| | |
10.01.2011 22:07 -
Re: Anomalie antipollution
|
2369177
|
|
jumep
|
|
|
potom uz len to zaviezt napr. do Holetina, kde by si mal pochodit ....
potom uz len to zaviezt napr. do Holetina, kde by si mal pochodit ....
|
|
10.01.2011 22:11 -
|
2369179
|
|
mordillo
|
|
|
jumep napsal(a): potom uz len to zaviezt napr. do Holetina, kde by si mal pochodit ....
tak pro mě trochu z ruky, tam bych s tím asi nedojel, přesto díky
tak pro mě trochu z ruky, tam bych s tím asi nedojel, přesto díky
|
|
05.02.2011 17:56 -
|
2372164
|
|
ares
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Anomalie antipolution mě to taky napsalo a po chvilce se vypl motor.Volal jsem známému do Citroena a ten mě řekl e mám zamrzlou naftu.Abych to odtáhl do tepla a uvidím.Jinak pokud to dám do servisu tak 4 hodinky za 2000 + vyndat nádr vyměnit pal. filtr tak a počítám 4-5 tisíc.Přijel pro mě kamarád ,mimochodem také člen klubu" za co mu děkuju ale motor naskočil a od té doby je pokoj.Pouze jsem vyměnil filtr a přidal aditivado nafty.Závada se sama po asi 8 startování vymazala.Teď mám pokoj a auto si jen přede
Anomalie antipolution mě to taky napsalo a po chvilce se vypl motor.Volal jsem známému do Citroena a ten mě řekl e mám zamrzlou naftu.Abych to odtáhl do tepla a uvidím.Jinak pokud to dám do servisu tak 4 hodinky za 2000 + vyndat nádr vyměnit pal. filtr tak a počítám 4-5 tisíc.Přijel pro mě kamarád ,mimochodem také člen klubu" za co mu děkuju ale motor naskočil a od té doby je pokoj.Pouze jsem vyměnil filtr a přidal aditivado nafty.Závada se sama po asi 8 startování vymazala.Teď mám pokoj a auto si jen přede:-d
|
|
05.02.2011 20:29 -
|
2372185
|
|
DOUFAK
|
|
|
jumep napsal(a): porucha emisneho systemu je zle zadana hlaska
a ano, v diagnostike sa to prejavy ako nizky tlak v systeme, malo paliva, neni z coho robit tlak = nizky tlak, ideme do poruchy, nakolko je to porucha ohrozujuca potencionalne motor a komponenty - ideme do nudzaku
Mě se toto děje jen v létě,kdy je větí teplo a tím i teplota nafty.V zimě mi to nedělá vůbec,motor jezdí bez hláek,nebo jen od 15C vý se občas hláka objeví.Kdysi jsem vyměnil palivové čerpadlo z důvodu kovových pon na regulátoru tlaku.Diagnoza byla a je č.P1112 -porucha hlídání vysokého tlaku - typ detekce - tlak nií ne určený.Udivuje mě,e roky mě to zlobí jen v létě (chodívá to do nouzáku) a v zimě je to naprosto bez potíí. Regulátor tlaku mám původní,jen čerpadlo z nádre jsem měnil - pony,kovový stěr ZMIZEL.Zřejmě se kdysi přidíralo a lo to do filtru.Motor nekouří a tahá,jako správný dělník.
