| | |
18.08.2015 20:06 -
Re: Suspension faulty: max speed 90 km/h
|
2852650
|
|
Hanz 397
|
|
|
Zbyňa napsal(a): Jak do krabicky, to musi poradit jruze...
Co se tyka chodu na sucho, tak se obavam, ze to zadnou ochranu nema (vzhledem k tomu, ze tam neni ani kontrola hladiny LDS). Auto ted mas v nejnizsi poloze, tzn. ze bys fakt mel videt aspon nekde hladinu te LDS v nadrzce, pochybuju, ze by ti to nekde vyteklo tak, az by cerpadlo slo na sucho.
Edit: Jeste jeda vec - pokud bys tam tu LDS dolival, tak zas v nejnizsi poloze po rysku, co je na nadrzce (jak se auto zvedne, vypada to, ze je tam toho malo, ale je to v poradku). Kdyz to prelejes, tak zas hrozi, ze to bude chcat pres to vicko a natece to do cerpadla pod nim.
Mezi baterkou a červenou krabičkou jsou dva čtvercový otvory-strčí tam roubovák a odcvakne packy a vytáhne jí nahoru...
Je to první pojistka (40A) z pravé strany auta(nebo po tvé levé ruce,jak chce) a podle výbavy tam bývá volná 60A,tak jí tam přehoď,jestli jí tam bude mít a hned uvidí,na čem jsi...
Nebo se dá vyndat baterka a dostane se na ty packy,co drí ten nosič pojistek taky...
Mezi baterkou a červenou krabičkou jsou dva čtvercový otvory-strčí tam roubovák a odcvakne packy a vytáhne jí nahoru...
Je to první pojistka (40A) z pravé strany auta(nebo po tvé levé ruce,jak chce) a podle výbavy tam bývá volná 60A,tak jí tam přehoď,jestli jí tam bude mít a hned uvidí,na čem jsi...
Nebo se dá vyndat baterka a dostane se na ty packy,co drí ten nosič pojistek taky...
|
|
18.08.2015 21:36 -
|
2852694
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
OK, myslel jsem to tak, e kdyby byla někde díra a utekla celá náplň LDS, tak by to na servu bylo znát. No asi ne, nebo alespoň ne hned.
Mimochodem, proč se při výměně, nebo teda po vyputění LDS a nalití nový, odvzduňuje i servo? Jen se ptám, protoe to nevím a zdá se mi, e se servo zavzduní, kdy není v nádrce ádná LDS.
OK, myslel jsem to tak, e kdyby byla někde díra a utekla celá náplň LDS, tak by to na servu bylo znát. No asi ne, nebo alespoň ne hned.
Mimochodem, proč se při výměně, nebo teda po vyputění LDS a nalití nový, odvzduňuje i servo? Jen se ptám, protoe to nevím a zdá se mi, e se servo zavzduní, kdy není v nádrce ádná LDS. :nevim
|
|
18.08.2015 21:45 -
|
2852695
|
|
jruze
|
|
|
Mikra napsal(a): OK, myslel jsem to tak, e kdyby byla někde díra a utekla celá náplň LDS, tak by to na servu bylo znát. No asi ne, nebo alespoň ne hned.
Mimochodem, proč se při výměně, nebo teda po vyputění LDS a nalití nový, odvzduňuje i servo? Jen se ptám, protoe to nevím a zdá se mi, e se servo zavzduní, kdy není v nádrce ádná LDS.
elektro servo né - klasické hnané řemenem ano
elektro servo né - klasické hnané řemenem ano;-)
|
|
25.08.2015 18:39 -
|
2854228
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Mně se ta hláka objevila v Pá dopo. Při zastavení jsem měl zadek nahoře a po následujícím odemčení auta se to srovnalo a start bez hláky. Po pár metrech opět hláka + hláka SERVIS na otáčkoměru, která nezhasla ani po vypnutí motoru. Měl jsem podezření na únik LDS, tak jsem auto poloil na břicho a zjistil, e kapalinu nevidím. Tak jsem ji koupil v krámě za pouhých 475 litr (ty kurvy u neví, co by za to chtěly), dolil a auto zůstalo leet na břie. Tak jsem se pozvolna doplíil domu, tam natlakoval nádrku, pojezdil nahoru a dolu a auto je OK.
