| | |
18.03.2009 11:48 -
Polohy Hydractive
|
659390
|
|
milos
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Prosím o radu od zkuených majitelů C5.
1. Kdy auto zaparkuji je vhodné spustit auto do nejnií polohy tzv. parkovací?
2. V jaké poloze má být hadraulický systém při zvedání celého auta v servisu ?
V normální jízdní a nebo servisní ?
3. Dnes ráno jsem nael pod předkem cca v ose vozu louičku, asi oleje. Podle toho e to bylo naprosto čisté tak mám obavu zda to není z hydrauliky!!!
Předem díky za rady a info.
Prosím o radu od zkuených majitelů C5.
3. Dnes ráno jsem nael pod předkem cca v ose vozu louičku, asi oleje. Podle toho e to bylo naprosto čisté tak mám obavu zda to není z hydrauliky!!!
|
|
18.03.2009 12:33 -
Re: Polohy Hydractive
|
659395
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
Sice mám XA, ale nevidím důvod "uspávat" C5 při zaparkování. V servisu ti nejspí C5 při zvedání nechaj v provozní popř. horní servisní. Není ta louička opravdovej olej, myslím tím motorovej bo převodovej?
Sice mám XA, ale nevidím důvod "uspávat" C5 při zaparkování. V servisu ti nejspí C5 při zvedání nechaj v provozní popř. horní servisní. Není ta louička opravdovej olej, myslím tím motorovej bo převodovej?
|
|
18.03.2009 12:43 -
|
659396
|
|
máca
|
|
|
Ona jetě můe být čirá louička voda z klimoky,jestli jsi jí měl zapnutou.
Ona jetě můe být čirá louička voda z klimoky,jestli jsi jí měl zapnutou.
|
|
18.03.2009 12:46 -
|
659397
|
|
máca
|
|
|
Jinak xantie a c5 se při parkování neuspávají.To se dělalo u BX.C5 si sama po zaparkování srovná výku auta.Vimni si ráno,a bude odemykat auto ,tak se malinko zvedne.Je to docela dobře poznat i jenom kdy si sedne do auta a strčí klíč do zapalování.
:-)Jinak xantie a c5 se při parkování neuspávají.To se dělalo u BX.C5 si sama po zaparkování srovná výku auta.Vimni si ráno,a bude odemykat auto ,tak se malinko zvedne.Je to docela dobře poznat i jenom kdy si sedne do auta a strčí klíč do zapalování.
|
|
18.03.2009 12:48 -
|
659398
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
u BX? no já to nedělal, zadek mi dycky pad sám
u BX? no já to nedělal, zadek mi dycky pad sám :-))))
|
|
18.03.2009 12:56 -
|
659399
|
|
milos
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Na motorový olej mi to připadalo celkem dost řídké a skoro bezbarvé.
A olej od kondenzátu z klimačky poznám, nehledě na to e ráno v 6.30 jsem klimačku určitě nepotřeboval.
Na motorový olej mi to připadalo celkem dost řídké a skoro bezbarvé.
A olej od kondenzátu z klimačky poznám, nehledě na to e ráno v 6.30 jsem klimačku určitě nepotřeboval.
|
|
18.03.2009 13:03 -
|
659400
|
|
máca
|
|
|
kapalina z hydrauliky je taková lutozelená,kdy sáhne do louičky
kapalina z hydrauliky je taková lutozelená,kdy sáhne do louičky:-o
|
|
18.03.2009 13:26 -
|
659404
|
|
Buchta
|
|
|
jejda ty ses máco rozjela
Nevím, ale dle mě je blbost spoutět hydroauto při parkování, zmizí vekerej tlak a kadej den po nastartování běí čerpadlo zbytečně dlouho ( i dy 5ti kulka, je nahoře hned ) .... přesně proč, ale myslím, e u BX padaj zadky ňák přes brzdy, předky drej, je to vidět na parkovitích.....co zdejí BXkáři?
jejda ty ses máco rozjela :palec
Nevím, ale dle mě je blbost spoutět hydroauto při parkování, zmizí vekerej tlak a kadej den po nastartování běí čerpadlo zbytečně dlouho ( i dy 5ti kulka, je nahoře hned ) .... :nevim přesně proč, ale myslím, e u BX padaj zadky ňák přes brzdy, předky drej, je to vidět na parkovitích.....co zdejí BXkáři?
|
|
18.03.2009 13:32 -
|
659405
|
|
Buchta
|
|
|
milos napsal(a): Na motorový olej mi to připadalo celkem dost řídké a skoro bezbarvé.
a kapky zespodu motoru (převodovky) má? Mě to drobet slintá ,lae kapek sem si ňák nevím a řek bych ,e je to převodovej ,lae nevím jak je to u C5, i dy ty motory můou bejt dost podobný. V nalejvacím hrdle je roub s plastovou čepičkou a tam tudy mi to ňák asi jiní..... loni sem dolil 1,8 litru......
kondenzát čůrá u XA někde u pravýho kola a přes noc by se louička vytratila....
a kapky zespodu motoru (převodovky) má? Mě to drobet slintá ,lae kapek sem si ňák nevím a řek bych ,e je to převodovej ,lae nevím jak je to u C5, i dy ty motory můou bejt dost podobný. V nalejvacím hrdle je roub s plastovou čepičkou a tam tudy mi to ňák asi jiní..... loni sem dolil 1,8 litru......
kondenzát čůrá u XA někde u pravýho kola a přes noc by se louička vytratila....
|
|
18.03.2009 13:33 -
|
659406
|
|
máca
|
|
|
Jo,toho jsem se taky vimla.Ale mně tenkrát v servisu doporučili to spoutět.Dokonce jsem se ptala i jinde a potvrdili mi to.I Bxku jsem měla zvednutou hned,akorát bylo blbý,kdy někdo zaparkoval těsně za mnou a já měla kouli.Tak jsem ho málem odtáhla.
