| | |
23.03.2011 23:29 -
Parking Assistant Faulty - chyba parkovacího asistenta
|
2380095
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
ahoj, co se mi vrátilo auto ze servisu, kde byl dole nárazník, začaly blbnout parkovací senzory. Občas to hází "parking assistant faulty". Chvíli to hází chybu, chvíli vůbec. Navíc se to chová tak, e chyba vyskočila, a při lápnutí na plyn a akceleraci (nikoliv jen popojídění), jakoby se to kinklalo, a chybu to hodilo, a kdy se to akcelerací pohne. Teď jsem zrovna ve stavu, kdy to hází chybu pořád - stačí zařadit zpátečku nebo se rozjet - ale třeba včera to celej den zase fungovalo.
a) můe to být jenom patně zapojeným konektorem?
b) jak to rozebrat, abych to zkontroloval - jak se vyndavají ty prostřední senzory?
c) napadá vás něco jiného?
ahoj, co se mi vrátilo auto ze servisu, kde byl dole nárazník, začaly blbnout parkovací senzory. Občas to hází "parking assistant faulty". Chvíli to hází chybu, chvíli vůbec. Navíc se to chová tak, e chyba vyskočila, a při lápnutí na plyn a akceleraci (nikoliv jen popojídění), jakoby se to kinklalo, a chybu to hodilo, a kdy se to akcelerací pohne. Teď jsem zrovna ve stavu, kdy to hází chybu pořád - stačí zařadit zpátečku nebo se rozjet - ale třeba včera to celej den zase fungovalo.
a) můe to být jenom patně zapojeným konektorem?
b) jak to rozebrat, abych to zkontroloval - jak se vyndavají ty prostřední senzory?
c) napadá vás něco jiného?
|
|
23.03.2011 23:33 -
Re: Parking Assistant Faulty - chyba parkovacího asistenta
|
2380096
|
|
jumep
|
|
|
C5 2, nebolo mokro ked to zacalo blbnut? klasicka chyba C5 2 senzorov o ktorej som uz x krat hovoril
chce to diagnostiku a pozret ktory senzor hadze chybu, tie konektory sa dost blbo obcas dotlacaju, takze to v servise mohli prehliadnut ...
zadne, treba dat ten plast vnutorny v narazniku dole a potom to vsetko uvidis v pohode
C5 2, nebolo mokro ked to zacalo blbnut? klasicka chyba C5 2 senzorov o ktorej som uz x krat hovoril
chce to diagnostiku a pozret ktory senzor hadze chybu, tie konektory sa dost blbo obcas dotlacaju, takze to v servise mohli prehliadnut ...
zadne, treba dat ten plast vnutorny v narazniku dole a potom to vsetko uvidis v pohode
|
|
06.01.2012 14:47 -
|
2437256
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Zdarec borci, při odjezdu od pumpy PP hodil hláku Parking Assist. Faulty. Jak to je ve spojleru zapnutý? Jemoné, e jsem mohl při vytahování vzduchové hadice z pod auta, pod před. kolama, nějaký konektor vytáhnout? Zítra se chcu pod to podívat, ale ptám se pro případ, jestli se to u někomu nestalo?
Zdarec borci, při odjezdu od pumpy PP hodil hláku Parking Assist. Faulty. Jak to je ve spojleru zapnutý? Jemoné, e jsem mohl při vytahování vzduchové hadice z pod auta, pod před. kolama, nějaký konektor vytáhnout? Zítra se chcu pod to podívat, ale ptám se pro případ, jestli se to u někomu nestalo?:nevim
|
|
06.01.2012 14:49 -
|
2437257
|
|
jumep
|
|
|
skor prsalo a bolo zle pocasie a niektory senzor to odniesol
skor prsalo a bolo zle pocasie a niektory senzor to odniesol
|
|
06.01.2012 14:58 -
|
2437269
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Zdar Peo! No dnes bylo sucho. Po vyjetí z práce na pumpu dobrý a a po tom co jsem měl pos předkem nataenou tu hadici to palo tu chybu. Pokud to nebudou konektory, jak poznám který senzor a předek či zadek to je? POUZE DIAG? Jo a jetě jedno, pokud to bude senzor, dá se splait někde jinde ne u Citrónů? Teda pokud to je levnějí jinde.
Zdar Peo! No dnes bylo sucho. Po vyjetí z práce na pumpu dobrý a a po tom co jsem měl pos předkem nataenou tu hadici to palo tu chybu. Pokud to nebudou konektory, jak poznám který senzor a předek či zadek to je? POUZE DIAG? Jo a jetě jedno, pokud to bude senzor, dá se splait někde jinde ne u Citrónů? Teda pokud to je levnějí jinde.
|
|
06.01.2012 19:32 -
|
2437323
|
|
Darja
|
|
|
Konektory jsou hustokrutě pevně zacvaknutý, povolit ho při vyndavání hadice asi těko.
