| | |
11.11.2018 14:33 -
Problém s výkou na přední nápravě / C5 III
|
3190232
|
|
diasure
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Doufám, e někdo můe pomoci ....
Po vypnuti motoru se auto dostane s přední nápravou na nejnií pololohu (ale zadní je v poradku). Kdyz nastartuju motor, přední náprava se zvýí na normální úroveň. Pokud je auto nastartovane a nebo po dobu jizdy neustale pomalu klesa a pak opet zvysi, toto dela v prubehu jizdy v podstate opakovane porad dokola.. Kadých 10 vteřin vzestup - pokles. Můu řídit auto, ale jsem si vědom nepřetritého pohybu nahoru dolu např. na semaforech vidím, e se to děje. Pokud klíč vyjmeme, uzamkne se, pak se vůz spustí uplne dolů.
Muj dojem je, ze bud netesni ventil, který se neuzavira, kdy by měl ... ale ádné chybové hlasyz nemam. Vzal to do místnímu autoservisu, ale nemohli najít presny duvod. Nějaké nápady prosím?
Doufám, e někdo můe pomoci ....
Po vypnuti motoru se auto dostane s přední nápravou na nejnií pololohu (ale zadní je v poradku). Kdyz nastartuju motor, přední náprava se zvýí na normální úroveň. Pokud je auto nastartovane a nebo po dobu jizdy neustale pomalu klesa a pak opet zvysi, toto dela v prubehu jizdy v podstate opakovane porad dokola.. Kadých 10 vteřin vzestup - pokles. Můu řídit auto, ale jsem si vědom nepřetritého pohybu nahoru dolu např. na semaforech vidím, e se to děje. Pokud klíč vyjmeme, uzamkne se, pak se vůz spustí uplne dolů.
Muj dojem je, ze bud netesni ventil, který se neuzavira, kdy by měl ... ale ádné chybové hlasyz nemam. Vzal to do místnímu autoservisu, ale nemohli najít presny duvod. Nějaké nápady prosím?
|
|
11.11.2018 16:41 -
Re: Problém s výkou na přední nápravě / C5 III
|
3190236
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Měl jsem úplně to samé - ventilky v BHI, oprava cca 3500 i s prací. Zkus Milana Haluzu z Brna (PATaMAT)
Měl jsem úplně to samé - ventilky v BHI, oprava cca 3500 i s prací. Zkus Milana Haluzu z Brna (PATaMAT)
|
|
11.11.2018 17:02 -
|
3190244
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Doplním o odkaz pro nováčka. - .link.
Doplním o odkaz pro nováčka. - http://www.c5club.cz/profiles/PATaMAT
|
|
11.11.2018 17:17 -
|
3190246
|
|
diasure
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Dekuju moc, zkusim M&P zitra.
Dekuju moc, zkusim M&P zitra.
|
|
11.11.2018 18:09 -
|
3190261
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
konqui, nevím co ti jak dělali, ale ventilek do BHI samotnej nekoupí .... Můe to dělat ventilek v BHI nebo v hydroventilu, je tam ten stejný ...
konqui, nevím co ti jak dělali, ale ventilek do BHI samotnej nekoupí .... Můe to dělat ventilek v BHI nebo v hydroventilu, je tam ten stejný ...
|
|
11.11.2018 18:13 -
|
3190266
|
|
jumep
|
|
|
ja sa skor priklanam k tomu ventilu, tam je to take normalne ze sa to stava
ja sa skor priklanam k tomu ventilu, tam je to take normalne ze sa to stava
|
|
11.11.2018 18:55 -
|
3190274
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
PATaMAT napsal(a): konqui, nevím co ti jak dělali, ale ventilek do BHI samotnej nekoupí .... Můe to dělat ventilek v BHI nebo v hydroventilu, je tam ten stejný ...
Vyměnili mi je za ventilky z BHI z C6. Jsou stejné. Funguje dodnes.
Vyměnili mi je za ventilky z BHI z C6. Jsou stejné. Funguje dodnes.
|
|
12.11.2018 17:10 -
|
3190379
|
|
konqui
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Tak e ti tam dali pouité z vraku ? Nebo nové ? Pokud nové, jaké je objednací číslo ? dík
Samozřejmě e z vraku. Sám ví, e nové sehnat nejdou. Jedině celá BHI za cenu více ne nesmyslnou...
Samozřejmě e z vraku. Sám ví, e nové sehnat nejdou. Jedině celá BHI za cenu více ne nesmyslnou...
|
|
20.11.2018 16:56 -
|
3192107
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Auto " diasure " bylo dnes u mě, je to ventilek v tělese předního ventilu hydractivu, na vratce u nádobky to od tama teče jak niagára...
