| | |
24.10.2015 22:45 -
Re: Výměna zadních brzdových destiček
|
2877513
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
já bych ti poradil, nehrab se do brzd, kdy tomu nerozumí - jde o ivot!!!
já bych ti poradil, nehrab se do brzd, kdy tomu nerozumí - jde o ivot!!!
|
|
24.10.2015 23:08 -
|
2877518
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já bych to tolik nedramatizoval, vyndat staré destičky, které drí jeden roub, dát nové a jeden roub vrátit, to je hračka, o ivot by jedině lo, kdyby nechal povolené rouby na kole a za jízdy ve velké rychlosti by ho ztratil.
Já bych to tolik nedramatizoval, vyndat staré destičky, které drí jeden roub, dát nové a jeden roub vrátit, to je hračka, o ivot by jedině lo, kdyby nechal povolené rouby na kole a za jízdy ve velké rychlosti by ho ztratil. ;-)
|
|
25.10.2015 20:03 -
|
2877857
|
|
Hanz 397
|
|
|
nopixel napsal(a): Tak zní to jednodue a ty písty roztáhnu čím? Můe mě při výměně něco zaskocit...
Zaskočit tě můe to,e se ti rozsype to očko,co drí desky ve třmenu,nabo to,e tam dá nový desky a budou ti přibrďovat,protoe bude mít nakřivo třmeny...
Jinak dráku k zadním brzdám má tady: .link.
Zaskočit tě můe to,e se ti rozsype to očko,co drí desky ve třmenu,nabo to,e tam dá nový desky a budou ti přibrďovat,protoe bude mít nakřivo třmeny...
Jinak dráku k zadním brzdám má tady: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/386981-zadni-brzdy/#.Vi0nQdIvfIU
|
|
10.02.2016 15:12 -
Re: Zadní brzdy
|
2917612
|
|
miskod
|
|
|
Tak som po styroch rokoch daval dole zadne brzdice. Musim konstatovat, ze silikon ako vymedzenie medzi brzdic a rameno je naozaj to, co tam od vyroby chybalo. Rameno aj brzdic krasne ciste bez akehokolvek naznaku korozie. Presne v stave v akom som to pred styrmi rokmi zasrouboval.
Preco som to ale daval dole. Brzdilo to totiz dost biedne a bol hrdzavy kotuc. Dosky zjazdene zosikma (menej zjazdena strana v smere otacania kotuca). Ako pisem vyssie, vyosenie sa nekonalo. Dovod je zase v tom blbom hliniku. Ked to totiz brzdi, tak sa dosky pritlacia o brzdic na strane otacania kotuca. Tam sa casom v makkom hliniku vytlaci priehlbina o ktoru sa casom doska (ked sa trosku zjazdi) pri brzdeni oprie...Potom brzdi len jednou stranou...
Takze brzdice isli do zveraka, pilnikom som to cele vyrovnal a uz to zase brzdi ako za mlada.
Takze dovod hrdzavych kotucov a sikmo zjazdenych dosiek nemusi byt vzdy len vo vyosenom brzdici.
Tak som po styroch rokoch daval dole zadne brzdice. Musim konstatovat, ze silikon ako vymedzenie medzi brzdic a rameno je naozaj to, co tam od vyroby chybalo. Rameno aj brzdic krasne ciste bez akehokolvek naznaku korozie. Presne v stave v akom som to pred styrmi rokmi zasrouboval.
Preco som to ale daval dole. Brzdilo to totiz dost biedne a bol hrdzavy kotuc. Dosky zjazdene zosikma (menej zjazdena strana v smere otacania kotuca). Ako pisem vyssie, vyosenie sa nekonalo. Dovod je zase v tom blbom hliniku. Ked to totiz brzdi, tak sa dosky pritlacia o brzdic na strane otacania kotuca. Tam sa casom v makkom hliniku vytlaci priehlbina o ktoru sa casom doska (ked sa trosku zjazdi) pri brzdeni oprie...Potom brzdi len jednou stranou...
Takze brzdice isli do zveraka, pilnikom som to cele vyrovnal a uz to zase brzdi ako za mlada.
Takze dovod hrdzavych kotucov a sikmo zjazdenych dosiek nemusi byt vzdy len vo vyosenom brzdici.
|
|
10.02.2016 18:42 -
|
2917776
|
|
jumep
|
|
|
skor si myslim ze nie ze sa vytlaci hrana ale zahrdzavie platnicka do strmena (uz som niektore daval von pod lisom)
preto je vhodne tie brzdy vzdy na jar otvorit a precistit, kedtak aspon raz za 2 roky
skor si myslim ze nie ze sa vytlaci hrana ale zahrdzavie platnicka do strmena (uz som niektore daval von pod lisom)
preto je vhodne tie brzdy vzdy na jar otvorit a precistit, kedtak aspon raz za 2 roky
|
|
11.02.2016 09:34 -
|
2917973
|
|
miskod
|
|
|
Fakt ze to to tam bolo vytlacene. Vyditelna priehlbinka...Dosky tam boli uplne volne a behali lahko...Ved koniec koncov, tam boli asi dva mesiace. Dozadu to brzdilo ako drak a dopredu skoro nic...Teraz mam zase kotuce leskle ako psie gule...
