| | |
04.11.2015 02:55 -
Re: Polohy Hydractive
|
2882294
|
|
jruze
|
|
|
Myslím e jsi také měnil minimálně jednou přední pístnici protoe vyjíděla o 5cm víc ven ne druhá- a ví proč? V té pítnici je gumovej doraz(vevnitř a i venku) - pístnice jsou propojené(spojené nádoby) - to způsobí efekt pérování - ten doraz by mohl pustit tak 3.-4. cm a pokud ho namáhá váhou auta tak ho rozmačká a výsledek je ,,delí chod " pístnice a za určitých podmínek třeba kdy sjede kolem z obrubníku tak se ozve bouchnutí - to je výsledek KO dorazu v pístnici. A pokus o kterém mluvím já je e donutí propérovat auto zvedlé v horní poloze(na rovné ploe celej předek,nebo zadek) - nemyslím o centimetr!!! to pustí doraz,myslím přetlačit pístnici-tlak v systému
Myslím e jsi také měnil minimálně jednou přední pístnici protoe vyjíděla o 5cm víc ven ne druhá- a ví proč? V té pítnici je gumovej doraz(vevnitř a i venku) - pístnice jsou propojené(spojené nádoby) - to způsobí efekt pérování - ten doraz by mohl pustit tak 3.-4. cm a pokud ho namáhá váhou auta tak ho rozmačká a výsledek je ,,delí chod " pístnice a za určitých podmínek třeba kdy sjede kolem z obrubníku tak se ozve bouchnutí - to je výsledek KO dorazu v pístnici. A pokus o kterém mluvím já je e donutí propérovat auto zvedlé v horní poloze(na rovné ploe celej předek,nebo zadek);-) - nemyslím o centimetr!!! to pustí doraz,myslím přetlačit pístnici-tlak v systému;-)
|
|
04.11.2015 08:10 -
|
2882311
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
To zvyování tlaku při zvedání bude dané pákama ramene, ve vyí poloze je rameno jinak natočené a silově to na pístnici asi vyjde na vyí sílu. Ve předu se při zvedání tlak zvyovat nebude, je to stejné jak např. hever panenka, a zvedá jakoukoliv váhu, jde to pořád stejně těko, dole i nahoře. Není důvod, aby to lo nahoře hůř
A pérování je funkční i v horní poloze, jenom je předpruené na velkou sílu. Nedávno jsem při zvedlém autě nakládal věci na přívěs a přes tané to kubalo autem nahorů dolů, pak to po otevření dveří jetě dotlačilo do horní polohy.
To zvyování tlaku při zvedání bude dané pákama ramene, ve vyí poloze je rameno jinak natočené a silově to na pístnici asi vyjde na vyí sílu. Ve předu se při zvedání tlak zvyovat nebude, je to stejné jak např. hever panenka, a zvedá jakoukoliv váhu, jde to pořád stejně těko, dole i nahoře. Není důvod, aby to lo nahoře hůř:-)
A pérování je funkční i v horní poloze, jenom je předpruené na velkou sílu. Nedávno jsem při zvedlém autě nakládal věci na přívěs a přes tané to kubalo autem nahorů dolů, pak to po otevření dveří jetě dotlačilo do horní polohy.
|
|
04.11.2015 08:55 -
|
2882313
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): To zvyování tlaku při zvedání bude dané pákama ramene, ve vyí poloze je rameno jinak natočené a silově to na pístnici asi vyjde na vyí sílu. Ve předu se při zvedání tlak zvyovat nebude, je to stejné jak např. hever panenka, a zvedá jakoukoliv váhu, jde to pořád stejně těko, dole i nahoře. Není důvod, aby to lo nahoře hůř
Holt jinej kraj - jinej mrav asi tam máte jiné auta ne co jezdí ke mně a i mé - u mejch aut 4x jsem s pérováním nehnul a to jsem do jednoho dal 600Kg (víc jsem neměl) - pokud ho nechám jen o polohu vej tak padne na dorazy,pokud nahoře zůstane tam - předek nemám jak zatíit a nehodlám dos..t př.pístnice ,zadních mám dost i s koulema. - na zadku dřív ne to povolí dolů zlikviduji pístnice i s koulema
Holt jinej kraj - jinej mrav asi tam máte jiné auta ne co jezdí ke mně a i mé - u mejch aut 4x jsem s pérováním nehnul a to jsem do jednoho dal 600Kg (víc jsem neměl) - pokud ho nechám jen o polohu vej tak padne na dorazy,pokud nahoře zůstane tam - předek nemám jak zatíit a nehodlám dos..t př.pístnice ,zadních mám dost i s koulema.;-) - na zadku dřív ne to povolí dolů zlikviduji pístnice i s koulema:-o
|
|
04.11.2015 09:47 -
|
2882316
|
|
jumep
|
|
|
keby si cital tak vies co som tam dopisal, hornu polohu nema auto natlacit do skratu ako ju natlaci
ono je to pekne pocut na cerpadle, ide normlanym zvukom a potom v hornej polohe ostane ist tazko az zastane - to je to co rozmackava silenty a pohne sa nebadatelne, ale zablokuje system, myslim ze toto je neziaduca vec, aj ked na vela autach prave to robi
keby si cital tak vies co som tam dopisal, hornu polohu nema auto natlacit do skratu ako ju natlaci
ono je to pekne pocut na cerpadle, ide normlanym zvukom a potom v hornej polohe ostane ist tazko az zastane - to je to co rozmackava silenty a pohne sa nebadatelne, ale zablokuje system, myslim ze toto je neziaduca vec, aj ked na vela autach prave to robi
|
|
04.11.2015 12:15 -
|
2882332
|
|
ivanivan
|
|
|
C5 lll má vdy HA3+? Nebo to má jinak, ne l a ll?