Kolegové mistři - teď mám na Vás otázku. Podezření na únik LDS je zřejmě oprávněné a já bych chtěl zhruba vědět, co mne čeká. Únik je někde v motorovém prostoru dole, protoe kapalina se objevuje na krycím plastu pod motorem a blok je od spodu "mastný". Místo úniku jsem neobjevil - pravděpodobně nebude nijak dramatický. Nemá někdo nápad, kde by to mohlo crčet??
Mně se ta hláka objevila v Pá dopo. Při zastavení jsem měl zadek nahoře a po následujícím odemčení auta se to srovnalo a start bez hláky. Po pár metrech opět hláka + hláka SERVIS na otáčkoměru, která nezhasla ani po vypnutí motoru. Měl jsem podezření na únik LDS, tak jsem auto poloil na břicho a zjistil, e kapalinu nevidím. Tak jsem ji koupil v krámě za pouhých 475 litr (ty kurvy u neví, co by za to chtěly:-(), dolil a auto zůstalo leet na břie. Tak jsem se pozvolna doplíil domu, tam natlakoval nádrku, pojezdil nahoru a dolu a auto je OK.
Kolegové mistři - teď mám na Vás otázku. Podezření na únik LDS je zřejmě oprávněné a já bych chtěl zhruba vědět, co mne čeká. Únik je někde v motorovém prostoru dole, protoe kapalina se objevuje na krycím plastu pod motorem a blok je od spodu "mastný". Místo úniku jsem neobjevil - pravděpodobně nebude nijak dramatický. Nemá někdo nápad, kde by to mohlo crčet??
|
|
25.08.2015 21:38 -
|
2854335
|
|
jruze
|
|
|
Ferro napsal(a): Mně se ta hláka objevila v Pá dopo. Při zastavení jsem měl zadek nahoře a po následujícím odemčení auta se to srovnalo a start bez hláky. Po pár metrech opět hláka + hláka SERVIS na otáčkoměru, která nezhasla ani po vypnutí motoru. Měl jsem podezření na únik LDS, tak jsem auto poloil na břicho a zjistil, e kapalinu nevidím. Tak jsem ji koupil v krámě za pouhých 475 litr (ty kurvy u neví, co by za to chtěly ), dolil a auto zůstalo leet na břie. Tak jsem se pozvolna doplíil domu, tam natlakoval nádrku, pojezdil nahoru a dolu a auto je OK.
Předpokládám e toto má jetě čerpadlo hnané řemenem a mohla by to být trubkohadice.
Předpokládám e toto má jetě čerpadlo hnané řemenem a mohla by to být trubkohadice.:nevim
|
|
15.10.2015 17:57 -
|
2874548
|
|
Maanichka
|
Město: Heřmanův Městec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Pardon, e jsem se k tomu nedostal dřív - domů jsme dojeli astně, pomohla ta výměna pojistky, ale jetě jsem se nedostal k tomu, abych to dal zkontrolovat do servisu. Akorát teď řeím jiný problém - servaný bezpečnostní roub na pravém předním (píchlém) kole a zároveň zničený ořech na tenhle roub - viz můj dotaz na jiném vláknu zde: .link.
Pardon, e jsem se k tomu nedostal dřív - domů jsme dojeli astně, pomohla ta výměna pojistky, ale jetě jsem se nedostal k tomu, abych to dal zkontrolovat do servisu. Akorát teď řeím jiný problém - servaný bezpečnostní roub na pravém předním (píchlém) kole a zároveň zničený ořech na tenhle roub - viz můj dotaz na jiném vláknu zde: http://www.c5club.cz/diskuze/podvozek-kola-ulozeni/659990-bezpecnostni-srouby-kol/5/#last
|
|
23.01.2016 21:20 -
|
2910604
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Čaute chalani. Potreboval by som poradi.... niesom doma, take neviem uplne detaily, ale dnes mi volal brat, e mu na C5 III vyhodilo tuto hláku. Stihol pris domov a da auto do garáe, vypol motor a potom skusil znova natartova a ta hlaka tam svietila znova.... no ked to skusil zas po asi cca 3 hodinach tak tam u ta hláka nesvietila Pytal som sa ho e či počuje vrča BHI .... vravel e áno. Vec sa má tak e auto bolo cely deň vonku a na Orave mame teraz -15 mrazy. Je mone, e mohlo primrznu len nejake čidlo, alebo niečo ine a preto tam vyhlasilo tuto chybu.... a potom ked sa auto zohrialo v garai tak u je vetko OK???? alebo v čom moe by chyba??? :/ Pravda je aj tá e mi u isto dosluhuje baterka... moe to by aj tým??? Tak mi niečo poradte.... budem čaka.... vopred vdaka čaute
Čaute chalani. :) Potreboval by som poradi.... niesom doma, take neviem uplne detaily, ale dnes mi volal brat, e mu na C5 III vyhodilo tuto hláku. Stihol pris domov a da auto do garáe, vypol motor a potom skusil znova natartova a ta hlaka tam svietila znova.... no ked to skusil zas po asi cca 3 hodinach tak tam u ta hláka nesvietila :) Pytal som sa ho e či počuje vrča BHI .... vravel e áno. Vec sa má tak e auto bolo cely deň vonku a na Orave mame teraz -15 mrazy. Je mone, e mohlo primrznu len nejake čidlo, alebo niečo ine a preto tam vyhlasilo tuto chybu.... a potom ked sa auto zohrialo v garai tak u je vetko OK???? alebo v čom moe by chyba??? :/ Pravda je aj tá e mi u isto dosluhuje baterka... moe to by aj tým??? Tak mi niečo poradte.... budem čaka.... vopred vdaka :D čaute :D
|
|
23.01.2016 21:26 -
|
2910605
|
|
jumep
|
|
|
nie, ale najskor zadok - vyskac nechodi
vyska je v pohode?