Keby tam bola aspon nejaka ocelova vlozka, tak sa to nestane...Ach ten nestastny hlinik...
Fakt ze to to tam bolo vytlacene. Vyditelna priehlbinka...Dosky tam boli uplne volne a behali lahko...Ved koniec koncov, tam boli asi dva mesiace. Dozadu to brzdilo ako drak a dopredu skoro nic...Teraz mam zase kotuce leskle ako psie gule...:-)
Keby tam bola aspon nejaka ocelova vlozka, tak sa to nestane...Ach ten nestastny hlinik...
|
|
11.02.2016 11:36 -
|
2918013
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze to bolo uz vyzrate predtym, ale to je jedno uz teraz
original je tam inak nejaka "tvrdena" vrstva na tom myslim, aspon kym ho dost nezbrusis je ten material iny mam pocit
myslim ze to bolo uz vyzrate predtym, ale to je jedno uz teraz
original je tam inak nejaka "tvrdena" vrstva na tom myslim, aspon kym ho dost nezbrusis je ten material iny mam pocit
|
|
29.04.2016 17:00 -
|
2947108
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Zdravim pánové, chystám se zítra na výměnu zadních kotoučů a destiček.Pročetl jsem to tady a trochu jste mě vyděsily co mě čeká Dotaz, kdy se mi podaří sundat třmen, tak jestli jsem to správně pochopil, tak kdy ho nechám staenej tou tyčkou co prochází skrz destičky, tak se mi nerozpůlí a nebudu to muset odvzdunovat? Jde o to e to budu dělat před barákem tak bych z toho nerad dělal nějakou velkou operaci.Mám strach jestli ho ta tyčka udrí pohromadě, abych ho jenom sudnal a dal zpátky.Jestli ty rouby nepůjdou normálně ven tak to sbalim a kalu na to, ale cca před 4 rokama mi Jruze dělal loiska v ramenech, tak spoléhám na to e to třeba nebude zalitý lepidlem jako z fabriky, aspoň doufám
Zdravim pánové, chystám se zítra na výměnu zadních kotoučů a destiček.Pročetl jsem to tady a trochu jste mě vyděsily co mě čeká :-d Dotaz, kdy se mi podaří sundat třmen, tak jestli jsem to správně pochopil, tak kdy ho nechám staenej tou tyčkou co prochází skrz destičky, tak se mi nerozpůlí a nebudu to muset odvzdunovat? Jde o to e to budu dělat před barákem tak bych z toho nerad dělal nějakou velkou operaci.Mám strach jestli ho ta tyčka udrí pohromadě, abych ho jenom sudnal a dal zpátky.Jestli ty rouby nepůjdou normálně ven tak to sbalim a kalu na to, ale cca před 4 rokama mi Jruze dělal loiska v ramenech, tak spoléhám na to e to třeba nebude zalitý lepidlem jako z fabriky, aspoň doufám :-d
|
|
29.04.2016 17:59 -
|
2947143
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Neboj, tyčka to v pohodě udrí, kdy s tím nebude mlátit o zem.
Nejdřív si udělej vechno potřebný - zkus rozhýbat rouby, pak zatlač pístky, vyndej desky, vra tyčku zpět a odroubuj třemen. Pak u bude jen volně viset na trubičce a není důvod s tím dělat něco, co by to mohlo rozpojit a zavzdunit. Tyčku znova vyndá, teprve a bude třmen opět přiroubovaný z5.
Neboj, tyčka to v pohodě udrí, kdy s tím nebude mlátit o zem. :-d
Nejdřív si udělej vechno potřebný - zkus rozhýbat rouby, pak zatlač pístky, vyndej desky, vra tyčku zpět a odroubuj třemen. Pak u bude jen volně viset na trubičce a není důvod s tím dělat něco, co by to mohlo rozpojit a zavzdunit. Tyčku znova vyndá, teprve a bude třmen opět přiroubovaný z5.
