| | |
03.05.2009 13:09 -
Zvuk drhnutí kovu o kov (zezadu) při prudkém brdění
|
660576
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Mám C5 asi týden z bazaru. Při prudkém brdění nebo zatočení doprava je ze zadu slyet zvuk drhnutí kovu o kov. Kdy jsem sundal kolo tak je vidět e kotouč nejde rovnoběne s otvorem v brzdiči a vypadá to, jako by byla osa kola ohnuta (jako kdyby bylo auto přetíené..). Je vidět, e kotouč drhne o vnitřní plochu brzdiče a taky v jedno místě o disk kola. Destičky jsou OK, loziska zřejmě taky, tlouka kotouče taky. Na obou stranách je to podobné. Včera jsem to konzultoval v holicích s alx, měly by to být vykvetlé styčné plochy mezi brzdičem a zadním ramenem. Ty dva dlouhý rouby nějak nejdou povolit. Setkal jste se jetě někdo s tímto? Na tomto fóru jsem nic o tom nenael (nebo jsem patně hledal). Zatím jsem z toho dost na nervy. Díky.
Mám C5 asi týden z bazaru. Při prudkém brdění nebo zatočení doprava je ze zadu slyet zvuk drhnutí kovu o kov. Kdy jsem sundal kolo tak je vidět e kotouč nejde rovnoběne s otvorem v brzdiči a vypadá to, jako by byla osa kola ohnuta (jako kdyby bylo auto přetíené..). Je vidět, e kotouč drhne o vnitřní plochu brzdiče a taky v jedno místě o disk kola. Destičky jsou OK, loziska zřejmě taky, tlouka kotouče taky. Na obou stranách je to podobné. Včera jsem to konzultoval v holicích s alx, měly by to být vykvetlé styčné plochy mezi brzdičem a zadním ramenem. Ty dva dlouhý rouby nějak nejdou povolit. Setkal jste se jetě někdo s tímto? Na tomto fóru jsem nic o tom nenael (nebo jsem patně hledal). Zatím jsem z toho dost na nervy. Díky.
|
|
03.05.2009 17:50 -
Re: Zvuk drhnutí kovu o kov (zezadu) při prudkém brdění
|
660580
|
|
tomc
|
|
|
zcela normální jev bud to rouby přeijou nebo bude shanět druhé
zcela normální jev :-( bud to rouby přeijou nebo bude shanět druhé :-((((
|
|
03.05.2009 19:31 -
|
660582
|
|
jumep
|
|
|
ja som dokonca mal srob odtrhnuty. Odporucam ist do servisu a kupit sroby nove aj ked im nic nebude, dat to dole, prehodit strany a zlozit novymi srobami - ja som pod to dal este silikon nech su tie kovy od seba niecim oddelene
ja som dokonca mal srob odtrhnuty. Odporucam ist do servisu a kupit sroby nove aj ked im nic nebude, dat to dole, prehodit strany a zlozit novymi srobami - ja som pod to dal este silikon nech su tie kovy od seba niecim oddelene
|
|
04.05.2009 18:29 -
|
660616
|
|
Maxifik
|
|
|
Díky moc vem, ve čtvrtek bude mít můj automechanik čas a tak slíbil e to zkusí. Včera jsem jetě asi 4 hodiny googlil, něco jsem nael na citroeny.cz. Take teď jsem klidnějí, jen opravářovi jetě doporučím ty rouby koupit, přeci jen je čtvrtek a pak dlouhé volno . Nejblií servi Citroen je od nás cca 20 Km (ve Dvoře Králové nad Labem). Já to sám neudělám, jednak jsm panelákový a bez garáe a jednak ty ruce ... Díky a dám vědět jak to dopadlo.
Díky moc vem, ve čtvrtek bude mít můj automechanik čas a tak slíbil e to zkusí. Včera jsem jetě asi 4 hodiny googlil, něco jsem nael na citroeny.cz. Take teď jsem klidnějí, jen opravářovi jetě doporučím ty rouby koupit, přeci jen je čtvrtek a pak dlouhé volno :-). Nejblií servi Citroen je od nás cca 20 Km (ve Dvoře Králové nad Labem). Já to sám neudělám, jednak jsm panelákový a bez garáe a jednak ty ruce ... Díky a dám vědět jak to dopadlo.
|
|
04.05.2009 18:34 -
|
660617
|
|
Petr.bo
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Jen nééééé servis Dvůr Králové, jestli ti na tom autu záleí ! Měl jsem ho tam jednou a odjelo na odtahovce, nic neumí a jsou to umáci!!!!
