| | |
09.03.2017 19:19 -
Re: Posilovac rizeni - obcas nefunguje
|
3048043
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
MF7 70A
MF7 70A
|
|
09.03.2017 19:24 -
|
3048050
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Dík Martine, to vysvětluje ve
Dík Martine, to vysvětluje ve :-)
|
|
09.03.2017 19:29 -
|
3048058
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to jo ale porad je to o cca 13 vic ..podle pojistky by to melo byt cca o 10% min z hodnoty pojistky
dej ji tam a uvidis
to jo ale porad je to o cca 13 vic ..podle pojistky by to melo byt cca o 10% min z hodnoty pojistky
dej ji tam a uvidis
|
|
09.03.2017 19:37 -
|
3048070
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
OK. Jsou to jen pičky, kdy to v plným rejdu přepoutí, jinak do 30A při normálním točení. Jetě budu měnit LDS, můe u být stará a hustí a pak by to mohlo klesnout o nějakou tu ampérku
OK. Jsou to jen pičky, kdy to v plným rejdu přepoutí, jinak do 30A při normálním točení. Jetě budu měnit LDS, můe u být stará a hustí a pak by to mohlo klesnout o nějakou tu ampérku :-)
|
|
24.05.2017 19:19 -
|
3068595
|
|
abeckles
|
Město: Horní Ředice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím vechny. Mám dalí dotaz týkající se C 5 III (X7). Problém s klesáním zadní části vyřeen výměnou regulátoru tlaku zadní nápravy. Bohuel, ale nastal problém s posilovačem řízení ani by s ním opravář něco dělal. Auto se tváří, jakoby nedocházelo k dostatečnému posilovacímu účinku. Při točení na místě jdou mírné zpětné rázy do volantu. U byly podniknuty tyto kroky: Výměna hydraulického čerpadla GEP z jiného vozu - jetě horí účinek, plus chyby v paměti počítače čerpadla GEP. Dále kontrola spodních čepů, v pořádku, vyputění a profouknutí zásobní nádobky, vizuální kontrola konektorů proběhla, nic vypáleného nevypadá, prosím o rady, případně schéma kabeláe kvůli proměření...diagnostika hlásí závady viz. příloené obrázky. Diagnostika nenabízí konfiguraci GEP jednotky pro případné nastavení. Předem děkuji za reakce.
Zdravím vechny. Mám dalí dotaz týkající se C 5 III (X7). Problém s klesáním zadní části vyřeen výměnou regulátoru tlaku zadní nápravy. Bohuel, ale nastal problém s posilovačem řízení ani by s ním opravář něco dělal. Auto se tváří, jakoby nedocházelo k dostatečnému posilovacímu účinku. Při točení na místě jdou mírné zpětné rázy do volantu. U byly podniknuty tyto kroky: Výměna hydraulického čerpadla GEP z jiného vozu - jetě horí účinek, plus chyby v paměti počítače čerpadla GEP. Dále kontrola spodních čepů, v pořádku, vyputění a profouknutí zásobní nádobky, vizuální kontrola konektorů proběhla, nic vypáleného nevypadá, prosím o rady, případně schéma kabeláe kvůli proměření...diagnostika hlásí závady viz. příloené obrázky. Diagnostika nenabízí konfiguraci GEP jednotky pro případné nastavení. Předem děkuji za reakce.
Přílohy: IMG_20170509_173423.jpg ( 1117359b ) - IMG_20170509_173427.jpg ( 1234676b ) - IMG_20170509_173527.jpg ( 3026183b ) - IMG_20170509_173625.jpg ( 3423344b ) - IMG_20170509_173714.jpg ( 1188217b ) - |
|
27.06.2017 20:32 -
|
3078679
|
|
abeckles
|
Město: Horní Ředice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Mám na Vás dalí dotaz. Po výměně řízení posilovač funguje, ale zase zasahuje ESP při výraznějím zatočení volantu. Bylo mi řečeno, e to můe být jiným typem řízení. Nemáte zkuenost? Případně kde sehnat řízení s číslem PSA 96 857 085 80. Případně repas? Děkuji za postřehy...
