| | |
13.07.2009 16:42 -
Re: Posilovac rizeni - obcas nefunguje
|
873771
|
|
Darja
|
|
|
kdy není variabilní, tak posiluje furt stejně
kdy není variabilní, tak posiluje furt stejně
|
|
11.06.2010 16:37 -
|
2347829
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak je to o5 tady po cca. 1/2 roce "Power steering faulty".
Ja to proste nedam, celou dobu klid a ted a to jsem to vysledoval, ze to dela jen tehdy, kdyz me na auto pul dne pere slunko, nebo je teplo.
Rano sednu do auta nastartuju a vse je ok. Jdu z prace a ted ten posledni tyden co je vedro, nastartuju a uz to hlasi STOP "Power steering faulty" a servo nejede.
Ze by nejakej studenak nekde ? Nebo co se muze dit ?
Tak je to o5 tady po cca. 1/2 roce "Power steering faulty".
Ja to proste nedam, celou dobu klid a ted a to jsem to vysledoval, ze to dela jen tehdy, kdyz me na auto pul dne pere slunko, nebo je teplo.
Rano sednu do auta nastartuju a vse je ok. Jdu z prace a ted ten posledni tyden co je vedro, nastartuju a uz to hlasi STOP "Power steering faulty" a servo nejede.
Ze by nejakej studenak nekde ? Nebo co se muze dit ?:nevim
|
|
11.06.2010 17:15 -
|
2347835
|
|
jumep
|
|
|
Naposledy ked som tu mal auto s tymto problemom, to bolo len, ze ten clovek bol zistit co a ako s autom, takze sme nejako extra vela nezistili.
Jedine co bolo, vobec to nekomunikovalo s diagnostikou, tvarilo sa to ako mrtve, ale po prejdeni vtedy dlhsej trasy (dobiti baterky) sa to nahodilo, po 2ch jazdach mestom to chciplo.
Posli mi do SZ VIN alebo OPR cislo, skusim pohladat k tomu nejake info (elektricke)
Naposledy ked som tu mal auto s tymto problemom, to bolo len, ze ten clovek bol zistit co a ako s autom, takze sme nejako extra vela nezistili.
Jedine co bolo, vobec to nekomunikovalo s diagnostikou, tvarilo sa to ako mrtve, ale po prejdeni vtedy dlhsej trasy (dobiti baterky) sa to nahodilo, po 2ch jazdach mestom to chciplo.
Posli mi do SZ VIN alebo OPR cislo, skusim pohladat k tomu nejake info (elektricke)
|
|
11.06.2010 17:30 -
|
2347836
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
divisl napsal(a): Tak je to o5 tady po cca. 1/2 roce "Power steering faulty".
Ze by nejakej studenak nekde ? Nebo co se muze dit ? Tak tohle se mi jednou stalo taky,nic hroznýho asi to bude znít nepravděpodobně ale dělá to krátkodobý pokles napětí pod 10 Voltů při startování take trochu horí baterka.Taky mi to bylo divný e to normálně startuje a při tom tohle ale takto mi to vysvětloval Robert kdy jsem u něj byl v Holetíně.Hláku přes diagnostiku smazal a řikal e jsou tyhle auta citlivý na pokles napětí a jako první odpojí servo a napíe to tuto hláku.Od té doby se to neopakovalo
Tak tohle se mi jednou stalo taky,nic hroznýho asi to bude znít nepravděpodobně ale dělá to krátkodobý pokles napětí pod 10 Voltů při startování take trochu horí baterka.Taky mi to bylo divný e to normálně startuje a při tom tohle ale takto mi to vysvětloval Robert kdy jsem u něj byl v Holetíně.Hláku přes diagnostiku smazal a řikal e jsou tyhle auta citlivý na pokles napětí a jako první odpojí servo a napíe to tuto hláku.Od té doby se to neopakovalo;-)
|
|
11.06.2010 17:33 -
|
2347837
|
|
divisl
|
|
|
No kdyby to byla baterka to bylo super, jenze se trochu bojim, nove cerpadlo stoji cca. 30 tis Kc
No kdyby to byla baterka to bylo super, jenze se trochu bojim, nove cerpadlo stoji cca. 30 tis Kc
|
|
11.06.2010 18:23 -
|
2347841
|
|
divisl
|
|
|
Napětí baterie:
v klidu: 12,66 V
při startování: 10,54 V
nastartováno: 12,8 V cca po 5s +-2s 13.8 V
Napětí baterie:
v klidu: 12,66 V
při startování: 10,54 V
nastartováno: 12,8 V cca po 5s +-2s 13.8 V
|
|
11.06.2010 18:30 -
|
2347843
|
|
divisl
|
|
|
Jo furt to nejede !
