| | |
03.02.2009 21:07 -
Zadní brzdy
|
386981
|
|
jaryn
|
Město: Uničov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
vitejte neporadi mi nekdo kde bych sehnal zadni brzdice ty moje jsou totalne serany asi od soli či čeho a u nemam kam dat ten dlouhej roubek a v citroenu me trosku podesili s cenou
vitejte neporadi mi nekdo kde bych sehnal zadni brzdice ty moje jsou totalne serany asi od soli či čeho a u nemam kam dat ten dlouhej roubek a v citroenu me trosku podesili s cenou
|
|
03.02.2009 21:13 -
Re: Zadní brzdy
|
386983
|
|
jumep
|
|
|
ozvy sa mi buduci stvrtok
ozvy sa mi buduci stvrtok
|
|
03.02.2009 21:16 -
|
386985
|
|
jaryn
|
Město: Uničov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
proc ne mas moznost sehnat beru i starsi v dobrem stavu teda uz mi chybi jen pravej , levej sem sehnal
proc ne mas moznost sehnat beru i starsi v dobrem stavu teda uz mi chybi jen pravej , levej sem sehnal
|
|
03.02.2009 21:19 -
|
386987
|
|
jumep
|
|
|
idem pre jedno auto, tak uvidim v akom stave budu, ak ok, isto sa dohodneme
idem pre jedno auto, tak uvidim v akom stave budu, ak ok, isto sa dohodneme
|
|
03.02.2009 21:26 -
|
386989
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
moná www.mjauto.cz
moná www.mjauto.cz
|
|
17.09.2011 13:55 -
Jak vyměnit zadní kotouče ?
|
2414423
|
|
Rork
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ahoj vem,
chci vyměnit zadní kotouče, ale nevím jak kdy jsem začal povolovat ty dva velké rouby začala mi vytékat brzdová kapalina. Nevíte tedy někdo jak na to.
Předem moc díky
Patrik
Ahoj vem,
chci vyměnit zadní kotouče, ale nevím jak kdy jsem začal povolovat ty dva velké rouby začala mi vytékat brzdová kapalina. Nevíte tedy někdo jak na to.
Předem moc díky
Patrik
|
|
17.09.2011 13:57 -
Re: Jak vyměnit zadní kotouče ?
|
2414424
|
|
jumep
|
|
|
musis tam nechat ten srobik co drzi platnicky, potom mozes povolit strmene ....
lenze, sroby na strmene byvaju zalepene, takze je dobre to dat dole, kupit nove sroby, vyrazit stare a dat nove a podstatne, dat medzi strmen a rameno vymedzovaciu hmotu (pouzivam silikon)
cize to cele rozobrat a zasa zlozit .... (a teda aj odvzdusnit)
musis tam nechat ten srobik co drzi platnicky, potom mozes povolit strmene ....
lenze, sroby na strmene byvaju zalepene, takze je dobre to dat dole, kupit nove sroby, vyrazit stare a dat nove a podstatne, dat medzi strmen a rameno vymedzovaciu hmotu (pouzivam silikon)
cize to cele rozobrat a zasa zlozit .... (a teda aj odvzdusnit)
|
|
19.09.2011 06:46 -
|
2414608
|
|
Mamlas
|
|
|
Neda se ten stary koutouc nejak vymotat z brzdice (zamacknout pistky a pak vyndat desticky) aniz by se musel povolovat brzdic? Taky me to ceka.
Neda se ten stary koutouc nejak vymotat z brzdice (zamacknout pistky a pak vyndat desticky) aniz by se musel povolovat brzdic? Taky me to ceka.
|
|
19.09.2011 08:42 -
|
2414614
|
|
jruze
|
|
|
Nedá.Jedíně e by jsi ubrousil kus brzdiče
Nedá.Jedíně e by jsi ubrousil kus brzdiče:-))))
|
|
19.09.2011 17:58 -
|
2414690
|
|
TheOne
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) najk, 19.09.11 19:13 Důvod: prosím k věci | | |
|
29.01.2012 16:03 -
|
2445232
|
|
miskod
|
|
|
Dneska som sa pozrel ako vypadaju zadne brzdove dosky. Jedna diera na sroubu co drzi dosticky je z polovice zozrata. Nejako som to tam este uchytil, ale kazdu chvilu cakam, ze to odtial vypadne. Druhy je na tom drosku lepsie ako ten na obrazku, ale je tiez chyteny. Zaujimave, ze zadny otvor je v pohode. Stoji za to tam navarit kus niecoho, alebo je to na vymenu brzdicov? Taketo veci sa na nasich autach deju bezne?
Dneska som sa pozrel ako vypadaju zadne brzdove dosky. Jedna diera na sroubu co drzi dosticky je z polovice zozrata. Nejako som to tam este uchytil, ale kazdu chvilu cakam, ze to odtial vypadne. Druhy je na tom drosku lepsie ako ten na obrazku, ale je tiez chyteny. Zaujimave, ze zadny otvor je v pohode. Stoji za to tam navarit kus niecoho, alebo je to na vymenu brzdicov? Taketo veci sa na nasich autach deju bezne?
Přílohy: IMAG0037.JPG ( 3089697b ) - IMAG0038.JPG ( 3441080b ) - |
|
29.01.2012 17:49 -
|
2445275
|
|
DOUFAK
|
|
|
Vrak. Kup nový u Boba i s deskama za pár kč a má pokoj.Koukám i to rameno má dost.Rezavý,jak stará Bártová...
