| | |
29.11.2010 13:15 -
Re: FAP Additive Level Low
|
2364721
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
tomikm napsal(a): neřekl bych, e by bylo třeba pořeit fap. Mě tahle hlaska vyskakovala asi rok, i kdy jsem mě dolito do plna, take se mi ani aditivum do nafty nepřimíchávalo. Pak mi ji odstranil na srazu autodiag a od té doby ve funguje jak má
No stačí ten FAP pořeit tak, e řídící jednotce řekne, e jsi dolil aditivum = resetovat stav nádrky na plnou. On tam oprvdu ádný měřák výky hladiny není. Měl by tam být k dispozici spínač na příli nízkou hladinu, ale já ho tedy zapojený nemám (stav se jen odhaduje).
No stačí ten FAP pořeit tak, e řídící jednotce řekne, e jsi dolil aditivum = resetovat stav nádrky na plnou. On tam oprvdu ádný měřák výky hladiny není. Měl by tam být k dispozici spínač na příli nízkou hladinu, ale já ho tedy zapojený nemám (stav se jen odhaduje).
|
|
29.11.2010 14:57 -
|
2364727
|
|
jumep
|
|
|
je tam hladinomer, ale hlasku nedava a ani sa z neho neodvija:
.link.
iba v diagnostike bude chyba, hlaska sa zjavy az po teoretickom spotrebovani aditiva
je tam hladinomer, ale hlasku nedava a ani sa z neho neodvija:
http://www.c5club.cz/galerie/technika/obsah-nadrze-na-eolys
iba v diagnostike bude chyba, hlaska sa zjavy az po teoretickom spotrebovani aditiva
|
|
29.11.2010 17:28 -
|
2364752
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..je tam..ale ten plovak je tak nejak nezapojenej
..je tam..ale ten plovak je tak nejak nezapojenej ;)
|
|
29.11.2010 22:53 -
|
2364839
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu auto ktore pisalo chybu toho plavaku (3 take auta)
takze ono to o tom vie, ze tam neni nieco koser, konkretny vplyv na funkciu neviem (ale dana chyba sa javi aj v motore)
mal som tu auto ktore pisalo chybu toho plavaku (3 take auta)
takze ono to o tom vie, ze tam neni nieco koser, konkretny vplyv na funkciu neviem (ale dana chyba sa javi aj v motore)
|
|
29.11.2010 22:56 -
|
2364841
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ano vi,to mas pravdu ,ale pokud je zapojenej ,coz u vetsiny neni
ano vi,to mas pravdu ,ale pokud je zapojenej ,coz u vetsiny neni ;)
|
|
24.08.2011 09:37 -
|
2409240
|
|
jumep
|
|
|
tak som tu mal par aut ktorym neslo resetnut nizku hladinu atd.
cerpadlo iba zavrcalo, otazne je davkovanie atd.
jedno je uspesne spravene
na dobrej nadrzke sme namerali odpor 1.4k ked to bolo prazdne a iny udaj hovoril 1.2k ked to bolo ponorene vo vode
pridanim odporu 1.5k na miesto toho snimaca chyba zmizla a vsetko funguje ok (hodnota odporu pri chybnej nadrzke bola nenameratelna)
tak som tu mal par aut ktorym neslo resetnut nizku hladinu atd.
cerpadlo iba zavrcalo, otazne je davkovanie atd.
jedno je uspesne spravene
na dobrej nadrzke sme namerali odpor 1.4k ked to bolo prazdne a iny udaj hovoril 1.2k ked to bolo ponorene vo vode
pridanim odporu 1.5k na miesto toho snimaca chyba zmizla a vsetko funguje ok (hodnota odporu pri chybnej nadrzke bola nenameratelna)
|
|
06.09.2012 21:17 -
|
2503628
|
|
TOM007
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Děkuji za info, po vsazení odporu 1,5K se chyba zmení z trvalé na dočasnou a jde vymazat.
(oprava za 5 Kč) Od začátku co mám auto si řikám e by byla koda FAP filtr odstranit, ale po prohlédnutí fotek z otevřené nádrky od aditiva měním názor. Pryč s fapem, ne zničí neco dalího!
Děkuji za info, po vsazení odporu 1,5K se chyba zmení z trvalé na dočasnou a jde vymazat.