Čidlo prostě vyhnije, jumep na sraze v pieanech moje mrtvé čidlo rozňoupal a bylo vidět, jak vyhnilo.
Konektory jsou hustokrutě pevně zacvaknutý, povolit ho při vyndavání hadice asi těko.
Čidlo prostě vyhnije, jumep na sraze v pieanech moje mrtvé čidlo rozňoupal a bylo vidět, jak vyhnilo.
|
|
06.01.2012 22:31 -
|
2437419
|
|
Hanz 397
|
|
|
Kulda napsal(a): Zdar Peo! No dnes bylo sucho. Po vyjetí z práce na pumpu dobrý a a po tom co jsem měl pos předkem nataenou tu hadici to palo tu chybu. Pokud to nebudou konektory, jak poznám který senzor a předek či zadek to je? POUZE DIAG? Jo a jetě jedno, pokud to bude senzor, dá se splait někde jinde ne u Citrónů? Teda pokud to je levnějí jinde.
Pokud je čidlo funkční,tak je z něj slyet takový tichoučký pravidelný cvakání a kdy na něj poloí zlehka prst,tak to cvakání je i slabě cítit... Samozřejmě musí mít aktivovaný PDC,tzn zařazenou zpátečku,nebo zmáčknutej čudlík a samozřejmě zapnutej klíček,nebo nastartovanej motor .
Pokud je čidlo funkční,tak je z něj slyet takový tichoučký pravidelný cvakání a kdy na něj poloí zlehka prst,tak to cvakání je i slabě cítit... Samozřejmě musí mít aktivovaný PDC,tzn zařazenou zpátečku,nebo zmáčknutej čudlík a samozřejmě zapnutej klíček,nebo nastartovanej motor :-d.
|
|
06.01.2012 23:55 -
|
2437435
|
|
jumep
|
|
|
ak aj cidlo pulzuje, neznamena ze funguje spravne
a bez diag je to skusanie dost zbytocne
tieto bosch cidla si myslim ze len v citroene alebo mozno nejaka specializovana bosch predajna by vedela zohnat; vies co sme sa bavili s mikrom o zamazani cidiel, na toto to je potrebne pri facelifte
ak aj cidlo pulzuje, neznamena ze funguje spravne
a bez diag je to skusanie dost zbytocne
tieto bosch cidla si myslim ze len v citroene alebo mozno nejaka specializovana bosch predajna by vedela zohnat; vies co sme sa bavili s mikrom o zamazani cidiel, na toto to je potrebne pri facelifte
|
|
07.01.2012 14:46 -
|
2437530
|
|
Hanz 397
|
|
|
.link.
Není tam obrázek a ta cena je taky hodně hodně divná,nejspí to bude senzor pro nějaký univerzální systém,ale za dotaz to stojí
to Jumep:kdy cvaká,neznamená,e je 100pro dobré,to je pravda,ale kouknout na to můe a kdy najde nějaké mrtvé,můe začít jeho výměnou. To jsou věci,které zvládne doma bez diag...
http://www.ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=V632014&REFPAGE=ArticleBrowser&TNV=416|-31980|-31979|14&TT=car&VehicleID=18457&VehicleTypeID=1
Není tam obrázek a ta cena je taky hodně hodně divná,nejspí to bude senzor pro nějaký univerzální systém,ale za dotaz to stojí
to Jumep:kdy cvaká,neznamená,e je 100pro dobré,to je pravda,ale kouknout na to můe a kdy najde nějaké mrtvé,můe začít jeho výměnou. To jsou věci,které zvládne doma bez diag...
|
|
19.03.2012 17:25 -
|
2459898
|
|
brutar
|
Město: Český Dub, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Zdravím,
prosím vás o radu. Mám C5 II break. Dnes ráno mi přestal fungovat parkovací asisten hlásí to chybu "Parking assistance system faulty". Jetě v sobotu asistent fungoval naprosto bez problémů. Teď o víkendu bylo tenplo a ádná vlkost. Jediný, co jsem dělal v neděli, tak jsem opravoval otevírání skla u zadních dvěří a pak jsem jetě kontroloval usazení nárazníku, protoe nárazník úplně nelícuje se světlama, take jsem s ním trochu hýbal, jesti se to tak dá říct, ale velmi nepatrně.
Při zařazení zpátečky nic nepípne ani se nezobrazí obrázek auta. Zpátečkový světla se rozsvítí normálně. Nereaguje ani přední část auta, kde mám senzory taky.
Myslíte, e by to mohl být kontakt na nějakém čidle v předním nárazníku, jak jsem s tím trochu hýbal? Nebo přes noc odelo nějaké čidlo?
