| | |
23.04.2015 19:41 -
Re: Kotouče, destičky?
|
2813732
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Strmene nieje nutné meni ani ked sú kvalitne vyrané..sú obojstranné take ich stačí prehodi medzi sebou, prerobova odvzdunováky a hotovo..
Rieil som to u od Xantie..a po C5. Rameno vdy očistím a streknem bitumenovym sprejom..a..proste je u potom pokoj Par krat som tie pouil motorový silikon, Brzdu namontujem ete kým to nieje suché.
P.S pri kúpe strmenov od TRW, boli roby priloené , pouil som nové. Novy strmen od trw nieje u z hlinika..ale z akejsi zliatiny ktora nekoroduje. Ale vymena nieje vačinou nutná..stačí ich prehodi medzi sebou a poui čisté nevyraté plochy.
P.S2 :: sgt :: s autom som jazdil po alpách..kde sa solí na tony a dennodenne..
Ja zostanem pri nemazaní brzd Nové strmene som mal od TRW, iadne mazivo ani neviditelne vazeliny.. bola to proste zliatina kovu..end.. tak ako na vsetkych autach od BXa az po C5, brzdy vzdy stačilo očisti a bol pokoj a do dalej výmeny. +Nikdy mi iadna gumička nespuchrala.. asi mam proste tastie ..alebo to robím ako som sa to učil
Strmene nieje nutné meni ani ked sú kvalitne vyrané..sú obojstranné take ich stačí prehodi medzi sebou, prerobova odvzdunováky a hotovo..
Rieil som to u od Xantie..a po C5. Rameno vdy očistím a streknem bitumenovym sprejom..a..proste je u potom pokoj :) Par krat som tie pouil motorový silikon, Brzdu namontujem ete kým to nieje suché.
P.S pri kúpe strmenov od TRW, boli roby priloené , pouil som nové. Novy strmen od trw nieje u z hlinika..ale z akejsi zliatiny ktora nekoroduje. Ale vymena nieje vačinou nutná..stačí ich prehodi medzi sebou a poui čisté nevyraté plochy.
P.S2 :: sgt :: s autom som jazdil po alpách..kde sa solí na tony :) a dennodenne..
Ja zostanem pri nemazaní brzd :) Nové strmene som mal od TRW, iadne mazivo ani neviditelne vazeliny.. bola to proste zliatina kovu..end.. tak ako na vsetkych autach od BXa az po C5, brzdy vzdy stačilo očisti a bol pokoj a do dalej výmeny. +Nikdy mi iadna gumička nespuchrala.. asi mam proste tastie ..alebo to robím ako som sa to učil :-d
Přílohy: 13131752294e4576bd334d4.jpg ( 77333b ) - TRW strmene |
|
23.04.2015 21:32 -
|
2813785
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Delict: ak si si nevimol, od začiatku sa bavím len o brzdách na C5 III. Na iných autách som problém nemal.
Tu sú pouité brzdiče ATE a tam sa ti dostane bordel a sož vade. Ďalej platničky tam majú minimálnu vôžu na koncových zúbkoch, take ak to niečím nenamae, tu na severe má po dvoch rokoch platničku komplet zarastenú. Rovnako tomu nepomáha automatické zaahovanie ručnej brzdy.
Delict: ak si si nevimol, od začiatku sa bavím len o brzdách na C5 III. Na iných autách som problém nemal.
Tu sú pouité brzdiče ATE a tam sa ti dostane bordel a sož vade. Ďalej platničky tam majú minimálnu vôžu na koncových zúbkoch, take ak to niečím nenamae, tu na severe má po dvoch rokoch platničku komplet zarastenú. Rovnako tomu nepomáha automatické zaahovanie ručnej brzdy.
|
|
23.04.2015 21:54 -
|
2813804
|
|
jumep
|
|
|
ten ate system je pouzivany teraz snad vsade (naposledy som ho menil na P508) a neprislo mi to ako problematicke, rad by som to videl ako ti to vypada, nafot to ked s tym budes nieco robit
ten ate system je pouzivany teraz snad vsade (naposledy som ho menil na P508) a neprislo mi to ako problematicke, rad by som to videl ako ti to vypada, nafot to ked s tym budes nieco robit
|
|
28.05.2015 08:55 -
Re: Zadní brzdy
|
2826121
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
Sem se nějak zapomněl vylevit s výsledkem No brzdy sou fakt lehce před smrtí, ale u Patery mi stříkli injekci na dojetí, i STKáčkem to prolezlo, i dy s připomínkama, čo se není čemu divit. No je fakt, e zadek se jen "vozí", ale i ta injekce je znát, brzdění se viditelně zlepilo. Doufám, e se to vydrí vozit do konce roku, pak uvidím při prohození na zimáky a po zimě to holt nechám komplet udělat, třá to Jeíek cálne. Sakra todle se mi u XA nestalo, tam stačilo jen desky rozhejbat....
