| | |
09.01.2013 10:29 -
Re: Parking Assistant Faulty - chyba parkovacího asistenta
|
2537867
|
|
Devilian
|
|
|
Dnes rano som sa s tymto problemom stretol tiez. Vypol som motor, zapol, a bolo po chybe. Bude to asi tym, ze 2 dni dozadu snezilo, na teplej kapote sa sneh topil a tiekol dolu autom. ale na spodku uz teplo nebolo, a tak som tam mal nejake tie stalagmity a podobne jaskyne veci. Ked som potom sadol do auta a chcel ist, zacalo vsetko piskat a napisalo, ze nieco je predomnou. Tak som isiel pozriet, ci som niekoho nezrazil, ale nasiel som asi len 1cm ladu na prednych senzoroch. Dal som ho dolu (z praveho skor obuchal) a dnes rano mi preblikla tato chyba. Inak senzory zda sa idu. Hadam to cele neodide. To auto je celkom dost teplomilne.
Dnes rano som sa s tymto problemom stretol tiez. Vypol som motor, zapol, a bolo po chybe. Bude to asi tym, ze 2 dni dozadu snezilo, na teplej kapote sa sneh topil a tiekol dolu autom. ale na spodku uz teplo nebolo, a tak som tam mal nejake tie stalagmity a podobne jaskyne veci. Ked som potom sadol do auta a chcel ist, zacalo vsetko piskat a napisalo, ze nieco je predomnou. Tak som isiel pozriet, ci som niekoho nezrazil, ale nasiel som asi len 1cm ladu na prednych senzoroch. Dal som ho dolu (z praveho skor obuchal) a dnes rano mi preblikla tato chyba. Inak senzory zda sa idu. Hadam to cele neodide. To auto je celkom dost teplomilne.
|
|
09.01.2013 12:22 -
|
2537875
|
|
jumep
|
|
|
netes sa, je to naznak ze ti odide cidlo
netes sa, je to naznak ze ti odide cidlo
|
|
09.01.2013 14:14 -
|
2537895
|
|
Devilian
|
|
|
Tak bez parkovaciek s tym radsej ani nikam nepojdem. Nemyslim ze som zly sofer, ale v predu vidim kapotu max po ostrekovace, a do zadu uz dlhsie radsej cuvam nakloneny z dveri
Uz mi tu chyba len info, kolko to stoji a ci si to vymenim sam...
Tak bez parkovaciek s tym radsej ani nikam nepojdem. Nemyslim ze som zly sofer, ale v predu vidim kapotu max po ostrekovace, a do zadu uz dlhsie radsej cuvam nakloneny z dveri :)
Uz mi tu chyba len info, kolko to stoji a ci si to vymenim sam...
|
|
09.01.2013 15:31 -
|
2537915
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Mě u to dělá druhý rok, vdy v zimě, kdy jsou čidla extra zaflákaná, ale jakmile je po sněhu, ve je OK
U Xantie jsem měl čidla dodělávaná a dělali to prosolené kontakty, stačilo trochu konkoru a bylo to pryč.
Mě u to dělá druhý rok, vdy v zimě, kdy jsou čidla extra zaflákaná, ale jakmile je po sněhu, ve je OK ;-)
U Xantie jsem měl čidla dodělávaná a dělali to prosolené kontakty, stačilo trochu konkoru a bylo to pryč. :palec
|
|
09.01.2013 18:35 -
|
2537965
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Orginál 88e s dph,74 bez.Tu predáva jeden dobrý člen klubu tak skús .link.
cauko.Orginál 88e s dph,74 bez.Tu predáva jeden dobrý člen klubu tak skús http://car-navi.autodiagnostika.info/product.php?id_product=65
:-))
|
|
09.01.2013 22:56 -
|
2538110
|
|
jumep
|
|
|
ja som to zistoval priamo od bosch dodavatela a odpoved bola, ze je to objednatelne len priamo od PSA
ja som to zistoval priamo od bosch dodavatela a odpoved bola, ze je to objednatelne len priamo od PSA
|
|
23.01.2013 12:39 -
|
2541538
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
V sobotu jsem se vrátil z hor, auto vypadalo jako jedna velká solná kostka s čepicí sněhu na střee. Vybalit a do garáe s ním. V úterý ráno do toho sednu, nastartuju, zařadím zpátečku a ejhle "Parking assistant system faulty". Po přečtení tohoto vlákna jsem se cestou domů z práce zastavil na pumpě, wapkou jsem umyl auto od soli a věnoval jsem se i čidlům parkovacího asistenta. Nastartoval jsem a u to bylo skoro OK, jen to ukazovalo překáku v přímém směru. Vechna čidla jsem vyfoukal tlakovým vzduchem a ve je OK. Snad to jetě nějakou dobu vydrí.
V sobotu jsem se vrátil z hor, auto vypadalo jako jedna velká solná kostka s čepicí sněhu na střee. Vybalit a do garáe s ním. V úterý ráno do toho sednu, nastartuju, zařadím zpátečku a ejhle "Parking assistant system faulty". Po přečtení tohoto vlákna jsem se cestou domů z práce zastavil na pumpě, wapkou jsem umyl auto od soli a věnoval jsem se i čidlům parkovacího asistenta. Nastartoval jsem a u to bylo skoro OK, jen to ukazovalo překáku v přímém směru. Vechna čidla jsem vyfoukal tlakovým vzduchem a ve je OK. Snad to jetě nějakou dobu vydrí.
|
|
23.01.2013 19:00 -
|
2541643
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
mně to píe, kdy mám na čidlech zmrazky. Stačí oloupat led a je klid.
