| | |
09.03.2018 08:20 -
Re: Únik hydraulické kapaliny LDS
|
3138202
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
Ahoj chlapci. Mám otázku. Je moné nějak poznat z úniku jestli jde o motorový olej, nebo LDS?? Tedy kromě nalezení místa úniku. Mám louičky pod autem, kapičky na nosníku pod motorem a mokrou pravou přední část . LHM na xantii poznal člověk hned, nejen kvůli barvě, ale i typické "vůni". Asi bych to tipoval na LDS. Otřel jsem měrku oleje kapesníkem a pak tu kapku pod motorem a rozdíl v barvě je veliký. Můe mi to prosím někdo potvrdit? Nemám jámu ani hever abych se mohl podívat přímo zespoda.
Ahoj chlapci. Mám otázku. Je moné nějak poznat z úniku jestli jde o motorový olej, nebo LDS?? Tedy kromě nalezení místa úniku. Mám louičky pod autem, kapičky na nosníku pod motorem a mokrou pravou přední část :-(((( . LHM na xantii poznal člověk hned, nejen kvůli barvě, ale i typické "vůni". Asi bych to tipoval na LDS. Otřel jsem měrku oleje kapesníkem a pak tu kapku pod motorem a rozdíl v barvě je veliký. Můe mi to prosím někdo potvrdit? Nemám jámu ani hever abych se mohl podívat přímo zespoda.
Přílohy: IMG_20180308_231751.jpg ( 2217007b ) - Nápravnice IMG_20180309_080612.jpg ( 1842289b ) - Olej z měrky IMG_20180309_080608.jpg ( 1609721b ) - Otřená kapka z nápravy |
|
09.03.2018 08:58 -
|
3138215
|
|
jumep
|
|
|
to bude najskor klasicky trubkohadica
to bude najskor klasicky trubkohadica
|
|
09.03.2018 09:08 -
|
3138222
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nevim jestli trubkohadice nebo gufero na motoru nebo neco jineho ,ale kdyz budes sledovat mnozstvi kapalin,nektera bude ubejvat ,pokud hadice bude "poblita"
motorovy olej bude vetsinou tmavy..LDS svetlejsi
na jednou ubrousku jako by motorovej (ale muze to byt i LDS zaspinena od motoru) na druhem mas LDS ..tezko takhle identifikovat od PC ...
nevim jestli trubkohadice nebo gufero na motoru nebo neco jineho ,ale kdyz budes sledovat mnozstvi kapalin,nektera bude ubejvat ,pokud hadice bude "poblita"
motorovy olej bude vetsinou tmavy..LDS svetlejsi
na jednou ubrousku jako by motorovej (ale muze to byt i LDS zaspinena od motoru) na druhem mas LDS :) ..tezko takhle identifikovat od PC ...
|
|
09.03.2018 11:53 -
|
3138264
|
|
cjeky
|
|
|
Díky za odpovědi.
Teď jsem pod tím na sídliti leel dvě hodiny a začínám být z toho auta na práky. Na tom kapesníku jsou oba vzorky. Ten jeden (tmaví) je na 100% motorový olej,protoe je to přímo z měrky oleje. To druhý světlejí je z nápravnice, zespoda ze roubu silenbloku ramene.
Je moné e ten únik z trubkohadice (předpokládám e Jumep myslí pro servo) mine vechny ostatní kladky i řemen a spadne a na spodní kryt,odkud se za jízdy prouděním vzduchu dostane na tu nápravnici?Vím, je to hádání.
Jo a zkouel jsem kontrolovat Hladinu LDS. Auto se zvedlo normálně do nejvyí, V nejnií (zatím bez lexie) v nadrce nebylo nic vidět. Jetě vezmu diagnostiku a odtlakuju to úplně. Jen raději jestě nejdříve pohledám a nastuduju ten postup,abych něco neposral.
Díky za odpovědi.
Teď jsem pod tím na sídliti leel dvě hodiny a začínám být z toho auta na práky. Na tom kapesníku jsou oba vzorky. Ten jeden (tmaví) je na 100% motorový olej,protoe je to přímo z měrky oleje. To druhý světlejí je z nápravnice, zespoda ze roubu silenbloku ramene.