Jo furt to nejede !
|
|
11.06.2010 18:38 -
|
2347844
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Tak to bohuel nevím čim to je,jetě bych to zkusil napojit na nabíječku ale kdy ten motor běel tak by ta baterka neměla bejt unavená.Tak to ti asi nepomůu,zas takovej odborník nejsem U mě to bylo timhle no,tak asi to bude jinej problém.Fakt nevim
Tak to bohuel nevím čim to je,jetě bych to zkusil napojit na nabíječku ale kdy ten motor běel tak by ta baterka neměla bejt unavená.Tak to ti asi nepomůu,zas takovej odborník nejsem :nevim U mě to bylo timhle no,tak asi to bude jinej problém.Fakt nevim :-(
|
|
11.06.2010 19:35 -
|
2347852
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jsou dva druhy serv
- elektricke ,ulozene v prave dolni predni casti
- mechanicke ktere je klasicky na drazkovem remenu
elektricke co jsem opravoval meli vetsinou problem v privodnim vedeni (dva silne vodice-silove napajeni a dva slabe-CAN)
elektricke cerpadlo zacne pracovat az po nastartovani od cca 400ot/min
jsou dva druhy serv
- elektricke ,ulozene v prave dolni predni casti
- mechanicke ktere je klasicky na drazkovem remenu
elektricke co jsem opravoval meli vetsinou problem v privodnim vedeni (dva silne vodice-silove napajeni a dva slabe-CAN)
elektricke cerpadlo zacne pracovat az po nastartovani od cca 400ot/min
|
|
12.06.2010 00:06 -
|
2347870
|
|
divisl
|
|
|
Mozna je to blba nahoda, ale ted jak jsem jel z hospody, tak to zase nejelo, ale stahl jsem okno u ridice, ta hlaseni se z niceho nic zacala opakovat, predtim to delalo jen po nastartovani, zahlasilo to asi 6x a najednou se to rozjelo ! Dlasi startovani uz zase vsechno v poho !
Mozna je to blba nahoda, ale ted jak jsem jel z hospody, tak to zase nejelo, ale stahl jsem okno u ridice, ta hlaseni se z niceho nic zacala opakovat, predtim to delalo jen po nastartovani, zahlasilo to asi 6x a najednou se to rozjelo ! Dlasi startovani uz zase vsechno v poho !:nevim
|
|
24.06.2010 20:15 -
|
2349144
|
|
divisl
|
|
|
Jeste jsem bohuzel nemohl kouknout na tu kabelaz, ale cim dal vic si zacinam myslet, ze ten problem s tim posilovacem nejak souvisi s okolni teplotou.
Za poslednich cca 10 dni jsem ujel kazdy den skoro 300 km a vse skoro bez problemu (okolni teplota cca do 22 stupnu) az na jeden start pred bourkou, kdy bylo celkem dusno a auto ukazovalo 24 st.
Dnes zastavim na jidlo, auto stoji cca 1/2 hodky na slunku, sednu do neho otocim klickem a ukazuje venku 26 st. a posilovac se nerozjede.
Chvilku jedu teplota venku klesne na 23 st. auto parkrat zapiska a napise problem s posilovacem a ten se rozjede !
Blba nahoda ?
Nekde tam neco je !
