| | |
|
dick
|
Město: Děčín, Auto: | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena dík dick
Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena :nevim dík dick
|
|
02.04.2010 01:32 -
Re: SERVIS
|
2340775
|
|
jumep
|
|
|
kedy si naposledy menil olej / resetoval pocitadlo?
kedy si naposledy menil olej / resetoval pocitadlo?
|
|
02.04.2010 01:39 -
|
2340776
|
|
dick
|
Město: Děčín, Auto: | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Loni v Mai a dělali mi i rozvody a diag. v citroenu,najeto asi 8000km.dick
Loni v Mai a dělali mi i rozvody a diag. v citroenu,najeto asi 8000km.dick:nevim
|
|
02.04.2010 01:44 -
|
2340777
|
|
jumep
|
|
|
C5 1 ma nastavenie 20000km alebo 12 mesiacov na servisnu prehliadku, predpokladam ze sa ozvalo 12 mesiacov
C5 2 to ma standartne na 30000km a 24 mesiacov
C5 1 ma nastavenie 20000km alebo 12 mesiacov na servisnu prehliadku, predpokladam ze sa ozvalo 12 mesiacov
C5 2 to ma standartne na 30000km a 24 mesiacov
|
|
02.04.2010 16:29 -
|
2340804
|
|
Jeffrey
|
|
|
dick napsal(a): Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena dík dick
Loni v Mai a dělali mi i rozvody a diag. v citroenu,najeto asi 8000km.dick
...e by v Citroenu zapomněli vynulovat počítadlo? No, stát se to můe. Tedy, má dvě monosti:
1) vynulovat service počítadlo a myslet si na to, e u jsi najel 8tis. km od výměny oleje a pohlídat si to. (počítadlo začne odečítat od 20.000km, viz, co píe jumep výe)
2) nechat to být a vynulovat při dalí výměně oleje + filtrů, co bude mít za 12tis. km, předpokládám.
Postup na vynulování počítadla:
1) vypnout klíček
2) stisknout levé tlačítko vedle ukazatele mnoství paliva a dret stisknuté
3) zapnout klíček (interval do přítí prohlídky bliká)
4) tlačítko dret stisknuté a do té doby, dokud se na displayi neobjeví "=0" a zároveň nezmizí symbol klíče
...e by v Citroenu zapomněli vynulovat počítadlo? No, stát se to můe. Tedy, má dvě monosti:
1) vynulovat service počítadlo a myslet si na to, e u jsi najel 8tis. km od výměny oleje a pohlídat si to. (počítadlo začne odečítat od 20.000km, viz, co píe jumep výe)
2) nechat to být a vynulovat při dalí výměně oleje + filtrů, co bude mít za 12tis. km, předpokládám.
Postup na vynulování počítadla:
1) vypnout klíček
2) stisknout levé tlačítko vedle ukazatele mnoství paliva a dret stisknuté
3) zapnout klíček (interval do přítí prohlídky bliká)
4) tlačítko dret stisknuté a do té doby, dokud se na displayi neobjeví "=0" a zároveň nezmizí symbol klíče
|
|
02.04.2010 17:07 -
|
2340807
|
|
jumep
|
|
|
Jeffrey: si prehliadol ten dolezity fakt o ktorom som pisal
20000km alebo 12 mesiacov - co pride skor !
skor prislo 12 mesiacov, akurat mi pride ze je ich len 10 a to moze byt zle nastavene, da sa to nastavit
Jeffrey: si prehliadol ten dolezity fakt o ktorom som pisal
20000km alebo 12 mesiacov - co pride skor !
skor prislo 12 mesiacov, akurat mi pride ze je ich len 10 a to moze byt zle nastavene, da sa to nastavit
|
|
02.04.2010 18:35 -
|
2340818
|
|
jruze
|
|
|
Tam buď nastaví a nebo nenastaví- kdy nenastaví tak by to asi hlásilo hned a ne po roce.
Tam buď nastaví a nebo nenastaví- kdy nenastaví tak by to asi hlásilo hned a ne po roce.
|
|
05.04.2010 12:01 -
|
2341042
|
|
jumep
|
|
|
V diagnostike je nastaveny pocet km na servis a pocet mesiacov na servis.
Tieto udaje sa "znuluju" resetom.
