| | |
27.04.2019 19:15 -
Re: Únik hydraulické kapaliny LDS
|
3219016
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Ahojte, čo si myslite o tomto úniku. Je to prava strana - koleso. Farba cervenkasta - asi lds. Nadtym hore je nadrzka lds, pod ňou bude asi čerpadlo ??? Zhora nevidno nič, cely spodok auta je poteceny, auto pruzi aj dvíha do vetkých polôh normálne. Ďakujem za názory.
Ahojte, čo si myslite o tomto úniku. Je to prava strana - koleso. Farba cervenkasta - asi lds. Nadtym hore je nadrzka lds, pod ňou bude asi čerpadlo ??? Zhora nevidno nič, cely spodok auta je poteceny, auto pruzi aj dvíha do vetkých polôh normálne. Ďakujem za názory.
Přílohy: 88310A9F-23A3-4FB1-BBD0-3493055B96FE.jpeg ( 2761122b ) - 0C87632E-6F4C-4AB2-912A-8FCA5A27E440.jpeg ( 2375830b ) - 520F6B18-A70A-4443-B787-DDB1D2B51E22.jpeg ( 2459989b ) - EE567343-D087-45F0-B797-D543BD280BD1.jpeg ( 2569478b ) - |
|
16.05.2019 22:16 -
|
3222769
|
|
jumep
|
|
|
neni to tak nahodou chladiaca kvapalina?
ja teda vidim nafoteny detailne blok motora a v danom mieste isto nie je LDS nadrzka
neni to tak nahodou chladiaca kvapalina?
ja teda vidim nafoteny detailne blok motora a v danom mieste isto nie je LDS nadrzka
|
|
30.09.2020 09:58 -
|
3284925
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Zdravím. Včera mi spadlo celé auto a podarilo sa mi nájs prasknutú hadicu v zadnej časti auta - viď foto, ktorú som hneď vymenil za novú. Problém je vak to, e mi z auta vytieklo fakt veža LDS kvapaliny, mono e aj vetká. Preto by som potreboval poradi:
1. Kožko litrov LDS vlastne má by vlastne v celom systéme Hydractive.
2. Ako postupova??? stačí len dolia LDS, alebo treba niečo odvzduňova, napája na diagnostiku, alebo tu pomôe u len servis???
Vďaka za rady.
Zdravím. Včera mi spadlo celé auto a podarilo sa mi nájs prasknutú hadicu v zadnej časti auta - viď foto, ktorú som hneď vymenil za novú. Problém je vak to, e mi z auta vytieklo fakt veža LDS kvapaliny, mono e aj vetká. Preto by som potreboval poradi:
1. Kožko litrov LDS vlastne má by vlastne v celom systéme Hydractive.
2. Ako postupova??? stačí len dolia LDS, alebo treba niečo odvzduňova, napája na diagnostiku, alebo tu pomôe u len servis???
Vďaka za rady.
Přílohy: 120534473_1251438631892064_1454000020488775513_n.jpg ( 113334b ) - 120424568_689422898338994_3982824061272759142_n.jpg ( 110416b ) - |
|
30.09.2020 12:47 -
|
3284948
|
|
jumep
|
|
|
ta hadicka je len prepad, ak spadlo auto tak najskor prehnila trubka nad nadrzou
celkovo je tam 4.3 litra
ta hadicka je len prepad, ak spadlo auto tak najskor prehnila trubka nad nadrzou
celkovo je tam 4.3 litra
|
|
30.09.2020 16:48 -
|
3284993
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
jumep napsal(a): ta hadicka je len prepad, ak spadlo auto tak najskor prehnila trubka nad nadrzou
celkovo je tam 4.3 litra
Mal si pravdu. Po doliati LDS a natartovaní som skúsil auto zdvihnú do najvyej polohy a z potrubia v mieste tesne nad nádrou začala strieka LDS.
Poraď čo teraz... toto u doma z montánej jamy asi neopravím. Okrem toho, nevie aké dlhé to potrubie je??? Kam vedie a kde ho treba rozpoji, popripade nejaky kod produktu, aby som vedel objedna nové. Najhorie je to, e auto je uplne na bruchu a do servisu sa s nim asi nedostanem... čie budem musie vola odahovku. Ďalia vec čo mi ale robi starosti je to, či vôbec nejaky servis v okoli si s vymenou tohto potrubia bude vedie poradi.... porad jumep, viem , e ty sa v tom vyzná najlepie.
Mal si pravdu. Po doliati LDS a natartovaní som skúsil auto zdvihnú do najvyej polohy a z potrubia v mieste tesne nad nádrou začala strieka LDS.
