| | |
23.04.2012 22:39 -
Re: vysoká teplota chladící kapaliny
|
2471790
|
|
jumep
|
|
|
nema to moc cim inym byt a aj chod motora sa upravy
netreba ani spustat vodu, vytece asi liter z hlavy ...
nema to moc cim inym byt a aj chod motora sa upravy
|
|
24.04.2012 08:23 -
|
2471848
|
|
bexxx
|
|
|
jumep napsal(a): nema to moc cim inym byt a aj chod motora sa upravy
Jo a jetě,to čidlo je tam jen nějak nasunuté a zajitěné nějakým pérkem ne? Není to klasika na závit.
Jo a jetě,to čidlo je tam jen nějak nasunuté a zajitěné nějakým pérkem ne? Není to klasika na závit.
|
|
24.04.2012 10:51 -
|
2471855
|
|
jumep
|
|
|
ano, je to perko, vytiahnes, vytiahnes cidlo, vytiahnes gumicku, nasadis nove
ano, je to perko, vytiahnes, vytiahnes cidlo, vytiahnes gumicku, nasadis nove
|
|
24.04.2012 21:31 -
|
2471877
|
|
flyteSVK
|
|
|
Nechcem rypat, len doplnim:
odpojit kabel, vytiahnut perko, vytiahnut cidlo, vytiahnut gumicku z hlavy, nasadit nove cidlo s gumickou, zasunut perko, napojit kabel, podla potreby doliat vodu.
Pisem to preto, lebo na inom fore sa chalan pytal na vymenu oleja a v navode chybal bod "vratime naspat vypustaci srob" ... a ...
Nechcem rypat, len doplnim:
odpojit kabel, vytiahnut perko, vytiahnut cidlo, vytiahnut gumicku z hlavy, nasadit nove cidlo s gumickou, zasunut perko, napojit kabel, podla potreby doliat vodu.
Pisem to preto, lebo na inom fore sa chalan pytal na vymenu oleja a v navode chybal bod "vratime naspat vypustaci srob" ... a ...:-d
|
|
24.04.2012 22:19 -
|
2471891
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
este by sa dalo: otvorit nadrzku na vodu, stisnut vodne hadice, zatvorit nadrzku. vytecie menej vody potom....
este by sa dalo: otvorit nadrzku na vodu, stisnut vodne hadice, zatvorit nadrzku. vytecie menej vody potom....
|
|
24.04.2012 22:21 -
|
2471897
|
|
jumep
|
|
|
ked som to minule menil, nebyt toho ze mi ostane stara gumicka v diere tak vytece mozno deco ...
inak vyslo fakt len z hlavy ...
ked som to minule menil, nebyt toho ze mi ostane stara gumicka v diere tak vytece mozno deco ...
inak vyslo fakt len z hlavy ...
|
|
28.04.2012 21:09 -
|
2472644
|
|
bexxx
|
|
|
Tak čidlo dnes vyměněno,vyteklo tak 1-2 decky vody,take pohoda.
Včera u to bláznilo,e byl teploměr nadoraz a kdy sem dojel domu tak samozřejmě běely sahary a dochlazovaly a dochlazovaly a dochlazovaly a sem nakonec musel odpojit akumulator
Jinak auto přehřáté nebylo,natlakovaný taky ne,tak zítra jedu kousek dál,tak doufam e u to bude v pohodě.
Tak čidlo dnes vyměněno,vyteklo tak 1-2 decky vody,take pohoda.
Včera u to bláznilo,e byl teploměr nadoraz a kdy sem dojel domu tak samozřejmě běely sahary a dochlazovaly a dochlazovaly a dochlazovaly a sem nakonec musel odpojit akumulator :nevim
Jinak auto přehřáté nebylo,natlakovaný taky ne,tak zítra jedu kousek dál,tak doufam e u to bude v pohodě.
|
|
08.07.2012 19:50 -
prehriatie vody v chladici
|
2490813
|
|
robo258
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahojte v stvrtok som isiel 200 km po dialnici, vsetko v pohode ale ako nahle som zisiel z dialnice prehrial sa mi motor, zasvietila kontrolka STOP , po cca 20 min sa voda schladila . piaatok sobota som nabehal cca 80 km za den vsetko v pohode.