Ako som uz pisal, castokrat nevedia co to je a mozu tam nastavit vsetlico ...
SERVICE zacne svietit pri vselicom, moze to byt zhoda okolnosti, ale isto klucik svieti len ked treba ist na servisnu prehliadku, nezavysle na tom ci je alebo nie je nejaka chyba.
V diagnostike je nastaveny pocet km na servis a pocet mesiacov na servis.
Tieto udaje sa "znuluju" resetom.
Ako som uz pisal, castokrat nevedia co to je a mozu tam nastavit vsetlico ...
SERVICE zacne svietit pri vselicom, moze to byt zhoda okolnosti, ale isto klucik svieti len ked treba ist na servisnu prehliadku, nezavysle na tom ci je alebo nie je nejaka chyba.
|
|
06.04.2010 16:14 -
|
2341133
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
dick napsal(a): Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena dík dick
Jak u psali ostatní, kontrolka SERVICE můe mít různé příčiny - pokud zmizela a u se neobjevila, nemusí to řeit.
Km s klíčem po zapnutí zapalování ti říkají kolik km zbývá do nejblií servisní prohlídky (výměny oleje). Take pokud má interval 20000 tak má od resetu čítače ujeto 6200 km a zbývá ti 13800 km. Posledních 1000km před servisem zůstane klíč rozsvícen trvale. Má to popsané v manuálu.
To co radí jruze bych nedělal - není důvod.
Jak u psali ostatní, kontrolka SERVICE můe mít různé příčiny - pokud zmizela a u se neobjevila, nemusí to řeit.
Km s klíčem po zapnutí zapalování ti říkají kolik km zbývá do nejblií servisní prohlídky (výměny oleje). Take pokud má interval 20000 tak má od resetu čítače ujeto 6200 km a zbývá ti 13800 km. Posledních 1000km před servisem zůstane klíč rozsvícen trvale. Má to popsané v manuálu.
To co radí jruze bych nedělal - není důvod.
|
|
06.04.2010 23:08 -
|
2341151
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): Jak u psali ostatní, kontrolka SERVICE můe mít různé příčiny - pokud zmizela a u se neobjevila, nemusí to řeit. Km s klíčem po zapnutí zapalování ti říkají kolik km zbývá do nejblií servisní prohlídky (výměny oleje). Take pokud má interval 20000 tak má od resetu čítače ujeto 6200 km a zbývá ti 13800 km. Posledních 1000km před servisem zůstane klíč rozsvícen trvale. Má to popsané v manuálu. To co radí jruze bych nedělal - není důvod.
Tady se řeilo to e mu vadí rozsvěcování servisu a zobrazení klíče-né informace o průběhu KM(servisním intervalu) - mně osobně nutí kadá taková hláka ke zjitění příčiny také a potom buď odstraním nebo přehlíím , ale nemám rád překvápko po zanedbání.Kilometry nepřejel-tak můe jít o časoví údaj jak uvádí jumep a nebo jetě něco jiného - pokud chce mít jistotu tak je to to nejlevnějí řeení. Mně to na bar.displeji odhlásilo při kadé zmněně (třeba otevření dveří) nedostatek aditiv,málo vody ostřikovače,nezaplí pás občas v překladu stroj na čitění motoru vadný-Tak kdy jsem někoho vezl tak čučel jak .... a psal závě .No a kdy si zadá do navigace adresu a pustí třeba ostřikovače tak je ti kničemu- ty hláky mají přednost.
Jak u psali ostatní, kontrolka SERVICE můe mít různé příčiny - pokud zmizela a u se neobjevila, nemusí to řeit. Km s klíčem po zapnutí zapalování ti říkají kolik km zbývá do nejblií servisní prohlídky (výměny oleje). Take pokud má interval 20000 tak má od resetu čítače ujeto 6200 km a zbývá ti 13800 km. Posledních 1000km před servisem zůstane klíč rozsvícen trvale. Má to popsané v manuálu. To co radí jruze bych nedělal - není důvod.
