| | |
02.03.2010 07:12 -
FAP, Unblock diesel filter
|
1805662
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Včera se mi při jízdě v městském provozu objevila tato hláka na displeji středového panelu. "Unblocked diesel filter" Jenom to píplo, ukázalo a potom zase se ztratilo. Po nějakém čase... (Byl jsem s rodinou v obchodě) jsme zase sedli do auta, jeli ven z města a při překročení 60 km/h to udělalo to samé. Tedy píplo, ukázalo hláku a vzápětí zase po pár vteřinách se ztratilo. Laicky jsem si "přeloil" hláku jako odblokovaný filtr, ale co s tím jsem nevěděl. Zkusil jsem tedy jet do Frýdku (z Havířova) rychlostí vyí ne 50 km/h a větinou na 4. rychlostní stupeň při 70 km rychlosti... jestli náhodou není přicpaný FAP. Na zpáteční cestě se tato hláka u neobjevila.
Auto má najeto skutečných 196 000 km. FAP filtr a Eolys byl vyměněn a dolit ve 120 000 km v servisu Citroen...
Setkal se někdo z Vás s touto hlákou ?
Včera se mi při jízdě v městském provozu objevila tato hláka na displeji středového panelu. "Unblocked diesel filter" Jenom to píplo, ukázalo a potom zase se ztratilo. Po nějakém čase... (Byl jsem s rodinou v obchodě) jsme zase sedli do auta, jeli ven z města a při překročení 60 km/h to udělalo to samé. Tedy píplo, ukázalo hláku a vzápětí zase po pár vteřinách se ztratilo. Laicky jsem si "přeloil" hláku jako odblokovaný filtr, ale co s tím jsem nevěděl. Zkusil jsem tedy jet do Frýdku (z Havířova) rychlostí vyí ne 50 km/h a větinou na 4. rychlostní stupeň při 70 km rychlosti... jestli náhodou není přicpaný FAP. Na zpáteční cestě se tato hláka u neobjevila.
Auto má najeto skutečných 196 000 km. FAP filtr a Eolys byl vyměněn a dolit ve 120 000 km v servisu Citroen...
Setkal se někdo z Vás s touto hlákou ?
|
|
02.03.2010 09:35 -
Re: Unblocked diesel filter
|
1805673
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Místo FAPu bych se spí podíval na palivový (diesel) filtr. Ale moná se pletu
Místo FAPu bych se spí podíval na palivový (diesel) filtr. Ale moná se pletu :nevim
|
|
02.03.2010 13:28 -
|
1805695
|
|
jumep
|
|
|
Je to presne FAP, nepodarila sa mu regeneracia uz xty krat (nizka rychlost, nizky pocet km)
Odporucam ist sa previezt niekde 50 - 60km a z toho optimalne polovicu ist na 4rke 130, alebo zajst na diag - a spustit nutenu regeneraciu
Je to presne FAP, nepodarila sa mu regeneracia uz xty krat (nizka rychlost, nizky pocet km)
Odporucam ist sa previezt niekde 50 - 60km a z toho optimalne polovicu ist na 4rke 130, alebo zajst na diag - a spustit nutenu regeneraciu
|
|
02.03.2010 22:04 -
|
1805759
|
|
jumep
|
|
|
az teraz som si vsimol; urcite tam nebolo Unblocked - ale Unblock
az teraz som si vsimol; urcite tam nebolo Unblocked - ale Unblock
|
|
03.04.2010 21:24 -
|
2340871
|
|
dacel
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
dobrý den, tuto hláku mi to taky vyhazuje, vyměnil jsem naftový filtr, ale pořád mi to ukazuje dál, mám dotaz jestli stím musím do servisu jestli se to nemusí odčipovat nebo tak podobně. Děkuji vem za radu.
dobrý den, tuto hláku mi to taky vyhazuje, vyměnil jsem naftový filtr, ale pořád mi to ukazuje dál, mám dotaz jestli stím musím do servisu jestli se to nemusí odčipovat nebo tak podobně. Děkuji vem za radu.
|
|
03.04.2010 22:16 -
|
2340872
|
|
jumep
|
|
|
Ono to je FAPom, nie naftovym filtrom. Bud to prezen na dlhej trati, idealne 4rka 120 asi 20km a ak nepomoze tak:
.link.
