| | |
12.05.2008 12:15 -
vysoká teplota chladící kapaliny
|
166566
|
|
Jinryd
|
Město: Praha , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahojky přátelé Citroenů. Jsem týden majitelem C5 r.v. 11/2001 a povozeníčko je to úasný. Mám problém, e jsme vyrazili za kamarády, a asi po půl hodině jízdy najednou ručička teploměru vyletěla do červenýho, rozsvítila se kontrolka Stop a počítač napsal vysoká teplota chladící kapaliny. Ne jsem stačil zastavit tak ručička najednou opět prudce spadla do normálu a ve bylo v poho. Na zpáteční cestě opět to samé. Co s tím. Na diagnostiku jdu a v pondělí, ale jsem z toho paf. Díky za radu.
Ahojky přátelé Citroenů. Jsem týden majitelem C5 r.v. 11/2001 a povozeníčko je to úasný. Mám problém, e jsme vyrazili za kamarády, a asi po půl hodině jízdy najednou ručička teploměru vyletěla do červenýho, rozsvítila se kontrolka Stop a počítač napsal vysoká teplota chladící kapaliny. Ne jsem stačil zastavit tak ručička najednou opět prudce spadla do normálu a ve bylo v poho. Na zpáteční cestě opět to samé. Co s tím. Na diagnostiku jdu a v pondělí, ale jsem z toho paf. Díky za radu.
|
|
12.05.2008 13:36 -
Re: vysoká teplota chladící kapaliny
|
166567
|
|
tief
|
|
|
zkontroluj konektor a kabel k cidlu teploty
zkontroluj konektor a kabel k cidlu teploty :)
|
|
12.05.2008 13:48 -
|
166568
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
jj, taky bych to spise videl na nejaky "bug" v elektroinstalaci, obcas byva problem se zemi apod.
jj, taky bych to spise videl na nejaky "bug" v elektroinstalaci, obcas byva problem se zemi apod. :)
|
|
12.05.2008 22:13 -
|
166569
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Mal som podobný problém, niekedy mi to robilo aj po nastartovaní studeného motoru. Vymenil som cidlo teploty chlad.kvapaliny (500 Sk) a odvtedy je pokoj.Robota na 15 minút doma v garázi pri studenom motore.
Mal som podobný problém, niekedy mi to robilo aj po nastartovaní studeného motoru. Vymenil som cidlo teploty chlad.kvapaliny (500 Sk) a odvtedy je pokoj.Robota na 15 minút doma v garázi pri studenom motore.
|
|
13.05.2008 11:23 -
|
166570
|
|
schrek
|
Město: ZASTÁVKA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Hele jde vyzkouet , e ho odpojí zapne klíček zapalování jestli hyba nezmizí tak by jsi měl pokud je dvoudrátový ho spojit do zkratu asi nejlíp přez árovku a pokud je jednodrátový tak přez árovku na kostru. A pokud se ti podaří tu chybu tímto způsobem z dispeje odstranit , tak má kabelá v pohodě a je vadný určitě čidlo. Pokud ne jde o závadu v kabelái.
Hele jde vyzkouet , e ho odpojí zapne klíček zapalování jestli hyba nezmizí tak by jsi měl pokud je dvoudrátový ho spojit do zkratu asi nejlíp přez árovku a pokud je jednodrátový tak přez árovku na kostru. A pokud se ti podaří tu chybu tímto způsobem z dispeje odstranit , tak má kabelá v pohodě a je vadný určitě čidlo. Pokud ne jde o závadu v kabelái.
|
|
15.12.2010 14:52 -
|
2366015
|
|
pardus
|
Město: Hermanuv Mestec, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobrý den, počítač mi hlásí chybu engine water level too high. Chtěl bych se zeptat co to způsobuje. Koukal jsem na chladicí kapalinu ..nádrka není uplně plná ale kapalina tam je.