Tak e velmi nepříjemná práce vyndat a vyměnit ventil za motorem-převodovkou ... na X7 to dělat nebudu... Kdy je dárce dá se vyměnit jen ventilek, kdy ne, tak celý ventil číslo: 5277 J7 ... Kadopádně celý ventil musí ven z auta, z trubek a dráku ... Kdo to bude dělat nevím, já ne, můete se toho někdo ujmout ...
Auto " diasure " bylo dnes u mě, je to ventilek v tělese předního ventilu hydractivu, na vratce u nádobky to od tama teče jak niagára...
Tak e velmi nepříjemná práce vyndat a vyměnit ventil za motorem-převodovkou ... na X7 to dělat nebudu... Kdy je dárce dá se vyměnit jen ventilek, kdy ne, tak celý ventil číslo: 5277 J7 ... Kadopádně celý ventil musí ven z auta, z trubek a dráku ... Kdo to bude dělat nevím, já ne, můete se toho někdo ujmout ...
Přílohy: ventil_c5_ventilek.jpg ( 3754293b ) - |
|
20.11.2018 17:59 -
|
3192122
|
|
jruze
|
|
|
peků jsem si uil od čtvrtka do dnes (z těch deseti aut osm) dost tohle rád přenechám komukoli. (poslední byl totál ucpanej FAP - nikdo s ním nic nedělal,na klemě novej roub, nová trubička k diferenčáku - jen a na detail e stará nela ze závitu a tak jí nějaký expert odvrtal tak e odvrtal i dosedací plochu trubičky e po utaení převlečné matky měla trubička +- 3.-4. mm vůli) no někdy to stojí za to opravovat po expertech, dal í ze servisů od Brna (několika) přijelo to ke mně na ,,jen výměnu poloosy" = na to tam nepřili - jinak tomu nic nebylo.
peků jsem si uil od čtvrtka do dnes (z těch deseti aut osm) dost tohle rád přenechám komukoli. (poslední byl totál ucpanej FAP - nikdo s ním nic nedělal,na klemě novej roub, nová trubička k diferenčáku - jen a na detail e stará nela ze závitu a tak jí nějaký expert odvrtal tak e odvrtal i dosedací plochu trubičky e po utaení převlečné matky měla trubička +- 3.-4. mm vůli) no někdy to stojí za to opravovat po expertech, dal í ze servisů od Brna (několika) přijelo to ke mně na ,,jen výměnu poloosy" = na to tam nepřili - jinak tomu nic nebylo.;-)
|
|
20.11.2018 20:09 -
|
3192189
|
|
PATaMAT
|
|
|
jruze napsal(a): peků jsem si uil od čtvrtka do dnes (z těch deseti aut osm) dost tohle rád přenechám komukoli. (poslední byl totál ucpanej FAP - nikdo s ním nic nedělal,na klemě novej roub, nová trubička k diferenčáku - jen a na detail e stará nela ze závitu a tak jí nějaký expert odvrtal tak e odvrtal i dosedací plochu trubičky e po utaení převlečné matky měla trubička +- 3.-4. mm vůli) no někdy to stojí za to opravovat po expertech, dal í ze servisů od Brna (několika) přijelo to ke mně na ,,jen výměnu poloosy" = na to tam nepřili - jinak tomu nic nebylo. A teď nám Jaroui řekni, co to má společného s "" Problém s výkou na přední nápravě / C5 III "" ...
mimo to, e se ti zase trochu vytahuje tričko
A teď nám Jaroui řekni, co to má společného s "" Problém s výkou na přední nápravě / C5 III "" ... ;-)
mimo to, e se ti zase trochu vytahuje tričko :-d
|
|
20.11.2018 20:31 -
|
3192191
|
|
diasure
|
|
|
Diky PATaMat! Jeste jednou dekujeme za cas a velkou pomoc pri diagnostice problemu. Ted uz jenom nekoho najit na spinavou praci
Diky PATaMat! Jeste jednou dekujeme za cas a velkou pomoc pri diagnostice problemu. Ted uz jenom nekoho najit na spinavou praci :-))))
|
|
20.11.2018 21:46 -
|
3192208
|
|
jumep
|
|
|
ono to zas nie je take hrozne tu napravu dat dole
len ja sa teraz nehlasim, lebo nestiham, mozno tak za 2 tyzdne
ono to zas nie je take hrozne tu napravu dat dole :)
len ja sa teraz nehlasim, lebo nestiham, mozno tak za 2 tyzdne
|
|
| |
|
|