| | |
29.09.2012 10:00 -
oil pressure insufficient
|
2508581
|
|
ferai.e
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
prosím dnes mě začlo hlásit toto oil pressure insufficient co dělat co to znamená ? Dík .
prosím dnes mě začlo hlásit toto oil pressure insufficient co dělat co to znamená ? Dík .
|
|
29.09.2012 11:26 -
Re: oil pressure insufficient
|
2508592
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
"NEDOSTATEČNÝ TLAK OLEJE" - nejlépe odstavit a zjistit důvod
"NEDOSTATEČNÝ TLAK OLEJE" - nejlépe odstavit a zjistit důvod
|
|
29.09.2012 12:06 -
|
2508595
|
|
ferai.e
|
|
|
Koukal jsem na olej a mnoství je vpořádku .
Koukal jsem na olej a mnoství je vpořádku .
|
|
29.09.2012 12:20 -
|
2508596
|
|
bubakkaja
|
|
|
Ne hladina oleje ta můe být Ok ale tlak je malý.
Ne hladina oleje ta můe být Ok ale tlak je malý.
|
|
29.09.2012 12:23 -
|
2508597
|
|
ferai.e
|
|
|
jde o olej v motoru ne jakej tlak tedy ?
jde o olej v motoru ne jakej tlak tedy ?
|
|
29.09.2012 12:34 -
|
2508599
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jakej tlak? No tlak oleje, vdy ti to píou. Myslí e olej v motoru se jen tak líně povaluje? V motoru je čerpadlo a to tlačí trubičkama a kanálkama olej do různých míst motoru. Mimo jiné i do turba. A kdy ten tlak bude nízký, jako první odejde asi turbo, protoe to je extrémně namáhaný a musí bejt dokonale mazaný.
Kdy tohe neví, tak na nic nesahej a nech to odborníkům. Závada můe být váná a hrozí zničení motoru a nebo je jen vadný čidlo tlaku a musí se vyměnit.
Jakej tlak? No tlak oleje, vdy ti to píou. Myslí e olej v motoru se jen tak líně povaluje? V motoru je čerpadlo a to tlačí trubičkama a kanálkama olej do různých míst motoru. Mimo jiné i do turba. A kdy ten tlak bude nízký, jako první odejde asi turbo, protoe to je extrémně namáhaný a musí bejt dokonale mazaný.
Kdy tohe neví, tak na nic nesahej a nech to odborníkům. Závada můe být váná a hrozí zničení motoru a nebo je jen vadný čidlo tlaku a musí se vyměnit.
|
|
29.09.2012 14:59 -
|
2508611
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
ferai.e napsal(a): jde o olej v motoru ne jakej tlak tedy ?
Proc lidi, kteri ani netusi co znamena pojem "tlak oleje" pisou nekam o radu na forum?
V tomto pripade pomuze spise volani do servisu.
Jimmi
Proc lidi, kteri ani netusi co znamena pojem "tlak oleje" pisou nekam o radu na forum?
V tomto pripade pomuze spise volani do servisu.
Jimmi
|
|
29.09.2012 17:04 -
|
2508631
|
|
jruze
|
|
|
No pokus výměna snímače tlaku oleje - nepomůe? - tak asi rovnou jiný motor (nebo polomotor) - pokud je snímač tlaku OK tak je 100% během chvilky chycená klika a jen opravit - vyměnit čerpadlo nepomůe.
No pokus výměna snímače tlaku oleje - nepomůe? - tak asi rovnou jiný motor (nebo polomotor) - pokud je snímač tlaku OK tak je 100% během chvilky chycená klika a jen opravit - vyměnit čerpadlo nepomůe.;-)
|
|
29.09.2012 19:24 -
|
2508715
|
|
ferai.e
|
|
|
No tak to mám radost aspoň mám na co vydělávat je to 14 dní co jsem kupoval nové turbo odelo novej koler a tet toto super s citronem se člověk nenudí .
No tak to mám radost aspoň mám na co vydělávat je to 14 dní co jsem kupoval nové turbo odelo novej koler a tet toto super s citronem se člověk nenudí .:palec
|
|
29.09.2012 19:25 -
|
2508718
|
|
ferai.e
|
|
|
Je pravda e ta hláka se ukázala jen ráno pak jsem jezdil celej den a nic ?
Je pravda e ta hláka se ukázala jen ráno pak jsem jezdil celej den a nic ?
|
|
29.09.2012 19:53 -
|
2508737
|
|
ferai.e
|
|
|
Ráno jsem jel do města cca 2 km pak jsem přijel dom a cca za hodinku jsem jel a ji při nastartování se tato hláka neukázala a ani potom ne a to jsem najel cca 100 km ale jak říkám bez toho hláení . Jinak motor má zvuk kultyvovanej a bez zjevných anomálií auto jede a táhne hezky . olej je cca asi 14 dní starej protoe se měnilo to turbo a samozřejmě novej oil filtr plná synte a hladina oleje je také v pořádku .
