| | |
30.01.2016 11:45 -
Kontrolka STOP
|
2912454
|
|
hermi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
čau, mám takový problém. Při prudím zatočení do zatáčky se mi rozsvítí kontrolka STOP, navíc to pípne, ale ihned to zmizne. Ze začátku to dělali jen občas, zatáčka musela být dost ostrá, teď to dělá čím dál víc. Stalo se to někomu?
čau, mám takový problém. Při prudím zatočení do zatáčky se mi rozsvítí kontrolka STOP, navíc to pípne, ale ihned to zmizne. Ze začátku to dělali jen občas, zatáčka musela být dost ostrá, teď to dělá čím dál víc. Stalo se to někomu?
|
|
30.01.2016 11:51 -
Re: Kontrolka STOP
|
2912455
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
U BX mi tohle dělala nízká hladina LHM. Svítil k tomu jetě symbol brzdy. Nemůe to být v tomhle případě málo LDS v nádrce?
U BX mi tohle dělala nízká hladina LHM. Svítil k tomu jetě symbol brzdy. Nemůe to být v tomhle případě málo LDS v nádrce?
|
|
30.01.2016 13:27 -
|
2912545
|
|
hermi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Jen blikne ten symbol STOP, ale napadlo mi, e asi bude něčeho málo, kdy to dělá v zatáčkách. Tak dík za radu s tím LDS, uvidíme.
Jen blikne ten symbol STOP, ale napadlo mi, e asi bude něčeho málo, kdy to dělá v zatáčkách. Tak dík za radu s tím LDS, uvidíme.
|
|
30.01.2016 13:34 -
|
2912547
|
|
ivanivan
|
|
|
Taky to můe být voda .
Taky to můe být voda ;-) .
|
|
30.01.2016 13:36 -
|
2912548
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Mě to taky nedávno po prudkým průjezdu zatáčkou a jetě do kopce píplo,bliklo stop a blibkla hláka ze který sem zachytil jen část. Ale vyvodil sem z ní e je asi málo kapaliny v ostřikovačích. Celou cestu u se mi to neobjevilo, ale doma sem nádrku doplnil a asi byla plná jen k čidlu e při tom prudkým zatočení a jetě do kopce čidlo bylo na suchu.
LDS myslím e nemá čidlo hladiny.
Mě to taky nedávno po prudkým průjezdu zatáčkou a jetě do kopce píplo,bliklo stop a blibkla hláka ze který sem zachytil jen část. Ale vyvodil sem z ní e je asi málo kapaliny v ostřikovačích. Celou cestu u se mi to neobjevilo, ale doma sem nádrku doplnil a asi byla plná jen k čidlu e při tom prudkým zatočení a jetě do kopce čidlo bylo na suchu.
LDS myslím e nemá čidlo hladiny.
|
|
30.01.2016 13:52 -
|
2912553
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
A také to můe být milión jiných věcí, diagnostika ti řekne, co tomu je. A tohle vlákno bude nejspíe Mário
A také to můe být milión jiných věcí, diagnostika ti řekne, co tomu je. A tohle vlákno bude nejspíe Mário ;-)
|
|
30.01.2016 14:23 -
|
2912561
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
LDS to není, nemá čidlo. Chladící kapalina má čidlo jen na některých autech. Ostřikovače mají čidlo vechny C5.
Ale nemusí to být jen nízkou hladinou nějaký kapaliny. Můe to mít spojitost třeba i s ESP.
Opravdu to chce diagnostiku.
LDS to není, nemá čidlo. Chladící kapalina má čidlo jen na některých autech. Ostřikovače mají čidlo vechny C5.
Ale nemusí to být jen nízkou hladinou nějaký kapaliny. Můe to mít spojitost třeba i s ESP.
Opravdu to chce diagnostiku.
|
|
30.01.2016 14:26 -
|
2912564
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
čidlo kapaliny pro ostřikovače rozhodně vechny C5 nemají. Konkrétně moje auto ho třeba nemá, nebo nemám xenony
čidlo kapaliny pro ostřikovače rozhodně vechny C5 nemají. Konkrétně moje auto ho třeba nemá, nebo nemám xenony
|
|
30.01.2016 17:03 -
|
2912650
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zelená úsporám.