Jo,toho jsem se taky vimla.Ale mně tenkrát v servisu doporučili to spoutět.Dokonce jsem se ptala i jinde a potvrdili mi to.I Bxku jsem měla zvednutou hned,akorát bylo blbý,kdy někdo zaparkoval těsně za mnou a já měla kouli.Tak jsem ho málem odtáhla.:-d
|
|
18.03.2009 13:38 -
|
659407
|
|
Buchta
|
|
|
OK, nicméně, teď u je to mimo nás.
fíha, no tak s koulí si mohla bejt nebezpečná, to je fakt, páč při zalehnutí, si jí měla proklatě nízko
OK, nicméně, teď u je to mimo nás. ;-)
fíha, no tak s koulí si mohla bejt nebezpečná, to je fakt, páč při zalehnutí, si jí měla proklatě nízko :-))
|
|
18.03.2009 13:41 -
|
659409
|
|
máca
|
|
|
Jo to si pi.Ale je fakt,e se mi to stávalo hned z kraje,co jsem to auto měla ,pak u jsem na tu kouli a ostatní myslela.Schválně jsem to dělala jednomu sousedovi,kterej mi dost sr..a parkoval mi na zádech.
:-dJo to si pi.Ale je fakt,e se mi to stávalo hned z kraje,co jsem to auto měla ,pak u jsem na tu kouli a ostatní myslela.Schválně jsem to dělala jednomu sousedovi,kterej mi dost sr..a parkoval mi na zádech.:-))
|
|
18.03.2009 14:38 -
|
659411
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
milos napsal(a): Prosím o radu od zkuených majitelů C5.
1. ne, zadna "parkovaci" poloha neexistuje
2. v normalni jizdni, pokud to vyzaduje nejaky servisni zasah tak se auto zvedne ci snizi dle potreby
3. tezko rict, asi by bylo potreba kouknout presne pod jakym mistem se to nachazelo, ale jak psala maca, muze to byt i kondenzat z klimy (i kdyz rano?). Hydraulicka kapalina vsak neni naprosto cista, nemohla to byt jen voda? Asi by bylo dobre popojet a prohlednout si to na svetle, popr. prilozit bily papir a kouknout na zbarveni, promnout mezi prsty apod ...
máca napsal(a): Jo,toho jsem se taky vimla.Ale mně tenkrát v servisu doporučili to spoutět.Dokonce jsem se ptala i jinde a potvrdili mi to.I Bxku jsem měla zvednutou hned,akorát bylo blbý,kdy někdo zaparkoval těsně za mnou a já měla kouli.Tak jsem ho málem odtáhla.
jen aby nedoslo k dezinformaci, tak ani BX se nema spoustet pri parkovani, nevim kdo ti toto poradil, ale dle meho to je blbost. Duvody uz napsal Buchta.
jen aby nedoslo k dezinformaci, tak ani BX se nema spoustet pri parkovani, nevim kdo ti toto poradil, ale dle meho to je blbost. Duvody uz napsal Buchta.
|
|
18.03.2009 15:38 -
|
659412
|
|
máca
|
|
|
Tak ono u je to víc ne 10 let a my těch servisů tenkrát sjezdili víc,take u nemůu konkrétně říct ve kterém to bylo.Ale fakt mi to řekli,jinak bysem to nedělala.Je fakt, e to autu nijak neublíilo.
:-)Tak ono u je to víc ne 10 let a my těch servisů tenkrát sjezdili víc,take u nemůu konkrétně říct ve kterém to bylo.Ale fakt mi to řekli,jinak bysem to nedělala.Je fakt, e to autu nijak neublíilo.:-d
|
|
18.03.2009 21:23 -
|
659426
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Já měla taky BX a nespoutěla jsem ho...občas se spoutěl sám, ale kdy jsem zrovna měla hydraulický systém v pořádku, tak drel docela dlouho ve stejné poloze
Pětku taky nespoutím a ani jsem o tom nikdy neslyela, docela by mě zajímalo, jak to tedy je...
Já měla taky BX a nespoutěla jsem ho...občas se spoutěl sám, ale kdy jsem zrovna měla hydraulický systém v pořádku, tak drel docela dlouho ve stejné poloze :-)
Pětku taky nespoutím a ani jsem o tom nikdy neslyela, docela by mě zajímalo, jak to tedy je... ;-)
|
|
18.03.2009 21:29 -
|
659429
|
|
tief
|
|
|
Nic se nespousti ... pri beznom jazdeni sa na hydraulickom citroene vobec nemusi sahat do nastavenia vysky ... nie je dovod.
Nic se nespousti ... pri beznom jazdeni sa na hydraulickom citroene vobec nemusi sahat do nastavenia vysky ... nie je dovod.
|
|
18.03.2009 22:47 -
|
659433
|
|
Buchta
|
|
|
na co by se jinak dělaly zámky, e?
na co by se jinak dělaly zámky, e?
|
|
| |
|
|