Mě se toto děje jen v létě,kdy je větí teplo a tím i teplota nafty.V zimě mi to nedělá vůbec,motor jezdí bez hláek,nebo jen od 15C vý se občas hláka objeví.Kdysi jsem vyměnil palivové čerpadlo z důvodu kovových pon na regulátoru tlaku.Diagnoza byla a je č.P1112 -porucha hlídání vysokého tlaku - typ detekce - tlak nií ne určený.Udivuje mě,e roky mě to zlobí jen v létě (chodívá to do nouzáku) a v zimě je to naprosto bez potíí. Regulátor tlaku mám původní,jen čerpadlo z nádre jsem měnil - pony,kovový stěr ZMIZEL.Zřejmě se kdysi přidíralo a lo to do filtru.Motor nekouří a tahá,jako správný dělník.;-)
|
|
05.02.2011 20:32 -
|
2372186
|
|
jumep
|
|
|
vymen ten regulator a zmen pumpu
edit: mozno ti klesne aj realna spotreba
vymen ten regulator a zmen pumpu
edit: mozno ti klesne aj realna spotreba
|
|
05.02.2011 20:51 -
|
2372189
|
|
jumep
|
|
|
pumpu - myslim benzinku
osobne som mal zly regulator, neriesil som to tiez 2 roky (len som vedel ze je nacli)
v lete ked som dal naftu z agipu, tak mi to spadlo do nudzaku ze nizky tlak
na naftu zo shellu to nespravilo nikdy
a regulator ma mierny vplyv na skutocnu spotrebu auta
pumpu - myslim benzinku
osobne som mal zly regulator, neriesil som to tiez 2 roky (len som vedel ze je nacli)
v lete ked som dal naftu z agipu, tak mi to spadlo do nudzaku ze nizky tlak
na naftu zo shellu to nespravilo nikdy
a regulator ma mierny vplyv na skutocnu spotrebu auta
|
|
05.02.2011 21:11 -
|
2372194
|
|
jumep
|
|
|
to je docela normalne, v lete sa ti nafta neochladi tak ako v zime
ps. s toho co pises, to moze mat este na svedomi aj vt cerpadlo
zacni tym regulatorom a uvidis
to je docela normalne, v lete sa ti nafta neochladi tak ako v zime
ps. s toho co pises, to moze mat este na svedomi aj vt cerpadlo
zacni tym regulatorom a uvidis
|
|
06.02.2011 19:59 -
|
2372297
|
|
DOUFAK
|
|
|
Včera jsme si o tom psali a dnes - plus 11C- při jízdě z letitě Prahy se mi to poprvé letos rozsvítilo a nouzák...
Včera jsme si o tom psali a dnes - plus 11C- při jízdě z letitě Prahy se mi to poprvé letos rozsvítilo a nouzák...:-d
|
|
06.02.2011 20:00 -
|
2372298
|
|
jumep
|
|
|
bude sa to len zhorsovat ... este by chcelo vedet aku teplotu ma nafta v okruhu, ked to spravi vycitat diag
bude sa to len zhorsovat ... este by chcelo vedet aku teplotu ma nafta v okruhu, ked to spravi vycitat diag
|
|
06.02.2011 20:11 -
|
2372302
|
|
DOUFAK
|
|
|
Teplota paliva 44C...
Teplota paliva 44C...
|
|
11.03.2011 09:38 -
|
2377108
|
|
Sena
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Tak jsem na dovolený v Jeseníkách a včera se mi tato hláka objevila taky , jel jsem na tempomat asi 60 km/h. Spolu s tím přilo i ESP/ASR a auto ztratilo výkon. Po chvilce ESP/ASR zmizelo a připadá mi to e auto jede normálně akorát stále svítí service s hlákou Anomalie antipolution. Ani po vypnutí a zapnutí motoru to nezmizí. Mám se vracet do Pardubic tak jsem zvědavý jestli dojedu .
Je mi jasný dle diskuzí tady e to chce diagnostiku (zajel bych do Holetína). Ale chci se zeptat jestli jde něco zkontrolovat na parkoviti co by to mohlo způsobit. Pak mě taky zajímá jestli tato hláka má něco nebo můe mýt společnýho s FAPem (přicpání a pod.). A taky kdyby porucha zmizela jestli zmizí i hláení samo nebo jestli se to musí mazat na diagnostice?. Zatím díky za podněty
Tak jsem na dovolený v Jeseníkách a včera se mi tato hláka objevila taky :-(((( , jel jsem na tempomat asi 60 km/h. Spolu s tím přilo i ESP/ASR a auto ztratilo výkon. Po chvilce ESP/ASR zmizelo a připadá mi to e auto jede normálně akorát stále svítí service s hlákou Anomalie antipolution. Ani po vypnutí a zapnutí motoru to nezmizí. Mám se vracet do Pardubic tak jsem zvědavý jestli dojedu :-p.
Je mi jasný dle diskuzí tady e to chce diagnostiku (zajel bych do Holetína). Ale chci se zeptat jestli jde něco zkontrolovat na parkoviti co by to mohlo způsobit. Pak mě taky zajímá jestli tato hláka má něco nebo můe mýt společnýho s FAPem (přicpání a pod.). A taky kdyby porucha zmizela jestli zmizí i hláení samo nebo jestli se to musí mazat na diagnostice?. Zatím díky za podněty
|
|
11.03.2011 09:50 -
|
2377110
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Nejspí dojede bez problémů - ta ztráta výkonu byl nejspí přechod do nouzového reimu - proč to musí odhalit diagnostika.
