| | |
31.01.2015 10:14 -
Re: Tyre pressures(s) not monitored
|
2780611
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
který z těch čísel na snímači se zadává, kdy se manuálně do Lexie zapisuje sekundární sada kol? To ID?
který z těch čísel na snímači se zadává, kdy se manuálně do Lexie zapisuje sekundární sada kol? To ID?
|
|
31.01.2015 17:08 -
|
2780738
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Mám čtyři auta a nejmíň deset let jsem nepíchnul. Kdy jsem koupil C5 tak mi to hlásilo prázdný kolo a nechal jset to tedy vypnout protoe kdy mi řekli za kolik to rozchodí tak se bez toho obejdu jako bez toho obejdu na jiných autech. J.C.
Mám čtyři auta a nejmíň deset let jsem nepíchnul. Kdy jsem koupil C5 tak mi to hlásilo prázdný kolo a nechal jset to tedy vypnout protoe kdy mi řekli za kolik to rozchodí tak se bez toho obejdu jako bez toho obejdu na jiných autech. J.C.
|
|
06.02.2015 10:20 -
|
2782413
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Dobrý den, chci se zeptat na tu samou otázku jako Ledman. Kdy se manuálně pomoci Lexie zapisuje sekundární sada kol? Které identifikátory pouít, je to, to ID: LXXXY co se nachází v horní poloze uprostřed snímače? A jetě jeden dotaz, koupil jsem novou, sadu originál snímačů, musím je nějak jetě aktivovat. Nebo stačí jen uloit ten ID kód? Děkuji vem za odpověď Václav
Dobrý den, chci se zeptat na tu samou otázku jako Ledman. Kdy se manuálně pomoci Lexie zapisuje sekundární sada kol? Které identifikátory pouít, je to, to ID: LXXXY:nevim co se nachází v horní poloze uprostřed snímače? A jetě jeden dotaz, koupil jsem novou, sadu originál snímačů, musím je nějak jetě aktivovat. Nebo stačí jen uloit ten ID kód? Děkuji vem za odpověď Václav
|
|
06.02.2015 13:50 -
|
2782439
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
@vemda a Ladman: co jinyho nez ID by se tam melo zapsat (nejlip by to mela vedet obsluha diagnostiky). Co se tyka aktivace, tak jestli si pamatuju, tak muj mechanik jen zadal cisla (ID) a jednotlive snimace uz nijak aktivovat nemusel. Ale nebyl jsem u toho, takze bez zaruky.
@vemda a Ladman: co jinyho nez ID by se tam melo zapsat (nejlip by to mela vedet obsluha diagnostiky). Co se tyka aktivace, tak jestli si pamatuju, tak muj mechanik jen zadal cisla (ID) a jednotlive snimace uz nijak aktivovat nemusel. Ale nebyl jsem u toho, takze bez zaruky.
|
|
06.02.2015 19:37 -
|
2782507
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
vemda napsal(a): Dobrý den, chci se zeptat na tu samou otázku jako Ledman. Kdy se manuálně pomoci Lexie zapisuje sekundární sada kol? Které identifikátory pouít, je to, to ID: LXXXY co se nachází v horní poloze uprostřed snímače? A jetě jeden dotaz, koupil jsem novou, sadu originál snímačů, musím je nějak jetě aktivovat. Nebo stačí jen uloit ten ID kód? Děkuji vem za odpověď Václav
Doma si je nedokáe zapsat, pokud neví jejich identifikační kód, který je desetimístné číslo, viz příloha. Na čidle je sice ID, ale to se musí převést na ten 10-ti místný kód, který se zadává, a to ví pravděpodobně jen u Citroenu.
Novou sadu tedy načipuje jen u toho, kdo má přístup k tomu převodníku nebo u toho kdo vlastní aktivační krabičku
Doma si je nedokáe zapsat, pokud neví jejich identifikační kód, který je desetimístné číslo, viz příloha. Na čidle je sice ID, ale to se musí převést na ten 10-ti místný kód, který se zadává, a to ví pravděpodobně jen u Citroenu.