Jen nééééé servis Dvůr Králové, jestli ti na tom autu záleí:-d ! Měl jsem ho tam jednou a odjelo na odtahovce, nic neumí a jsou to umáci!!!!
|
|
04.05.2009 22:03 -
|
660638
|
|
jumep
|
|
|
tak sroby tam kupit snad moze
tak sroby tam kupit snad moze :)
|
|
05.05.2009 20:16 -
|
660653
|
|
mirkalasek
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
jo taky se mě to stalo ale drhl mi brzdový segment o vnitřní stranu disku tak sem to obrousil ,ty dva rouby na brzdiči lehce taky přibrousil a je po kraválu.
jo taky se mě to stalo ale drhl mi brzdový segment o vnitřní stranu disku tak sem to obrousil ,ty dva rouby na brzdiči lehce taky přibrousil a je po kraválu.:-((((
|
|
05.05.2009 20:20 -
|
660655
|
|
jumep
|
|
|
existuje sofistikovanejsie riesenie ako brusit, vymenit lavy za pravy a pravy za lavy a presrobovat zatky a trubky
existuje sofistikovanejsie riesenie ako brusit, vymenit lavy za pravy a pravy za lavy a presrobovat zatky a trubky
|
|
05.05.2009 21:28 -
|
660660
|
|
Maxifik
|
|
|
Díky vem za pomoc! To brouení se mi nezdá, podle toho, co kolen toho čtu, tak to je jen na chvíli ne to zase nabobtná - nejspí do této zimy. Alespoň si to myslím.
Díky vem za pomoc! To brouení se mi nezdá, podle toho, co kolen toho čtu, tak to je jen na chvíli ne to zase nabobtná - nejspí do této zimy. Alespoň si to myslím.
|
|
09.05.2009 15:58 -
|
660709
|
|
Maxifik
|
|
|
PARÁDA, ve čtvrtek jsem si přivezl "opravené" třmeny. Prý to dělal cca 6 hodin, dřík roubu je vtipně mení jak vyzlačený závit . Oloupal ze třenů plátky a 1,5 mm silné a peknou hromádku drobení. Dnes jsem byl na Kozákově, vzadu ticho, prostě paráda. DÍKY VEM!
PARÁDA, ve čtvrtek jsem si přivezl "opravené" třmeny. Prý to dělal cca 6 hodin, dřík roubu je vtipně mení jak vyzlačený závit :-(. Oloupal ze třenů plátky a 1,5 mm silné a peknou hromádku drobení. Dnes jsem byl na Kozákově, vzadu ticho, prostě paráda. DÍKY VEM!:palec
|
|
03.11.2009 13:42 -
|
1108845
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Dnes se mě stalo něco podobného. Byl jsem v servise nechat vyměnit kola a po ujetí několika metrů jsem zaslechl zezadu hrozné drhnutí. Kdy sme sundali kolo, tak byla vidět na disku tenká dráka a na třmenu smetené hrany. Je to jenom na levé straně. Disky mám originál. Zkoueli sme i různě prohazovat kola, ale nic nepomohlo. V čem můe být zakopanej pes, eby ty rouby?
Dnes se mě stalo něco podobného. Byl jsem v servise nechat vyměnit kola a po ujetí několika metrů jsem zaslechl zezadu hrozné drhnutí. Kdy sme sundali kolo, tak byla vidět na disku tenká dráka a na třmenu smetené hrany. Je to jenom na levé straně. Disky mám originál. Zkoueli sme i různě prohazovat kola, ale nic nepomohlo. V čem můe být zakopanej pes, eby ty rouby?:nevim
|
|
03.11.2009 14:23 -
|
1108847
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Myák napsal(a): Dnes se mě stalo něco podobného. Byl jsem v servise nechat vyměnit kola a po ujetí několika metrů jsem zaslechl zezadu hrozné drhnutí. Kdy sme sundali kolo, tak byla vidět na disku tenká dráka a na třmenu smetené hrany. Je to jenom na levé straně. Disky mám originál. Zkoueli sme i různě prohazovat kola, ale nic nepomohlo. V čem můe být zakopanej pes, eby ty rouby?
