| | |
15.10.2019 16:45 -
snimac statickeho tlaku zadni napravy
|
3243510
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Ahoj vem, mam C6 3.0 HDi, ale i C5-x7 kde se to jeví být stejné.....auto se chová normálně...asi, pokud jsem schopen to posoudit, ale diagnostika hlásí, ze je vadné čidlo statického tlaku zadní nápravy. Tak jsem ho změřil ohmetrem a čidlo je v zkratu. Mám rád kdy je na autě ve ok..tedy jsem se rozhodl čidlo vyměnit, ale...... v citroenu mi bylo sděleno, e čidlo je součástí té zadní kostky - regulátor tuhosti pérování, co jsou na ní namontovány koule a samotné jej výrobce nedodává. Cena.......no ani ji sem nebudu psát. Mno a nyní...u to někdo řeil? Je nějaká alternativa? Díky za kadý nápad.
Ahoj vem, mam C6 3.0 HDi, ale i C5-x7 kde se to jeví být stejné.....auto se chová normálně...asi, pokud jsem schopen to posoudit, ale diagnostika hlásí, ze je vadné čidlo statického tlaku zadní nápravy. Tak jsem ho změřil ohmetrem a čidlo je v zkratu. Mám rád kdy je na autě ve ok..tedy jsem se rozhodl čidlo vyměnit, ale...... v citroenu mi bylo sděleno, e čidlo je součástí té zadní kostky - regulátor tuhosti pérování, co jsou na ní namontovány koule a samotné jej výrobce nedodává. Cena.......no ani ji sem nebudu psát. Mno a nyní...u to někdo řeil? Je nějaká alternativa? Díky za kadý nápad.
|
|
15.10.2019 21:28 -
Re: snimac statickeho tlaku zadni napravy
|
3243562
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Nevím to jistě, ale snímač tlaku hydr na c6 je samostatný díl, číslo 5273A2 ... cena cca 2400,- kč ... vypadá to takto ? .link.
.link.
Pokud je to ono - tak v Citroenu ti to objednají podle čísla 5273A2
.
Nevím to jistě, ale snímač tlaku hydr na c6 je samostatný díl, číslo 5273A2 ... cena cca 2400,- kč ... vypadá to takto ? https://www.eurofrance.pl/media/catalog/product/cache/b3b166914d87ce343d4dc5ec5117b502/a/d/ad2c5262091d1ee5f48af00e3e921378.jpg
https://www.eurofrance.pl/czujnik-cisnienia-5273a2-9651503880-citroen-c6.html
Pokud je to ono - tak v Citroenu ti to objednají podle čísla 5273A2 ;-)
.
Přílohy: snimac_tlaku_c6.jpg ( 335836b ) - |
|
16.10.2019 11:06 -
|
3243624
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Ahoj, děkuji za reakci... Částečně má pravdu, tento snímač - vit tvuj odkaz, je na voze také, ale ten je na trubce a ten mam samozřejmě v pořádku. Ten co poptávám je na tom regulatoru a pokud bych ho nevidel na aute, tak v dokumentaci jej ani nenajdu. Ale stačí se ohnout a zezadu pod naraznikem, mezi koulema zadná nápravy je ten snímač (resp oba) vidět. Pokusím se vloit JPG z dokumentace, regulator je zakrouzkovaný. Je částečně vidět konektor toho snímače, ale označené to nijak není. Ten konektor není poloka č8 ale pokd by jsi protáhl osu poloky c8 na druhou stranu snímače, vidís...muzes videt pri trose fantazie konektor.
Ahoj, děkuji za reakci... Částečně má pravdu, tento snímač - vit tvuj odkaz, je na voze také, ale ten je na trubce a ten mam samozřejmě v pořádku. Ten co poptávám je na tom regulatoru a pokud bych ho nevidel na aute, tak v dokumentaci jej ani nenajdu. Ale stačí se ohnout a zezadu pod naraznikem, mezi koulema zadná nápravy je ten snímač (resp oba) vidět. Pokusím se vloit JPG z dokumentace, regulator je zakrouzkovaný. Je částečně vidět konektor toho snímače, ale označené to nijak není. Ten konektor není poloka č8 ale pokd by jsi protáhl osu poloky c8 na druhou stranu snímače, vidís...muzes videt pri trose fantazie konektor.