Tady se řeilo to e mu vadí rozsvěcování servisu a zobrazení klíče-né informace o průběhu KM(servisním intervalu) - mně osobně nutí kadá taková hláka ke zjitění příčiny také a potom buď odstraním nebo přehlíím , ale nemám rád překvápko po zanedbání.Kilometry nepřejel-tak můe jít o časoví údaj jak uvádí jumep a nebo jetě něco jiného - pokud chce mít jistotu tak je to to nejlevnějí řeení. Mně to na bar.displeji odhlásilo při kadé zmněně (třeba otevření dveří) nedostatek aditiv,málo vody ostřikovače,nezaplí pás občas v překladu stroj na čitění motoru vadný-Tak kdy jsem někoho vezl tak čučel jak .... a psal závě .No a kdy si zadá do navigace adresu a pustí třeba ostřikovače tak je ti kničemu- ty hláky mají přednost.
|
|
14.04.2010 10:13 -
|
2342044
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Přidám svůj dotaz sem, protoe se tématicky shoduje:
Při koupi auta se zobrazil údaj 10300 s klíčem (zbývá 10300km do nejblií prohlídky/výměny oleje), pak OIL OK a pak normálně ujeté km.
Od koupě jsem ujel cca 400km/jednou tankoval, ale po zapnutí klíčku se pořád zobrazuje 10300.
Ujeté km mi oba displeje (v tachometru i středový nahoře) ukazují správně.
Je něco patně na autě nebo jen něco patně chápu já?
Přidám svůj dotaz sem, protoe se tématicky shoduje:
Při koupi auta se zobrazil údaj 10300 s klíčem (zbývá 10300km do nejblií prohlídky/výměny oleje), pak OIL OK a pak normálně ujeté km.
Od koupě jsem ujel cca 400km/jednou tankoval, ale po zapnutí klíčku se pořád zobrazuje 10300.
Ujeté km mi oba displeje (v tachometru i středový nahoře) ukazují správně.
Je něco patně na autě nebo jen něco patně chápu já?
|
|
24.06.2014 21:16 -
|
2709260
|
|
karneval
|
|
|
Nazdar, píem sem lebo je to asi najvhodnejie vlákno... tato mi písal, e mu servis ukazuje zrazu -400 km. Mal tam nejakých 13 400 a potom zrazu -100, -200 atď. malý servis robený minulý rok koncom leta a zresetované na 20 000.
Predposledná výmena sa spravila kvoli tomu e preiel rok, vtedy nevyhadzovalo iaden service a pravdu povediac neviem či mám nastavené 12 mesačné pripomínanie alebo nie. za 2 dni ide na 1500 km cestu tak by bolo fajn to vyriei. Nejaké rady?
Nazdar, píem sem lebo je to asi najvhodnejie vlákno... tato mi písal, e mu servis ukazuje zrazu -400 km. Mal tam nejakých 13 400 a potom zrazu -100, -200 atď. malý servis robený minulý rok koncom leta a zresetované na 20 000.
Predposledná výmena sa spravila kvoli tomu e preiel rok, vtedy nevyhadzovalo iaden service a pravdu povediac neviem či mám nastavené 12 mesačné pripomínanie alebo nie. za 2 dni ide na 1500 km cestu tak by bolo fajn to vyriei. Nejaké rady? :)
|
|
28.07.2014 21:55 -
|
2719191
|
|
novka
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zdravím vechny.mohl by mi někdo poradit?Za jízdy se mi občas ozve jeden gong a skoro kadou minutu problikne tak na vteřinu SERIS.a ádná hláka.auto jede beze změny.děkuji za kadou radu.
Zdravím vechny.mohl by mi někdo poradit?Za jízdy se mi občas ozve jeden gong a skoro kadou minutu problikne tak na vteřinu SERIS.a ádná hláka.auto jede beze změny.děkuji za kadou radu.
|
|
28.07.2014 22:32 -
|
2719243
|
|
jumep
|
|
|
to tazko povedat, ale vedel to robit zly senzor vody v nafte (akurat teda ten nedava gong)
to tazko povedat, ale vedel to robit zly senzor vody v nafte (akurat teda ten nedava gong)
|
|
28.07.2014 22:56 -
|
2719264
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Pokud platí popis vozu, tak tento typ je bez senzoru vody.
Pokud platí popis vozu, tak tento typ je bez senzoru vody.
|
|
28.07.2014 22:58 -
|
2719265
|
|
jumep
|
|
|