mně to píe, kdy mám na čidlech zmrazky. Stačí oloupat led a je klid.
|
|
23.01.2013 21:19 -
|
2541696
|
|
jumep
|
|
|
ak ti este neumrelo uplne, skusesnost je taka ze sa da zachranit, vyskrabat z neho tu vrstvu povodneho lepu ale opatrne neposkodit suciastky, osusit a zaliat niecim novym (silokon)
ak ti este neumrelo uplne, skusesnost je taka ze sa da zachranit, vyskrabat z neho tu vrstvu povodneho lepu ale opatrne neposkodit suciastky, osusit a zaliat niecim novym (silokon)
|
|
17.02.2013 12:14 -
|
2549122
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Ty jo tak já u taky
Psalo se tu e diagnostika a hotovo, ale kdy budu mít v ruce dobrý čidlo a postupně ho začnu měnit za ty na autě, tak a narazím na to vadné, je vyřeeno a nepotřebuji dignostiku a platit někomu za práci, nebo se pletu ??
Ty jo tak já u taky :-p
Psalo se tu e diagnostika a hotovo, ale kdy budu mít v ruce dobrý čidlo a postupně ho začnu měnit za ty na autě, tak a narazím na to vadné, je vyřeeno a nepotřebuji dignostiku a platit někomu za práci, nebo se pletu ??
|
|
20.02.2013 16:28 -
|
2549975
|
|
Sindy
|
|
|
Nikdo mi to nevymluví, tak se na to vrhnu s lepím počasím.
Přední vnitřní je otázka pár vteřin, zadní jsem tu četl, e stačí sundan jakýsi kryt zevnitř nárazníku, tak to snad taky zvládnu, ale potřebuju poradit, jak se dostanu na přední vnějí, tam nemám tuení.
Nikdo mi to nevymluví, tak se na to vrhnu s lepím počasím.
Přední vnitřní je otázka pár vteřin, zadní jsem tu četl, e stačí sundan jakýsi kryt zevnitř nárazníku, tak to snad taky zvládnu, ale potřebuju poradit, jak se dostanu na přední vnějí, tam nemám tuení.
|
|
20.02.2013 17:15 -
|
2549998
|
|
jumep
|
|
|
predne, len zatiahnes za tu mriezku okolo hmlovky na kraji do stredu auta a otvoris to ako panty
predne, len zatiahnes za tu mriezku okolo hmlovky na kraji do stredu auta a otvoris to ako panty
|
|
20.02.2013 18:05 -
|
2550000
|
|
Sindy
|
|
|
DrMarvin napsal(a): přední nevim.... zadní je v pohodě..jen si pořádně zlámat ruku kadopádně taky jsem zkouel měnit po jednom....a hle nic... dělal jsem to hodně dlouho..a nakonec byla patná kabelá jestli ti to za to stojí tak měň po jednom:=)
Určitě stojí, pravděpodobnost, e je to čidlo je veliká a kdy to klapne uetřím 1 000,- cca.
Do servisu můu zajet potom kdykoli, kdy bych to nezvládl, ale já se jen tak nevzdávám.
přední nevim.... zadní je v pohodě..jen si pořádně zlámat ruku:D kadopádně taky jsem zkouel měnit po jednom....a hle nic... dělal jsem to hodně dlouho..a nakonec byla patná kabelá:-) jestli ti to za to stojí tak měň po jednom:=)
Určitě stojí, pravděpodobnost, e je to čidlo je veliká a kdy to klapne uetřím 1 000,- cca.
Do servisu můu zajet potom kdykoli, kdy bych to nezvládl, ale já se jen tak nevzdávám.
|
|
20.02.2013 18:07 -
|
2550001
|
|
Sindy
|
|
|
jumep napsal(a): predne, len zatiahnes za tu mriezku okolo hmlovky na kraji do stredu auta a otvoris to ako panty
Asi rozumím, ono sice není moc kam tahat, vedle je těsně dalí mříka, ale plast je houevnatej, předpokládám, e jde o to přetáhnout jen nějaký aretační zobáček ??
Asi rozumím, ono sice není moc kam tahat, vedle je těsně dalí mříka, ale plast je houevnatej, předpokládám, e jde o to přetáhnout jen nějaký aretační zobáček ??
|
|
20.02.2013 18:29 -
|
2550014
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo jo. Vechno je to jenom na zacvaknutí.
Jo jo. Vechno je to jenom na zacvaknutí.
|
|
20.02.2013 20:05 -
|
2550038
|
|
Hanz 397
|
|
|
Sindy napsal(a): Ty jo tak já u taky
...a co kdy jich bude vadných víc? Je to docela častý. Tak můe hledat,měnit odcvakávat,zacvakávat,měnit,hledat,odcvakávat,zacvakávat,měnit,hledat... a najde prd. Diag ti napoví,uetří čas a rozhodně,ani v autorizáku za ní nedá litr.
Navíc,jak psal drMarvin,můe být i kabelá ko(poslední dobou jí v práci měním docela často) a to zas můe měnit,... a zase prd.
Ale dělej,jak chce.
...a co kdy jich bude vadných víc? Je to docela častý. Tak můe hledat,měnit odcvakávat,zacvakávat,měnit,hledat,odcvakávat,zacvakávat,měnit,hledat... a najde prd. Diag ti napoví,uetří čas a rozhodně,ani v autorizáku za ní nedá litr.
Navíc,jak psal drMarvin,můe být i kabelá ko(poslední dobou jí v práci měním docela často) a to zas můe měnit,... a zase prd.
Ale dělej,jak chce.:-p
|
|
| |
|
|