Jeste jsem bohuzel nemohl kouknout na tu kabelaz, ale cim dal vic si zacinam myslet, ze ten problem s tim posilovacem nejak souvisi s okolni teplotou.
Za poslednich cca 10 dni jsem ujel kazdy den skoro 300 km a vse skoro bez problemu (okolni teplota cca do 22 stupnu) az na jeden start pred bourkou, kdy bylo celkem dusno a auto ukazovalo 24 st.
Dnes zastavim na jidlo, auto stoji cca 1/2 hodky na slunku, sednu do neho otocim klickem a ukazuje venku 26 st. a posilovac se nerozjede.
Chvilku jedu teplota venku klesne na 23 st. auto parkrat zapiska a napise problem s posilovacem a ten se rozjede !
Blba nahoda ? :nevim
Nekde tam neco je !
|
|
10.04.2011 08:40 -
|
2383263
|
|
divisl
|
|
|
Tak problém byl vyřeen. Včera jsem to vechno rozdělal a zjistil jsem, e drát, který přivádí k čerpadlu signál, e motor běí "+APC" je přeruený. Tak jsem ho podle schématu děkuji za něj jumepovi odcvaknul na obou stranách a natáhl nový drát. Byly to 4 hodiny práce stačil voltmetr, pájka a pár smrovacích buírek a jede to jak z praku. Pánové v Citroenu, kteří měnili celé čerpadlo kabelá evidentně podcenili.
Tak problém byl vyřeen. Včera jsem to vechno rozdělal a zjistil jsem, e drát, který přivádí k čerpadlu signál, e motor běí "+APC" je přeruený. Tak jsem ho podle schématu děkuji za něj jumepovi odcvaknul na obou stranách a natáhl nový drát. Byly to 4 hodiny práce stačil voltmetr, pájka a pár smrovacích buírek a jede to jak z praku. Pánové v Citroenu, kteří měnili celé čerpadlo kabelá evidentně podcenili.
|
|
30.10.2012 11:02 -
Problém so servom C5
|
2516416
|
|
MathewTSJ
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahojte,
potreboval by som poradi so servom. Po predjení mláky, väčej kalue, my vypadne na pár sekund servo, udeje sa to vdy keď spolujazcovou stranou nejakým spôsobom vbehnem do vačsej vody(na opačnej strane sa t oneprejavuje). Ked je len cesta mokra aj ked prí, nedeje sa nič. Nemáte tuenia čo to moe by ?. Za sucha a zimy zatial iadny problém.
C5/2009/Tourer/3.0HDi s Hydroactive III+. Ďakujem za typy.
Ahojte,
potreboval by som poradi so servom. Po predjení mláky, väčej kalue, my vypadne na pár sekund servo, udeje sa to vdy keď spolujazcovou stranou nejakým spôsobom vbehnem do vačsej vody(na opačnej strane sa t oneprejavuje). Ked je len cesta mokra aj ked prí, nedeje sa nič. Nemáte tuenia čo to moe by ?. Za sucha a zimy zatial iadny problém.
C5/2009/Tourer/3.0HDi s Hydroactive III+. Ďakujem za typy.
|
|
30.10.2012 13:30 -
Re: Problém so servom C5
|
2516439
|
|
jumep
|
|
|
skontoluj si pravy podblatnik, budes ho mat najskor prerazeny a nastriekava ti na servo vodu
a ked to das dole skontroluj stav kabelaze a konektorov
skontoluj si pravy podblatnik, budes ho mat najskor prerazeny a nastriekava ti na servo vodu
a ked to das dole skontroluj stav kabelaze a konektorov
|
|
30.10.2012 13:49 -
Re: Problém so servom C5
|
2516442
|
|
MathewTSJ
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
O.K. Dakujem za radu. To servo tam je pls elktrické ? To by potom vysvetlovalo tu vodu asik.
O.K. Dakujem za radu. To servo tam je pls elktrické ? To by potom vysvetlovalo tu vodu asik.
|
|
| |
|
|