Je moné e ten únik z trubkohadice (předpokládám e Jumep myslí pro servo) mine vechny ostatní kladky i řemen a spadne a na spodní kryt,odkud se za jízdy prouděním vzduchu dostane na tu nápravnici?Vím, je to hádání.
Jo a zkouel jsem kontrolovat Hladinu LDS. Auto se zvedlo normálně do nejvyí, V nejnií (zatím bez lexie) v nadrce nebylo nic vidět. Jetě vezmu diagnostiku a odtlakuju to úplně. Jen raději jestě nejdříve pohledám a nastuduju ten postup,abych něco neposral.
Přílohy: 20120125_095729.jpg ( 1057613b ) - trubkohadice a dekl motor 20120125_095449.jpg ( 2236321b ) - 20120125_095442.jpg ( 2715979b ) - 20120125_085411.jpg ( 2378255b ) - 20120125_084117.jpg ( 2492759b ) - |
|
09.03.2018 12:49 -
|
3138331
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Jumep myslí asi svazek 3 hadic-trubek od pravé přední koule k prostřední. ta trubkonadice na fotce do serva taky vlhne, ale tam myslím není tak masivní únik. jetě ti taky můe sáknout vratná hadice LDS z pod nárazníku na spodek nádobky, taky tam dole vede na té straně a pak to teče na dekl a nápravu...
Jumep myslí asi svazek 3 hadic-trubek od pravé přední koule k prostřední. ta trubkonadice na fotce do serva taky vlhne, ale tam myslím není tak masivní únik. jetě ti taky můe sáknout vratná hadice LDS z pod nárazníku na spodek nádobky, taky tam dole vede na té straně a pak to teče na dekl a nápravu...
|
|
09.03.2018 13:18 -
|
3138359
|
|
jumep
|
|
|
presne, myslim tu trubkohadicu napajania pruzenia (co uz nejde nova kupit, o nahradach sme sa uz bavili inde)
miesto sedi a je to tam uplne bezna vec ze tie hadice tecu (cislo hadice ak si vies dohladat v service 5270 RN)
servo mava problem ze tece len na vratke, tato tlakova cast byva takto vlhka, ale unik je tam absolutne zanedbatelny, je to skratka len vlhke
presne, myslim tu trubkohadicu napajania pruzenia (co uz nejde nova kupit, o nahradach sme sa uz bavili inde)
miesto sedi a je to tam uplne bezna vec ze tie hadice tecu (cislo hadice ak si vies dohladat v service 5270 RN)
servo mava problem ze tece len na vratke, tato tlakova cast byva takto vlhka, ale unik je tam absolutne zanedbatelny, je to skratka len vlhke
|
|
09.03.2018 14:54 -
|
3138402
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
jumep napsal(a): servo mava problem ze tece len na vratke, tato tlakova cast byva takto vlhka, ale unik je tam absolutne zanedbatelny, je to skratka len vlhke
myslím e to sedí aj pre X7, tie mi to tieklo na vratke zo serva, ale nie na spoji ale z prehrdzavenej trubky - zhnilo to v driaku, čo ju uchytáva na žavej nápravnici. Drí sa tam zjavne bordel, sož, vlhkos... Nechápem, prečo tú vratku nespravili komplet gumennú
myslím e to sedí aj pre X7, tie mi to tieklo na vratke zo serva, ale nie na spoji ale z prehrdzavenej trubky - zhnilo to v driaku, čo ju uchytáva na žavej nápravnici. Drí sa tam zjavne bordel, sož, vlhkos... Nechápem, prečo tú vratku nespravili komplet gumennú :nevim
Přílohy: X7_vratka_servo.jpg ( 154970b ) - |
|
09.03.2018 16:43 -
|
3138434
|
|
jumep
|
|
|
len on ma facelift a fotka presne zodpoveda tecucej trubkohadici, aj na dalsich fotkach kde vidno gulu a potrubie je vidiet ako je to potrubie mokre
skratka uplna klasika
to co tu davas ty, je zasa taka typicka vec X7
len on ma facelift a fotka presne zodpoveda tecucej trubkohadici, aj na dalsich fotkach kde vidno gulu a potrubie je vidiet ako je to potrubie mokre
skratka uplna klasika
to co tu davas ty, je zasa taka typicka vec X7
|
|
09.03.2018 16:47 -
|
3138435
|
|
cjeky
|
|
|
Díky za názory.