nie, ale najskor zadok - vyskac nechodi
vyska je v pohode?
|
|
23.01.2016 22:00 -
|
2910619
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
neviem.... ked, niesom doma.... a pridem a o tydeň.... take vôbec netuim či je vyka v pohode.... a riei to cez telefon je dos komplikovane. :/ viem len to čo som napisal vyie a preto Vás s tym otravujem teraz, aby som vedel na čo sa mam sustredi ked pridem domov ale ako to e ta chyba zmizla???? alebo moe naskoči zas neskôr???
23.1.2016 : Tak dnes som volal domov.... brat sa bol vozi a preiel asi 30 km.... vetko je v poriadku, nesvieti iadna hlaka, auto vraj ilo uplne normálne, len ked zastavil, a skual polohy podvozku, tak mu ila len najniia a normalna poloha.... terenna a uplne najvyia servisna mu vôbec neli a ked ich skual, tak na palubnom počitači mu svietilo akesik upozornenie, vykričnik alebo take dačo.... take napadá Vás v čom moe by problém???
neviem.... ked, niesom doma.... a pridem a o tydeň.... take vôbec netuim či je vyka v pohode.... a riei to cez telefon je dos komplikovane. :/ viem len to čo som napisal vyie a preto Vás s tym otravujem teraz, aby som vedel na čo sa mam sustredi ked pridem domov :) ale ako to e ta chyba zmizla???? alebo moe naskoči zas neskôr???
23.1.2016 : Tak dnes som volal domov.... brat sa bol vozi a preiel asi 30 km.... vetko je v poriadku, nesvieti iadna hlaka, auto vraj ilo uplne normálne, len ked zastavil, a skual polohy podvozku, tak mu ila len najniia a normalna poloha.... terenna a uplne najvyia servisna mu vôbec neli a ked ich skual, tak na palubnom počitači mu svietilo akesik upozornenie, vykričnik alebo take dačo.... take napadá Vás v čom moe by problém???
|
|
24.01.2016 19:41 -
|
2910901
|
|
1David1
|
|
|
Tak dnes som volal domov.... brat sa bol vozi a preiel asi 30 km.... vetko je v poriadku, nesvieti iadna hlaka, auto vraj ilo uplne normálne, len ked zastavil, a skual polohy podvozku, tak mu ila len najniia a normalna poloha.... terenna a uplne najvyia servisna mu vôbec neli a ked ich skual, tak na palubnom počitači mu svietilo akesik upozornenie, vykričnik alebo take dačo.... take napadá Vás v čom moe by problém???