Dobrý den, počítač mi hlásí chybu engine water level too high. Chtěl bych se zeptat co to způsobuje. Koukal jsem na chladicí kapalinu ..nádrka není uplně plná ale kapalina tam je.
|
|
15.12.2010 20:12 -
|
2366046
|
|
gembo1
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Inac kukal som ti hlasky a nic podobne som nenasiel . Teda ak si to neprekladal z nejakeho jazyka do anglictiny tam by mohola nastat nejaka bariera. Lebo zvysenu teplotu chladiacej zmesy hlasi Engine coolant temp to high.
Inac kukal som ti hlasky a nic podobne som nenasiel . Teda ak si to neprekladal z nejakeho jazyka do anglictiny tam by mohola nastat nejaka bariera. Lebo zvysenu teplotu chladiacej zmesy hlasi Engine coolant temp to high.
|
|
15.12.2010 20:16 -
|
2366047
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a a kam jsi koukal ??
jinak si taky myslim ze vysokou hladinu mu o hlasit nemuze
hlasky kolem vody jsou :
Engine water temperature high
Engine water temperature too high
Presence of water in the diesel filter
a a kam jsi koukal ??
jinak si taky myslim ze vysokou hladinu mu o hlasit nemuze
hlasky kolem vody jsou :
Engine water temperature high
Engine water temperature too high
Presence of water in the diesel filter
|
|
15.12.2010 22:50 -
|
2366056
|
|
gembo1
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 34 |
|
|
S tymto suhlasim ale s tej hlasky ktoru napisal vyplyva ze nejde o zvysenu teplotu ale o zvysenu hladinu. A to naozaj neviem ci je tam nejake prebytkove cidlo teda ak to nezabezpecuje to cidlo ktore hlasi nizku hladinu. A keby bola chyba v nedostatku tak mu vyskoci TOP UP. Kazdopadne pardus pozri si kolko mas vody eventualne dolej po zvar. A ak to nepomoze skoc na pocitac.
S tymto suhlasim ale s tej hlasky ktoru napisal vyplyva ze nejde o zvysenu teplotu ale o zvysenu hladinu. A to naozaj neviem ci je tam nejake prebytkove cidlo teda ak to nezabezpecuje to cidlo ktore hlasi nizku hladinu. A keby bola chyba v nedostatku tak mu vyskoci TOP UP. Kazdopadne pardus pozri si kolko mas vody eventualne dolej po zvar. A ak to nepomoze skoc na pocitac.
|
|
29.06.2011 20:14 -
|
2399663
|
|
personz
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
zdravím vechny,potřebuji poradit s jednou hlákou.Mám c5 2,2HDI rok 2003/8 pořád mí to na palubáku ukazuje cooling circuit level insufficient (nedostatečná uroveň chladícího okruhu)
svítí i stop,ale co se týče chlazení tak na budíku se nejveí ádné známky přehřívání či tak.Nebo jestli se to týká údrby klimatizace(automatické),nevím...Díky za radu zdarec
zdravím vechny,potřebuji poradit s jednou hlákou.Mám c5 2,2HDI rok 2003/8 pořád mí to na palubáku ukazuje cooling circuit level insufficient (nedostatečná uroveň chladícího okruhu)
svítí i stop,ale co se týče chlazení tak na budíku se nejveí ádné známky přehřívání či tak.Nebo jestli se to týká údrby klimatizace(automatické),nevím...Díky za radu zdarec:-)
|
|
29.06.2011 20:19 -
|
2399664
|
|
flyteSVK
|
|
|
a vody tam mas dost?
a vody tam mas dost?
|
|
29.06.2011 20:22 -
|
2399667
|
|
jumep
|
|
|
otvor nadobku a dolej vodu do pozadovanej urovne
tj. chladiacu zmes - nema nic spolocne s klimou
otvor nadobku a dolej vodu do pozadovanej urovne
tj. chladiacu zmes - nema nic spolocne s klimou
|
|
29.06.2011 23:22 -
|
2399718
|
|
Darja
|
|
|
personz napsal(a): zdravím vechny,potřebuji poradit s jednou hlákou.Mám c5 2,2HDI rok 2003/8 pořád mí to na palubáku ukazuje cooling circuit level insufficient (nedostatečná uroveň chladícího okruhu)
svítí i stop,ale co se týče chlazení tak na budíku se nejveí ádné známky přehřívání či tak.Nebo jestli se to týká údrby klimatizace(automatické),nevím...Díky za radu zdarec
Jak píou kluci, chladicím okruhem auto myslí vodní okruh. Okruh klimatizace a nízký stav média ti nezobrazí PP, ale jen ti to nebude chladit, nebo se nesepne při nízkém tlaku kompresor.