Milane děkuji e si se do toho taky vloil.
Ta trubka u toho serva opravdu vlhne, ale pokud by to mělo způsobovat tak velké znečitění nápravy, muselo by to tam téct opravdu mnohem více.
Jumep : na tu trojhadici jsem taky koukal. Také mne napadla. Jene ona je jetě zabalená, nebo má na sobě tu gumovou prcku, take tam není nic vidět. Jaký má význam? Jen nějakou ochranou? Lze to třeba rozříznout aby bylo vidět odkud to můe téct? Pak to případně zase nějak zabalit?? Ty spoje nahoře na té hadici ke kouli jsou nice trochu mastné, ale nic okolo. Take jediná monost je tam dole v té gumě.
Jetě se dopoledne podívám na tu vratku ze serva.
Nejhorí je, e servis za předchozího majitele měnil rozvody (byly totálně zasr.... kvůli tekoucímu ventilu časování), jene si myslím e se vysrali na nějaké očitění motoru, take dekly rozvodů jsou uvnitř nechutně mastné. A proto spodní dekl můe být zasr.... jetě od toho. Těko říct. To samé se můe říct o tom pinavém motoru.
Tu nápravu na to u ale hodit nemůu. Tak nezbývá ne hledat.
Snad zítra budu chytřejí.
PaM: Milane koukal jsem e na rajče má nějaké fotky této trubkohadice. Take předpokládám e to asi i opravuje co? Je moné se pak domluvit, pokud to bude opravdu ono, na návtěvě?
Díky za názory.
Milane děkuji e si se do toho taky vloil.
Ta trubka u toho serva opravdu vlhne, ale pokud by to mělo způsobovat tak velké znečitění nápravy, muselo by to tam téct opravdu mnohem více.
Jumep : na tu trojhadici jsem taky koukal. Také mne napadla. Jene ona je jetě zabalená, nebo má na sobě tu gumovou prcku, take tam není nic vidět. Jaký má význam? Jen nějakou ochranou? Lze to třeba rozříznout aby bylo vidět odkud to můe téct? Pak to případně zase nějak zabalit?? Ty spoje nahoře na té hadici ke kouli jsou nice trochu mastné, ale nic okolo. Take jediná monost je tam dole v té gumě.
Jetě se dopoledne podívám na tu vratku ze serva.
Nejhorí je, e servis za předchozího majitele měnil rozvody (byly totálně zasr.... kvůli tekoucímu ventilu časování), jene si myslím e se vysrali na nějaké očitění motoru, take dekly rozvodů jsou uvnitř nechutně mastné. A proto spodní dekl můe být zasr.... jetě od toho. Těko říct. To samé se můe říct o tom pinavém motoru.
Tu nápravu na to u ale hodit nemůu. Tak nezbývá ne hledat.
Snad zítra budu chytřejí.
PaM: Milane koukal jsem e na rajče má nějaké fotky této trubkohadice. Take předpokládám e to asi i opravuje co? Je moné se pak domluvit, pokud to bude opravdu ono, na návtěvě?
|
|
09.03.2018 17:15 -
|
3138459
|
|
jumep
|
|
|
zbytocne rezat, v tom plaste su 3 kratke hadice
tece najskor ta najtensia (privod z BHI) a tuto nikto nevie prelisovat, len PaM napr. robi celu trubku ktorou to nahradza
ver mi, tych aut som videl xy, zbytocne to otvarat a hladat, zavadu mas - trubkohadica
zbytocne rezat, v tom plaste su 3 kratke hadice
tece najskor ta najtensia (privod z BHI) a tuto nikto nevie prelisovat, len PaM napr. robi celu trubku ktorou to nahradza
ver mi, tych aut som videl xy, zbytocne to otvarat a hladat, zavadu mas - trubkohadica
|
|
09.03.2018 18:46 -
|
3138483
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
cjeky napsal(a): Díky za názory.