No ale zase má výhodu, e se ti nerozbije.
Zelená úsporám. :-d
No ale zase má výhodu, e se ti nerozbije. :-d
|
|
30.01.2016 17:08 -
|
2912663
|
|
jruze
|
|
|
Myslím e by to mohla být ruční brzda(pokud je nechanická),signalizace přehřátí(tudí čidlo teploty),posilovač řízení,mazání oleje.(takhle z hlavy jsem si na nic jiného nevzpoměl)
Hladina vody,oleje,ostřikovačů by nemělo signalizovat STOP. Je k tomu hláka?
Myslím e by to mohla být ruční brzda(pokud je nechanická),signalizace přehřátí(tudí čidlo teploty),posilovač řízení,mazání oleje.(takhle z hlavy jsem si na nic jiného nevzpoměl)
Hladina vody,oleje,ostřikovačů by nemělo signalizovat STOP. Je k tomu hláka?
|
|
30.01.2016 18:03 -
|
2912756
|
|
DOUFAK
|
|
|
Mě přesně tohle dělávalo kdysi čidlo v expanzce na vodu. Vyndal jsem ho,okrabal noem (kámen vyčistil) a od té doby je klid.Myslím snad,e to něco i psalo,ale co to u nevím a taky si nejsem jistý,jestli to dávalo opravdu nějakou hláku. Zkus to očistit,eventuelně dolej vodu a uvidí.Je to grátis,nic to nestojí
Mě přesně tohle dělávalo kdysi čidlo v expanzce na vodu. Vyndal jsem ho,okrabal noem (kámen vyčistil) a od té doby je klid.Myslím snad,e to něco i psalo,ale co to u nevím a taky si nejsem jistý,jestli to dávalo opravdu nějakou hláku. Zkus to očistit,eventuelně dolej vodu a uvidí.Je to grátis,nic to nestojí :-d
|
|
30.01.2016 18:38 -
|
2912799
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
¨Kdy jsem měl míň vody,tak to psalo hláku po otočení klíčku asi dvě vteřiny. Stačilo,abych stál hodně ikmo z kopce.
¨Kdy jsem měl míň vody,tak to psalo hláku po otočení klíčku asi dvě vteřiny. Stačilo,abych stál hodně ikmo z kopce.
|
|
30.01.2016 20:31 -
|
2912859
|
|
jumep
|
|
|
STOP hadze pri vode (benzin cidlo tusim ale nemal, treba pozret na nadrzku s vodou a tiez teda do nej)
brzdova kvapalina
prehriaty motor (rucicka by bola hore, alebo by skocila hore a klesla dole)
prasknuta pneumatika ked su cidla
- rozhodne to nie je LDS (tam nie je cidlo ako uz bolo napisane)
- rovnako to nie je voda v ostrekovacoch, ta dava len servis a nepreblikava
- cidlo vody v nafte pipa ale dava len servis, nie stop
a teraz ma viac nenapada
STOP v principe naskoci len ked je nebezpecie ze sa auto nenavratne poskodi alebo hrozi nedobrzdenie a nezaznamenava sa v diagnostike - tj. diagnostika nebude moc napomocna
STOP hadze pri vode (benzin cidlo tusim ale nemal, treba pozret na nadrzku s vodou a tiez teda do nej)
brzdova kvapalina
prehriaty motor (rucicka by bola hore, alebo by skocila hore a klesla dole)
prasknuta pneumatika ked su cidla
- rozhodne to nie je LDS (tam nie je cidlo ako uz bolo napisane)
- rovnako to nie je voda v ostrekovacoch, ta dava len servis a nepreblikava
- cidlo vody v nafte pipa ale dava len servis, nie stop
a teraz ma viac nenapada
STOP v principe naskoci len ked je nebezpecie ze sa auto nenavratne poskodi alebo hrozi nedobrzdenie a nezaznamenava sa v diagnostike - tj. diagnostika nebude moc napomocna
|
|
30.01.2016 21:55 -
|
2912918
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Přikláním se čidlu oleje, málo oleje v motoru poznal jsem to u víc aut, kdy je málo oleje a samozřejmě se interval zkracuje, olej ubývá.
