| | |
02.08.2013 16:56 -
Re: Posilovac rizeni - obcas nefunguje
|
2604250
|
|
Efik
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Tak vyřeeno, problém vypáleného kontaktu na pojistce pro hlavní napájení, při měření na konektoru u serva napětí OK ale při zapojení do serva spadlo na takovou mez kdy u se mnou ani nekomunikovalo
Tak vyřeeno, problém vypáleného kontaktu na pojistce pro hlavní napájení, při měření na konektoru u serva napětí OK ale při zapojení do serva spadlo na takovou mez kdy u se mnou ani nekomunikovalo:palec
|
|
25.08.2013 10:13 -
|
2612583
|
|
jruze
|
|
|
Útroby el.serva C5 II
Útroby el.serva C5 II
Přílohy: DSCN9978.JPG ( 438463b ) - DSCN9979.JPG ( 445105b ) - DSCN9980.JPG ( 547591b ) - DSCN9982.JPG ( 529220b ) - DSCN9983.JPG ( 449711b ) - |
|
25.08.2013 15:52 -
|
2612788
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Efik napsal(a): Tak vyřeeno, problém vypáleného kontaktu na pojistce pro hlavní napájení, při měření na konektoru u serva napětí OK ale při zapojení do serva spadlo na takovou mez kdy u se mnou ani nekomunikovalo
Hmmm, dalí fajnová závada na posilovači, důleité je, e se to podařilo odstranit.
Tak vyřeeno, problém vypáleného kontaktu na pojistce pro hlavní napájení, při měření na konektoru u serva napětí OK ale při zapojení do serva spadlo na takovou mez kdy u se mnou ani nekomunikovalo:palec
Hmmm, dalí fajnová závada na posilovači, důleité je, e se to podařilo odstranit.
|
|
08.03.2017 11:08 -
|
3047531
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Ahoj, včera mi zahlásilo auto poruchu posilovače. Dolo k tomu po vytočení plnýho rejdu do leva. Diagnostika nekomunikuje s čerpadlem, tak jsem vytáhnul napájecí konektor z čerpadla a nic na něm nenaměřím. Pojistka je v pořádku. Můete mě nasměrovat odkud vedou ty kabely k čerpadlu případně kde co změřit a nebo prohlídnout?
Ahoj, včera mi zahlásilo auto poruchu posilovače. Dolo k tomu po vytočení plnýho rejdu do leva. Diagnostika nekomunikuje s čerpadlem, tak jsem vytáhnul napájecí konektor z čerpadla a nic na něm nenaměřím. Pojistka je v pořádku. Můete mě nasměrovat odkud vedou ty kabely k čerpadlu případně kde co změřit a nebo prohlídnout?
|
|
08.03.2017 15:37 -
|
3047656
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Bavíme se o servu řízení za podběhem? Tam vede jeden konektor 2 vodiče silové, na nich nic není a pak druhý konektor s 3 vodiči (slabé drátky) ty jsem neměřil.
Bavíme se o servu řízení za podběhem? Tam vede jeden konektor 2 vodiče silové, na nich nic není a pak druhý konektor s 3 vodiči (slabé drátky) ty jsem neměřil.
|
|
08.03.2017 16:01 -
|
3047677
|
|
Plachim
|
|
|
Aha no tak to jsi mě nepotěil To mám tedy hned dvě závady, hlavní přívod napájení a jetě čerpadlo v háji? Na pojistce č.10 napětí je (měla by to být pojistka sestavy el. posilovače 30A). Ikdy bych vzal jiné čerpadlo, ta to napájení musím také najít. Jdu se na to podívat....
Tak MAXI pojistka je KO, take napájení je odhaleno. Zítra seenu jinou a uvidím co to udělá. Je to pod ní pěkně vyhřátý a koukal jsem i na vedlejí pojistu a tam také
Aha no tak to jsi mě nepotěil :-( To mám tedy hned dvě závady, hlavní přívod napájení a jetě čerpadlo v háji? Na pojistce č.10 napětí je (měla by to být pojistka sestavy el. posilovače 30A). Ikdy bych vzal jiné čerpadlo, ta to napájení musím také najít. Jdu se na to podívat....
Tak MAXI pojistka je KO, take napájení je odhaleno. Zítra seenu jinou a uvidím co to udělá. Je to pod ní pěkně vyhřátý a koukal jsem i na vedlejí pojistu a tam také
|
|
08.03.2017 17:30 -
|
3047709
|
|
Plachim
|
|
|
Já to taky nějak nechápu, podle manuálu je horní pojistka č.10 určená na skupinu čerpadla posilovače a tam napětí je a ty jsi mě nasměroval na maxi pojistky a tam je prasklá 50A pojistka č.7. A má pravdu taky nás učili, e pojistka nepraskne bez příčiny a předpokládám, e to není zas taková zátě vyjet z řady aut na dva plné rejdy L/P a je po pojistce Uvidím a ji seenu co to udělá. Dám sem vědět co a jak .-) Zatím díky za pomoc
Já to taky nějak nechápu, podle manuálu je horní pojistka č.10 určená na skupinu čerpadla posilovače a tam napětí je a ty jsi mě nasměroval na maxi pojistky a tam je prasklá 50A pojistka č.7. A má pravdu taky nás učili, e pojistka nepraskne bez příčiny a předpokládám, e to není zas taková zátě vyjet z řady aut na dva plné rejdy L/P a je po pojistce :-( Uvidím a ji seenu co to udělá. Dám sem vědět co a jak .-) Zatím díky za pomoc
|
|
08.03.2017 18:23 -
|
3047734
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
do posilovace toho moc nejde..jen silove napajeni a CAN
do posilovace toho moc nejde..jen silove napajeni a CAN
|
|
08.03.2017 18:35 -
|
3047739
|
|
Plachim
|
|
|
No moné je cokoliv, jestli to tam je vyzkratované tak to mohlo odpálit. V kadém případě kdy to hodilo hláku a stop tak jsem to napojil na Lexii a s jednotkou posilovače řízení nelze navázat spojení. Zkusil jsem preventivně nabít baterku (před tím bylo pár startů krátce po sobě), zkontroloval jsem LDS a pak schodil podběh. Čerpadlo je suché nikde ani náznak LDSky tedy z venku.