Díky moc za help.
Brutar
Zdravím,
prosím vás o radu. Mám C5 II break. Dnes ráno mi přestal fungovat parkovací asisten hlásí to chybu "Parking assistance system faulty". Jetě v sobotu asistent fungoval naprosto bez problémů. Teď o víkendu bylo tenplo a ádná vlkost. Jediný, co jsem dělal v neděli, tak jsem opravoval otevírání skla u zadních dvěří a pak jsem jetě kontroloval usazení nárazníku, protoe nárazník úplně nelícuje se světlama, take jsem s ním trochu hýbal, jesti se to tak dá říct, ale velmi nepatrně.
Při zařazení zpátečky nic nepípne ani se nezobrazí obrázek auta. Zpátečkový světla se rozsvítí normálně. Nereaguje ani přední část auta, kde mám senzory taky.
Myslíte, e by to mohl být kontakt na nějakém čidle v předním nárazníku, jak jsem s tím trochu hýbal? Nebo přes noc odelo nějaké čidlo?
Díky moc za help.
Brutar
|
|
19.03.2012 19:51 -
|
2459942
|
|
jruze
|
|
|
brutar napsal(a): Zdravím,
Díky moc za help.
Brutar
Můe a odejde kdykoli bez upozornění - dojeď na diag a ta ti to ukáe - nikdo ti to po netu nedokáe zjistit.(jedno čidlo ti vyřadí celej systém tj. jek předek tak zadek) a jestli se to mohlo stát dopasováváním př. nárazníku - mohlo a zas platí dojeď na diag a ta ti odpoví.
Můe a odejde kdykoli bez upozornění - dojeď na diag a ta ti to ukáe - nikdo ti to po netu nedokáe zjistit.(jedno čidlo ti vyřadí celej systém tj. jek předek tak zadek) a jestli se to mohlo stát dopasováváním př. nárazníku - mohlo a zas platí dojeď na diag a ta ti odpoví.;-)
|
|
19.03.2012 22:00 -
|
2459984
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jedno lowcost reseni tu je
kdyz se nakonfiguruje park system jen jako zadni,jednotka prestane s prednima komunikovat
bud muzes v nouzi pouzit predni cidla do zadu pri poruse zadniho nebo pri poruse predniho predek proste zakazat a spokojit se se zadnim
jedno lowcost reseni tu je
kdyz se nakonfiguruje park system jen jako zadni,jednotka prestane s prednima komunikovat
bud muzes v nouzi pouzit predni cidla do zadu pri poruse zadniho nebo pri poruse predniho predek proste zakazat a spokojit se se zadnim
|
|
19.03.2012 22:23 -
|
2459998
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..a jako bonus mas jeste 2 nahradni
..a jako bonus mas jeste 2 nahradni :palec:-d
|
|
19.03.2012 23:03 -
|
2460005
|
|
brutar
|
|
|
Tak jsem dneska objednal Lexii a uvidíme, a to na auto napíchu, co to bude hlásit. Předpokládám, e ten předek se dá přes Lexii vypnout.
Jinak jaká je ivotnost toho čidla?
Tak jsem dneska objednal Lexii a uvidíme, a to na auto napíchu, co to bude hlásit. Předpokládám, e ten předek se dá přes Lexii vypnout.
Jinak jaká je ivotnost toho čidla?
|
|
19.03.2012 23:26 -
|
2460012
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
brutar napsal(a): ... a uvidíme, a to na auto napíchu, co to bude hlásit. ...
Co to bude hlásit se uvidí, ale co by to mělo hlásit je jasný. "Nehrabej do ničeho, čemu nerozumí".
Je tady skoro v kadým vlákně napsáno, aby diagnostiku pouíval člověk, který ví, co mu ta diagnostika říká a co z toho taky vyplývá. Neumí s tím pořádně pracovat ani v autorizovaných servisech, tak nečekej, e si s tím bude auto opravovat sám. Kdy to bude pouívat jako pomůcku k přečtení kódu závady, tak asi nic nepokazí, ale ne se na základě hláení Lexie pustí do nějaký opravy, raději to zkonzultuj s někým, kdo o tom ví z vlastních zkueností víc.
Co to bude hlásit se uvidí, ale co by to mělo hlásit je jasný. "Nehrabej do ničeho, čemu nerozumí".
