| | |
26.09.2011 20:57 -
Re: Poloha volantu
|
2415825
|
|
lada
|
Město: Bohuslavice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
auto reaguje na volant ihned-bez vůle
auto reaguje na volant ihned-bez vůle
|
|
26.09.2011 21:12 -
|
2415836
|
|
jumep
|
|
|
a ako ste preverili tie silenty?
a ako ste preverili tie silenty?
|
|
27.09.2011 09:09 -
|
2415888
|
|
lada
|
|
|
Na zvedáku montpákou
Na zvedáku montpákou
|
|
27.09.2011 09:24 -
|
2415892
|
|
tief
|
|
|
A napravnica nie je uvolnena ?
A napravnica nie je uvolnena ?
|
|
27.09.2011 18:22 -
|
2415946
|
|
jumep
|
|
|
este ma napadla taka moznost, troska narocnejsia na sledovanie ale mozno k niecomu bude
rozbehnut sa a rucnou zabrzdit (len na kusku) ak sa kolo pohne dopredu dozadu (vola) tak je to dost jasne
ale tiez to nemusi byt nijako vidiet
a tiez, guma neprezije donekonecna, ak to nikto nemenil ta si treba uvedomit ze je to namahane uz par rokov a je vhodne to vymenit (po demontazi povacsine zistis az v akom stave to skutocne bolo)
este ma napadla taka moznost, troska narocnejsia na sledovanie ale mozno k niecomu bude
rozbehnut sa a rucnou zabrzdit (len na kusku) ak sa kolo pohne dopredu dozadu (vola) tak je to dost jasne
ale tiez to nemusi byt nijako vidiet
a tiez, guma neprezije donekonecna, ak to nikto nemenil ta si treba uvedomit ze je to namahane uz par rokov a je vhodne to vymenit (po demontazi povacsine zistis az v akom stave to skutocne bolo)
|
|
29.09.2011 20:27 -
|
2416268
|
|
lada
|
|
|
Tak jsem vlezl včera pod auto a záhada je na světě.Zadní silentblok pravého ramene,kretý jsme měnily před pěti měsíci je opět vyvejkaný.Při první prohlídce jsme ho řádně nekontrolovali s tím,e je nový---prostě důvěřuj,ale prověřuj.Pánové děkuji.
Tak jsem vlezl včera pod auto a záhada je na světě.Zadní silentblok pravého ramene,kretý jsme měnily před pěti měsíci je opět vyvejkaný.Při první prohlídce jsme ho řádně nekontrolovali s tím,e je nový---prostě důvěřuj,ale prověřuj.Pánové děkuji.
|
|
21.01.2012 21:21 -
|
2443028
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Ahoj, mám takový odborný problém: u mé (nedávno koupené) C5 je volant pootočený při jízdě rovně o pár stupňů do strany. Myslel jsem, e bych to vyřeil poposazením volantu, ale jak jsem se tu dočetl, tak to nechám na geometrii... Teď mě ale zajímá, jestli si myslíte, e to můe mít vliv na činnost ESP? Kdy dostává vlastně patnou informaci o směru jízdy Čeká mě cesta 1000km v kuse, a v tom co venku panuje se můe snadno stát, e se ESP bude montovat do řízení... Vadí ten "nakřivý" volant nějak zásadně? Dík za názory
Ahoj, mám takový odborný problém: u mé (nedávno koupené) C5 je volant pootočený při jízdě rovně o pár stupňů do strany. Myslel jsem, e bych to vyřeil poposazením volantu, ale jak jsem se tu dočetl, tak to nechám na geometrii... Teď mě ale zajímá, jestli si myslíte, e to můe mít vliv na činnost ESP? Kdy dostává vlastně patnou informaci o směru jízdy :nevim Čeká mě cesta 1000km v kuse, a v tom co venku panuje se můe snadno stát, e se ESP bude montovat do řízení... Vadí ten "nakřivý" volant nějak zásadně? Dík za názory
|
|
21.01.2012 21:27 -
|
2443029
|
|
jumep
|
|
|
esp by to vyhodnotilo ako chybu a kedtak sa vyplo
takze to prezije v pohode, ale tu geo by som odporucil uz len preto, ze moze byt zle spravena a drat gumy
esp by to vyhodnotilo ako chybu a kedtak sa vyplo
takze to prezije v pohode, ale tu geo by som odporucil uz len preto, ze moze byt zle spravena a drat gumy
|
|
21.01.2012 21:30 -
|
2443032
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Gumy jsou tam starý (tak 4mm), tak by mě to tolik netvalo. Nový u jsou v garái a hned tam půjdou, take tu geometrii udělám současně... Hlavně e to bude bezpečně fungovat. Dík!