Mám na Vás dalí dotaz. Po výměně řízení posilovač funguje, ale zase zasahuje ESP při výraznějím zatočení volantu. Bylo mi řečeno, e to můe být jiným typem řízení. Nemáte zkuenost? Případně kde sehnat řízení s číslem PSA 96 857 085 80. Případně repas? Děkuji za postřehy...
|
|
27.06.2017 20:39 -
|
3078681
|
|
autodiag
|
|
|
ESP neni rizeni ale funkce ABS a proto nema s GEP nic spolecneho
dle meho si myslim ze jste ,pokud jste menili rizeni, nespravne nastavili volantocou tyc a tim padem uhel volantu
ESP neni rizeni ale funkce ABS a proto nema s GEP nic spolecneho
dle meho si myslim ze jste ,pokud jste menili rizeni, nespravne nastavili volantocou tyc a tim padem uhel volantu
|
|
27.06.2017 20:49 -
|
3078689
|
|
abeckles
|
|
|
Po výměně řízení psalo závadu snímače úhlu volantu, absence komunikace, po výměně snímače úhlu volantu závada přetrvávala. Po kalibraci originál Citroen diagnostikou se závada přestala opakovat a kalibrace snímače úhlu volantu proběhla úspěně. Přesto dochází k zásahům ESP při zatáčení. Na obě strany stejně.
Po výměně řízení psalo závadu snímače úhlu volantu, absence komunikace, po výměně snímače úhlu volantu závada přetrvávala. Po kalibraci originál Citroen diagnostikou se závada přestala opakovat a kalibrace snímače úhlu volantu proběhla úspěně. Přesto dochází k zásahům ESP při zatáčení. Na obě strany stejně.
|
|
27.06.2017 21:01 -
|
3078692
|
|
autodiag
|
|
|
muzes sem napsat co ze jsi vlastne vsechno vymenil ???? a hlavne proc
muzes sem napsat co ze jsi vlastne vsechno vymenil ???? a hlavne proc:nevim
|
|
27.06.2017 21:03 -
|
3078693
|
|
abeckles
|
|
|
vyměňoval mi to opravář, který předtím dělal v Citroenu, já to jen budu platit. Asi o 4 příspěvky výe je popis prací.
vyměňoval mi to opravář, který předtím dělal v Citroenu, já to jen budu platit. :-( Asi o 4 příspěvky výe je popis prací.
|
|
27.06.2017 21:15 -
|
3078700
|
|
autodiag
|
|
|
no na me to pusobi jako by pan opravar nedavno delajici v citroenu men navic dily kterych se rad zbavil..jinak si nedokazu vysvetlit takove orgie kolem vymeny (pokud byla vubec nutna) GEP
rozpis praci tam je ale jednotku podvolantem jsi nezminil...
no na me to pusobi jako by pan opravar nedavno delajici v citroenu men navic dily kterych se rad zbavil..jinak si nedokazu vysvetlit takove orgie kolem vymeny (pokud byla vubec nutna) GEP:nevim
rozpis praci tam je ale jednotku podvolantem jsi nezminil...
|
|
20.08.2017 16:53 -
Hydraulické čerpadlo řízení
|
3090091
|
|
Kolouek
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
dobrý den, jsem majitel C5 2,0 HDi Break, r.v. 2002, po cca 2km jízdy počítač ohlásil nějakou hláko ohledně nabíjení a poté začal přituhovat volant, řekl jsem si asi řemen, po kontrole řemen OK ale vechny řemenice a řemen dost horké a od hřídele čerpadla dým. po vychladnutí jsem povolil řemen ve se točí volně, po nastartování cca 3 min, řemenice čerpadla horká ostatní vlané a volant jakoby drhne, LDS je i nádobce i v čerpadle. prosím o radu. nikde jsem tu nenael alespoň podobný problém. Děkuji za rady co stím.
dobrý den, jsem majitel C5 2,0 HDi Break, r.v. 2002, po cca 2km jízdy počítač ohlásil nějakou hláko ohledně nabíjení a poté začal přituhovat volant, řekl jsem si asi řemen, po kontrole řemen OK ale vechny řemenice a řemen dost horké a od hřídele čerpadla dým. po vychladnutí jsem povolil řemen ve se točí volně, po nastartování cca 3 min, řemenice čerpadla horká ostatní vlané a volant jakoby drhne, LDS je i nádobce i v čerpadle. prosím o radu. nikde jsem tu nenael alespoň podobný problém. Děkuji za rady co stím.
