| | |
12.09.2012 00:06 -
Tempomat - speed control faulty
|
2504808
|
|
Berry
|
Město: Zbiroh, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 18 |
|
|
ahoj,
dnes jsem si pořídil C5 II 1,6HDI Break (2006) a při cestě domů jsem na dálnici zjistil, e po zapnutí tempomatu jen "píp" - Service a hláka "speed control faulty". Zkouel jsem to několikrát při různých rychlostech (80 - 140km/h), výsledek byl vdy stejný.
Kdy pustím omezovač nehlás íto nic, displej se tváří jako ready pro nastavení (funkčnost jsem jetě nezkouel).
Nemám s tímhle autem velkou zkuenost, jen s půjčenou C5, tam mi tempomat chodil jako víno, take mně tohle troku zaskočilo - můe to být velký problém? Dočetl jsem se tu něco kolem brzdových spínačů, ale auto mám teprve pár hodin a nevím o něm prakticky nic, tak spí lovím rozumy a zkuenosti na co se mám připravit - nebo zkusit reklamovat skrytou vadu ???
jestli je to jen banalita za nějakých 200,-Kč je to v pohodě, spí by mně zajímal nějaký případný katastrofický scénář ...
díky za rady
Berry
ahoj,
dnes jsem si pořídil C5 II 1,6HDI Break (2006) a při cestě domů jsem na dálnici zjistil, e po zapnutí tempomatu jen "píp" - Service a hláka "speed control faulty". Zkouel jsem to několikrát při různých rychlostech (80 - 140km/h), výsledek byl vdy stejný.
Kdy pustím omezovač nehlás íto nic, displej se tváří jako ready pro nastavení (funkčnost jsem jetě nezkouel).
Nemám s tímhle autem velkou zkuenost, jen s půjčenou C5, tam mi tempomat chodil jako víno, take mně tohle troku zaskočilo - můe to být velký problém? Dočetl jsem se tu něco kolem brzdových spínačů, ale auto mám teprve pár hodin a nevím o něm prakticky nic, tak spí lovím rozumy a zkuenosti na co se mám připravit - nebo zkusit reklamovat skrytou vadu ???
jestli je to jen banalita za nějakých 200,-Kč je to v pohodě, spí by mně zajímal nějaký případný katastrofický scénář ...
díky za rady
Berry
|
|
12.09.2012 07:33 -
Re: Tempomat - speed control faulty
|
2504809
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Ahoj, nevyznám se v tom tolik, ale první co bych zkusil by bylo odpojit a prokouknout, očistit, rozchodit, máznout spínače brzdového a spojkového pedálu. Nový spínač stojí cca 250,- a pozor, kadý je jiný, by na první pohled vypadají stejně. Jeden rozpojuje kontakt a druhý spojuje, nevím který je který..
Ahoj, nevyznám se v tom tolik, ale první co bych zkusil by bylo odpojit a prokouknout, očistit, rozchodit, máznout spínače brzdového a spojkového pedálu. Nový spínač stojí cca 250,- a pozor, kadý je jiný, by na první pohled vypadají stejně. Jeden rozpojuje kontakt a druhý spojuje, nevím který je který.. ;-)
|
|
12.09.2012 08:47 -
|
2504815
|
|
jruze
|
|
|
DeFuckTo napsal(a): Ahoj, nevyznám se v tom tolik, ale první co bych zkusil by bylo odpojit a prokouknout, očistit, rozchodit, máznout spínače brzdového a spojkového pedálu. Nový spínač stojí cca 250,- a pozor, kadý je jiný, by na první pohled vypadají stejně. Jeden rozpojuje kontakt a druhý spojuje, nevím který je který..
To platí jen u C5 I a jsou rozlieny barvou(jen tuím r.v.2001-2.) - u tazatele je jeden.Nedovedu odpovědět - spínač,com,páčka,konfigurace,ecu,moná i pedál.-tam bych to hledal já.
To platí jen u C5 I a jsou rozlieny barvou(jen tuím r.v.2001-2.) - u tazatele je jeden.Nedovedu odpovědět - spínač,com,páčka,konfigurace,ecu,moná i pedál.-tam bych to hledal já.;-)
|
|
12.09.2012 10:11 -
|
2504820
|
|
Berry
|
Město: Zbiroh, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 18 |
|
|
díky za základní informace, i kdy jsem se vlastně nedozvěděl nic konkrétního ...
je mi jasný, e těko radit s problémem, kdy člověk neví, jak se to vlastně chová ...
bohuel zatím nevím co je ecu nebo com, ale zajímavá je poznámka o konfiguraci - mohlo by to být bloklý někde v parametrech v počítači? Na první pokus jsem nic nenael ...