Gumy jsou tam starý (tak 4mm), tak by mě to tolik netvalo. Nový u jsou v garái a hned tam půjdou, take tu geometrii udělám současně... Hlavně e to bude bezpečně fungovat. Dík! :palec
|
|
22.01.2012 07:41 -
|
2443079
|
|
Bery62
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Kdy jsem koupil svojí C5, taky měla volant pootočený do strany. Gumy se nesjíděly, řízení do strany netahalo a tak jsem to nechal být. Kdy jsem dal zimáky tak to bylo stejný,volant pootočený do strany. Později, tuím e zde na foru, jsem se dočetl, e by to mohly dělat loiska ramen zadní nápravy. Loiska jsem vyměnil a volant se srovnal, byl tak jak má být. Následovala geometrie a sdělení mechanika e ve je v pořádku, nic nemusel seřizovat, ve v toleranci. To moje zkuenost.
Kdy jsem koupil svojí C5, taky měla volant pootočený do strany. Gumy se nesjíděly, řízení do strany netahalo a tak jsem to nechal být. Kdy jsem dal zimáky tak to bylo stejný,volant pootočený do strany. Později, tuím e zde na foru, jsem se dočetl, e by to mohly dělat loiska ramen zadní nápravy. Loiska jsem vyměnil a volant se srovnal, byl tak jak má být. Následovala geometrie a sdělení mechanika e ve je v pořádku, nic nemusel seřizovat, ve v toleranci. To moje zkuenost.
|
|
22.01.2012 15:59 -
|
2443158
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Mám úplně stejnou zkuenost jako Bery62. Vyřeeno výměnou loiek zadních ramen.
Mám úplně stejnou zkuenost jako Bery62. Vyřeeno výměnou loiek zadních ramen.:palec
|
|
22.01.2012 16:08 -
|
2443163
|
|
vasa
|
|
|
No sakra, to jste mě nepotěili... Místo geometrie za pár stovek loiska za pár tisíc Vlastně si teď uvědomuju, kdy s tím jedu v podzemních garáích, tak od zadní nápravy je slyet vrzání. Teď aspoň vím proč, původně jsem tomu nevěnoval pozornost. Nikdy by mě nenapadlo, e lze takhle přesně diagnostikovat po internetu
No sakra, to jste mě nepotěili... Místo geometrie za pár stovek loiska za pár tisíc :nevim Vlastně si teď uvědomuju, kdy s tím jedu v podzemních garáích, tak od zadní nápravy je slyet vrzání. Teď aspoň vím proč, původně jsem tomu nevěnoval pozornost. Nikdy by mě nenapadlo, e lze takhle přesně diagnostikovat po internetu :palec
|
|
22.01.2012 16:46 -
|
2443172
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
vasa napsal(a): No sakra, to jste mě nepotěili... Místo geometrie za pár stovek loiska za pár tisíc Vlastně si teď uvědomuju, kdy s tím jedu v podzemních garáích, tak od zadní nápravy je slyet vrzání. Teď aspoň vím proč, původně jsem tomu nevěnoval pozornost. Nikdy by mě nenapadlo, e lze takhle přesně diagnostikovat po internetu já na letních pneu mám lehce volant do leva(úpl.minimálně)na zimákách úplně rovně-take neřeím geometrii-ale autko tam bylo.a výměna loisek ramen:3,8tis.kč(loiska+výměna 4-cestné rozvodky hydro.+nějaké gufera zadních pístnic)
No sakra, to jste mě nepotěili... Místo geometrie za pár stovek loiska za pár tisíc :nevim Vlastně si teď uvědomuju, kdy s tím jedu v podzemních garáích, tak od zadní nápravy je slyet vrzání. Teď aspoň vím proč, původně jsem tomu nevěnoval pozornost. Nikdy by mě nenapadlo, e lze takhle přesně diagnostikovat po internetu :palec já na letních pneu mám lehce volant do leva(úpl.minimálně)na zimákách úplně rovně-take neřeím geometrii-ale autko tam bylo.a výměna loisek ramen:3,8tis.kč(loiska+výměna 4-cestné rozvodky hydro.+nějaké gufera zadních pístnic)
|
|
22.01.2012 18:15 -
|
2443239
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak prehoď predné za zadné. Mne zimné ahali do strany poriadne, skúmal som nápravy, robil geometriu a stále rovnako. Potom som prehodil kolesá spredu do zadu a od vtedy je pokoj. Neviem čo tým mielinom je, e tak ahal.. Ale túto zimu na tom zadku ete odjazdí.
Tak prehoď predné za zadné. Mne zimné ahali do strany poriadne, skúmal som nápravy, robil geometriu a stále rovnako. Potom som prehodil kolesá spredu do zadu a od vtedy je pokoj. Neviem čo tým mielinom je, e tak ahal.. Ale túto zimu na tom zadku ete odjazdí.
|
|
22.01.2012 19:41 -
|
2443320
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
vasa napsal(a): No sakra, to jste mě nepotěili... Místo geometrie za pár stovek loiska za pár tisíc Vlastně si teď uvědomuju, kdy s tím jedu v podzemních garáích, tak od zadní nápravy je slyet vrzání. Teď aspoň vím proč, původně jsem tomu nevěnoval pozornost. Nikdy by mě nenapadlo, e lze takhle přesně diagnostikovat po internetu
Jestli ti vre zadní náprava ,tak jsou to na 100 procent zadní loiska v ramenou. Nech je vyměnit a má po problému (po obou problémech jednou ranou ). Jestli to chce mít levně a dobře udělaný kontaktuj Jruzeho.