Poraď čo teraz... toto u doma z montánej jamy asi neopravím. Okrem toho, nevie aké dlhé to potrubie je??? Kam vedie a kde ho treba rozpoji, popripade nejaky kod produktu, aby som vedel objedna nové. Najhorie je to, e auto je uplne na bruchu a do servisu sa s nim asi nedostanem... čie budem musie vola odahovku. Ďalia vec čo mi ale robi starosti je to, či vôbec nejaky servis v okoli si s vymenou tohto potrubia bude vedie poradi.... porad jumep, viem , e ty sa v tom vyzná najlepie.
|
|
30.09.2020 18:11 -
|
3285001
|
|
jumep
|
|
|
mno na vymenu oficialnou cestou treba
prednu napravu dole, nadrz dole, zadnu napravu dole (ta by sa mozno dala obist ked je nadrz dole)
ide to vpredu - pri rozvodoch je spojka az dozadu tam ta hlinikova kocka co si pri nej menil tu hadicku
ja to robim tak ze davam cuni trubku (pouziva sa na vyrobu brzdovych trubiek)
v strede auta pod plastom ju rezackou na trubky rozrezem, nasadim holender, spravim lievik, dam spojku na trubky lievikoveho tvaru
vzadu rovnako rozrezem pred tym holendrom originalnym tak aby som tam vedel spravit lievik s holendrom, dam spojku a potom povolim nadrz, ona klesne dole par cm, vytiahnem tu zlu trubku - postupne porozopinat plastove uchytky, nasunem tu cuni trubku, je dost makka, naohybam ju do drziakov, spravim holender a dam do spojky, vzadu rovnako, este to dotvarujem aby to bolo co najviac ako original, pritiahnem hore nadrz
origo potrubie je 9807562180 za krasnych 240 eur, cenu vymeny si netrufam odhadnut
mno na vymenu oficialnou cestou treba
prednu napravu dole, nadrz dole, zadnu napravu dole (ta by sa mozno dala obist ked je nadrz dole)
ide to vpredu - pri rozvodoch je spojka az dozadu tam ta hlinikova kocka co si pri nej menil tu hadicku
v strede auta pod plastom ju rezackou na trubky rozrezem, nasadim holender, spravim lievik, dam spojku na trubky lievikoveho tvaru
vzadu rovnako rozrezem pred tym holendrom originalnym tak aby som tam vedel spravit lievik s holendrom, dam spojku a potom povolim nadrz, ona klesne dole par cm, vytiahnem tu zlu trubku - postupne porozopinat plastove uchytky, nasunem tu cuni trubku, je dost makka, naohybam ju do drziakov, spravim holender a dam do spojky, vzadu rovnako, este to dotvarujem aby to bolo co najviac ako original, pritiahnem hore nadrz
origo potrubie je 9807562180 za krasnych 240 eur, cenu vymeny si netrufam odhadnut
|
|
30.09.2020 18:48 -
|
3285003
|
|
1David1
|
|
|
jumep napsal(a): mno na vymenu oficialnou cestou treba
Vďaka za rady jumep... u rieim odahovku auta do servisu, na toto si u ja doma v montánej jame netrúfnem. Určite vak v servise vysvetlim mechanikom tvoj postup výmeny, alebo ten kod produktu na tu trubku. Ete raz vďaka, dos si mi pomohol.
Vďaka za rady jumep... u rieim odahovku auta do servisu, na toto si u ja doma v montánej jame netrúfnem. Určite vak v servise vysvetlim mechanikom tvoj postup výmeny, alebo ten kod produktu na tu trubku. Ete raz vďaka, dos si mi pomohol. :)
|
|
01.10.2020 07:56 -
|
3285034
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
jumep ti vysvetlil najprv oficiálny postup a potom benejí postup, kedy nemusí rozobra polku auta. Jednoducho spraví bypass od stredu auta do zadu CuNi trubkou.
jumep ti vysvetlil najprv oficiálny postup a potom benejí postup, kedy nemusí rozobra polku auta. Jednoducho spraví bypass od stredu auta do zadu CuNi trubkou. ;-)
|
|
01.10.2020 15:13 -
|
3285042
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Vo FR cena za vymenu tej trubky cca 450 (+material). Na SK su polovicne ceny v servisoch, takze taky obrazok.
Vo FR cena za vymenu tej trubky cca 450 (+material). Na SK su polovicne ceny v servisoch, takze taky obrazok.
|
|
05.04.2021 16:25 -
|
3305470
|
|
vilda82
|
Město: Dubí, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Zdravím.