Je tady skoro v kadým vlákně napsáno, aby diagnostiku pouíval člověk, který ví, co mu ta diagnostika říká a co z toho taky vyplývá. Neumí s tím pořádně pracovat ani v autorizovaných servisech, tak nečekej, e si s tím bude auto opravovat sám. Kdy to bude pouívat jako pomůcku k přečtení kódu závady, tak asi nic nepokazí, ale ne se na základě hláení Lexie pustí do nějaký opravy, raději to zkonzultuj s někým, kdo o tom ví z vlastních zkueností víc. ;-)
|
|
26.03.2012 00:43 -
|
2462142
|
|
brutar
|
|
|
Tak fórum jsem si pročítal pozorně a větu "Nehrabej do ničeho, čemu nerozumí" jsem také několikrát četl, ale zase na druhou stranu, kdybych se touhle větou řídil, tak dnes neumím to co umím! Kdy u se vrtám do něčeho čemu úplně nerozumím, tak maximálně opatrně. Diagnostiku jsem si nekupoval proto, abych s tím ladil motor atd., ale abych podle chyby mohl určit přesnou závadu a pokud je to v mých silách, tak si jí oprvit sám a nejezdit kvůli kadý blbosti na diagnostiku do servisu, kde za to zaplatím docela dost peněz a nemluvě o tom, e nejblií servis mám 30km.
Tak teď zpátky k problému. Tak po dvou dne asisten znovu naskočil a fungoval bez problémů. Po dalím dnu zase umřel a nefungoval. Osobně to vidím někde na nějaký patný kontakt u čidla a nebo patný kabel? Případně máte nějaké jiné typy čím by to mohlo být?
Tak fórum jsem si pročítal pozorně a větu "Nehrabej do ničeho, čemu nerozumí" jsem také několikrát četl, ale zase na druhou stranu, kdybych se touhle větou řídil, tak dnes neumím to co umím! Kdy u se vrtám do něčeho čemu úplně nerozumím, tak maximálně opatrně. Diagnostiku jsem si nekupoval proto, abych s tím ladil motor atd., ale abych podle chyby mohl určit přesnou závadu a pokud je to v mých silách, tak si jí oprvit sám a nejezdit kvůli kadý blbosti na diagnostiku do servisu, kde za to zaplatím docela dost peněz a nemluvě o tom, e nejblií servis mám 30km.
Tak teď zpátky k problému. Tak po dvou dne asisten znovu naskočil a fungoval bez problémů. Po dalím dnu zase umřel a nefungoval. Osobně to vidím někde na nějaký patný kontakt u čidla a nebo patný kabel? Případně máte nějaké jiné typy čím by to mohlo být?
|
|
26.03.2012 03:15 -
|
2462150
|
|
jruze
|
|
|
brutar napsal(a): Tak fórum jsem si pročítal pozorně a větu "Nehrabej do ničeho, čemu nerozumí" jsem také několikrát četl, ale zase na druhou stranu, kdybych se touhle větou řídil, tak dnes neumím to co umím! Kdy u se vrtám do něčeho čemu úplně nerozumím, tak maximálně opatrně. Diagnostiku jsem si nekupoval proto, abych s tím ladil motor atd., ale abych podle chyby mohl určit přesnou závadu a pokud je to v mých silách, tak si jí oprvit sám a nejezdit kvůli kadý blbosti na diagnostiku do servisu, kde za to zaplatím docela dost peněz a nemluvě o tom, e nejblií servis mám 30km.
No diagnostika ti přesně ukáe kde je chyba(proto jsi si ji koupil)-v tomto případě ti je opravdu schopna ukázat kde je chyba(alespoň tak na 70-80%)- v tomhle případě ti řekne e je to čidlo a i které.Ale jinak ti málo kdy diagnostika řekne konkrétní součástku,která ja patná-pokud by to tak bylo tak můe dokončit 5. třídu a nemusí se ani vyučit,ani chodit na kolení-nehledě na to e se musí vyznat ve schématech(přístup k nim je placený(roční připojení stojí necelích 3000 euro) a k tomu mít alespoň nějaké znalosti jak aco funguje. Hodně těstí.
No diagnostika ti přesně ukáe kde je chyba(proto jsi si ji koupil)-v tomto případě ti je opravdu schopna ukázat kde je chyba(alespoň tak na 70-80%)- v tomhle případě ti řekne e je to čidlo a i které.Ale jinak ti málo kdy diagnostika řekne konkrétní součástku,která ja patná-pokud by to tak bylo tak můe dokončit 5. třídu a nemusí se ani vyučit,ani chodit na kolení-nehledě na to e se musí vyznat ve schématech(přístup k nim je placený(roční připojení stojí necelích 3000 euro) a k tomu mít alespoň nějaké znalosti jak aco funguje. Hodně těstí.
|
|
26.03.2012 12:44 -
|
2462216
|
|
jumep
|
|
|
a ze to zacalo znova fungovat je tiez normalne, proste tie cidla su navlhnute a ked to trochu vyschne tak to ide ... ono prestane ist casom uplne
a ze to zacalo znova fungovat je tiez normalne, proste tie cidla su navlhnute a ked to trochu vyschne tak to ide ... ono prestane ist casom uplne
|
|
| |
|
|