| | |
10.12.2017 13:56 -
Re: Polohy Hydractive
|
3116529
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Jj, to platilo u pri XA - trochu vyie nastavená výka a auto bolo citežné tvrdie. Keďe C5 I/II majú podobné nápravy, tam to bude rovnaké.
Ako to je u X7 neviem (má komplet iné nápravy), moc tú polohu nepouívam a neviem či by sa PaM-ovi chcelo opä porovnáva tlaky v guliach pri rôznych výkach
Jj, to platilo u pri XA - trochu vyie nastavená výka a auto bolo citežné tvrdie. Keďe C5 I/II majú podobné nápravy, tam to bude rovnaké.
Ako to je u X7 neviem (má komplet iné nápravy), moc tú polohu nepouívam a neviem či by sa PaM-ovi chcelo opä porovnáva tlaky v guliach pri rôznych výkach :-))))
|
|
10.12.2017 16:29 -
|
3116587
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
X7 nemám rád Velmi často je rovnám, e mají předek moc vysoko. Jak se to stane nevím, ale je to velmi častý jev. Zadní vejkáč na tenkém plechu na dně kufru rezervy, celé se to hejbe jen se na to podívá a k tomu torzka v gumě ... Tunel z plastu kudy fouká bordel na páčku která zarezne a upadne ... X7 nemám rád
X7 nemám rád :-p Velmi často je rovnám, e mají předek moc vysoko. Jak se to stane nevím, ale je to velmi častý jev. Zadní vejkáč na tenkém plechu na dně kufru rezervy, celé se to hejbe jen se na to podívá a k tomu torzka v gumě ... Tunel z plastu kudy fouká bordel na páčku která zarezne a upadne ... X7 nemám rád :-p
|
|
10.12.2017 17:36 -
|
3116650
|
|
jruze
|
|
|
Na tomhle technickém zázraku to měli dát do menu uivatele - tam snad stačí přejet rychleji retarder a je to rozhozené.
Na tomhle technickém zázraku to měli dát do menu uivatele - tam snad stačí přejet rychleji retarder a je to rozhozené.
|
|
23.01.2019 12:22 -
|
3203591
|
|
Losapa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
hermi napsal(a): Čau, nedělalo vám to někomu taky? Citroen c2 2012 2.0 hdi 120kW 226tis. najeto. Při zvýení podvozku auto přestane filtrovat nerovnosti, i sebemení, začne jakoby poskakovat a to nemluvím při 2. poloze (tedy nejvyí poloha), kdy i sebemení nerovnost, např. i dlaba, rozeskáče auto, e se sním nedá jet ani těch 10km/h. Myslíte, e to chce zkontrolovat?
Taky mi to udělalo. Nedalo se s tím ani jet. Chyběla LDS v nádrce. Dolil jsem a ehlím dál.
Taky mi to udělalo. Nedalo se s tím ani jet. Chyběla LDS v nádrce. Dolil jsem a ehlím dál.
|
|
23.01.2019 13:13 -
|
3203601
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Jestli jsi to jako dolejval při té zvýené poloze , tak to nebude dobře .
Jestli jsi to jako dolejval při té zvýené poloze , tak to nebude dobře .
|
|
23.01.2019 13:54 -
|
3203630
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
A nekontroluje se náhodou hladina při nejnií poloze , kdy má být po spodek sítka ? Take "normální" poloha taky nebude dobře na dolejvání ....
A nekontroluje se náhodou hladina při nejnií poloze , kdy má být po spodek sítka ? Take "normální" poloha taky nebude dobře na dolejvání ....
|
|
23.01.2019 14:34 -
|
3203631
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Soudruzi, ani jedno není dobře. Hladina se kontroluje pouze při úplném odtlakování systému. To v dolní poloze není odtlakování systému!!! Při dolní poloze systém zustává pořád natlakován a spousta kapaliny je jete v koulích ... Jde to pouze diagnostikou, nebo v domácích podmínkách posadit auto prahama na 4 palky cca 12 - 15 cm vysoké a nechat to a si to opravdu sedne a "odlehčí" kola, trvá to docela dlouho. Píou a 3 minuty. Ono si to myslí, e je pořád moc nahoře tak nechá otevřené vratné ventily a umoní návrat vekeré kapaliny z5 do nádobky ... ... To tak
Soudruzi, ani jedno není dobře. Hladina se kontroluje pouze při úplném odtlakování systému. To v dolní poloze není odtlakování systému!!! Při dolní poloze systém zustává pořád natlakován a spousta kapaliny je jete v koulích ... Jde to pouze diagnostikou, nebo v domácích podmínkách posadit auto prahama na 4 palky cca 12 - 15 cm vysoké a nechat to a si to opravdu sedne a "odlehčí" kola, trvá to docela dlouho. Píou a 3 minuty. Ono si to myslí, e je pořád moc nahoře tak nechá otevřené vratné ventily a umoní návrat vekeré kapaliny z5 do nádobky ... ... To tak ;-)
|
|
23.01.2019 14:44 -
|
3203632
|
|
Losapa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Tak to dává smysl Kadopádně to, e se "rozeskáče auto, e se s ním nedá jet ani těch 10km/h" je přesně popis toho co se mi dělo, kdy je tam té kapaliny málo. Měl jsem netěsnost, take tam LDS bylo opravdu málo.
Tak to dává smysl:) Kadopádně to, e se "rozeskáče auto, e se s ním nedá jet ani těch 10km/h" je přesně popis toho co se mi dělo, kdy je tam té kapaliny málo. Měl jsem netěsnost, take tam LDS bylo opravdu málo.
|
|
23.01.2019 15:08 -
|
3203635
|
|
jruze
|
|
|
10Km/h není na jízdu = je to servisní poloha (na popojetí třeba v dílně atd..)