Jinak, pokud to je jen jednorázové a problém nepřetrvává, tak by to za pár dní mělo zhasnout samo.
Nejspí dojede bez problémů - ta ztráta výkonu byl nejspí přechod do nouzového reimu - proč to musí odhalit diagnostika.
Jinak, pokud to je jen jednorázové a problém nepřetrvává, tak by to za pár dní mělo zhasnout samo.
|
|
11.03.2011 10:19 -
|
2377116
|
|
jumep
|
|
|
ak sa problem nezopakuje, po ujeti cca 200km to zhasne samo
z prejavu by som to povedal na regulator tlaku paliva ..
ale to je taky strasny typ ....
kludne s tym chod, nemal by byt problem
ak sa problem nezopakuje, po ujeti cca 200km to zhasne samo
z prejavu by som to povedal na regulator tlaku paliva ..
ale to je taky strasny typ ....
kludne s tym chod, nemal by byt problem
|
|
11.03.2011 10:48 -
|
2377121
|
|
Sena
|
|
|
Zatím díky, dám vědět co a jak pokračuje. Koukám e jsou horí věci ...... třeba zemětřesení v Japonsku
Jetě ten FAP - múe to být nebo k němu jsou jiný hláky ?
Zatím díky, dám vědět co a jak pokračuje. Koukám e jsou horí věci ...... třeba zemětřesení v Japonsku :-(
Jetě ten FAP - múe to být nebo k němu jsou jiný hláky ?
|
|
11.03.2011 12:57 -
|
2377151
|
|
jruze
|
|
|
Fap by se mněl ohlásit diesel filter a neco k tomu. U tebe to můe být nějaký podtlak,nebo jak píe jumep.Hlaka by ti mněla zmizet tak po pěti startech.Já bych typoval podtlak (ta hláka ti vyskakuje nad 2000 ot - to odpovídá vysokému tlaku na turbu)Na parkoviti?? no snad ty podtlaky,jinak diagnostika.
Nouzák schodí vypnutím motoru a počkat pár vteřin a nastartovat.
Fap by se mněl ohlásit diesel filter a neco k tomu. U tebe to můe být nějaký podtlak,nebo jak píe jumep.Hlaka by ti mněla zmizet tak po pěti startech.Já bych typoval podtlak (ta hláka ti vyskakuje nad 2000 ot - to odpovídá vysokému tlaku na turbu)Na parkoviti?? no snad ty podtlaky,jinak diagnostika.:nevim
Nouzák schodí vypnutím motoru a počkat pár vteřin a nastartovat.
|
|
12.03.2011 17:39 -
|
2377438
|
|
Sena
|
|
|
Tak jsem dnes jel asi 30 km, a porucha zmizela tak uvidíme kdy se zase objeví . Take celkem ujeto od rosvícení poruchy cca 80 km a asi 6x nastartováno.
Jinak díky za správné info
Doufám e u nebudu do tohoto tématu přispívat
Tak jsem dnes jel asi 30 km, a porucha zmizela tak uvidíme kdy se zase objeví :-o. Take celkem ujeto od rosvícení poruchy cca 80 km a asi 6x nastartováno.
Jinak díky za správné info :-)
Doufám e u nebudu do tohoto tématu přispívat :-)
|
|
16.08.2011 13:17 -
|
2407500
|
|
Pavel67
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Mě se tato hláka doplněná jetě o ABS/ESP objevila po cestě přes Alpy. Ve podpořil nouzový reim .
Několik mechaniků jsem prosil o radu a co člověk jiný názor. Nezbyla mi jiná monost ne značkový servis
a.... Spojená závada na brzdovém spínači u pedálu ( oba ) a nějaká svěroklapka ovládání turba. Kadopádně oprava za cca 5000,- a u opět jezdíme.
Mě se tato hláka doplněná jetě o ABS/ESP objevila po cestě přes Alpy. Ve podpořil nouzový reim:-(((( .
Několik mechaniků jsem prosil o radu a co člověk jiný názor. Nezbyla mi jiná monost ne značkový servis:-(
a.... Spojená závada na brzdovém spínači u pedálu ( oba ) a nějaká svěroklapka ovládání turba. Kadopádně oprava za cca 5000,- a u opět jezdíme.:-d
|
|
| |
|
|