C5 lll má vdy HA3+? Nebo to má jinak, ne l a ll?
|
|
10.11.2015 22:22 -
|
2885631
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Ahojte ked auto v normalnej polohe nema rovnaku vysku v predu a vzadu (vpredu je vyssie ako vzadu) plati to aj pre spodnu polohu (zadok vojde do blatnikov,predok nie) je to problem rozhodenej vysky popripade cidla? Doplnim ze do najvyssej polohy nezdvihne cele auto- zadok ano, predok nie - to moze byt problem gul alebo piestnic pri najazde 220 000km?
Ahojte ked auto v normalnej polohe nema rovnaku vysku v predu a vzadu (vpredu je vyssie ako vzadu) plati to aj pre spodnu polohu (zadok vojde do blatnikov,predok nie) je to problem rozhodenej vysky popripade cidla? Doplnim ze do najvyssej polohy nezdvihne cele auto- zadok ano, predok nie - to moze byt problem gul alebo piestnic pri najazde 220 000km?
|
|
10.11.2015 22:24 -
|
2885635
|
|
jumep
|
|
|
tie gule si riesil?
tie gule si riesil?
|
|
11.11.2015 07:51 -
|
2885695
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
jumep napsal(a): tie gule si riesil?
gule su stale povodne ako ked som bol u teba. myslim, ze vtedy mali okolo 40-50% ? viem ze su suce na vymenu
gule su stale povodne ako ked som bol u teba. myslim, ze vtedy mali okolo 40-50% ? viem ze su suce na vymenu
|
|
11.11.2015 07:53 -
|
2885696
|
|
pato88
|
|
|
jruze napsal(a): Změř na prahách né na blatníkách.LDSky je tam dost? (měří se ve spodní poloze!!) Vejku snímá korektor - né koule(i kdyby byly KO tak se to zvedne - nepérovalo by to v normál poloze - předek je těí a potřebuje větí tlak pro zvednutí-čerpadlo zastavuje při zvolené poloze? a zvedne se rýchle-pomalu?
lds je dost, v spodnej polohe ju vidim na dne sitka, auto sa zdviha do vsetkych poloh bezproblemovo pomerne rychlo, cerpadlo zastavi vzdy. jedine do najvyssej polohy nezdvihne predok, cerpadlo vrci az do chybovej hlasky. vysku na prahoch zmeram vecer.
lds je dost, v spodnej polohe ju vidim na dne sitka, auto sa zdviha do vsetkych poloh bezproblemovo pomerne rychlo, cerpadlo zastavi vzdy. jedine do najvyssej polohy nezdvihne predok, cerpadlo vrci az do chybovej hlasky. vysku na prahoch zmeram vecer.
|
|
11.11.2015 09:41 -
|
2885725
|
|
jumep
|
|
|
takze je jednoznacne ten predok zle, otazka je neni jedna strana vyssie ako druha?
takze je jednoznacne ten predok zle, otazka je neni jedna strana vyssie ako druha?
|
|
11.11.2015 12:49 -
|
2885772
|
|
pato88
|
|
|
jumep napsal(a): takze je jednoznacne ten predok zle, otazka je neni jedna strana vyssie ako druha?