Sem se nějak zapomněl vylevit s výsledkem :nevim No brzdy sou fakt lehce před smrtí, ale u Patery mi stříkli injekci na dojetí, i STKáčkem to prolezlo, i dy s připomínkama, čo se není čemu divit. :-( No je fakt, e zadek se jen "vozí", ale i ta injekce je znát, brzdění se viditelně zlepilo. Doufám, e se to vydrí vozit do konce roku, pak uvidím při prohození na zimáky a po zimě to holt nechám komplet udělat, třá to Jeíek cálne. ;-) Sakra todle se mi u XA nestalo, tam stačilo jen desky rozhejbat.... :-(
|
|
28.05.2015 12:39 -
|
2826214
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
vyfotím na podzim no omlátili kotouče, nevím estli i nějak lízli mirglem to omlácený, sundali a očistili brzdiče, moje destičky zahodili (byly od půlky seraný od toho zrezlýho kotouče) a dali mi nějaký pouitý, kerý půl roku etě vydrí. Nějak sem nečekal, e u takhle "mladýho" auta bude potřeba GO zadních brzd resp. jejich totální výměna.... No malinko se ten koutouč začíná blytět, tak to snad trochu funguje... Halt vopice musí chvilku na banány počkat
vyfotím na podzim :-)))) no omlátili kotouče, nevím estli i nějak lízli mirglem to omlácený, sundali a očistili brzdiče, moje destičky zahodili (byly od půlky seraný od toho zrezlýho kotouče) a dali mi nějaký pouitý, kerý půl roku etě vydrí. Nějak sem nečekal, e u takhle "mladýho" auta bude potřeba GO zadních brzd resp. jejich totální výměna.... :nevim No malinko se ten koutouč začíná blytět, tak to snad trochu funguje... :palec Halt vopice musí chvilku na banány počkat:-))
|
|
28.05.2015 14:12 -
|
2826230
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Není potřeba totální výměna.
Je potřeba brzdiče sundat, vyčistit, vzájemně prohodit (jsou symetrické a vnějí strana seraná oxidací není, sedne na druhé rameno rovně) a před montáí styčnou plochu s ramenem elektricky izolovat (např. silikon, já pouil mastný papír).
A dle stavu dát případně nové kotouče a destičky.
Podle popisu ti to nejspí nebrzdilo hlavně kvůli zničeným destičkám (malá styčná plocha) a stavu kotouče.
Není potřeba totální výměna.
Je potřeba brzdiče sundat, vyčistit, vzájemně prohodit (jsou symetrické a vnějí strana seraná oxidací není, sedne na druhé rameno rovně) a před montáí styčnou plochu s ramenem elektricky izolovat (např. silikon, já pouil mastný papír).
Podle popisu ti to nejspí nebrzdilo hlavně kvůli zničeným destičkám (malá styčná plocha) a stavu kotouče.
|
|
28.05.2015 14:20 -
|
2826233
|
|
jumep
|
|
|
nebrzdi to na 90% zato ze zahrdzaveju platnicky do strmena a strmen je vyhnuty, to je zaklad, ono by sa to malo kazde 2 roky precistit co nerobi nikto
nebrzdi to na 90% zato ze zahrdzaveju platnicky do strmena a strmen je vyhnuty, to je zaklad, ono by sa to malo kazde 2 roky precistit co nerobi nikto
|
|
28.05.2015 14:38 -
|
2826238
|
|
Buchta
|
|
|
TomasT napsal(a): Není potřeba totální výměna. Je potřeba brzdiče sundat, vyčistit, vzájemně prohodit
tzn totální výměna kotouče + desky, s brzdičema se uvidí, prej sou nějak jako dost seraný, e to snad museli nějak vypodloit podlokou a dát nějaký dlouhý rouby, co já vím..... Asi je to fakt kaput..... a to mám na tachu blbejch 250 tkm.... moná i poctivejch
tzn totální výměna:-)))) kotouče + desky, s brzdičema se uvidí, prej sou nějak jako dost seraný, e to snad museli nějak vypodloit podlokou a dát nějaký dlouhý rouby, co já vím..... Asi je to fakt kaput..... a to mám na tachu blbejch 250 tkm.... moná i poctivejch;-)
|
|
28.05.2015 15:38 -
|
2826260
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Vdy o tom serání píu - prohodit levý a pravý brzdič a původní seraná dotyková plocha se dostane na vnějí stranu auta, kde to ničemu nevadí (+zabránit aby se to stalo znovu).
Já po opravě vyhnutých brzdičů před 3 lety ani kotouče ani destičky neměnil (obojí mělo dost mateiálu a kotouč byl ve sluném stavu), jen jsem destičky na brusce sjel do rovna, aby sedly na kotouč, ale nové rouby za ohnuté jsem dával. A na STK bez připomínek.
Vdy o tom serání píu - prohodit levý a pravý brzdič a původní seraná dotyková plocha se dostane na vnějí stranu auta, kde to ničemu nevadí (+zabránit aby se to stalo znovu).
