| | |
03.06.2016 23:11 -
Re: Přední pístnice
|
2958048
|
|
jumep
|
|
|
sam vies ze principialne ak tam ku guli nateka LDS to nema preco nepruzit ak sa to zdviha / spusta
este je otazka ci neni nieco na naprave ze tej sa nechce hybat hore dole
sam vies ze principialne ak tam ku guli nateka LDS to nema preco nepruzit ak sa to zdviha / spusta
este je otazka ci neni nieco na naprave ze tej sa nechce hybat hore dole
|
|
03.06.2016 23:12 -
|
2958049
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
pravá, ale nejde mi to do hlavy... V té pístnici v podstatě nic nebude. Auto se zvedá - spoutí ... tak e to nic neblokuje. Kdy to je na kolech zvednuté v provozní poloze, ani se to nehne, jak kdy je koule kaput plná oleje, ale koulí to není. Jednině, e by byl ucpaný průchod kapaliny ke kouli, nebo jak píe jumep, dosedá tlumič a na dno a tím se ucpe ... Ale to auto dříve jezdilo normálně, to přilo a teď nedávno ta změna. Tak e dosedající kouli-tlumič bych tím vyloučil.
nemel sem dnes čas se s tím moc drbat, bylo to odpoledne a jel sem pryč. Budem to muset pořádně prohlídnout, zvednout ... zahýbat ramenem - kolem bez koule jen tak ....
pravá, ale nejde mi to do hlavy... V té pístnici v podstatě nic nebude. Auto se zvedá - spoutí ... tak e to nic neblokuje. Kdy to je na kolech zvednuté v provozní poloze, ani se to nehne, jak kdy je koule kaput plná oleje, ale koulí to není. Jednině, e by byl ucpaný průchod kapaliny ke kouli, nebo jak píe jumep, dosedá tlumič a na dno a tím se ucpe ... Ale to auto dříve jezdilo normálně, to přilo a teď nedávno ta změna. Tak e dosedající kouli-tlumič bych tím vyloučil.:nevim
nemel sem dnes čas se s tím moc drbat, bylo to odpoledne a jel sem pryč. Budem to muset pořádně prohlídnout, zvednout ... zahýbat ramenem - kolem bez koule jen tak ....
|
|
03.06.2016 23:16 -
|
2958050
|
|
jumep
|
|
|
no ale LDS sa ti k nej dostane, skus len tak nechat trucha natlacit bez gule ako to tam nateka a bez gule zahybat napravou hore dole ci to nieco nevypluje
no ale LDS sa ti k nej dostane, skus len tak nechat trucha natlacit bez gule ako to tam nateka a bez gule zahybat napravou hore dole ci to nieco nevypluje
|
|
03.06.2016 23:17 -
|
2958052
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
tady je pístnice s AMVARem myslím si, e bez amvaru to bude stejné, jen bez amvaru v hlavici. .link.