Moná bych doporučila i vyměnit chladící kapalinu, kdy u bude kupovat destilku a nemrzku
Jak píou kluci, chladicím okruhem auto myslí vodní okruh. Okruh klimatizace a nízký stav média ti nezobrazí PP, ale jen ti to nebude chladit, nebo se nesepne při nízkém tlaku kompresor.
Moná bych doporučila i vyměnit chladící kapalinu, kdy u bude kupovat destilku a nemrzku:-)
|
|
23.04.2012 18:05 -
|
2471704
|
|
bexxx
|
|
|
Začalo mi zlobit čidlo bo něco kolem kabeláe čidla chladicí kapaliny,na teploměru teplota normálně tak v půlce,najednou ručička slítne a dolu a zdálo se mi e při ustaleném plynu (v obci 50km na 3 rychlost) to najednou samo přidalo plyn,jako by to jelo na sytič. Je to moné?
Tak se ptám odkud bere řídící jednotka motoru udaje o teplotě chl. kapaliny,jde předpokládám taky z tohoto čidla ???
Začalo mi zlobit čidlo bo něco kolem kabeláe čidla chladicí kapaliny,na teploměru teplota normálně tak v půlce,najednou ručička slítne a dolu a zdálo se mi e při ustaleném plynu (v obci 50km na 3 rychlost) to najednou samo přidalo plyn,jako by to jelo na sytič. Je to moné?
Tak se ptám odkud bere řídící jednotka motoru udaje o teplotě chl. kapaliny,jde předpokládám taky z tohoto čidla ???
|
|
23.04.2012 18:26 -
|
2471707
|
|
flyteSVK
|
|
|
Ano, na to tam to cidlo je a pokial blbne, tak ti aj RP upravuje bohatost zmesi podla tychto blbych dat.
Priprav sa na vseobecne oblubenu hlasku Antipollution a vymen to cidlo.
Ano, na to tam to cidlo je :) a pokial blbne, tak ti aj RP upravuje bohatost zmesi podla tychto blbych dat.
Priprav sa na vseobecne oblubenu hlasku Antipollution :) a vymen to cidlo.
|
|
23.04.2012 22:15 -
|
2471786
|
|
bexxx
|
|
|
Tak Antipollution to zatim nepíe,ale hodilo to párkrát "Engine water temperature too high" to kdy byl studený motor a vylítla ručička teploměru a nahoru.
Neví někdo jaký by zhruba mělo mít odpor to čidlo? Někde jsem nael při 100°C odpor 351 Ohmu,ale jestli někdo neví odpor třeba při 20°C ?
Tak Antipollution to zatim nepíe,ale hodilo to párkrát "Engine water temperature too high" to kdy byl studený motor a vylítla ručička teploměru a nahoru.
Neví někdo jaký by zhruba mělo mít odpor to čidlo? Někde jsem nael při 100°C odpor 351 Ohmu,ale jestli někdo neví odpor třeba při 20°C ?
|
|
23.04.2012 22:19 -
|
2471788
|
|
jumep
|
|
|
vymen to cidlo a nespekuluj, neni si ani prvy ani posledny co s tym ma problem
vymen to cidlo a nespekuluj, neni si ani prvy ani posledny co s tym ma problem
|
|
23.04.2012 22:36 -
|
2471789
|
|
bexxx
|
|
|
No hlavně aby to bylo jen tím čidlem,jetě zkouknu kolem kabelá.
No a doufam e sleze spotřeba,straný jak to HDI ere
No hlavně aby to bylo jen tím čidlem,jetě zkouknu kolem kabelá.
No a doufam e sleze spotřeba,straný jak to HDI ere :-o:-d
|
|
| |
|
|