Ráno jsem jel do města cca 2 km pak jsem přijel dom a cca za hodinku jsem jel a ji při nastartování se tato hláka neukázala a ani potom ne a to jsem najel cca 100 km ale jak říkám bez toho hláení . Jinak motor má zvuk kultyvovanej a bez zjevných anomálií auto jede a táhne hezky . olej je cca asi 14 dní starej protoe se měnilo to turbo a samozřejmě novej oil filtr plná synte a hladina oleje je také v pořádku .
|
|
29.09.2012 19:56 -
|
2508738
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
niekedy býva aj nový olejový filter menej priepustny a potom sa to takto správa.
niekedy býva aj nový olejový filter menej priepustny a potom sa to takto správa.
|
|
29.09.2012 20:16 -
|
2508740
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
fera.i:
co je podle tebe plně syntetický olej??
fera.i:
co je podle tebe plně syntetický olej??
|
|
29.09.2012 21:57 -
|
2508794
|
|
ferai.e
|
|
|
5 W 40 název neznám
5 W 40 název neznám :-(
|
|
29.09.2012 22:01 -
|
2508795
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To je koda. Má tam lít TOTAL Quartz 9000 5W40. Pak bys měl jistotu. Takhle musí jen doufat, e ten olej to nezpůsoboval. Osobně bych nelitoval těch 700,- Kč a vyměnil ho, a bude řeit ten pravděpodobně vadnej tlakovej spinač.
To je koda. Má tam lít TOTAL Quartz 9000 5W40. Pak bys měl jistotu. Takhle musí jen doufat, e ten olej to nezpůsoboval. Osobně bych nelitoval těch 700,- Kč a vyměnil ho, a bude řeit ten pravděpodobně vadnej tlakovej spinač.
|
|
29.09.2012 22:09 -
|
2508796
|
|
ferai.e
|
|
|
dík za radu .
dík za radu .:palec
|
|
30.09.2012 00:52 -
|
2508835
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
olej bych neměnil. Tady se řeí tlak a né typ oleje. Typem oleje patnej tlak nebude. Já do C5 lil 5let (80000km) nepředepsanej OMV olej, kterej je určenej pro kamiony a jezdim celou bez jakýho koliv zaváhání.
olej bych neměnil. Tady se řeí tlak a né typ oleje. Typem oleje patnej tlak nebude. Já do C5 lil 5let (80000km) nepředepsanej OMV olej, kterej je určenej pro kamiony a jezdim celou bez jakýho koliv zaváhání.
|
|
30.09.2012 11:43 -
|
2508858
|
|
Hanz 397
|
|
|
tomikm napsal(a): olej bych neměnil. Tady se řeí tlak a né typ oleje. Typem oleje patnej tlak nebude. Já do C5 lil 5let (80000km) nepředepsanej OMV olej, kterej je určenej pro kamiony a jezdim celou bez jakýho koliv zaváhání.
A je to tady zase-výrobce je úplně blbej a vůbec neví,co jeho motor snese,tak nám předepisuje,abychom tam lili ten "hrozně drahej" Total,přesně takový a takový specifikace,i kdy je to úplně zbytečný a stačil by tam bohatě Mogul M6AD...
To tomikm: plete se-tlak oleje a jeho druh(parametry) spolu VELMI úzce souvisí....
Take bych se pokusil zjistit,jestli tam ten olej,co tam je,můe být a pokud ne,kadopádně ven s ním,i kdy třeba zjistí,e kontrolku rozsvěcelo nemocný čidlo,pokud tam správnej je,hledat příčinu jinde,třeba v tom snímači tlaku,filtru,najetých kilometrech
A je to tady zase-výrobce je úplně blbej a vůbec neví,co jeho motor snese,tak nám předepisuje,abychom tam lili ten "hrozně drahej" Total,přesně takový a takový specifikace,i kdy je to úplně zbytečný a stačil by tam bohatě Mogul M6AD...
To tomikm: plete se-tlak oleje a jeho druh(parametry) spolu VELMI úzce souvisí....
Take bych se pokusil zjistit,jestli tam ten olej,co tam je,můe být a pokud ne,kadopádně ven s ním,i kdy třeba zjistí,e kontrolku rozsvěcelo nemocný čidlo,pokud tam správnej je,hledat příčinu jinde,třeba v tom snímači tlaku,filtru,najetých kilometrech :-d
|
|
| |
|
|