Přikláním se čidlu oleje, málo oleje v motoru poznal jsem to u víc aut, kdy je málo oleje a samozřejmě se interval zkracuje, olej ubývá.
|
|
30.01.2016 22:00 -
|
2912920
|
|
jumep
|
|
|
olej da len servis
jedine ak by ho bolo prilis malo a ako sa to nakloni tak odstrediva sila odleje olej od sacieho kosa a tym by klesol tlak oleja, potom by to mohlo pipnut
olej da len servis
jedine ak by ho bolo prilis malo a ako sa to nakloni tak odstrediva sila odleje olej od sacieho kosa a tym by klesol tlak oleja, potom by to mohlo pipnut
|
|
30.01.2016 22:57 -
|
2912938
|
|
jruze
|
|
|
Jetě mi napadla jedna věc : giroskop - nedavno jsem kvůli tomu měnil ale k tomu byla tuím i hláka a chyby v diag. nebo logicky není moc věcí které rozsvítí stop a 90% z nich uloí chybu - ta by se identifikovat měla ale můe být KO teplotní čidlo nebo spí kablíky které reagují na odstředivou sílu(prodřená izolace,konektor) To to nepíe ádnou hláku? (pořád mi něco napovídá na čidlo ručky - v zatáčce mu můe hnout lano s polohou ručky a to signalizuje neodbrděno - zkus před zatáčkou zatlačit ručku dolů jestli se to ozve)
Jetě mi napadla jedna věc : giroskop - nedavno jsem kvůli tomu měnil ale k tomu byla tuím i hláka a chyby v diag. nebo logicky není moc věcí které rozsvítí stop a 90% z nich uloí chybu - ta by se identifikovat měla ale můe být KO teplotní čidlo nebo spí kablíky které reagují na odstředivou sílu(prodřená izolace,konektor) To to nepíe ádnou hláku? (pořád mi něco napovídá na čidlo ručky - v zatáčce mu můe hnout lano s polohou ručky a to signalizuje neodbrděno - zkus před zatáčkou zatlačit ručku dolů jestli se to ozve)
|
|
30.01.2016 23:25 -
|
2912952
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
já mám ruční brzdu zataenou a rozjedu se, kdy náhodou zapomenu, bez problémů, jen mi svítí červená kontrolka s vykřičníkem, ale ádné stop se nerozsvítí.
Není mi moc jasné, proč by závada na ruční brzdě měla omezovat kompletní provoz vozu a čemu je ruční brzda tak nebezpečná, aby dávala hláku stop. Ale třeba se mýlím, bez ručky se nikde nic a ničemu neděje.
já mám ruční brzdu zataenou a rozjedu se, kdy náhodou zapomenu, bez problémů, jen mi svítí červená kontrolka s vykřičníkem, ale ádné stop se nerozsvítí.
Není mi moc jasné, proč by závada na ruční brzdě měla omezovat kompletní provoz vozu a čemu je ruční brzda tak nebezpečná, aby dávala hláku stop. Ale třeba se mýlím, bez ručky se nikde nic a ničemu neděje.
|
|
30.01.2016 23:50 -
|
2912957
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
No nevím jak u C5 - mám ji teprve chvilku, ale u vech aut určo ne. Mám práci takovou, e moje auto vdycky 14 dnů v měsíci stojí ( někdy i víc ) a pak s ním 14 dnů jezdím. Kdy je trochu vlhko, tak kotouče pěkně trpí ... kdy to někdy vylo tak, e jsem potom jel na STK, tak jsem trochu přitáhnul ručku a nechal kotouče pěkně "očistit" ... vdycky se rozsvítil červený vykřičník ... a nikdy nic jiného ( R Laguna I i R Laguna II ).
No nevím jak u C5 - mám ji teprve chvilku, ale u vech aut určo ne. Mám práci takovou, e moje auto vdycky 14 dnů v měsíci stojí ( někdy i víc ) a pak s ním 14 dnů jezdím. Kdy je trochu vlhko, tak kotouče pěkně trpí ... kdy to někdy vylo tak, e jsem potom jel na STK, tak jsem trochu přitáhnul ručku a nechal kotouče pěkně "očistit" ... vdycky se rozsvítil červený vykřičník ... a nikdy nic jiného ( R Laguna I i R Laguna II ).
|
|
| |
|
|