podla oka vyzera byt predok na oboch stranach rovnako, ocividne oproti zadku je o dost vyssie minimalne o 5cm, v normalnej polohe je auto makke ked s nim zakyvam. ked prejdem po jame alebo hrbe ozve sa dost casto tupe buchnutie (to bude asi tymi gulami?), vo vyssich polohach je auto tvrde, ked s nim prejdem par metrov tak je to ako na koze.
podla oka vyzera byt predok na oboch stranach rovnako, ocividne oproti zadku je o dost vyssie minimalne o 5cm, v normalnej polohe je auto makke ked s nim zakyvam. ked prejdem po jame alebo hrbe ozve sa dost casto tupe buchnutie (to bude asi tymi gulami?), vo vyssich polohach je auto tvrde, ked s nim prejdem par metrov tak je to ako na koze.
|
|
11.11.2015 12:53 -
|
2885773
|
|
jumep
|
|
|
tazko takto povedat, nevie sa to dvihnut preto ze zakladna vyska je vysoko, on sa potom snazi dvihat, dojde na doraz a ide do skratu a potom hodi chybu
pozret ci ten predok nie je zahrdzaveli na vyskaci a ci nieco neni ohnute
tazko takto povedat, nevie sa to dvihnut preto ze zakladna vyska je vysoko, on sa potom snazi dvihat, dojde na doraz a ide do skratu a potom hodi chybu
pozret ci ten predok nie je zahrdzaveli na vyskaci a ci nieco neni ohnute
|
|
11.11.2015 14:26 -
|
2885787
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Měl jsem něco podobného. Po koupi auta jsem měl předek o 4-5 cm výe, ne měl být. Poznal jsem to a kdy jsem stál hned vedle C5 mého éfa.
Při pokynu zvednutí na první zvýenou polohu jetě OK. Při pokusu zvednutí a nahoru se předek u skoro nezvedal a motor BHI furt vrčel, jen mi to neházelo ádnou chybu.
Pak jsem si koupil diagnostiku a nastavil správnou základní jízdní výku. Je tam na to program, kde se zadá průměr kol a změří se výka přísluných prvků náprav nad terénem. Výsledek jednoduchého výpočtu se zadá do diag, ozve se zavrčení motoru BHI a auto je ve správné výce. Od té doby přechod do vech poloh OK.
Měl jsem něco podobného. Po koupi auta jsem měl předek o 4-5 cm výe, ne měl být. Poznal jsem to a kdy jsem stál hned vedle C5 mého éfa.
Při pokynu zvednutí na první zvýenou polohu jetě OK. Při pokusu zvednutí a nahoru se předek u skoro nezvedal a motor BHI furt vrčel, jen mi to neházelo ádnou chybu.
Pak jsem si koupil diagnostiku a nastavil správnou základní jízdní výku. Je tam na to program, kde se zadá průměr kol a změří se výka přísluných prvků náprav nad terénem. Výsledek jednoduchého výpočtu se zadá do diag, ozve se zavrčení motoru BHI a auto je ve správné výce. Od té doby přechod do vech poloh OK.
|
|
11.11.2015 17:27 -
|
2885829
|
|
jruze
|
|
|
Má rozhozenou vejku jak vzadu tak vepředu - zadek má dorazy vej - nastavovat to diag je píchnutí do vosího hnízda - toto slouí jen na doladění(můe se to celé ro...srat) - myslím e takto e diag je jen na některých vejkých obsahů s více ne dvěma korektory. se seřizováním přes diag si u por lidí zavařilo(ale alespoň je práce)
Má rozhozenou vejku jak vzadu tak vepředu - zadek má dorazy vej - nastavovat to diag je píchnutí do vosího hnízda - toto slouí jen na doladění(můe se to celé ro...srat) - myslím e takto e diag je jen na některých vejkých obsahů s více ne dvěma korektory.:nevim se seřizováním přes diag si u por lidí zavařilo(ale alespoň je práce:-)))))
|
|
11.11.2015 18:49 -
|
2885848
|
|
pato88
|
|
|
Takze najlepsie by bolo zajst k jumepovi, pozriet to,nastavit a rovno vymenit gule.to ale nebude lacna zalezitost.zakladna cena je asi 112 za kus neviem aka velka zlava sa da vybavit...a druhovyroba asi nebude ok alebo?
Takze najlepsie by bolo zajst k jumepovi, pozriet to,nastavit a rovno vymenit gule.to ale nebude lacna zalezitost.zakladna cena je asi 112 za kus neviem aka velka zlava sa da vybavit...a druhovyroba asi nebude ok alebo?
|
|
| |
|
|