| | |
27.03.2010 22:24 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
1807593
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Mně se závada ASR/ESP občas objevovala po dobrdění. Auto u stálo, měl jsme nohu na brzdě a pípla porucha. Po vypnutí motoru a nastartování hláka zmizela. Vypadá to, e příčinou byl vadný brzdový spínač, který někdy nesepnul. Od výměny spínače - dva týdny - se zatím závada neprojevila.
Mně se závada ASR/ESP občas objevovala po dobrdění. Auto u stálo, měl jsme nohu na brzdě a pípla porucha. Po vypnutí motoru a nastartování hláka zmizela. Vypadá to, e příčinou byl vadný brzdový spínač, který někdy nesepnul. Od výměny spínače - dva týdny - se zatím závada neprojevila.
|
|
27.03.2010 22:26 -
|
1807594
|
|
jumep
|
|
|
Jo spinac to moze robit, je tu este jedna vec co to moze sposobit a to je vadny tlakovy snimac na brzodovom pedali.
Toto vsetko by ale diagnostika mala vedet odhalit.
Jo spinac to moze robit, je tu este jedna vec co to moze sposobit a to je vadny tlakovy snimac na brzodovom pedali.
Toto vsetko by ale diagnostika mala vedet odhalit.
|
|
27.03.2010 22:26 -
|
1807595
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
zdenekb napsal(a): Mně se závada ASR/ESP občas objevovala po dobrdění. Auto (C5 II) u stálo, měl jsme nohu na brzdě a pípla porucha. Po vypnutí motoru a nastartování hláka zmizela. Vypadá to, e příčinou byl vadný brzdový spínač, který někdy nesepnul. Od výměny spínače - dva týdny - se zatím závada neprojevila. Ja to isté ale som len prečistil spínnače a ok.
Ja to isté ale som len prečistil spínnače a ok.
|
|
27.03.2010 22:32 -
|
1807596
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze ak si neni na ceste, tak precistovanie spinaca nema vyznam, nakolko stoji okolo 300 korun (pri starsich c5 1 boli dva, jeden drahy, jeden lacny, ale aj tak ich radsej vymenim a mam pokoj)
myslim ze ak si neni na ceste, tak precistovanie spinaca nema vyznam, nakolko stoji okolo 300 korun (pri starsich c5 1 boli dva, jeden drahy, jeden lacny, ale aj tak ich radsej vymenim a mam pokoj)
|
|
27.03.2010 22:48 -
|
1807600
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
jumep napsal(a): myslim ze ak si neni na ceste, tak precistovanie spinaca nema vyznam, nakolko stoji okolo 300 korun (pri starsich c5 1 boli dva, jeden drahy, jeden lacny, ale aj tak ich radsej vymenim a mam pokoj)
Nehovorim e je to naj rieenie ale pol roka pokoj ked som ich rozobral boli pripálené, prebrusil som trocha kontoxu a bavito,ale aj tak kúpim nové
Nehovorim e je to naj rieenie ale pol roka pokoj ked som ich rozobral boli pripálené, prebrusil som trocha kontoxu a bavito,ale aj tak kúpim nové:-d
|
|
27.08.2010 17:31 -
|
2354002
|
|
bob
|
Město: Vnorovy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Dobrý den,vidím e tento problém je dost častý. Mě zase displej píe,brzdy v porue,ABS,ESP a ASR v porue a jetě mi přestal ukazovat rychloměr a počítadlo km. Jsem objednán do servisu Hodonín ,ale co tady čtu tak značkový servis nic neřeí.Poradí mi někdo líp.Děkuji.
Dobrý den,vidím e tento problém je dost častý. Mě zase displej píe,brzdy v porue,ABS,ESP a ASR v porue a jetě mi přestal ukazovat rychloměr a počítadlo km. Jsem objednán do servisu Hodonín ,ale co tady čtu tak značkový servis nic neřeí.Poradí mi někdo líp.Děkuji.;-)
|
|
27.08.2010 17:37 -
|
2354003
|
|
C5stepan
|
|
|
Hlavně si zkontroluj brzdová světla. U C5II jsou závislá na dvojspinači a mně při porue ESP nesvítila. A to je na průvih - nějaké čitění a přebruování za to nestojí.