|
|
29.04.2016 19:43 -
|
2947171
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Jj díky oboum za reakce
Jruze: Kdy mi to nepůjde budu volat SOS
Jj díky oboum za reakce ;-)
Jruze: Kdy mi to nepůjde budu volat SOS :-))))
|
|
02.05.2016 11:19 -
|
2948032
|
|
Mahony
|
|
|
Tak sem úspěnej nebyl, rouby kousek povolit ly, ale pak mi přilo e jdou pořád víc ztuha.Navíc sem za boha nemoh najít 16ku ořech a očkovym klíčem to zrovna nebylo to pravý, vypadalo to e se rozletí.Nový rouby sem neměl kdybych je ohnul a ne aby mi to zůstalo kaput před panelákem Tak sem to zase utáh zpátky a zbaběle od toho utek
Tak sem úspěnej nebyl, rouby kousek povolit ly, ale pak mi přilo e jdou pořád víc ztuha.Navíc sem za boha nemoh najít 16ku ořech a očkovym klíčem to zrovna nebylo to pravý, vypadalo to e se rozletí.Nový rouby sem neměl kdybych je ohnul a ne aby mi to zůstalo kaput před panelákem :-d Tak sem to zase utáh zpátky a zbaběle od toho utek :-))))
|
|
02.05.2016 12:52 -
|
2948072
|
|
jumep
|
|
|
dufam ze si tam nenechal nove platnicky, lebo mozes kupovat zasa nove
dufam ze si tam nenechal nove platnicky, lebo mozes kupovat zasa nove
|
|
02.05.2016 13:23 -
|
2948084
|
|
Mahony
|
|
|
Jasně e ne, destičky i kotouče sem ani nevybalil z krabice
Jasně e ne, destičky i kotouče sem ani nevybalil z krabice :-)
|
|
02.05.2016 13:26 -
|
2948089
|
|
jumep
|
|
|
kup sroby a bude to treba dat cele dole, stare vylisovat, vycistit to cele a zlozit nanovo aj s odvzdusnenim atd
idealne uz vymenit aj brzdovku popri tom
kup sroby a bude to treba dat cele dole, stare vylisovat, vycistit to cele a zlozit nanovo aj s odvzdusnenim atd
idealne uz vymenit aj brzdovku popri tom
|
|
02.05.2016 13:33 -
|
2948092
|
|
Mahony
|
|
|
Já se s tim na ulici pachtit nebudu radi, zajedu k Jruzemu.Přední kotouče +desky sem si udělal sám, tam to lo vechno krásně povolit, ale na ty zadní nějak nemam nervy ani pořádnej vercajk
Já se s tim na ulici pachtit nebudu radi, zajedu k Jruzemu.Přední kotouče +desky sem si udělal sám, tam to lo vechno krásně povolit, ale na ty zadní nějak nemam nervy ani pořádnej vercajk :-d
|
|
02.05.2016 13:35 -
|
2948093
|
|
jumep
|
|
|
to ze to das spravit je rozumne rozhodnutie, hlavne pri tom ze to mas este od vyrobi nechytene, osobne si myslim ze musis mat aj ohnute strmene
to ze to das spravit je rozumne rozhodnutie, hlavne pri tom ze to mas este od vyrobi nechytene, osobne si myslim ze musis mat aj ohnute strmene
|
|
02.05.2016 13:41 -
|
2948098
|
|
Mahony
|
|
|
jumep napsal(a): to ze to das spravit je rozumne rozhodnutie, hlavne pri tom ze to mas este od vyrobi nechytene, osobne si myslim ze musis mat aj ohnute strmene
Viděl sem jenom levou stranu, ale nezdálo se mi e by byly ejdrem, jen tak podle oka nic sem neměřil.A ty starý destičky jsou sjetý rovnoměrně.On u to Jruze asi musel mít tenkrát sundaný, kdy dělal loiska v ramenech.Mě se to zdálo rovně při pohledu se zhora, ani nikde nic vyranýho jak sem tady viděl na fotkách, i ty očka na tyčku jsou OK. Přilo mi to celkem v dobrym stavu
Viděl sem jenom levou stranu, ale nezdálo se mi e by byly ejdrem, jen tak podle oka nic sem neměřil.A ty starý destičky jsou sjetý rovnoměrně.On u to Jruze asi musel mít tenkrát sundaný, kdy dělal loiska v ramenech.Mě se to zdálo rovně při pohledu se zhora, ani nikde nic vyranýho jak sem tady viděl na fotkách, i ty očka na tyčku jsou OK. Přilo mi to celkem v dobrym stavu
|
|
02.05.2016 13:46 -
|
2948101
|
|
jumep
|
|
|
potom nechapem ze ti nesli tie sroby, ked sa to raz da dole tak sa to poriadne aj vycisti
potom nechapem ze ti nesli tie sroby, ked sa to raz da dole tak sa to poriadne aj vycisti
|
|
02.05.2016 13:51 -
|
2948104
|
|
Mahony
|
|
|
No já sem s tim zase nějak moc nezápasil, měl sem jenom očkovej klíč nevalný kvality, tak sem to vzdal skoro bez boje sem si řikal kdoví jak to půjde na druhý straně pak to udělám z půlky a někde se zaseknu.Tak sem na to radi hodil bobek
No já sem s tim zase nějak moc nezápasil, měl sem jenom očkovej klíč nevalný kvality, tak sem to vzdal skoro bez boje :-d sem si řikal kdoví jak to půjde na druhý straně pak to udělám z půlky a někde se zaseknu.Tak sem na to radi hodil bobek :-d
|
|
| |
|
|