dnes som isiel naspat cca 70 km po rovine, ako nahle zacalo stupanie voda sa zacala prehrievat , neviem ci to moze mat nieco spolocne s klimou (ked je klima vypnuta mam pocit ze vtedy sa neprehrieva)
diky za pomoc
Ahojte v stvrtok som isiel 200 km po dialnici, vsetko v pohode ale ako nahle som zisiel z dialnice prehrial sa mi motor, zasvietila kontrolka STOP , po cca 20 min sa voda schladila . piaatok sobota som nabehal cca 80 km za den vsetko v pohode.
dnes som isiel naspat cca 70 km po rovine, ako nahle zacalo stupanie voda sa zacala prehrievat , neviem ci to moze mat nieco spolocne s klimou (ked je klima vypnuta mam pocit ze vtedy sa neprehrieva)
diky za pomoc
|
|
08.07.2012 19:56 -
Re: prehriatie vody v chladici
|
2490815
|
|
jumep
|
|
|
nejde ti najskor sahara / niektora rychlost sahary - diagnostikou testnut
alebo ak chces, skontrolovat odpory a relatka na chladicovej stene
nejde ti najskor sahara / niektora rychlost sahary - diagnostikou testnut
alebo ak chces, skontrolovat odpory a relatka na chladicovej stene
|
|
08.07.2012 19:59 -
|
2490817
|
|
robo258
|
|
|
volal som predchadzajucemu majitelovi , tiez mal s tym problem a zevraj vymenil tu vrtulu, ze tam je nejaky plastovy ....., a ze to sa vyderie
volal som predchadzajucemu majitelovi , tiez mal s tym problem a zevraj vymenil tu vrtulu, ze tam je nejaky plastovy ....., a ze to sa vyderie
|
|
08.07.2012 20:02 -
|
2490818
|
|
jumep
|
|
|
hmm ... volat majitelovi staremu je zbytocne ....
najskor nepojde relatko vysokej rychlosti .. ale to tazko riesit takto na nete
hmm ... volat majitelovi staremu je zbytocne ....
|
|
08.07.2012 20:46 -
|
2490833
|
|
robo258
|
|
|
jumep napsal(a): hmm ... volat majitelovi staremu je zbytocne ....
ok vidim to zase na servis
ok vidim to zase na servis
|
|
08.07.2012 20:47 -
|
2490834
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
robo 258: Mozno by si mal hladat chybu niekde inde, ja som mal uplne nefunkcny ventilator a bez problemov som dosiel do Holandska 1400km! Samozrejme bez klimy ale nonstop 130+-...
robo 258: Mozno by si mal hladat chybu niekde inde, ja som mal uplne nefunkcny ventilator a bez problemov som dosiel do Holandska 1400km! Samozrejme bez klimy ale nonstop 130+-...
|
|
08.02.2015 18:57 -
|
2784010
|
|
MiKas004
|
Město: Nevím, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Také mi tato hláka dvakrát vyskočila a to při klidné ustálené jízdě cca 110km/h po rovince na dálnici.
Dost mě ta blikající stopka v noci vylekala Stačilo prolápnout plyn (zvednout otáčky motoru) a teplota hned spadla na normál a hláka zmizela. Myslím si, e blbne termostat.
Přes OBD diagnostiku jsem měřil teplotu za jízdy a teplota chladící kapaliny se drí mezi 100 a 105°C.
Díval jsem se na termostaty na díly z Hulína a jsou dva. Jeden pro teplotu 105°C a druhý pro 89°C.
Proč jsou dva ?
Já tam mám podle naměřených hodnot na sto procent ten pro 105°C. Mnohem raději bych tam viděl ten pro 89°C.
U jen proto, e tam mám LPG a tím se motor více hřeje.
Co na to říkají zkuenějí ?
Také mi tato hláka dvakrát vyskočila a to při klidné ustálené jízdě cca 110km/h po rovince na dálnici.
Dost mě ta blikající stopka v noci vylekala :-) Stačilo prolápnout plyn (zvednout otáčky motoru) a teplota hned spadla na normál a hláka zmizela. Myslím si, e blbne termostat.