Novou sadu tedy načipuje jen u toho, kdo má přístup k tomu převodníku nebo u toho kdo vlastní aktivační krabičku ;-)
Přílohy: senzory tlaku_aktuální 3.jpg ( 85635b ) - |
|
07.02.2015 11:21 -
|
2782836
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
V Citroenu (alespoň v Budějcích) o nějaké aktivaci pomocí Lexie a zadávání čísel vůbec neví. Jezdil jsem tam co půl roku, aby mi tam v rámci reklamace aktivovali buď letní nebo zimní sadu (na obou mám snímače, ale aktivní je vdy pouze jedna sada+ 1 kolo z druhé sady). Straně se tomu vdy divili, e to nejde a e to vůbec chci, e jsem jediný. Pokadé krabičkou aktivovali sadu, kterou jsem potřeboval, ale zároveň to zapomnělo tu druhou, kromě jednoho kola. Na to jsem je také upozorňoval, marně. Vloni při přezouvání na zimní u jsem se na to vyflák, s tím, e před přítí zimou si nechám od mého mechanika sundat plátě, aby kouknul na čísla snímačů a ručně je zadal do Lexie. Koukám ale, e tudy cesta taky nevede, tak u fakt nevím...
V Citroenu (alespoň v Budějcích) o nějaké aktivaci pomocí Lexie a zadávání čísel vůbec neví. Jezdil jsem tam co půl roku, aby mi tam v rámci reklamace aktivovali buď letní nebo zimní sadu (na obou mám snímače, ale aktivní je vdy pouze jedna sada+ 1 kolo z druhé sady). Straně se tomu vdy divili, e to nejde a e to vůbec chci, e jsem jediný. Pokadé krabičkou aktivovali sadu, kterou jsem potřeboval, ale zároveň to zapomnělo tu druhou, kromě jednoho kola. Na to jsem je také upozorňoval, marně. Vloni při přezouvání na zimní u jsem se na to vyflák, s tím, e před přítí zimou si nechám od mého mechanika sundat plátě, aby kouknul na čísla snímačů a ručně je zadal do Lexie. Koukám ale, e tudy cesta taky nevede, tak u fakt nevím...
|
|
07.02.2015 12:52 -
|
2782941
|
|
jumep
|
|
|
vede, poznac si tuto sadu co tam mas a potom si daj aktivovat tu druhu a poznac si aj tu a mozes si s tym robit co chces
vede, poznac si tuto sadu co tam mas a potom si daj aktivovat tu druhu a poznac si aj tu a mozes si s tym robit co chces
|
|
07.02.2015 13:25 -
|
2782959
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Přesně, jak má jednou ta čísla, tak u není problém.
Jinak CityCar to s tím opravdu neumí, v Táboře je to to samé, tam ani nevěděli jak na to. Tak jim říkám, e potřebují krabičku, tak jí někde vyhrabali, ale nela, tak říkám a nemá to vybitou baterku a ono mělo..., ale stejně se jim povedli jen dvě čidla. No asi je to tím, e to čipování prakticky nedělají.
Tak jsem musel nechat udělat ty zbylá 2 čidla v AC Boom, tam to opravdu umí načipovat
Přesně, jak má jednou ta čísla, tak u není problém.
Jinak CityCar to s tím opravdu neumí, v Táboře je to to samé, tam ani nevěděli jak na to. Tak jim říkám, e potřebují krabičku, tak jí někde vyhrabali, ale nela, tak říkám a nemá to vybitou baterku a ono mělo..., ale stejně se jim povedli jen dvě čidla. No asi je to tím, e to čipování prakticky nedělají. :nevim
Tak jsem musel nechat udělat ty zbylá 2 čidla v AC Boom, tam to opravdu umí načipovat ;-)
|
|
19.02.2015 15:30 -
|
2788912
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Tak, pokud tomu dobře rozumím, musím si nechat vyjet lexií současná zapsaná desetimístná čísla jako hlavní sada na jednotlivých kolech. Tyto čísla si zapsat. Nechat načíst nové snímače a vygenerovat desetimístné číslo, které se pak zapíe pomoci čtečky TPMS nebo lexie jako doplňková sada. A pak ji můeme pomoci lexie libovolně dle potřeby přepisovat identifikátory vysílacích modulů dle poadované pozice. Akorát mi nejde na rozum, proč identifikátor vysílacího modulu ji není vytitěn na snímači TPMS, kdy je to origo PSA. (Se nedivím, e spousta lidí si to raději vypne ně být mezi prvními deseti kteří zaplatí čtečku panu servis.)
Tak, pokud tomu dobře rozumím, musím si nechat vyjet lexií současná zapsaná desetimístná čísla jako hlavní sada na jednotlivých kolech. Tyto čísla si zapsat. Nechat načíst nové snímače a vygenerovat desetimístné číslo, které se pak zapíe pomoci čtečky TPMS nebo lexie jako doplňková sada. A pak ji můeme pomoci lexie libovolně dle potřeby přepisovat identifikátory vysílacích modulů dle poadované pozice. Akorát mi nejde na rozum, proč identifikátor vysílacího modulu ji není vytitěn na snímači TPMS, kdy je to origo PSA. (Se nedivím, e spousta lidí si to raději vypne ně být mezi prvními deseti kteří zaplatí čtečku panu servis.):-))
|
|
20.02.2015 13:24 -
|
2789472
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Doma si je nedokáe zapsat, pokud neví jejich identifikační kód, který je desetimístné číslo, viz příloha. Na čidle je sice ID, ale to se musí převést na ten 10-ti místný kód, který se zadává, a to ví pravděpodobně jen u Citroenu.