Růe píe e tam taky dává trubku vcelku jak já, má to kousek u baráku , tak se domluv. Já teda předělávám i tu tlustou. Na tu tenkou sem spirálu dělal v začátcích, teď u to dělám rovné, ádné rázy tam nejsou, je to zbytečné. Vratku od serva dávám celou do hadice, tu hliníkovou vyhodím .. Ale u něho sem myslel vratku na opačné straně - od nárazníku do nádobky ...
Růe píe e tam taky dává trubku vcelku jak já, má to kousek u baráku , tak se domluv. Já teda předělávám i tu tlustou. Na tu tenkou sem spirálu dělal v začátcích, teď u to dělám rovné, ádné rázy tam nejsou, je to zbytečné. Vratku od serva dávám celou do hadice, tu hliníkovou vyhodím .. Ale u něho sem myslel vratku na opačné straně - od nárazníku do nádobky ...
|
|
10.03.2018 08:56 -
|
3138615
|
|
cjeky
|
|
|
Díky. Zkusím se domluvit s jruze jestli by měl čas. O trochu blíe to k němu mám, to je pravda
Na tu vratku v nárazníku taky jetě zkusím mrknout.
Zatím díky.
Jruze: má SZ (teda teď ji jdu psát)
Díky. Zkusím se domluvit s jruze jestli by měl čas. O trochu blíe to k němu mám, to je pravda :palec
Na tu vratku v nárazníku taky jetě zkusím mrknout.
Zatím díky.
Jruze: má SZ (teda teď ji jdu psát)
|
|
17.03.2018 20:26 -
|
3140259
|
|
cjeky
|
|
|
Tak autí u je u jruze, tak jsem zvědavý jak to půjde a jak to dopadne . Bohuel jsem před odvozem auta do servisu nael jetě jeden problém, a to únik z trubkohadice pérování k levé přední kouli Tak snad se to podaří udělat obojí najednou. Ty trubkohadice mám snad na tom autě prokleté. Nechápu e to vechno začalo tak nejednou téct
Tak autí u je u jruze, tak jsem zvědavý jak to půjde a jak to dopadne . Bohuel jsem před odvozem auta do servisu nael jetě jeden problém, a to únik z trubkohadice pérování k levé přední kouli:-(((( Tak snad se to podaří udělat obojí najednou. Ty trubkohadice mám snad na tom autě prokleté. Nechápu e to vechno začalo tak nejednou téct :nevim
|
|
12.12.2018 19:14 -
|
3196180
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Zdravim páni, potreboval by som od vas poradit. Dnes som prisiel domov na aute (X7 2012) a pri parkovani podvozok v hornej polohe (nechcel som chytit predok do kopceka) mi po vystupeni zacalo nieco v zadu silno fucat ako defekt pneumatiky. Neskor som prisiel na to ze to ide skor z praveho zadneho kolesa ale to nefucalo. Ked som pozrel pod auto tak zo stredu napravy s pomedzi gul sa hrnie LDS a neskor aj zadok padol k zemi... neviete mi niekto prosim poradit aspon zhruba co by mohla byt pricina uniku? nepredpokladam ze by som nieco chytil (hadicku). Z auta nic neviselo v zadu len tiekol olej z napravnici v strede. vopred velmi pekne dakujem za kazdu radu
Zdravim páni, potreboval by som od vas poradit. Dnes som prisiel domov na aute (X7 2012) a pri parkovani podvozok v hornej polohe (nechcel som chytit predok do kopceka) mi po vystupeni zacalo nieco v zadu silno fucat ako defekt pneumatiky. Neskor som prisiel na to ze to ide skor z praveho zadneho kolesa ale to nefucalo. Ked som pozrel pod auto tak zo stredu napravy s pomedzi gul sa hrnie LDS a neskor aj zadok padol k zemi... neviete mi niekto prosim poradit aspon zhruba co by mohla byt pricina uniku? nepredpokladam ze by som nieco chytil (hadicku). Z auta nic neviselo v zadu len tiekol olej z napravnici v strede. vopred velmi pekne dakujem za kazdu radu
|
|
12.12.2018 20:14 -
|
3196207
|
|
PATaMAT
|
|
|
No, křiálová koule říká, e ti něco prdlo ....