Tak dnes som volal domov.... brat sa bol vozi a preiel asi 30 km.... vetko je v poriadku, nesvieti iadna hlaka, auto vraj ilo uplne normálne, len ked zastavil, a skual polohy podvozku, tak mu ila len najniia a normalna poloha.... terenna a uplne najvyia servisna mu vôbec neli a ked ich skual, tak na palubnom počitači mu svietilo akesik upozornenie, vykričnik alebo take dačo.... take napadá Vás v čom moe by problém??? :)
|
|
10.03.2016 20:20 -
|
2927509
|
|
jacking
|
Město: Kudlovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdarec, cca 3 týdny nazpět vyběhla hláka(Suspension faulty: max speed 90 km/h)+ servis na palubovce. Nezaznamenal jsem ádné změny v řízení ani odpruení,ale nezaváhal jsem a navtívil známého s Diag.. Chybu to hlásilo snad na vechny části BHI,ale li vymazat,tak mě poslal prič s tím,a se zastavím,a to znova naskočí. To se stalo asi po 50 km,ale u mě klesl i předek při samotné jízdě.Po zastaveni,vypnuti kličku a 10 min přestávce se zvedla normálně. Diag.... hlásila vadný snímač výky ten objednal,vyměnil,ale nepomohlo to. Dalí odkaz podle něho vypadá na řídící jednotku čerpadla.Měl bych mu to zavést přítí týden,e to celé BHI proklepne. Měl někdo stejný problém? nebo to můe být něco jiného ne jednotka?Vlákna jsem pročetla, ale nic konkretního jsem nenarazil.
Zdarec, cca 3 týdny nazpět vyběhla hláka(Suspension faulty: max speed 90 km/h)+ servis na palubovce. Nezaznamenal jsem ádné změny v řízení ani odpruení,ale nezaváhal jsem a navtívil známého s Diag.. Chybu to hlásilo snad na vechny části BHI,ale li vymazat,tak mě poslal prič s tím,a se zastavím,a to znova naskočí. To se stalo asi po 50 km,ale u mě klesl i předek při samotné jízdě.Po zastaveni,vypnuti kličku a 10 min přestávce se zvedla normálně. Diag.... hlásila vadný snímač výky ten objednal,vyměnil,ale nepomohlo to. Dalí odkaz podle něho vypadá na řídící jednotku čerpadla.Měl bych mu to zavést přítí týden,e to celé BHI proklepne. Měl někdo stejný problém? nebo to můe být něco jiného ne jednotka?Vlákna jsem pročetla, ale nic konkretního jsem nenarazil. :nevim :-(
|
|
10.03.2016 20:35 -
|
2927510
|
|
jruze
|
|
|
jacking napsal(a): Zdarec, cca 3 týdny nazpět vyběhla hláka(Suspension faulty: max speed 90 km/h)+ servis na palubovce. Nezaznamenal jsem ádné změny v řízení ani odpruení,ale nezaváhal jsem a navtívil známého s Diag.. Chybu to hlásilo snad na vechny části BHI,ale li vymazat,tak mě poslal prič s tím,a se zastavím,a to znova naskočí. To se stalo asi po 50 km,ale u mě klesl i předek při samotné jízdě.Po zastaveni,vypnuti kličku a 10 min přestávce se zvedla normálně. Diag.... hlásila vadný snímač výky ten objednal,vyměnil,ale nepomohlo to. Dalí odkaz podle něho vypadá na řídící jednotku čerpadla.Měl bych mu to zavést přítí týden,e to celé BHI proklepne. Měl někdo stejný problém? nebo to můe být něco jiného ne jednotka?Vlákna jsem pročetla, ale nic konkretního jsem nenarazil.
A jak dobře umí známej s diag? Já jen aby se neměnilo půl auta.Můj typ regulátor,přidřená pístnice(pístnice odhalitélná pohledem,korektor diagnostikou , regulátor??-pokud se to děje pravidelně tak podle příznaků
A jak dobře umí známej s diag? Já jen aby se neměnilo půl auta.Můj typ regulátor,přidřená pístnice(pístnice odhalitélná pohledem,korektor diagnostikou , regulátor??-pokud se to děje pravidelně tak podle příznaků;-)
|
|
13.03.2016 12:58 -
|
2928367
|
|
jacking
|
Město: Kudlovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Známej procoval v servisu UHcar citroen,suzuky 10 let,tak počítám e diag bude umět ovládat a momentálně má svoji dílnu.Jak poznám pohledem,e se jedná o přidřenou pístnici?chyba je nahodila v pátek jsem najezdil 200km a nic nevyběhlo...dnes ráno po 5km naběhlá hláka a spadl předek.V autě jsem měl navíc 4 lidi,ale netuím jestli to má nějakou souvislost.Nerad bych vyměnil půl auto a doufám,e to nebude nic váného.