Novou sadu tedy načipuje jen u toho, kdo má přístup k tomu převodníku nebo u toho kdo vlastní aktivační krabičku
Ale jo, dokaze to zapsat kdokoliv kdo umi s lexii/diagboxem. Ted jsem kvuli tomu trochu prolustroval web, nejsme sami kdo tohle resi, viz napr. .link.
Lexia zrejme potrebuje zadavat ID senzoru v desitkove soustave (decimalni), na senzoru je ale zapsano v sestnactkove soustave (hexadecimalni). Tzn. staci pomoci nejake kalkulacky nebo napr. .link. prevest ho do decimalniho a zapsat. Diagbox uz zrejme umi i hexa cisla primo ze senzoru.
Ale jo, dokaze to zapsat kdokoliv kdo umi s lexii/diagboxem. Ted jsem kvuli tomu trochu prolustroval web, nejsme sami kdo tohle resi, viz napr. http://www.peugeotforums.com/forums/407-41/coding-tyre-pressure-sensors-77017/
Lexia zrejme potrebuje zadavat ID senzoru v desitkove soustave (decimalni), na senzoru je ale zapsano v sestnactkove soustave (hexadecimalni). Tzn. staci pomoci nejake kalkulacky nebo napr. https://prevodyonline.eu/cz/ciselne-soustavy.html prevest ho do decimalniho a zapsat. Diagbox uz zrejme umi i hexa cisla primo ze senzoru.
|
|
20.02.2015 13:49 -
|
2789482
|
|
vemda
|
|
|
Tak a te jsem se uplně stratil Můe mi Georgie jako příklad převéct ID.:CCE0D310 DÍK.
Tak a te jsem se uplně stratil:-p Můe mi Georgie jako příklad převéct ID.:CCE0D310 DÍK.:nevim
|
|
20.02.2015 14:03 -
|
2789493
|
|
jumep
|
|
|
.link.
http://www.binaryhexconverter.com/hex-to-decimal-converter
|
|
20.02.2015 14:09 -
|
2789494
|
|
vemda
|
|
|
Jumep ty jsi zlatý Moc dík, dík vem. Hned je svět krásný.
Jumep ty jsi zlatý :palec Moc dík, dík vem. Hned je svět krásný.
|
|
20.02.2015 14:16 -
|
2789495
|
|
vemda
|
|
|
HA zrada nejde převect ID: CD3F32ES . Píe Invalid hexadecimal value
HA zrada nejde převect ID: CD3F32ES . Píe Invalid hexadecimal value
|
|
20.02.2015 14:23 -
|
2789496
|
|
jumep
|
|
|
mozu byt len ABCDEF - viac pismen neni hex, predpokladam ze to bude 5 na konci
mozu byt len ABCDEF - viac pismen neni hex, predpokladam ze to bude 5 na konci
|
|
20.02.2015 14:31 -
|
2789497
|
|
vemda
|
|
|
Ano děkuji, ji jsem na to přiel. Měl jsem patně vytitěný ID. Místo S tam patří 5. Te je ve v pořádku. MOOOOC děkuji. Za hoďku jdu obouvat letní, tak to mám na poslední chvílku. Moc jetě jednou děkuji.
Ano děkuji, ji jsem na to přiel. Měl jsem patně vytitěný ID. Místo S tam patří 5. Te je ve v pořádku. MOOOOC děkuji. Za hoďku jdu obouvat letní, tak to mám na poslední chvílku. Moc jetě jednou děkuji.
|
|
20.02.2015 15:03 -
|
2789519
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ty letní jde dávat doufám jenom na disky, ne na auto, na to je jetě brzo.
Ty letní jde dávat doufám jenom na disky, ne na auto, na to je jetě brzo. :-d
|
|
20.02.2015 15:12 -
|
2789520
|
|
vemda
|
|
|
Ano, nové pneu + nové liáky = příprava na sezónu.
Ano, nové pneu + nové liáky = příprava na sezónu.;-)
|
|
20.02.2015 19:31 -
|
2789621
|
|
BlueSeven
|
|
|
jumep napsal(a):
Stačí pouít kalkulačku co je ve windows
Stačí pouít kalkulačku co je ve windows ;-)
Přílohy: kalkulacka.jpg ( 39345b ) - |
|
| |
|
|