Bude muset pod auto a kouknou OČIMA .... trubka prohnilá nebo hliníková koroze na té kostce pravděpodobně ...
Něco dolít, nastartovat a kouknout kde to přesně chčije
No, křiálová koule říká, e ti něco prdlo ....
Bude muset pod auto a kouknou OČIMA .... trubka prohnilá nebo hliníková koroze na té kostce pravděpodobně ...
Něco dolít, nastartovat a kouknout kde to přesně chčije ;-)
|
|
12.12.2018 20:27 -
|
3196222
|
|
jruze
|
|
|
Mám tu 2011 na výměnu regulátoru a ve je tam tak serané e jsem si raději sehnal ve kolem jiné(pochybuji e něco půjde povolit) jinak je a neuvěřitelné co stojí nové díly = to si snad dělají legraci (na autě o deset let starím jsou díly oproti tomu jak nové - soudruzi asi něco ... ,,vylepili"
Vím e to nesouvisí ale jen pro obraz k větecké kouli.
Mám tu 2011 na výměnu regulátoru a ve je tam tak serané e jsem si raději sehnal ve kolem jiné(pochybuji e něco půjde povolit) jinak je a neuvěřitelné co stojí nové díly = to si snad dělají legraci :-(((( (na autě o deset let starím jsou díly oproti tomu jak nové - soudruzi asi něco ... ,,vylepili"
Vím e to nesouvisí ale jen pro obraz k větecké kouli.
|
|
16.12.2018 12:35 -
|
3196658
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Takze najprv dakujem za rady. Mas pravdu aj u mna je ten rozvodnik a gule celkom pohnite ale to nebol problem. Pre doplnenie informacii a pre pripad ze sa niekedy nieco podobne stane aj inym uvadzam chybu... Auto som zodvihol na zdvihak a zistil som ze nevydrzala privodna trubka od cerpadla z predu. Od predu idu dve trubky na styl brzdovych trubiek predpokladam ze jedna je privod druha spiatocka... Jedna z nich nevydrzala pri uchyteni nad napravou z tade to tieklo... Riesenie: mechanik mi povedal ze v strede auta kde je dost vela priestoru odreze danu trubku a nahradi ju novou medenou samozrejme s vytvarovanim a spojkami ako to ma byt... v prilohe posielam obrazok (poskodena trubka je cislo 1 (5270WP)). Este uvediem ze trubka nebola ani hrdzava ani zodrata takze netusim preco nevydrzala tlak a praskla.
Takze najprv dakujem za rady. Mas pravdu aj u mna je ten rozvodnik a gule celkom pohnite ale to nebol problem. Pre doplnenie informacii a pre pripad ze sa niekedy nieco podobne stane aj inym uvadzam chybu... Auto som zodvihol na zdvihak a zistil som ze nevydrzala privodna trubka od cerpadla z predu. Od predu idu dve trubky na styl brzdovych trubiek predpokladam ze jedna je privod druha spiatocka... Jedna z nich nevydrzala pri uchyteni nad napravou z tade to tieklo... Riesenie: mechanik mi povedal ze v strede auta kde je dost vela priestoru odreze danu trubku a nahradi ju novou medenou samozrejme s vytvarovanim a spojkami ako to ma byt... v prilohe posielam obrazok (poskodena trubka je cislo 1 (5270WP)). Este uvediem ze trubka nebola ani hrdzava ani zodrata takze netusim preco nevydrzala tlak a praskla.
Přílohy: input_pipe.jpg ( 15645b ) - |
|
16.12.2018 17:11 -
|
3196724
|
|
PATaMAT
|
|
|
To je nemoc C5 vech generací, přívodní trubka pro zadek. Mohla tam být bodová hloubková koroze, u sem to viděl hodněkrát. Jen malá neznatelná tečka, ale durch ...
To je nemoc C5 vech generací, přívodní trubka pro zadek. Mohla tam být bodová hloubková koroze, u sem to viděl hodněkrát. Jen malá neznatelná tečka, ale durch ...
|
|
| |
|
|