Přes OBD diagnostiku jsem měřil teplotu za jízdy a teplota chladící kapaliny se drí mezi 100 a 105°C.
Díval jsem se na termostaty na díly z Hulína a jsou dva. Jeden pro teplotu 105°C a druhý pro 89°C.
Proč jsou dva ?
Já tam mám podle naměřených hodnot na sto procent ten pro 105°C. Mnohem raději bych tam viděl ten pro 89°C.
U jen proto, e tam mám LPG a tím se motor více hřeje.
Co na to říkají zkuenějí ?
|
|
08.02.2015 19:00 -
|
2784011
|
|
jumep
|
|
|
citroen doporucuje uz len ten druhy (bez elektrickeho obtoku)
kazdopadne hlasku na 90% sposobuje zle / odchadzajuce cidlo (a aj problemy ktore mam pocit ze si popisoval inde)
citroen doporucuje uz len ten druhy (bez elektrickeho obtoku)
kazdopadne hlasku na 90% sposobuje zle / odchadzajuce cidlo (a aj problemy ktore mam pocit ze si popisoval inde)
|
|
02.09.2016 21:39 -
|
2990926
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
mazelkina C4 1,6 HDI uz druhy krat tento rok vyhlasila ysoku teplotu motora a STOP! Prvy krat to urobila dakedy v Maji po pomalej jazde v kolone. Nebol som pri tom, len som zene cez telefon povedal aby zatavila motor a skontrolovala hladinu kvapaliny. Vraj nebola ani na minime, tak som jej kazal doplnit vodu (nastastie stala blizko obchodu s Farby laky a kupila tam destilku). Doliala si 3-4 deci a nastartovala. Auto bolo spokojne a doslo domov. Nasledne som vymenil termostat aj cidlo teploty (je to jeden blok). Vcera sa to zopakovalo pocas jazdy do kopca, ktora bola prerusovana semaformi koli praci na ceste. Bol som pri tom, pri nastartovanom motore som pozrel hladinu. V nadrzke nebolo vidiet skoro nic. Ta som povolil stupel, nasledne to odfuklo a hladina sa zdvihla takmer po maximum. Hlasenie prehriatia okamzite vyplo. Sahara sa spustila az potom, dovtedy stala. Mate tu niekto skusenost s podobnym stavom? Cital som ze tu JRUZE spominal natlakovany okruh ale nenasiel som nic o tom co to sposobuje. Ja mam osobne podozrenie na stupel nadobky
mazelkina C4 1,6 HDI uz druhy krat tento rok vyhlasila ysoku teplotu motora a STOP! Prvy krat to urobila dakedy v Maji po pomalej jazde v kolone. Nebol som pri tom, len som zene cez telefon povedal aby zatavila motor a skontrolovala hladinu kvapaliny. Vraj nebola ani na minime, tak som jej kazal doplnit vodu (nastastie stala blizko obchodu s Farby laky a kupila tam destilku). Doliala si 3-4 deci a nastartovala. Auto bolo spokojne a doslo domov. Nasledne som vymenil termostat aj cidlo teploty (je to jeden blok). Vcera sa to zopakovalo pocas jazdy do kopca, ktora bola prerusovana semaformi koli praci na ceste. Bol som pri tom, pri nastartovanom motore som pozrel hladinu. V nadrzke nebolo vidiet skoro nic. Ta som povolil stupel, nasledne to odfuklo a hladina sa zdvihla takmer po maximum. Hlasenie prehriatia okamzite vyplo. Sahara sa spustila az potom, dovtedy stala. Mate tu niekto skusenost s podobnym stavom? Cital som ze tu JRUZE spominal natlakovany okruh ale nenasiel som nic o tom co to sposobuje. Ja mam osobne podozrenie na stupel nadobky:nevim
|
|
02.09.2016 21:43 -
|
2990931
|
|
jumep
|
|
|
stupel by mal mat max tlak, ale skor byva opacne zly - tj. preteka
ale tak je to to najmenej aj cenovo
ako rychlo sa po nastartovani natlakuju hadice?
stupel by mal mat max tlak, ale skor byva opacne zly - tj. preteka
ale tak je to to najmenej aj cenovo
ako rychlo sa po nastartovani natlakuju hadice?
|
|
| |
|
|