tady je pístnice s AMVARem myslím si, e bez amvaru to bude stejné, jen bez amvaru v hlavici. http://img7.hostingpics.net/pics/745209Elements_suspension.jpg
|
|
04.06.2016 12:31 -
|
2958125
|
|
jumep
|
|
|
prepad je rieseny nijako - to je jedna z absolutne problematickych rieseni ktore spravili v tom
ta nadobka prave toho drzi dost vela, dal som odtlakovat auto a to nechcelo klesnut, otvoril som nadrzku, okrem toho ze vsetko dokonale ochcalo, auto s kludom kleslo az potom dole, ta nadrzka kupodivu znese vela
prepad je rieseny nijako - to je jedna z absolutne problematickych rieseni ktore spravili v tom
ta nadobka prave toho drzi dost vela, dal som odtlakovat auto a to nechcelo klesnut, otvoril som nadrzku, okrem toho ze vsetko dokonale ochcalo, auto s kludom kleslo az potom dole, ta nadrzka kupodivu znese vela
|
|
04.06.2016 13:27 -
|
2958129
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): prepad je rieseny nijako - to je jedna z absolutne problematickych rieseni ktore spravili v tom
Vím e přepad jde (se to vrací) tlakovkou a e péruje prohybem membrány , ale to je jen to ,,krátké" pérování a pokud to zatíí- propéruje víc tak se to vrací zpět tlakovkou +je tam systém proti naklápění do stran(ten je ale v regulátoru myslím).Chová se to divně a docela mne to zajímá.Teď mám na programu návtěvu MDD (povinou) - večer rozkuchám tu pístnici (jestli se mi to povede) co tam a jak ti koumáci vymysleli.(starej systém je mi jasnej,ale u tohoto mi to moc jasné není)
Vím e přepad jde (se to vrací) tlakovkou a e péruje prohybem membrány , ale to je jen to ,,krátké" pérování a pokud to zatíí- propéruje víc tak se to vrací zpět tlakovkou +je tam systém proti naklápění do stran(ten je ale v regulátoru myslím).Chová se to divně a docela mne to zajímá.Teď mám na programu návtěvu MDD (povinou) - večer rozkuchám tu pístnici (jestli se mi to povede) co tam a jak ti koumáci vymysleli.(starej systém je mi jasnej,ale u tohoto mi to moc jasné není)
|
|
04.06.2016 18:33 -
|
2958235
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
jruze napsal(a): Budu přemejlet jako idiot ale na co má pravá pístnice odvzduňovák?(levá ne) , jak je řeenej přepad u tohoto zázraku ?
to co vidí napravo není odvzuňovák, ale podle mě svod pro trubku k prostředním dvěma koulím na zadní nápravě. Přední pístnice ho evidentně má taky i kdy na obrázku není vidět
.link.
to co vidí napravo není odvzuňovák, ale podle mě svod pro trubku k prostředním dvěma koulím na zadní nápravě. Přední pístnice ho evidentně má taky i kdy na obrázku není vidět
http://www.larevueautomobile.com/photo-voiture/photo-voiture.php?src=/images/Citroen/C6-HDI-240-V6-Exclusive/Exterieur/C6-HDI-240-V6-Exclusive_015.jpg
|
|
07.06.2016 00:12 -
|
2959259
|
|
PATaMAT
|
|
|
Tak je opraveno ... U v minulosti se mi dostala informace, a myslím, e i je nějaký dokument přímo z Citroenu na to upozorńuje, e kdy je moc kapaliny ,tak můe tuhnout odpruení ... jak tu psal růe. Hned v pátek sem z auta odsál litr LDS co tam byl navíc .. a v sobotu to majitel poslal několikrát dolů a nahoru a světe div se, auto u zase pruí normálně. Volal mi to a dnes, tak e podávám raport ... ale proč to dělala jen jedna pístnice ze čtyř a proč vůbec to dělala, to mi hlava nebere ...
Tak je opraveno ... U v minulosti se mi dostala informace, a myslím, e i je nějaký dokument přímo z Citroenu na to upozorńuje, e kdy je moc kapaliny ,tak můe tuhnout odpruení ... jak tu psal růe. Hned v pátek sem z auta odsál litr LDS co tam byl navíc .. a v sobotu to majitel poslal několikrát dolů a nahoru a světe div se, auto u zase pruí normálně. Volal mi to a dnes, tak e podávám raport ... ale proč to dělala jen jedna pístnice ze čtyř a proč vůbec to dělala, to mi hlava nebere ...
|
|
07.06.2016 19:29 -
|
2959654
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): Některé věci se vymykají logice
Nevim no, moná si na to Jarda jetě vzpomene, je to tak dva a tři roky zpět, odrouboval víčko od nádrky, vylítlo nějaké mnoství kapaliny, jetě potom víc jak půl litru přebytečné kapaliny odsál, divili sme se, e neprdla nádrka kdy jsem stím jezdil víc jak rok od koupi a auto se chovalo skoro stejně jak před odsátím, zcela normálně pruilo, zvedalo nahoru a dolu, prostě ádný problém nebyl, moná potom pruilo skoro neznatelně lépe, ale jak píe, jsou věci vymykající se logice.