Ono to je FAPom, nie naftovym filtrom. Bud to prezen na dlhej trati, idealne 4rka 120 asi 20km a ak nepomoze tak:
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/fap-eolys-kedy-doplnit-vycistit-strucny-popis-funkcie
|
|
04.04.2010 16:44 -
|
2340967
|
|
jruze
|
|
|
Dá se i diagnostikou - trvá to necelích deset minut. A je stopro jistota e to prohěhlo (a funguje to)
Dá se i diagnostikou - trvá to necelích deset minut. A je stopro jistota e to prohěhlo (a funguje to) ;-)
|
|
04.04.2010 20:16 -
|
2340997
|
|
jumep
|
|
|
tak jasne ze sa da aj diagnostikou , ale nie kazdy ju ma a platit niekde za tuto odbornu pracu 500, radsej si uzijem 20km
tak jasne ze sa da aj diagnostikou :), ale nie kazdy ju ma a platit niekde za tuto odbornu pracu 500, radsej si uzijem 20km :)
|
|
04.09.2011 10:46 -
|
2411672
|
|
jumep
|
|
|
a to najazdis tie km iba po meste?
a to najazdis tie km iba po meste?
|
|
04.09.2011 19:05 -
|
2411812
|
|
Jindra48
|
|
|
taky jsem ji 2x "vyplachoval" FAP. Před prvním výplachem se zobrazovala hláka "unblock diesel filter" pak to párktát spadlo do nouzáku s hlákou "Antipolution Fault" po první výplachu bez problémů cca. rok. Po roce opět "antipolution fault" bez hláky "unblock diesel filter" a často nouzák. Diagnostika ukazovala vysoký tlak turba, a problém se vstřiky. Vypláchl jsem znovu FAP a při tom nael prasklou hadičku na podtlaku. Po opravě opet ve bez problému a nyní po 4 měsích opět antipolution fault a nouzák. Předpokládám, e pokud by byl problém s FAPem, hlásilo by to nejdříve "unblock diesel filter". Potřebuji vědět, jestli C5 2,2 HDI r.v. 2002 hlásí i nedostatek Eloysu nebo je potřeba ho zkontrolovat případně jestli jde pouze dolít ...
taky jsem ji 2x "vyplachoval" FAP. Před prvním výplachem se zobrazovala hláka "unblock diesel filter" pak to párktát spadlo do nouzáku s hlákou "Antipolution Fault" po první výplachu bez problémů cca. rok. Po roce opět "antipolution fault" bez hláky "unblock diesel filter" a často nouzák. Diagnostika ukazovala vysoký tlak turba, a problém se vstřiky. Vypláchl jsem znovu FAP a při tom nael prasklou hadičku na podtlaku. Po opravě opet ve bez problému a nyní po 4 měsích opět antipolution fault a nouzák. Předpokládám, e pokud by byl problém s FAPem, hlásilo by to nejdříve "unblock diesel filter". Potřebuji vědět, jestli C5 2,2 HDI r.v. 2002 hlásí i nedostatek Eloysu nebo je potřeba ho zkontrolovat případně jestli jde pouze dolít ...
|
|
04.09.2011 19:30 -
|
2411818
|
|
Mazel 13
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Nebylo by lepí ho prostě odstranit? Čím víc tady toho čtu tím víc mi připadá tato verze nejpřijatelnějí
Nebylo by lepí ho prostě odstranit? Čím víc tady toho čtu tím víc mi připadá tato verze nejpřijatelnějí :-))
|
|
04.09.2011 20:30 -
|
2411850
|
|
jumep
|
|
|
ak ti to pada do nudzaku, tak to je na 99% sposobene niecim inym ako FAPom
ak ti napr. bude auto viacej dymit, tak sa to zachyti vo fape a ten sa pripcha a dosiahnes zavadu unblock diesel filter ... ucpaty fap bude uz len NASLEDOK, nie pricina, cize ak fap vymlatis, tak dosiahnes nic, akurat ze sa nebude zanasat, chybu neodstranis ...
dalsia vec, ako si ho vyplachoval?
dalsia vec, co diagnostika a hodnoty okolo toho?
co jednotka aditivacie, ziadna chyba?
teplota nafty je aka? podtlakove hadicky a EGR je ok ?
tu je tolko otazok a moznych pricin, ale isto neni riesenie vymlatit fap ...
uz som to raz pisal a zasa sa opakujem .. milujem inteligentne riesenia ....
ak ti to pada do nudzaku, tak to je na 99% sposobene niecim inym ako FAPom
ak ti napr. bude auto viacej dymit, tak sa to zachyti vo fape a ten sa pripcha a dosiahnes zavadu unblock diesel filter ... ucpaty fap bude uz len NASLEDOK, nie pricina, cize ak fap vymlatis, tak dosiahnes nic, akurat ze sa nebude zanasat, chybu neodstranis ...
dalsia vec, ako si ho vyplachoval?
dalsia vec, co diagnostika a hodnoty okolo toho?
co jednotka aditivacie, ziadna chyba?
teplota nafty je aka? podtlakove hadicky a EGR je ok ?
tu je tolko otazok a moznych pricin, ale isto neni riesenie vymlatit fap ...
uz som to raz pisal a zasa sa opakujem .. milujem inteligentne riesenia ....
|
|
| |
|
|