| | |
19.07.2009 01:15 -
Poloha volantu
|
873941
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ahoj mam CI 2.0 HDi bez ESP (viz profil) a zajímalo by mě, jestli má kadá C5 snímač polohy volantu - i ta moje bez ESP. Měl jsem auto v servisu na nějaké výměny a zároveň jsem si nechal udělat geometrii, ale teď v přímém směru jízdy nemám volant úplně rovně, je tak o 3-5 stupníku pootočený. Jde to nějak jednodue pootočit na tom tisícihranu, e bych si volant srovnal? Nebo je tam ten snímač a musím zajet někam kde zjistí polohu snímače volantu a přetelujou mi aby měl volant nulovou výchylku. A pokud tam ten snímač je, co vechno ovlivňuje. Díky
Ahoj mam CI 2.0 HDi bez ESP (viz profil) a zajímalo by mě, jestli má kadá C5 snímač polohy volantu - i ta moje bez ESP. Měl jsem auto v servisu na nějaké výměny a zároveň jsem si nechal udělat geometrii, ale teď v přímém směru jízdy nemám volant úplně rovně, je tak o 3-5 stupníku pootočený. Jde to nějak jednodue pootočit na tom tisícihranu, e bych si volant srovnal? Nebo je tam ten snímač a musím zajet někam kde zjistí polohu snímače volantu a přetelujou mi aby měl volant nulovou výchylku. A pokud tam ten snímač je, co vechno ovlivňuje. Díky
|
|
19.07.2009 11:47 -
Re: Poloha volantu
|
873944
|
|
tief
|
|
|
mas hydraktiv 3+ ?
mas hydraktiv 3+ ?
|
|
19.07.2009 12:59 -
|
873945
|
|
quattrop
|
|
|
Ne, mám jen klasiku Hydraktiv 3.
Ne, mám jen klasiku Hydraktiv 3.
|
|
19.07.2009 13:43 -
|
873946
|
|
tief
|
|
|
Ked nemas ESP ani H3+ tak nie je dovod aby si tam mal snimac polohy volantu. Ked ti robili v servise geometriu preco rovno nespravili aj riadenie ?
Ked nemas ESP ani H3+ tak nie je dovod aby si tam mal snimac polohy volantu. Ked ti robili v servise geometriu preco rovno nespravili aj riadenie ?
|
|
19.07.2009 15:28 -
|
873952
|
|
quattrop
|
|
|
Dík, to jsem si myslel, take seřízení geometrie u "obyč. C5" by něměl být problém i pro normální servis... A proč teď nemám volant rovně - jednodue to v servisu udělali blbě. Musím se tam stavit a nechat je to udělat pořádně. Dík
Dík, to jsem si myslel, take seřízení geometrie u "obyč. C5" by něměl být problém i pro normální servis... A proč teď nemám volant rovně - jednodue to v servisu udělali blbě. Musím se tam stavit a nechat je to udělat pořádně. Dík
|
|
19.07.2009 17:35 -
|
873953
|
|
jumep
|
|
|
ja by som s tym nehybal a reklamoval geometriu.
Snimac tam moze byt pokial je ASR.
Nehovoriac o natahovani sa s airbagom
ja by som s tym nehybal a reklamoval geometriu.
Snimac tam moze byt pokial je ASR.
Nehovoriac o natahovani sa s airbagom
|
|
20.07.2009 11:58 -
|
873961
|
|
tief
|
|
|
ASR potrebuje polohu volantu ? ASR je len protiskluz ne ?
ASR potrebuje polohu volantu ? ASR je len protiskluz ne ?
|
|
20.07.2009 12:10 -
|
873962
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
KAZDA C5 ma snimac uhlu volanu
KAZDA C5 ma snimac uhlu volanu:palec
|
|
20.07.2009 13:27 -
|
873965
|
|
tief
|
|
|
a vyreseno
a vyreseno :)
|
|
20.07.2009 17:43 -
|
873982
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
jen pro úplnost, polohu volantu troku ovlivňují i gumy. Pokud jedna guma táhne trochu na stranu, tak při vyrovnávání toho tahu je potřeba mít volant trochu proti.
Nicméně to platí kdy to bez drení nejede rovně, a ty odchylky jsou malinký - tak stupeň, dva.
Po výměně gum mi to začalo taky trochu táhnout na stranu, budu muset prohodit přední/zadní.
jen pro úplnost, polohu volantu troku ovlivňují i gumy. Pokud jedna guma táhne trochu na stranu, tak při vyrovnávání toho tahu je potřeba mít volant trochu proti.
Nicméně to platí kdy to bez drení nejede rovně, a ty odchylky jsou malinký - tak stupeň, dva.
Po výměně gum mi to začalo taky trochu táhnout na stranu, budu muset prohodit přední/zadní.
|
|
29.10.2009 17:52 -
|
1108554
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám poprve auto s ESP. Kdy jsem měl poprvé s ABS, tak mne první rekace (silné vrčení do nohy) dost vyděsila. Čím mne vyděsí fungující ESP kdy začne reagovat? Různé přibrďování různých kol - OK, ale jeden borec mi říkal, e mi bude i cukat s volantem. Take se ptám zkuených, jak se to projevuje a zda se s tím mám přetahovat nebo nechat volant volně... Prý je tam nějaké kolečko o 800 zubech a do toho zabírá nějaký motůrek - nerad bych to pohnojil, nové to určitě stojí dost.