Vyskytlo sa mi presne to iste, pri alu kolesach ziaden problem, dali sme hore plechace so zimnymi kolesami a po 10 metroch som musel hned ist naspät, pretoze to hrozne dralo. U mna je to spodna cast toho brzdica, v ktorom je brzdova dosticka. Zatial som nemal cas to riesit, dal som prehodit zimne gumy na alu disky tam nie je problem. Ako treba postupovat pri rieseni problemu? da sa ten brzdic nejako nerovnat? U mna je spodna cast vychylena smerom dopredu oproti hornej o cca 1 cm. medzi alu diskom a brzdou mam cca 1 cm rezervu
Vyskytlo sa mi presne to iste, pri alu kolesach ziaden problem, dali sme hore plechace so zimnymi kolesami a po 10 metroch som musel hned ist naspät, pretoze to hrozne dralo. U mna je to spodna cast toho brzdica, v ktorom je brzdova dosticka. Zatial som nemal cas to riesit, dal som prehodit zimne gumy na alu disky tam nie je problem. Ako treba postupovat pri rieseni problemu? da sa ten brzdic nejako nerovnat? U mna je spodna cast vychylena smerom dopredu oproti hornej o cca 1 cm. medzi alu diskom a brzdou mam cca 1 cm rezervu
|
|
03.11.2009 14:26 -
|
1108848
|
|
jumep
|
|
|
ako normalne, ak ti nikto nerobil tie brzfy, alebo to nevypodlozil tak je to jednoznacne
ako normalne, ak ti nikto nerobil tie brzfy, alebo to nevypodlozil tak je to jednoznacne
|
|
03.11.2009 15:13 -
|
1108850
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Právě e z brzdama nikdo nic nedělal, proto mě to nejde do hlavy. Zkusím vyměnit ty rouby
Právě e z brzdama nikdo nic nedělal, proto mě to nejde do hlavy. Zkusím vyměnit ty rouby:-(
|
|
03.11.2009 15:34 -
|
1108851
|
|
jumep
|
|
|
tak ked to daas dole uvidis kolko suplat tam bude
oni tam original nedavali nic medzi rameno a strmen, preto ten hlinik s kovom reaguje a otlaci az strmen
cize, treba dat dole, otistit, nahodit a pred nahodenim dat medzi strmen a rameno mastny papier, ja davam silikon
tak ked to daas dole uvidis kolko suplat tam bude
oni tam original nedavali nic medzi rameno a strmen, preto ten hlinik s kovom reaguje a otlaci az strmen
cize, treba dat dole, otistit, nahodit a pred nahodenim dat medzi strmen a rameno mastny papier, ja davam silikon
|
|
03.11.2009 16:21 -
|
1108857
|
|
číslo 5
|
|
|
Tak jsem přezul na zimní a taky drhnu. Díky vem za rady, snad zítra nebude problém a se do toho pustím.
Tak jsem přezul na zimní a taky drhnu. Díky vem za rady, snad zítra nebude problém a se do toho pustím.
|
|
03.11.2009 21:56 -
|
1108872
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
Myák napsal(a): Dnes se mě stalo něco podobného. Byl jsem v servise nechat vyměnit kola a po ujetí několika metrů jsem zaslechl zezadu hrozné drhnutí. Kdy sme sundali kolo, tak byla vidět na disku tenká dráka a na třmenu smetené hrany. Je to jenom na levé straně. Disky mám originál. Zkoueli sme i různě prohazovat kola, ale nic nepomohlo. V čem můe být zakopanej pes, eby ty rouby?
letos na jaře jsme měl ten samý prblém...byli vyoxidovaný brzdiče na zadních kolech a tak měli vůli, nejdřív jsme hodně pilníkem ty brzdiče obrousil na rohách, ale to pomohlo jen na chvíli...finální řeení bylo koupit nové brzdiče za 7.000 tohle můou vymyslet snad jen u citroenu auto bylo staré 5 let!