Přílohy: P1220808.JPG ( 2486179b ) - |
|
20.08.2017 17:30 -
Re: Hydraulické čerpadlo řízení
|
3090101
|
|
autodiag
|
|
|
fakt by me hrozne zajimalo co by vsichni kolenovrti sveta delali kdyby nebyl internet
nebo ze by napis autoservis nebo autodilna nad barakem byla pekarna na chleba ?
vsichni tihle jsou chytri uplne na vse jen co delat s pokazenym autem nevi
fakt by me hrozne zajimalo co by vsichni kolenovrti sveta delali kdyby nebyl internet
nebo ze by napis autoservis nebo autodilna nad barakem byla pekarna na chleba ? :nevim
vsichni tihle jsou chytri uplne na vse jen co delat s pokazenym autem nevi
|
|
20.08.2017 18:45 -
|
3090137
|
|
jumep
|
|
|
pri tom ze ti to tam tece by som asi zhanal druhe a vymenil to servocerpadlo
ak problem nevznikol po nejakom zasahu (co pises ze tak nie je) tak potom sa pridrelo to servocerpadlo
a este si skontroluj remenicu, ak mas dvojhmotnu tak ju rovno vymen
pri tom ze ti to tam tece by som asi zhanal druhe a vymenil to servocerpadlo
ak problem nevznikol po nejakom zasahu (co pises ze tak nie je) tak potom sa pridrelo to servocerpadlo
a este si skontroluj remenicu, ak mas dvojhmotnu tak ju rovno vymen
|
|
20.08.2017 18:57 -
|
3090138
|
|
Kolouek
|
|
|
Řemenice je cca 2 roky vypadá OK, ta mastnota je jak jsem povoloval trubku jestli to neni náhodou bez oleje, jinak před tim to bylo suché, nikdy nic neteče a čerpadlo se točí uplně volně, je mi divný kdyby se přidřelo tak by asi kladlo odpor. jinak co jsem koukal tak za to čerpadlo je docela ranec.
Řemenice je cca 2 roky vypadá OK, ta mastnota je jak jsem povoloval trubku jestli to neni náhodou bez oleje, jinak před tim to bylo suché, nikdy nic neteče a čerpadlo se točí uplně volně, je mi divný kdyby se přidřelo tak by asi kladlo odpor. jinak co jsem koukal tak za to čerpadlo je docela ranec.
|
|
20.08.2017 18:58 -
|
3090139
|
|
jumep
|
|
|
ja vidim ale to kolecko remenice
ma to volu ci nie?
ja vidim ale to kolecko remenice
ma to volu ci nie?
|
|
20.08.2017 19:05 -
|
3090147
|
|
Kolouek
|
|
|
jestli myslí toho čerpadla tak dovnitř ven cca 0,5 mm, moná míň, do stran ne.
jestli myslí toho čerpadla tak dovnitř ven cca 0,5 mm, moná míň, do stran ne.
|
|
20.08.2017 19:47 -
|
3090164
|
|
Kolouek
|
|
|
děkuji za reakce, ale u v prvnim dotazu jsem psal e po povolení řemenu ve vypadá OK, ten podběh je jetě pozůstatek od minulé závady (těsnění pod hlavou), ale nikdo to jetě neostříkal vapkou , jinak autodiag on netvrdil e podle fotky to má vůly, on se ptal.
děkuji za reakce, ale u v prvnim dotazu jsem psal e po povolení řemenu ve vypadá OK, ten podběh je jetě pozůstatek od minulé závady (těsnění pod hlavou), ale nikdo to jetě neostříkal vapkou :-), jinak autodiag on netvrdil e podle fotky to má vůly, on se ptal.
|
|
| |
|
|