No sakra, to jste mě nepotěili... Místo geometrie za pár stovek loiska za pár tisíc :nevim Vlastně si teď uvědomuju, kdy s tím jedu v podzemních garáích, tak od zadní nápravy je slyet vrzání. Teď aspoň vím proč, původně jsem tomu nevěnoval pozornost. Nikdy by mě nenapadlo, e lze takhle přesně diagnostikovat po internetu :palec
Jestli ti vre zadní náprava ,tak jsou to na 100 procent zadní loiska v ramenou. Nech je vyměnit a má po problému (po obou problémech jednou ranou ). Jestli to chce mít levně a dobře udělaný kontaktuj Jruzeho.:palec
|
|
01.05.2012 16:56 -
|
2473398
|
|
vasa
|
|
|
Chci poděkovat vem za dobré rady, a jruzemu za dobrou a rychlou práci - stihnul ta ramena za odpoledne! Pětka mi u tedy nevre, ladně se pohupuje, a jako bonus se jetě srovnal volant (i kdy tomu pořád nerozumím ) Take díky a astnou cestu
Chci poděkovat vem za dobré rady, a jruzemu za dobrou a rychlou práci - stihnul ta ramena za odpoledne! Pětka mi u tedy nevre, ladně se pohupuje, a jako bonus se jetě srovnal volant (i kdy tomu pořád nerozumím :-d ) Take díky a astnou cestu
|
|
19.08.2013 13:19 -
|
2609598
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Opět zdravím, tentokrát s jiným problémem, ne motorový (ten pořád trvá, ale tak nějak to jezdí, jen po prvním nastartování pořád motor kope a netuím proč).
Ale teď jsem byl 10 dní na dovolené, dnes ráno vstanu a jedu do práce. Říkám si, e přece není moné, abych měl tak tupé řízení, nebo jsem si zvykl na tu C3 půjčenou na cestování po ostrově. Ale cestou na oběd u je to fakt patné. Volant se točí místo o čtvrt otáčky do zatáčky spí o 3/4 a celé zatáčení je jak s jiným autem a celé takové elastické. Gumy jsou ok. Ale kdy jsem udělal mírnou zatáčku a viděl se, e mám ruce jak při ostrém úhlu, tak hnus.
Trochu se s tím bojím víc jezdit, nevím, co to můe udělat. Prosím tedy o radu , ne vlezu do servisu.
PS: Jinak volant je rovně, kdy jedu rovně, není pootočený.
Díky.
Opět zdravím, tentokrát s jiným problémem, ne motorový (ten pořád trvá, ale tak nějak to jezdí, jen po prvním nastartování pořád motor kope a netuím proč).
Ale teď jsem byl 10 dní na dovolené, dnes ráno vstanu a jedu do práce. Říkám si, e přece není moné, abych měl tak tupé řízení, nebo jsem si zvykl na tu C3 půjčenou na cestování po ostrově. Ale cestou na oběd u je to fakt patné. Volant se točí místo o čtvrt otáčky do zatáčky spí o 3/4 a celé zatáčení je jak s jiným autem a celé takové elastické. Gumy jsou ok. Ale kdy jsem udělal mírnou zatáčku a viděl se, e mám ruce jak při ostrém úhlu, tak hnus.
Trochu se s tím bojím víc jezdit, nevím, co to můe udělat. Prosím tedy o radu :nevim, ne vlezu do servisu.
PS: Jinak volant je rovně, kdy jedu rovně, není pootočený.
Díky.
|
|
19.08.2013 13:22 -
|
2609599
|
|
jumep
|
|
|
hladina lds je ok?
V6 ma variabilne riadenie a je tam z bhi ovladany ventil, povedal by som ze tento ma nejaky problem
hladina lds je ok?
V6 ma variabilne riadenie a je tam z bhi ovladany ventil, povedal by som ze tento ma nejaky problem
|
|
19.08.2013 13:34 -
|
2609601
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
LDS se měnila tak 3-4 roky zpět. Teď jsem se byl mrknout, je to zahřáté, tak jsem to radi nerouboval, počkám, a půjdu z práce. Ale na min max z venku, jak je ta ryska, vidím naprosté nic. Je moné, e tam mám prázdno? Pokud ano, co mi hrozí, ne to vyměním? Počítám, e bych to jel vyměnit zítra nebo pozítří, dnes nestíhám.
LDS se měnila tak 3-4 roky zpět. Teď jsem se byl mrknout, je to zahřáté, tak jsem to radi nerouboval, počkám, a půjdu z práce. Ale na min max z venku, jak je ta ryska, vidím naprosté nic. Je moné, e tam mám prázdno? Pokud ano, co mi hrozí, ne to vyměním? Počítám, e bych to jel vyměnit zítra nebo pozítří, dnes nestíhám.
|
|
| |
|
|