(oprava za 5 Kč) Od začátku co mám auto si řikám e by byla koda FAP filtr odstranit, ale po prohlédnutí fotek z otevřené nádrky od aditiva měním názor. Pryč s fapem, ne zničí neco dalího!
|
|
06.09.2012 21:19 -
|
2503630
|
|
jumep
|
|
|
tie fotky su z auta ktore bolo zjavne zatopene ... takze je dost jasne co tam je za problem ....
tie fotky su z auta ktore bolo zjavne zatopene ... takze je dost jasne co tam je za problem ....
|
|
06.09.2012 21:37 -
|
2503645
|
|
TOM007
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Já bych to viděl spí na patnou nebo ádnou vobu antikozozní ochrany na motoru čerpadla. Při kombinaci malé hladiny aditiva a klidné jízdy se přestane tělo čerpadla konzervovat a vudypřítomná vlhkost můe v klidu pracovat. Přijde mi, e po 10 letech provozu, budou vechny tyto díly na vech autech v podobném stavu.
Já bych to viděl spí na patnou nebo ádnou vobu antikozozní ochrany na motoru čerpadla. Při kombinaci malé hladiny aditiva a klidné jízdy se přestane tělo čerpadla konzervovat a vudypřítomná vlhkost můe v klidu pracovat. Přijde mi, e po 10 letech provozu, budou vechny tyto díly na vech autech v podobném stavu.
|
|
06.09.2012 21:47 -
|
2503651
|
|
jumep
|
|
|
nemyslim si, je to tam dobre uzavrete
nemyslim si, je to tam dobre uzavrete
|
|
07.06.2015 17:51 -
|
2829017
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahojte...tak my zahlasilo ze mam malo aditiv.....mate nekdo zkusenosti s doplnovanim?
mam c5 III 2011 rok......zvladnu to sam,nebo potrebuju diag?
Ahojte...tak my zahlasilo ze mam malo aditiv.....mate nekdo zkusenosti s doplnovanim?
mam c5 III 2011 rok......zvladnu to sam,nebo potrebuju diag?:)
|
|
07.06.2015 18:23 -
|
2829029
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
Doplnit bys to určitě zvládl, ale pak stejně musí na diag.
Doplnit bys to určitě zvládl, ale pak stejně musí na diag.
|
|
07.06.2015 19:45 -
|
2829040
|
|
DrMarvin
|
|
|
stejne musim jo? to je na prd.....na kolik to vyjde v origo?
stejne musim jo?:-( to je na prd.....na kolik to vyjde v origo?:-)
|
|
07.06.2015 20:49 -
|
2829053
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Kazdy znackovy servis ma uplne jinou cenu. Me ted rikal jeden zakaznik ze mu v jednom Citroenu nacenili klapky klimy na 40 tis a druhy na 25 tis. U tveho roku budes muset za nekym kdo ma DiagBox a ne Lexii. Mas to uz na Lexii moc mlady.
Kazdy znackovy servis ma uplne jinou cenu. Me ted rikal jeden zakaznik ze mu v jednom Citroenu nacenili klapky klimy na 40 tis a druhy na 25 tis. U tveho roku budes muset za nekym kdo ma DiagBox a ne Lexii. Mas to uz na Lexii moc mlady. :palec
|
|
08.06.2015 21:46 -
|
2829264
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Autorizák je v Budějcích jen jeden a s nevalnou pověstí. Nikdo tam ze zaměstnanců dlouho nevydrí, hlavně kvůli vedení. Patrik je ikula, ten tam bude vynikat
Autorizák je v Budějcích jen jeden a s nevalnou pověstí. Nikdo tam ze zaměstnanců dlouho nevydrí, hlavně kvůli vedení. Patrik je ikula, ten tam bude vynikat:palec
|
|
12.07.2022 11:56 -
|
3343858
|
|
Ivan P
|
Město: Dolná Breznica, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravím vetkých včera mi napisalo e je malá hladina fap aditiva auto mám asi 9 rokov a za ten čas som najazdil asi 250000km táto hláka sa objavila prvý krát za celý čas čo auto vlastním je moné e aditivum vydrí tožko km? A podruhe auto mi začalo dáva do núdzového stavu má to nejakú súvislos pretoe vôbec nepíe iadnu chybu a ani iadna kontrolka nesvieti ďakujem
Zdravím vetkých včera mi napisalo e je malá hladina fap aditiva auto mám asi 9 rokov a za ten čas som najazdil asi 250000km táto hláka sa objavila prvý krát za celý čas čo auto vlastním je moné e aditivum vydrí tožko km? A podruhe auto mi začalo dáva do núdzového stavu má to nejakú súvislos pretoe vôbec nepíe iadnu chybu a ani iadna kontrolka nesvieti ďakujem
|
|
| |
|
|