V sobotu jsem vyndaval přední brzdový třmen (zaseknutá ruční brzda) a jak jsem měl zvednutý levý přední roh auta, tak mi klesnul celý zadek na doraz a na pravé straně zhruba pod zadními dveřmi se objevila loue nějaké kapaliny - je to LDS. Kdy jsem s tím pak jel, tak to po chvíli začalo hlásit chybu zadního odpruení a auto kleslo na dorazy. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co mě čeká? Na zvedák se dostanu asi a za tři dny. Je tam rozvod hadicemi nebo trubkami? Půjde to relativně lehce vyměnit?
Předem díky za odpověď.
Zdravím.
V sobotu jsem vyndaval přední brzdový třmen (zaseknutá ruční brzda) a jak jsem měl zvednutý levý přední roh auta, tak mi klesnul celý zadek na doraz a na pravé straně zhruba pod zadními dveřmi se objevila loue nějaké kapaliny - je to LDS. Kdy jsem s tím pak jel, tak to po chvíli začalo hlásit chybu zadního odpruení a auto kleslo na dorazy. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co mě čeká? Na zvedák se dostanu asi a za tři dny. Je tam rozvod hadicemi nebo trubkami? Půjde to relativně lehce vyměnit? :-(
Předem díky za odpověď.
|
|
08.04.2021 14:43 -
|
3305886
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
No na 100% to bude trubka nová, s novými koncovkami. PaM ty trubky vyrábí
No na 100% to bude trubka nová, s novými koncovkami. PaM ty trubky vyrábí :nevim
|
|
08.04.2021 15:02 -
|
3305889
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
vilda82 napsal(a): Zdravím. Díky za nabídku. Předpokládám, e se jedná o pouitou trubku? Za kolik by to bylo?
Měl jsem to zvednutý a bez očesání půlky spodku tam toho moc není vidět, take jsem zatím prasklinu nenael.
Vyměnit celou tu trubku bude asi pěkná pakárna
Nemáte někdo k dispozici nějaký obrázek, kde je vidět rozvod hydaruliky (k zadnímu pravému kolu)?
Trubka je nová, vyrábím si je ... Já osobně to dělám tak, e vyměním jen patnou část od zadního napojení a pod auto do podlahy kde u je to zdravé a napojím to spojkou na původní trubku. Trubka cca 180 - 200cm. Tahám to okolo nádre v ochraně proti prodření ( původně je to vrchem přes nádr) Rozvod hydrauliky zepředu dozadu je ke spojce nad zadní nápravou, tam je ta trubka napojená. Tam taky větinou hned za nádrí prorezne.
Trubka je nová, vyrábím si je ... Já osobně to dělám tak, e vyměním jen patnou část od zadního napojení a pod auto do podlahy kde u je to zdravé a napojím to spojkou na původní trubku. Trubka cca 180 - 200cm. Tahám to okolo nádre v ochraně proti prodření ( původně je to vrchem přes nádr) Rozvod hydrauliky zepředu dozadu je ke spojce nad zadní nápravou, tam je ta trubka napojená. Tam taky větinou hned za nádrí prorezne.
Přílohy: spojka_napojení_náprava.JPG ( 2661735b ) - tady_to_hnije.JPG ( 2558724b ) - nová_trubka.JPG ( 2648155b ) - tady_to_vedu.JPG ( 2841489b ) - spojka_02.JPG ( 2565221b ) - |
|
09.04.2021 09:32 -
|
3306079
|
|
Bernhard
|
Město: Brno, Auto: Octavia | Počet příspěvků: 20 |
|
|
100% nová trubka. PaM mi ji měnil cca pře týdnem.
100% nová trubka. PaM mi ji měnil cca pře týdnem. :palec
|
|
09.04.2021 09:49 -
|
3306085
|
|
vilda82
|
Město: Dubí, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
PATaMAT - díky za popis a zaslané fotky. Díky tomu je to jasné (...není to teda úplně vychytaný). V sobotu se to začne rozebírat, aby se nalo přesný místo s prasklinou. A s tou trubkou bych se kdy tak ozval. Jetě jednou díky.
PATaMAT - díky za popis a zaslané fotky. Díky tomu je to jasné (...není to teda úplně vychytaný). V sobotu se to začne rozebírat, aby se nalo přesný místo s prasklinou. A s tou trubkou bych se kdy tak ozval. Jetě jednou díky. :palec
|
|
22.11.2021 10:31 -
|
3327775
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Ahoj, tak mě také potkal problém s pravou trubkohadicí. Jak je obtíné trubkohadici vyndat ven? Naposled jsem to dělal na xmku, a tam to bylo dost ílené.
Ahoj, tak mě také potkal problém s pravou trubkohadicí. Jak je obtíné trubkohadici vyndat ven? Naposled jsem to dělal na xmku, a tam to bylo dost ílené.
|
|
| |
|
|