No moné je cokoliv, jestli to tam je vyzkratované tak to mohlo odpálit. V kadém případě kdy to hodilo hláku a stop tak jsem to napojil na Lexii a s jednotkou posilovače řízení nelze navázat spojení. Zkusil jsem preventivně nabít baterku (před tím bylo pár startů krátce po sobě), zkontroloval jsem LDS a pak schodil podběh. Čerpadlo je suché nikde ani náznak LDSky tedy z venku.
|
|
09.03.2017 14:30 -
|
3047919
|
|
Plachim
|
|
|
Výměna maxi pojistky 50A a komunikace navázána, chyba zmizela. Při točení volantem proud cca do 30A ale v plným 83A. Můu poprosit Jardo a nebo kdokoliv máte-li monost napíchnout nějaké auto kolik vám to ukazuje při plným rejdu proud? Mě to příjde straně moc těch 83A pokud bych stál s vytočeným rejdem a třeba se chtěl otočit a musel jsem počkat ne přejedou auta tak to ta pojistka nemůe dát. Případně jestli se někdo můete podívat jestli na pozici 7 v maxi pojistkách má být opravdu ta 50A.
Jen jetě poznámka a to je auto ve vzduchu na zvedáku, take ádný odpor.
Výměna maxi pojistky 50A a komunikace navázána, chyba zmizela. Při točení volantem proud cca do 30A ale v plným 83A. Můu poprosit Jardo a nebo kdokoliv máte-li monost napíchnout nějaké auto kolik vám to ukazuje při plným rejdu proud? Mě to příjde straně moc těch 83A pokud bych stál s vytočeným rejdem a třeba se chtěl otočit a musel jsem počkat ne přejedou auta tak to ta pojistka nemůe dát. Případně jestli se někdo můete podívat jestli na pozici 7 v maxi pojistkách má být opravdu ta 50A.
Jen jetě poznámka a to je auto ve vzduchu na zvedáku, take ádný odpor.
|
|
09.03.2017 16:28 -
|
3047973
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jak mas starou kapalinu ?
nemas v nadobce bublinky/penu ?
v jakem stavu mas konektory,ukostreni a pojistkove pouzdro?
jak mas starou kapalinu ?
nemas v nadobce bublinky/penu ?
v jakem stavu mas konektory,ukostreni a pojistkove pouzdro?
|
|
09.03.2017 16:54 -
|
3047978
|
|
Plachim
|
|
|
kapalinu nevím, jetě jsem se k výměně nedostal zatím dělám ostatní věci na autě
ne ani pěnu ani bublinky
konektory OK, ukostření zdá se být také OK a pojistka, odchozí konektor OK a přívod, lehká oxidace, očitěno třed testem.
Proudy jsou hodnoty z Lexie. Pokud ví a nebo má monost otestovat, jaké proudy tam mají být, budu vděčný za info. Děkuji
kapalinu nevím, jetě jsem se k výměně nedostal zatím dělám ostatní věci na autě
ne ani pěnu ani bublinky
konektory OK, ukostření zdá se být také OK a pojistka, odchozí konektor OK a přívod, lehká oxidace, očitěno třed testem.
Proudy jsou hodnoty z Lexie. Pokud ví a nebo má monost otestovat, jaké proudy tam mají být, budu vděčný za info. Děkuji
|
|
09.03.2017 17:42 -
|
3047990
|
|
Plachim
|
|
|
Díky Jardo a jen pro info opravdu tam je ta 50A pojistka správně netuí? Jde mi o to, jestli tam někdo nedal třeba slabí, protoe neměl tu správnou. Já jsem si musel taky dneska půjčit z Vectry co mi tu stojí 40A a tu 50A jsem si půjčil z vedlejí patice. Jen a je budu objednávat, tak abych objednal tu správnou hodnotu
Díky Jardo :-) a jen pro info opravdu tam je ta 50A pojistka správně netuí? Jde mi o to, jestli tam někdo nedal třeba slabí, protoe neměl tu správnou. Já jsem si musel taky dneska půjčit z Vectry co mi tu stojí 40A a tu 50A jsem si půjčil z vedlejí patice. Jen a je budu objednávat, tak abych objednal tu správnou hodnotu
|
|
| |
|
|