Hlavně si zkontroluj brzdová světla. U C5II jsou závislá na dvojspinači a mně při porue ESP nesvítila. A to je na průvih - nějaké čitění a přebruování za to nestojí.
|
|
30.08.2010 21:00 -
|
2354194
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
bob napsal(a): Dobrý den,vidím e tento problém je dost častý. Mě zase displej píe,brzdy v porue,ABS,ESP a ASR v porue a jetě mi přestal ukazovat rychloměr a počítadlo km. Jsem objednán do servisu Hodonín ,ale co tady čtu tak značkový servis nic neřeí.Poradí mi někdo líp.Děkuji.
docela zajimava porucha,tohle jsem v kabelazi na takovem miste a jen samostatny vodic nevidel
hlavne ze uz jezdi a funguje
docela zajimava porucha,tohle jsem v kabelazi na takovem miste a jen samostatny vodic nevidel
hlavne ze uz jezdi a funguje ;)
Přílohy: 30082010011.JPG ( 819509b ) - 30082010009.JPG ( 907101b ) - 30082010010.JPG ( 624947b ) - |
|
31.08.2010 10:37 -
|
2354383
|
|
bob
|
Město: Vnorovy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
autodiag napsal(a): docela zajimava porucha,tohle jsem v kabelazi na takovem miste a jen samostatny vodic nevidel
hlavne ze uz jezdi a funguje
To ví e jezdí ,jetě jednou díky.Časem se ozvu na ty aditiva ,a je to v cajku. A jetě něco, to jsem uplně zapoměl.Před časem mi vypověděla klimatizace,jen jedna strana,místo aby chladila tak jen topila.Při 30 stupních venku to bylo dost nepřijemné.Asi za 3 dny zase fungovala a funguje jak má,nejspí jí bylo horko.
To ví e jezdí ,jetě jednou díky.Časem se ozvu na ty aditiva ,a je to v cajku. A jetě něco, to jsem uplně zapoměl.Před časem mi vypověděla klimatizace,jen jedna strana,místo aby chladila tak jen topila.Při 30 stupních venku to bylo dost nepřijemné.Asi za 3 dny zase fungovala a funguje jak má,nejspí jí bylo horko.:-))))
|
|
31.08.2010 12:35 -
|
2354418
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
resp 6447TK za cca 2750kc
resp 6447TK za cca 2750kc
|
|
31.08.2010 13:49 -
|
2354441
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Bohuel to nejde přesunout tam kam to patří. Pánové toto je vlákno ASR a ESP, tak se prosím drte tématu. BOBE : chtělo by to více číst a pouívat i okénko vpravo nahoře. Dalí nevar je kdy běí téma o ASR vloit tam dotaz z úplně z jiné kategorie. Děkuji.
Bohuel to nejde přesunout tam kam to patří. Pánové toto je vlákno ASR a ESP, tak se prosím drte tématu. BOBE : chtělo by to více číst a pouívat i okénko vpravo nahoře. Dalí nevar je kdy běí téma o ASR vloit tam dotaz z úplně z jiné kategorie. Děkuji. ;-)
|
|
17.09.2010 08:01 -
Chyba ABS,ESP, chyba brzd...
|
2355858
|
|
ladinbin
|
|
|
Potýkám se s následujícím problémem. Za jízdy se mi rozsvítí STOP,servis a počítač postupně hlásí : chyba ABS, ESP není funkčkí, chyba brzd a jetě něco. Auto ale jede a chová se normálně, nefunguje ABS a ESP. Je pravdou, e se závada začala objevovat poté, co jsem jel cca 2km po hrozné, blátivé polní cestě .Ale nemusí to mít souvislost. Domníval jsem se, e to můe být nějakým čidlem u kol, proto jsem vechna kola postupně sundal a důkladně umyl ve od bláta a zkontroloval drátky, vedoucí ke kolům (asi k čidlům). Jetě doplním, e při jízdě po tom blátivém tankodromu jsem měl zrovna sundaný spodní kryt motoru (plast).
Potýkám se s následujícím problémem. Za jízdy se mi rozsvítí STOP,servis a počítač postupně hlásí : chyba ABS, ESP není funkčkí, chyba brzd a jetě něco. Auto ale jede a chová se normálně, nefunguje ABS a ESP. Je pravdou, e se závada začala objevovat poté, co jsem jel cca 2km po hrozné, blátivé polní cestě .Ale nemusí to mít souvislost. Domníval jsem se, e to můe být nějakým čidlem u kol, proto jsem vechna kola postupně sundal a důkladně umyl ve od bláta a zkontroloval drátky, vedoucí ke kolům (asi k čidlům). Jetě doplním, e při jízdě po tom blátivém tankodromu jsem měl zrovna sundaný spodní kryt motoru (plast).
|
|
17.09.2010 10:57 -
Re: Chyba ABS,ESP, chyba brzd...
|
2355860
|
|
autodiag
|
|
|
DIAGNOSTIKA !!!!
-jedno ze 4 cidel
-snimac volantu
-brzdovy spinac
-brzdovy snimac tlaku
-jednotka ABS
-kabelaz
-atd
-atd
...atd
DIAGNOSTIKA !!!!