Vrak.:palec Kup nový u Boba i s deskama za pár kč a má pokoj.Koukám i to rameno má dost.Rezavý,jak stará Bártová...:-(
|
|
29.01.2012 21:00 -
|
2445356
|
|
miskod
|
|
|
Nikde ani nepisem ze som tie dosky menil. Chcel som len vediet ci su rovnomerne zjazdene (co aj su). Tie brzdice inak brzdia dobre, nie su ani vyosene. Su tam akurat zozrate tie diery. Brzdice za 6 litrov dva kusy mi nepridu ako "par kc", len kvoli jednej zozratej diere. Je nejaky dovod preco to akurat nezavarit?
Nikde ani nepisem ze som tie dosky menil. Chcel som len vediet ci su rovnomerne zjazdene (co aj su). Tie brzdice inak brzdia dobre, nie su ani vyosene. Su tam akurat zozrate tie diery. Brzdice za 6 litrov dva kusy mi nepridu ako "par kc", len kvoli jednej zozratej diere. Je nejaky dovod preco to akurat nezavarit?
|
|
29.01.2012 21:07 -
|
2445365
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
No přeju hodně těstí a pevný nervy, měnil jsem před 14 dny
.link.
No přeju hodně těstí a pevný nervy, měnil jsem před 14 dny
http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/1428298-zadne-brzdy-strmene/2/
|
|
29.01.2012 23:05 -
|
2445432
|
|
jumep
|
|
|
ak mas niekoho kto vie zvarat tie hlinikove zliatiny, daj von a zavarit (mam tu tak nachystane jedny na pokus)
presne, zadne brzdice nejsu par korun
ak mas niekoho kto vie zvarat tie hlinikove zliatiny, daj von a zavarit (mam tu tak nachystane jedny na pokus)
presne, zadne brzdice nejsu par korun
|
|
29.01.2012 23:12 -
|
2445435
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
miskod napsal(a): Nikde ani nepisem ze som tie dosky menil. Chcel som len vediet ci su rovnomerne zjazdene (co aj su). Tie brzdice inak brzdia dobre, nie su ani vyosene. Su tam akurat zozrate tie diery. Brzdice za 6 litrov dva kusy mi nepridu ako "par kc", len kvoli jednej zozratej diere. Je nejaky dovod preco to akurat nezavarit?
Tak jeden důvod by tu byl, takovej nepodstatnej. Jsou to brzdy!!!
Ale pokud si troufá, tak předně:
Hliník. Dost patně se sváří. Chtělo by to stejnej materiál, ze kterýho je brzdič odlitej. Metalurgové by potvrdili, e ve slitinách hliníku jsou obrovský rozdíly a ne kadá slitina se hodí na vechno. Okuje uvnitř brzdiče a deformace po sváření asi způsobí změnu rozměru otvoru pro pístek, take nelze zaručit správný chod pístku. To samé se asi stane s drákou pro gumičku a tak moná nebude dokonale těsnit a nebo se bude pístek patně vracet.
Druhá věc je přesnost. Pokud se s dírou pro roub netrefí dost přesně, můe to mít vliv na chod destiček.
A třetí věc je pracnost, protoe to musí ten brzdič kompletně rozebrat, potom teprve svařit a znova sloit. V takovým případě bych určitě nepouil starý gumičky a prachovky.
Ale nechci malovat čerta na zeď a v podstatě dokud to nezkusí, tak nezjistí, v čem jsem měl pravdu a co byly jen zbytečný obavy. Take drím palce a napi, jak jsi dopadl.
Tak jeden důvod by tu byl, takovej nepodstatnej. Jsou to brzdy!!!
Ale pokud si troufá, tak předně:
Hliník. Dost patně se sváří. Chtělo by to stejnej materiál, ze kterýho je brzdič odlitej. Metalurgové by potvrdili, e ve slitinách hliníku jsou obrovský rozdíly a ne kadá slitina se hodí na vechno. Okuje uvnitř brzdiče a deformace po sváření asi způsobí změnu rozměru otvoru pro pístek, take nelze zaručit správný chod pístku. To samé se asi stane s drákou pro gumičku a tak moná nebude dokonale těsnit a nebo se bude pístek patně vracet.
Druhá věc je přesnost. Pokud se s dírou pro roub netrefí dost přesně, můe to mít vliv na chod destiček.
A třetí věc je pracnost, protoe to musí ten brzdič kompletně rozebrat, potom teprve svařit a znova sloit. V takovým případě bych určitě nepouil starý gumičky a prachovky.
Ale nechci malovat čerta na zeď a v podstatě dokud to nezkusí, tak nezjistí, v čem jsem měl pravdu a co byly jen zbytečný obavy. Take drím palce a napi, jak jsi dopadl.
|
|
30.01.2012 00:15 -
|
2445474
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
bolo by jedno prechodne riesenie. pouzit velkoplosnu podlozku, tu zahnut, koniec do praveho uhla, do brzdica vyfrezovat drazku na tu podlozku a tym padom by to drzalo aj brzdilo bez problemov ) a samozrejme navazelinovat vazelinou odolnou vysokemy teplotam, ideal brembo vazelina.. tym sa zamedzi dalsie korodovanie..... kludne ma kamenujte, mne to funguje uz minimalne pol roka
bolo by jedno prechodne riesenie. pouzit velkoplosnu podlozku, tu zahnut, koniec do praveho uhla, do brzdica vyfrezovat drazku na tu podlozku a tym padom by to drzalo aj brzdilo bez problemov :))) a samozrejme navazelinovat vazelinou odolnou vysokemy teplotam, ideal brembo vazelina.. tym sa zamedzi dalsie korodovanie..... kludne ma kamenujte, mne to funguje uz minimalne pol roka :D
|
|
| |
|
|