Milane mám běně připravenou odsávačku v dosahu při odtlakovávání abych neměl loue LDS na zemi - hodně lidí si myslí e čím víc tím lépe.
10Km/h není na jízdu = je to servisní poloha (na popojetí třeba v dílně atd..)
Milane mám běně připravenou odsávačku v dosahu při odtlakovávání abych neměl loue LDS na zemi - hodně lidí si myslí e čím víc tím lépe.
|
|
23.01.2019 15:09 -
|
3203636
|
|
PATaMAT
|
|
|
Losapa napsal(a): Tak to dává smysl Kadopádně to, e se "rozeskáče auto, e se s ním nedá jet ani těch 10km/h" je přesně popis toho co se mi dělo, kdy je tam té kapaliny málo. Měl jsem netěsnost, take tam LDS bylo opravdu málo. Mno, kdy bude kapaliny málo, tak se ti auto nezvedne do vyí polohy... Kapalina nepruí, je nestlačitelná, v systému pusobí pouze pro přenos pohybu a pro tlumení ( protéká přes tlumiče v koulích) pruení obstarává dusík v kouli. Tak e tvrzení, e to ve vyí poloze skáče z nedostatku kapaliny se mi jeví jako blbost.
Mno, kdy bude kapaliny málo, tak se ti auto nezvedne do vyí polohy... Kapalina nepruí, je nestlačitelná, v systému pusobí pouze pro přenos pohybu a pro tlumení ( protéká přes tlumiče v koulích) pruení obstarává dusík v kouli. Tak e tvrzení, e to ve vyí poloze skáče z nedostatku kapaliny se mi jeví jako blbost.
|
|
24.01.2019 19:08 -
|
3203830
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Milane, je moc LDS tak kritické? Vak to kdytak vyteče dírkou ve víčku, ne?
Milane, je moc LDS tak kritické? Vak to kdytak vyteče dírkou ve víčku, ne?
|
|
24.01.2019 21:55 -
|
3203871
|
|
jumep
|
|
|
skor roztrhne nadrzku a X7 z nejakeho dovodu auto stvrdne
skor roztrhne nadrzku a X7 z nejakeho dovodu auto stvrdne
|
|
03.07.2019 21:31 -
|
3228637
|
|
venaval
|
Město: elezná Ruda, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
A kdy se dá u III auto do nejvyí polohy ukáe na budíku e je to v nejvyí poloze + 10 km , jako v prostřední s 40 km/h?
A kdy se dá u III auto do nejvyí polohy ukáe na budíku e je to v nejvyí poloze + 10 km , jako v prostřední s 40 km/h?
|
|
04.07.2019 07:09 -
|
3228667
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
áno, ukazuje dosiahnutie kadej polohy (spodná (10km/h), jazdná, zvýená (40km/h), horná (10km/h))
áno, ukazuje dosiahnutie kadej polohy (spodná (10km/h), jazdná, zvýená (40km/h), horná (10km/h))
|
|
04.07.2019 18:22 -
|
3228791
|
|
venaval
|
Město: elezná Ruda, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
Aha tak to obě auta co jsem nedavno viděl neukazovali.nebo to chce si trochu počkat na tu horní?
a o co by lo kdyby to nelo dát do tý nejvyí polohy,je to vůbec moné?
Aha tak to obě auta co jsem nedavno viděl neukazovali.nebo to chce si trochu počkat na tu horní?
a o co by lo kdyby to nelo dát do tý nejvyí polohy,je to vůbec moné?:-))
|
|
04.07.2019 18:37 -
|
3228792
|
|
sgt
|
|
|
Bud zle nastavena vyska alebo KO niektory vyskovy snimac.
Normalne to dviha celkom rychlo, pocujes cerpadlo a vidis ako dviha karoseriu. Ked pride do hornej polohy, ukaze hlasku a vypne cerpadlo. Ak to trva dlho a neukazuje hlasku, tak auto je na hornej polohe, ale cerpadlo odstavi az prudova/tepelna ochrana (myslim).
Bud zle nastavena vyska alebo KO niektory vyskovy snimac.
Normalne to dviha celkom rychlo, pocujes cerpadlo a vidis ako dviha karoseriu. Ked pride do hornej polohy, ukaze hlasku a vypne cerpadlo. Ak to trva dlho a neukazuje hlasku, tak auto je na hornej polohe, ale cerpadlo odstavi az prudova/tepelna ochrana (myslim).
|
|
04.07.2019 19:03 -
|
3228794
|
|
PATaMAT
|
|
|
patně natelovaná výka, nebo zarezlý kloubek na zadním korektoru, nebo oboje ... pak to je nahoře a nic to nepíe a furt tlakuje a pod ...
patně natelovaná výka, nebo zarezlý kloubek na zadním korektoru, nebo oboje ... pak to je nahoře a nic to nepíe a furt tlakuje a pod ...
|
|
04.07.2019 21:09 -
|
3228830
|
|
venaval
|
|
|
PATaMAT napsal(a): pak to je nahoře a nic to nepíe a furt tlakuje a pod ...
jo to bylo ono,take nic dramatickýho ádná fatální chyba,to jsem seděl vevnitř.
pak z kufru to lo pěkně nahoru vypnul čerpadlo dolů to samý zabzučel.zavřel jsem dveře vrátil se do polohy.
jo to bylo ono,take nic dramatickýho ádná fatální chyba,to jsem seděl vevnitř.
pak z kufru to lo pěkně nahoru vypnul čerpadlo dolů to samý zabzučel.zavřel jsem dveře vrátil se do polohy.
|
|
| |
|
|