Přílohy: snimac tlaku.png ( 426009b ) - |
|
16.10.2019 11:28 -
|
3243628
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Jestli myslí to co já, to co kouká dozadu jako konektor, tak to není ádný snímač tlaku ale cívka ventilu hydractivu. To ovládá připojení či odpojení středových koulí, je v tom cívka, elektromagnet, tlačí to na jehlu ve ventilu a tím to ovládá.
pokud ti to pomůe, mám jich tu pár, vechny mají odpor cca 7,7 ohm - ( co je téměř v podstatě zkrat ), je to jen cívka, klubko drátu... blbě se to měří. měřením odporu tam nic nezjistí. To e to opravdové tlakové čidlo na trubce má nějaký odpor nic neznamená, je v něm snímací člen tlaku a tam můe být problém...
Je to to co myslí ??
.link.
.link.
Nevím jaké jsou odborné znalosti v tom servise, ale jiný snímač tlaku na nápravě nemá, jen ten na trubce jak sem psal. Pokud ti diag píe chybu na snímači tlaku nápravy, je to ten na trubce, ádný jiný
?
Jestli myslí to co já, to co kouká dozadu jako konektor, tak to není ádný snímač tlaku ale cívka ventilu hydractivu. To ovládá připojení či odpojení středových koulí, je v tom cívka, elektromagnet, tlačí to na jehlu ve ventilu a tím to ovládá.
pokud ti to pomůe, mám jich tu pár, vechny mají odpor cca 7,7 ohm - ( co je téměř v podstatě zkrat :-D ), je to jen cívka, klubko drátu... blbě se to měří. měřením odporu tam nic nezjistí. To e to opravdové tlakové čidlo na trubce má nějaký odpor nic neznamená, je v něm snímací člen tlaku a tam můe být problém...
Je to to co myslí ??
https://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka/#jehlovy_ventil_civka.jpg
https://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMG_5117.jpg
Nevím jaké jsou odborné znalosti v tom servise, ale jiný snímač tlaku na nápravě nemá, jen ten na trubce jak sem psal. Pokud ti diag píe chybu na snímači tlaku nápravy, je to ten na trubce, ádný jiný ;-)
?
|
|
16.10.2019 13:09 -
|
3243642
|
|
STRUCTOR
|
|
|
Ahoj, mno, musím uznat ze bude mít asi pravdu... Po tvé reakci, která mimochodem byla vyčerpávající (původně jsem čerpal z informací od Dojáčka), a protoe mi reim sport funguje..., nasoukal jsem se pod auto a znova změřil odpor cívky, kterou jsem původně povaoval za čidlo tlaku, pípák zkratu sice pípá, ale měřený odpor je cca 7ohmů, tedy je ok. Vadný bude snímač na trubce, přesně jak píe, ev. kabelá. Objednám tedy ten snímač a budu doufat. V kadém případě DĚKUJI.
Ahoj, mno, musím uznat ze bude mít asi pravdu... Po tvé reakci, která mimochodem byla vyčerpávající (původně jsem čerpal z informací od Dojáčka), a protoe mi reim sport funguje..., nasoukal jsem se pod auto a znova změřil odpor cívky, kterou jsem původně povaoval za čidlo tlaku, pípák zkratu sice pípá, ale měřený odpor je cca 7ohmů, tedy je ok. Vadný bude snímač na trubce, přesně jak píe, ev. kabelá. Objednám tedy ten snímač a budu doufat. V kadém případě DĚKUJI.
|
|
10.11.2019 17:06 -
|
3247115
|
|
STRUCTOR
|
|
|
Tak opraveno, snimac jsem objednal, objednací čílo jak uvádí PATaMAT, vyměnitl a ve je ok. Jen pro úplnost dodávám, e diagnostika sice psala, e snímač je ve zkratu, ale vuz se pred vymeno i po ni chova stejne.
Tak opraveno, snimac jsem objednal, objednací čílo jak uvádí PATaMAT, vyměnitl a ve je ok. Jen pro úplnost dodávám, e diagnostika sice psala, e snímač je ve zkratu, ale vuz se pred vymeno i po ni chova stejne.:-)
|
|
| |
|
|