Já po opravě vyhnutých brzdičů před 3 lety ani kotouče ani destičky neměnil (obojí mělo dost mateiálu a kotouč byl ve sluném stavu), jen jsem destičky na brusce sjel do rovna, aby sedly na kotouč, ale nové rouby za ohnuté jsem dával. A na STK bez připomínek.
|
|
28.05.2015 15:55 -
|
2826265
|
|
jumep
|
|
|
vacsinou ked je tak rozpadnuty ze treba otacat tak ma odoxidovane diery na srob co drzi platnicky
vacsinou ked je tak rozpadnuty ze treba otacat tak ma odoxidovane diery na srob co drzi platnicky
|
|
24.10.2015 15:26 -
Výměna zadních brzdových destiček
|
2877411
|
|
nopixel
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Zdravim,nikde jsem nenael topic na toto tema. Poradil by mi prosím někdo jak na to. Chci vyměnit jen destičky. Předem děkuji vem co poradí ( C5ll ).
Zdravim,nikde jsem nenael topic na toto tema. Poradil by mi prosím někdo jak na to. Chci vyměnit jen destičky. Předem děkuji vem co poradí ( C5ll ).
|
|
24.10.2015 15:51 -
Re: Výměna zadních brzdových destiček
|
2877415
|
|
TomasT
|
|
|
Co by na tomhle kdo radil? Rozeberu a vidím.
Na zvedák - sundat kolo - vyroubovat roub drící destičky a krycí plech - sundat plech a přítlačnou pruinu - vyndat destičky s přítlačnými plechy - ve vyčistit - roztáhnout písty - dát nové destičky s plechy (stejně jako byly původní) - přítlačnou pruinu - krycí plech - zajistit roubem - kolo zpět - a z heveru dolů.
+ kontrola zda nejsou zoxidované a vyhnuté celé brzdiče
+ kontrola stavu kotoučů
Co by na tomhle kdo radil? Rozeberu a vidím.
Na zvedák - sundat kolo - vyroubovat roub drící destičky a krycí plech - sundat plech a přítlačnou pruinu - vyndat destičky s přítlačnými plechy - ve vyčistit - roztáhnout písty - dát nové destičky s plechy (stejně jako byly původní) - přítlačnou pruinu - krycí plech - zajistit roubem - kolo zpět - a z heveru dolů.
+ kontrola zda nejsou zoxidované a vyhnuté celé brzdiče
+ kontrola stavu kotoučů
|
|
24.10.2015 16:05 -
|
2877420
|
|
nopixel
|
|
|
Tak zní to jednodue a ty písty roztáhnu čím? Můe mě při výměně něco zaskocit...
Tak zní to jednodue ;-) a ty písty roztáhnu čím? Můe mě při výměně něco zaskocit... :nevim
|
|
24.10.2015 16:41 -
|
2877437
|
|
ivanivan
|
|
|
Nejsou zadní brzdiče ze 2 půlek? Mám dojem, e mi tekla brzdovka, kdy jsem to patně povolil.
Nejsou zadní brzdiče ze 2 půlek? Mám dojem, e mi tekla brzdovka, kdy jsem to patně povolil.
|
|
24.10.2015 17:26 -
|
2877460
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ano, jsou ze dvou dílů, pokud ale povolí rouby drící destičky, nic ti nepoteče, bo je drí rouby vedoucí do ramene, aby to teklo, musel by si povalit jak rouby drící destičky, tak i rouby drící třmen v ramenou, povolením jedněch z nich, ti nic nepoteče, někde tady to vlákno u je, vím, e asi před dvěma roky, ne-li dýl, jsem se ptal na to také.
Ano, jsou ze dvou dílů, pokud ale povolí rouby drící destičky, nic ti nepoteče, bo je drí rouby vedoucí do ramene, aby to teklo, musel by si povalit jak rouby drící destičky, tak i rouby drící třmen v ramenou, povolením jedněch z nich, ti nic nepoteče, někde tady to vlákno u je, vím, e asi před dvěma roky, ne-li dýl, jsem se ptal na to také. ;-)
|
|
24.10.2015 17:28 -
|
2877461
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jsou ze dvou půlek. Ale pokud je nesundává z ramena, tak se nemůou rozpůlit, protoe je drí rouby. Kdy je sundává z ramena, musí dát zpátky ten roubek po vyndání destiček a ten ti to taky udrí v celku.
EDIT: Hele mladej, nepředbíhej.
Jsou ze dvou půlek. Ale pokud je nesundává z ramena, tak se nemůou rozpůlit, protoe je drí rouby. Kdy je sundává z ramena, musí dát zpátky ten roubek po vyndání destiček a ten ti to taky udrí v celku. ;-)
EDIT: Hele mladej, nepředbíhej. :-p
|
|
24.10.2015 18:22 -
|
2877462
|
|
nopixel
|