 -
|
2843984
|
|
kubass
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
nečetl jsem to ve, jenom jsem to tak prolítl, momentálně mám rozlítáno a potřebuju jezdit, dnes mi na C5II 2.0HDi bez fapu vyskočila tahle chybová hláka, auto přestalo táhnout, troku čmadí a je prostě takovy divny, stalo se mi to po cca 150 ujetejch kiláků ve 130 na dálnici. Auto má najeto poctivejch 230 000, co prosím má za následek tenhle stav? Případně v jakejch situácích se tahle hláka objevuje?
Dík za odpovědi vem...
nečetl jsem to ve, jenom jsem to tak prolítl, momentálně mám rozlítáno a potřebuju jezdit, dnes mi na C5II 2.0HDi bez fapu vyskočila tahle chybová hláka, auto přestalo táhnout, troku čmadí a je prostě takovy divny, stalo se mi to po cca 150 ujetejch kiláků ve 130 na dálnici. Auto má najeto poctivejch 230 000, co prosím má za následek tenhle stav? Případně v jakejch situácích se tahle hláka objevuje?
Dík za odpovědi vem...
|
|
24.07.2015 20:20 -
|
2844014
|
|
jumep
|
|