Berry
díky za základní informace, i kdy jsem se vlastně nedozvěděl nic konkrétního ...
je mi jasný, e těko radit s problémem, kdy člověk neví, jak se to vlastně chová ...
bohuel zatím nevím co je ecu nebo com, ale zajímavá je poznámka o konfiguraci - mohlo by to být bloklý někde v parametrech v počítači? Na první pokus jsem nic nenael ...
Berry
|
|
12.09.2012 11:14 -
|
2504833
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Berry napsal(a): ahoj,
díky za rady
Berry
...mně se to stalo také, byl vadný snímač polohy brzdového pedálu ( 230,- ), v tu chvíli mi nely brzdová světla !!!, tempomat, moná i ESP, tím si jistý nejsem , ale auto vyhazovalo jednu hláku za druhou.
Mrkni na ty světla, tím si myslím, e se posune dál... ( viml jsem si toho tehdy a v noci )
...mně se to stalo také, byl vadný snímač polohy brzdového pedálu ( 230,- ), v tu chvíli mi nely brzdová světla !!!, tempomat, moná i ESP, tím si jistý nejsem , ale auto vyhazovalo jednu hláku za druhou.
Mrkni na ty světla, tím si myslím, e se posune dál... ( viml jsem si toho tehdy a v noci )
|
|
12.09.2012 13:55 -
|
2504866
|
|
Berry
|
|
|
prověřím, otestuju ...
dík za radu
prověřím, otestuju ...
dík za radu
|
|
12.09.2012 21:51 -
|
2505016
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak vitej v clubu a prosím jako první si přečti pravidlá a nezakládej vlákno ji zaloené!!!!!!!!!! vpravo nahoře je vyhledavač a kdy jsem tam napsal slovo tempomat vyskočilo na mně toto: .link. a tam si vyber. Nebo vpravo je tzv rozcestník a tam je toho taky docela dost. Díky
tak vitej v clubu a prosím jako první si přečti pravidlá a nezakládej vlákno ji zaloené!!!!!!!!!! vpravo nahoře je vyhledavač a kdy jsem tam napsal slovo tempomat vyskočilo na mně toto: http://www.c5club.cz/page/kod-40/search_string-tempomat/x-0/y-0#.UFDnoa4y6eE a tam si vyber. Nebo vpravo je tzv rozcestník a tam je toho taky docela dost. Díky --)
|
|
13.09.2012 20:11 -
|
2505228
|
|
Berry
|
|
|
dík za upozornění - dám si pozor ...
jinak pro info vem, kteří mi poradili - asi to byl opravdu nějaký problém s jedním ze spínačů, trochu jsem zacvičil s pedály, postrkal do veho na co jsem dosáhl a problém je pryč, zatím vechno funguje jak má. Tak jsem zvědav, jak dlouho bude trvat to "zatím".
jetě jednou díky za rady a inspiraci ...
Berry
dík za upozornění - dám si pozor ...
jinak pro info vem, kteří mi poradili - asi to byl opravdu nějaký problém s jedním ze spínačů, trochu jsem zacvičil s pedály, postrkal do veho na co jsem dosáhl a problém je pryč, zatím vechno funguje jak má. Tak jsem zvědav, jak dlouho bude trvat to "zatím".
jetě jednou díky za rady a inspiraci ...
Berry
|
|
09.12.2016 07:43 -
Re: Hláky vo Francútine
|
3018785
|
|
martinpad
|
Město: Velim, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Kadopádně co se mi nestalo, první 2 dny mi krásně fungoval Tempomat, ale včera ani dnes nefunguje, píe to
Speed Limiter Paused", "Cruise Control Paused" a nejde mi to spustit, na netu jsem nael pouze něco v angličtině, e bývá problém někde u brzdy a nebo e je potřeba Diagnostika. Máte s tím někdo zkuenosti? Dá se nějak zruit ta PAUZA aby Tempomat opět fungoval, nebo je nutné jít na diagnostiku? Máte někdo zkuenosti se servisem AutoCiMi Martin Michálek kousek od Kolína?
Kadopádně co se mi nestalo, první 2 dny mi krásně fungoval Tempomat, ale včera ani dnes nefunguje, píe to
Speed Limiter Paused", "Cruise Control Paused" a nejde mi to spustit, na netu jsem nael pouze něco v angličtině, e bývá problém někde u brzdy a nebo e je potřeba Diagnostika. Máte s tím někdo zkuenosti? Dá se nějak zruit ta PAUZA aby Tempomat opět fungoval, nebo je nutné jít na diagnostiku? Máte někdo zkuenosti se servisem AutoCiMi Martin Michálek kousek od Kolína?
|
|
| |
|
|