-jedno ze 4 cidel
-snimac volantu
-brzdovy spinac
-brzdovy snimac tlaku
-jednotka ABS
-kabelaz
-atd
-atd
...atd
|
|
17.09.2010 12:30 -
|
2355864
|
|
jumep
|
|
|
len otazka mimo, nevyhodi braking faulty aj pri opotrebenych platnickach? (ze sa zopne kontakt)
ale inak ano - diagnostika
len otazka mimo, nevyhodi braking faulty aj pri opotrebenych platnickach? (ze sa zopne kontakt)
ale inak ano - diagnostika
|
|
17.09.2010 12:38 -
|
2355866
|
|
autodiag
|
|
|
jumep napsal(a): len otazka mimo, nevyhodi braking faulty aj pri opotrebenych platnickach? (ze sa zopne kontakt)
ladinbin napsal(a): Potýkám se s následujícím problémem. Za jízdy se mi rozsvítí STOP,servis a počítač postupně hlásí : chyba ABS, ESP není funkčkí, chyba brzd a jetě něco. Auto ale jede a chová se normálně, nefunguje ABS a ESP..
:nevim :nevim
|
|
17.09.2010 15:35 -
|
2355874
|
|
ladinbin
|
|
|
Jasně,kdy jsem nic selským rozumem (asi mdlým) nevykoumal, zajel jsem za pracovníkem Citroenu, který se coby fukami zabývá autodiagnostikou po práci doma. Napíchl mi teda počítač, klikal, klikal a říkal, e mu to nechce komunikovat, e se auto vůbec nepřihlásí. Prý by musel rozebrat palubovku aby zkontroloval dráty....To tak. Moc mne nepotěil.Teď nevím, byla-li chybya v mechanikovi, v jeho diagnostice, v drátkách mojí cépětky...Kdy smůla tak smůla.
autodiag napsal(a): DIAGNOSTIKA !!!!
-jedno ze 4 cidel
-snimac volantu
-brzdovy spinac
-brzdovy snimac tlaku
-jednotka ABS
-kabelaz
-atd
-atd
...atd
Jasně,kdy jsem nic selským rozumem (asi mdlým) nevykoumal, zajel jsem za pracovníkem Citroenu, který se coby fukami zabývá autodiagnostikou po práci doma. Napíchl mi teda počítač, klikal, klikal a říkal, e mu to nechce komunikovat, e se auto vůbec nepřihlásí. Prý by musel rozebrat palubovku aby zkontroloval dráty....To tak. Moc mne nepotěil.Teď nevím, byla-li chybya v mechanikovi, v jeho diagnostice, v drátkách mojí cépětky...Kdy smůla tak smůla.
|
|
17.09.2010 15:42 -
|
2355875
|
|
jumep
|
|
|
tak to je divne, ak mu to vobec nekomunikovalo, myslim ze chyba bude v nom a jeho "diagnostike"
tak to je divne, ak mu to vobec nekomunikovalo, myslim ze chyba bude v nom a jeho "diagnostike"
|
|
17.09.2010 16:02 -
|
2355876
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Byl jsi u někdy v minulosti na diagnostice? Fungovala? Je to dlouho? Nedělal jsi potom nějakou opravu, která mohla pokodit kabelá?
Pokud fungovala, tak to asi opravdu bylo v mechanikovi, jak píe jumep.
Pokud jetě nebyl, tak mohl mít pravdu mechanik (přece jen jsi koupil 8 let staré auto a celou historii nikdy nezná).
Byl jsi u někdy v minulosti na diagnostice? Fungovala? Je to dlouho? Nedělal jsi potom nějakou opravu, která mohla pokodit kabelá?
Pokud fungovala, tak to asi opravdu bylo v mechanikovi, jak píe jumep.
Pokud jetě nebyl, tak mohl mít pravdu mechanik (přece jen jsi koupil 8 let staré auto a celou historii nikdy nezná).
|
|
17.09.2010 16:11 -
|
2355877
|
|
ladinbin
|
|
|
Na diagnostice jsem nikdy nebyl. Auto mám asi 1,5 roku. Bylo kupováno nové v ČR jedním podnikatelem.Ten ho po skončení leasingu prodal. Má najeto 245 000,-km, ovem ve 130 000km byl v autorizovaném servise v záruce měněn motor. Citroen motor vyměnil v rámci záruky. Je to uvedeno jak v servisní kníce, tak ve velkém TP. Já jsem s autem najel asi 12 000 km a zatím bez jakýchkoliv investic. Jen asi 3 prkotiny. Brzdový spínač za 75 kč, olej, filtry a klima.
Na diagnostice jsem nikdy nebyl. Auto mám asi 1,5 roku. Bylo kupováno nové v ČR jedním podnikatelem.Ten ho po skončení leasingu prodal. Má najeto 245 000,-km, ovem ve 130 000km byl v autorizovaném servise v záruce měněn motor. Citroen motor vyměnil v rámci záruky. Je to uvedeno jak v servisní kníce, tak ve velkém TP. Já jsem s autem najel asi 12 000 km a zatím bez jakýchkoliv investic. Jen asi 3 prkotiny. Brzdový spínač za 75 kč, olej, filtry a klima.
|
|
| |
|
|