Mám poprve auto s ESP. Kdy jsem měl poprvé s ABS, tak mne první rekace (silné vrčení do nohy) dost vyděsila. Čím mne vyděsí fungující ESP kdy začne reagovat? Různé přibrďování různých kol - OK, ale jeden borec mi říkal, e mi bude i cukat s volantem. Take se ptám zkuených, jak se to projevuje a zda se s tím mám přetahovat nebo nechat volant volně... Prý je tam nějaké kolečko o 800 zubech a do toho zabírá nějaký motůrek - nerad bych to pohnojil, nové to určitě stojí dost.
|
|
29.10.2009 17:59 -
|
1108557
|
|
jumep
|
|
|
nic take, iba to brzdi kolesa, ty predsa volantom urcujes smer kam chces ist
nic take, iba to brzdi kolesa, ty predsa volantom urcujes smer kam chces ist
|
|
29.10.2009 18:00 -
|
1108558
|
|
Darja
|
|
|
Já ty články sem dávám s nějakým důvodem .link.
Není nad to si vyzkouet ESP třeba na zasněeném parkplatzu. Tam zjistí, jak se to chová. Rozhodně mi to netahá volantem někam do prčic. To se ti zdá, jak třeba v zabahněném poli (vyzkoueno o víkendu ) auto ukluzuje, ale ten pocit má i s vypnutým ESP.
Já ty články sem dávám s nějakým důvodem :-) http://www.c5club.cz/page/kod-39/sub-35411/ci-84317094.html
Není nad to si vyzkouet ESP třeba na zasněeném parkplatzu. Tam zjistí, jak se to chová. Rozhodně mi to netahá volantem někam do prčic. To se ti zdá, jak třeba v zabahněném poli (vyzkoueno o víkendu :-)))) ) auto ukluzuje, ale ten pocit má i s vypnutým ESP.
|
|
29.10.2009 19:19 -
|
1108572
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
To jste mne uklidnili. ABS a TC (tak Oplové říkají protiprokluzu) jsem testoval kdysi přesně podle rady na parkplatzu, to toto zkusím taky. A tady budu inzerovat bouračku na náhradní díly, tak se mi to nepovedlo
To jste mne uklidnili. ABS a TC (tak Oplové říkají protiprokluzu) jsem testoval kdysi přesně podle rady na parkplatzu, to toto zkusím taky. A tady budu inzerovat bouračku na náhradní díly, tak se mi to nepovedlo :-)
|
|
02.11.2009 08:14 -
|
1108765
|
|
tief
|
|
|
Spravne by se to malo dat na stred hrebenu rizeni, a pak dorovnat obe strany a volant.
Spravne by se to malo dat na stred hrebenu rizeni, a pak dorovnat obe strany a volant.
|
|
26.09.2011 17:41 -
|
2415758
|
|
lada
|
Město: Bohuslavice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahojky-mám troku jinej problém-volant mám cca týden pootočený asi o 3 a 5 stupňů doleva,ale při selápnutí brzdy (na rovince)a putění volantu se volant srovná-auto netáhne ani doleva,ani doprava,-to samé volant udělá pří brdění motorem z prudkého kopce,ale při drení volantu auto uplave doleva(nepříjemné v zatáčkách).Vyněnil se zadní brzdič (mírně sáknul),ALE NEPOMOHLO TO.Přední náprava se zdá OK.Nevíte někdo v čem je problém?
Ahojky-mám troku jinej problém-volant mám cca týden pootočený asi o 3 a 5 stupňů doleva,ale při selápnutí brzdy (na rovince)a putění volantu se volant srovná-auto netáhne ani doleva,ani doprava,-to samé volant udělá pří brdění motorem z prudkého kopce,ale při drení volantu auto uplave doleva(nepříjemné v zatáčkách).Vyněnil se zadní brzdič (mírně sáknul),ALE NEPOMOHLO TO.Přední náprava se zdá OK.Nevíte někdo v čem je problém?
|
|
26.09.2011 17:45 -
|
2415760
|
|
jumep
|
|
|
silentbloky na prednych ramenach ... pripadne capy
a mozno zadne ramena ...
silentbloky na prednych ramenach ... pripadne capy
a mozno zadne ramena ...
|
|
26.09.2011 18:34 -
|
2415767
|
|
lada
|
Město: Bohuslavice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
na předních ramenech jsme silentbloky prověřily,zadní ne-prověřím tedy i zadek,ale to by se projevovalo i při prudkém přidání a ubrání plynu podud by bylo uloení patné.Pravda je,e na pravé straně je volnějí kulový čep.
na předních ramenech jsme silentbloky prověřily,zadní ne-prověřím tedy i zadek,ale to by se projevovalo i při prudkém přidání a ubrání plynu podud by bylo uloení patné.Pravda je,e na pravé straně je volnějí kulový čep.
|
|
26.09.2011 19:48 -
|
2415794
|
|
tief
|
|
|
a co vule v rizeni resp. vymlacene rizeni ?
a co vule v rizeni resp. vymlacene rizeni ?
|
|
| |
|
|