Známej procoval v servisu UHcar citroen,suzuky 10 let,tak počítám e diag bude umět ovládat a momentálně má svoji dílnu.Jak poznám pohledem,e se jedná o přidřenou pístnici?chyba je nahodila v pátek jsem najezdil 200km a nic nevyběhlo...dnes ráno po 5km naběhlá hláka a spadl předek.V autě jsem měl navíc 4 lidi,ale netuím jestli to má nějakou souvislost.Nerad bych vyměnil půl auto a doufám,e to nebude nic váného.
|
|
06.04.2016 19:51 -
|
2937267
|
|
jacking
|
|
|
Tak,v patek mě auto zůstalo leet na přední napravě skoro dole, ale zadek el na horu normálně. Pomaličku jsem se dokodrcal do servisu ke známému. Dnes mi volal e vyhodil BHI ven.Uhlíky bily v pořádku LDS nezatekla dovnitř. Problém se jeví z řídící jednotky, co je na tom elektromotoru.Kdy měl BHI jetě v autě a zahýbal s konektorem,tak auto lo normálně nahoru.Údajně je tam jen nějaké relátko,ale je to celé zalisované, tak to nevím.Neřeili jste to někdo?V citroenu mě prodají jen celou BHI jednotku za 22k popřípadě někde z vraku za 6-8k. existuje nějaká levnějí varianta.? V příloze je fotka.
Tak,v patek mě auto zůstalo leet na přední napravě skoro dole, ale zadek el na horu normálně. Pomaličku jsem se dokodrcal do servisu ke známému. Dnes mi volal e vyhodil BHI ven.Uhlíky bily v pořádku LDS nezatekla dovnitř. Problém se jeví z řídící jednotky, co je na tom elektromotoru.Kdy měl BHI jetě v autě a zahýbal s konektorem,tak auto lo normálně nahoru.Údajně je tam jen nějaké relátko,ale je to celé zalisované, tak to nevím.Neřeili jste to někdo?V citroenu mě prodají jen celou BHI jednotku za 22k popřípadě někde z vraku za 6-8k. existuje nějaká levnějí varianta.? V příloze je fotka.
Přílohy: P60406-150626.jpg ( 6464477b ) - P60406-150629.jpg ( 6522625b ) - |
|
06.04.2016 21:02 -
|
2937315
|
|
jruze
|
|
|
jacking napsal(a): Tak,v patek mě auto zůstalo leet na přední napravě skoro dole, ale zadek el na horu normálně. Pomaličku jsem se dokodrcal do servisu ke známému. Dnes mi volal e vyhodil BHI ven.Uhlíky bily v pořádku LDS nezatekla dovnitř. Problém se jeví z řídící jednotky, co je na tom elektromotoru.Kdy měl BHI jetě v autě a zahýbal s konektorem,tak auto lo normálně nahoru.Údajně je tam jen nějaké relátko,ale je to celé zalisované, tak to nevím.Neřeili jste to někdo?V citroenu mě prodají jen celou BHI jednotku za 22k popřípadě někde z vraku za 6-8k. existuje nějaká levnějí varianta.? V příloze je fotka.
A co dělal známej v tom citroenu? Není to zalisované a není v tom relátko.Zajeď k Lukimu (a a u v tom známej raději neourá a uvede to do stavu ve kterém to bylo, nebo se domluv a si pro to Luki dojede a odveze to od něj pryč.(chápe tu jeho logiku? - je tam jeden motor,jedno čerpadlo - ,,zadek jde nahoru-předek ne" - tak proč hledá chybu v motoru?)
A co dělal známej v tom citroenu? Není to zalisované a není v tom relátko.Zajeď k Lukimu;-) (a a u v tom známej raději neourá a uvede to do stavu ve kterém to bylo, nebo se domluv a si pro to Luki dojede a odveze to od něj pryč.(chápe tu jeho logiku? - je tam jeden motor,jedno čerpadlo - ,,zadek jde nahoru-předek ne" - tak proč hledá chybu v motoru?):-((((
|
|
06.04.2016 21:27 -
|
2937345
|
|
jacking
|
|
|
Zdarec,v citroenu dělal údajně elektrikáře a mechanika, ale u o tom začínám pochybovat z Lukinem údájně mluvil ohledně toho dílu,a taky mu měl potvrdit,e ta závada bude v té elektronice! no ale to co píe dává logiku e to nebude pravda.Díky zítra zavolám Lukimu a budu to řeit u sním
Zdarec,v citroenu dělal údajně elektrikáře a mechanika, ale u o tom začínám pochybovat :palec z Lukinem údájně mluvil ohledně toho dílu,a taky mu měl potvrdit,e ta závada bude v té elektronice! no ale to co píe dává logiku e to nebude pravda.Díky zítra zavolám Lukimu a budu to řeit u sním
|
|
| |
|
|