nicméně na brzdách a řízení neetřím
Dnes se mě stalo něco podobného. Byl jsem v servise nechat vyměnit kola a po ujetí několika metrů jsem zaslechl zezadu hrozné drhnutí. Kdy sme sundali kolo, tak byla vidět na disku tenká dráka a na třmenu smetené hrany. Je to jenom na levé straně. Disky mám originál. Zkoueli sme i různě prohazovat kola, ale nic nepomohlo. V čem můe být zakopanej pes, eby ty rouby?:nevim
letos na jaře jsme měl ten samý prblém...byli vyoxidovaný brzdiče na zadních kolech a tak měli vůli, nejdřív jsme hodně pilníkem ty brzdiče obrousil na rohách, ale to pomohlo jen na chvíli...finální řeení bylo koupit nové brzdiče za 7.000 :-(((( tohle můou vymyslet snad jen u citroenu :-) auto bylo staré 5 let!
nicméně na brzdách a řízení neetřím
|
|
03.11.2009 22:00 -
|
1108873
|
|
jumep
|
|
|
tezkac: existuje lacnejsie riesenie, vymenit brzdice medzi sebou ...
lavy za pravy ...
citroen to nespravi, ale ty mozes ... jedine co treba su tie sroby a potom to cele zlozit ako sa ma (tj. lepit to tym cim treba a kde treba) a samozrejme podlozit to nech sa to neopakuje ...
tezkac: existuje lacnejsie riesenie, vymenit brzdice medzi sebou ...
lavy za pravy ...
citroen to nespravi, ale ty mozes ... jedine co treba su tie sroby a potom to cele zlozit ako sa ma (tj. lepit to tym cim treba a kde treba) a samozrejme podlozit to nech sa to neopakuje ...
|
|
03.11.2009 22:10 -
|
1108874
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
jumep napsal(a): tezkac: existuje lacnejsie riesenie, vymenit brzdice medzi sebou ... lavy za pravy ... citroen to nespravi, ale ty mozes ... jedine co treba su tie sroby a potom to cele zlozit ako sa ma (tj. lepit to tym cim treba a kde treba) a samozrejme podlozit to nech sa to neopakuje ...
no ty moje brzdiče u byli pěkně vyraný a u jsem to loni na podzim jednou zkouel opravoval, a vzhledem k tomu e to auto chci jetě pár let mít a na brzdách neetřím, koupil jsem si nový...nicméně prohazovat mezi sebou jsem je nezkouel
no mslím e udělat tak důleitou věc z materiálu který se za pár let vyere není moc dobrý nápad....jak asi dopadli nějaký ivotnostní testy brzdičů, pokud je tedy dělali
tezkac: existuje lacnejsie riesenie, vymenit brzdice medzi sebou ... lavy za pravy ... citroen to nespravi, ale ty mozes ... jedine co treba su tie sroby a potom to cele zlozit ako sa ma (tj. lepit to tym cim treba a kde treba) a samozrejme podlozit to nech sa to neopakuje ...
no ty moje brzdiče u byli pěkně vyraný a u jsem to loni na podzim jednou zkouel opravoval, a vzhledem k tomu e to auto chci jetě pár let mít a na brzdách neetřím, koupil jsem si nový...nicméně prohazovat mezi sebou jsem je nezkouel
no mslím e udělat tak důleitou věc z materiálu který se za pár let vyere není moc dobrý nápad....jak asi dopadli nějaký ivotnostní testy brzdičů, pokud je tedy dělali :-)
|
|
03.11.2009 22:13 -
|
1108875
|
|
jumep
|
|
|
ono to je tym ze hlinik a kov vytvaraju elektrolizu a tym to oxiduje, ked sa to vymedzi / vypodlozi tak sa to uz nestane, ak si to nevypodlozil tak to sprav, lebo si inak zbytocne vyhodil 7000
toto by mali spravit vsetci majitelia c5 1
ono to je tym ze hlinik a kov vytvaraju elektrolizu a tym to oxiduje, ked sa to vymedzi / vypodlozi tak sa to uz nestane, ak si to nevypodlozil tak to sprav, lebo si inak zbytocne vyhodil 7000
toto by mali spravit vsetci majitelia c5 1
|
|
| |
|
|