Nevim no, moná si na to Jarda jetě vzpomene, je to tak dva a tři roky zpět, odrouboval víčko od nádrky, vylítlo nějaké mnoství kapaliny, jetě potom víc jak půl litru přebytečné kapaliny odsál, divili sme se, e neprdla nádrka kdy jsem stím jezdil víc jak rok od koupi a auto se chovalo skoro stejně jak před odsátím, zcela normálně pruilo, zvedalo nahoru a dolu, prostě ádný problém nebyl, moná potom pruilo skoro neznatelně lépe, ale jak píe, jsou věci vymykající se logice. :-d
|
|
07.06.2016 21:16 -
|
2959719
|
|
jumep
|
|
|
X7 a C5 1/2 je dost rozdiel v tomto, na X7 je fakt problem ak tam toho je moc a velakrat prave pomoze otvorit a zatvorit nadrzku na LDS
X7 a C5 1/2 je dost rozdiel v tomto, na X7 je fakt problem ak tam toho je moc a velakrat prave pomoze otvorit a zatvorit nadrzku na LDS
|
|
07.06.2016 22:32 -
|
2959801
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jumep napsal(a): X7 a C5 1/2 je dost rozdiel v tomto, na X7 je fakt problem ak tam toho je moc a velakrat prave pomoze otvorit a zatvorit nadrzku na LDS
neviem preco sa mi zda ze odkedy tam je toho naliate po sitko v dolnej polohe, je to tuhsie. je to iba mytus, lebo vzduch v nadrzke netvori cast pruzenie ze? to by muselo byt kovove aby to neroztrhlo a nebola by vo vicku dierka je to proste iba rezervoar ?
neviem preco sa mi zda ze odkedy tam je toho naliate po sitko v dolnej polohe, je to tuhsie. je to iba mytus, lebo vzduch v nadrzke netvori cast pruzenie ze? to by muselo byt kovove aby to neroztrhlo a nebola by vo vicku dierka je to proste iba rezervoar ?
|
|
07.06.2016 22:49 -
|
2959810
|
|
jumep
|
|
|
vie tam vzniknut dost vyssi tlak v tom a ten proste podla mna zabranuje volnejsiemu prietoku kvapaliny
doliate bez odtlakovania je zle - ako som uz niekolkokrat opakoval
vie tam vzniknut dost vyssi tlak v tom a ten proste podla mna zabranuje volnejsiemu prietoku kvapaliny
|
|
07.06.2016 23:30 -
|
2959839
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jumep napsal(a): vie tam vzniknut dost vyssi tlak v tom a ten proste podla mna zabranuje volnejsiemu prietoku kvapaliny
skoda je len ze ti co to maju vediet to nevedia.....ale na slovensku kazdy skace do vysky svojho platu, smutne je iba ze tito ludia nechapu ze majitelia citronov si svoje prachy vazia a teda skodia mozno nevedomky majitelom. ved topic o obliatom cerpadle, praskajucich nadrzkach atd je lebo je to nepochopenie servisneho ukonu
skoda je len ze ti co to maju vediet to nevedia.....ale na slovensku kazdy skace do vysky svojho platu, smutne je iba ze tito ludia nechapu ze majitelia citronov si svoje prachy vazia a teda skodia mozno nevedomky majitelom. ved topic o obliatom cerpadle, praskajucich nadrzkach atd je lebo je to nepochopenie servisneho ukonu
|
|
07.06.2016 23:43 -
|
2959841
|
|
jumep
|
|
|
praskajuce nadrzky su skor problem toho ze to tam drzi vicko a dofukuje to stale az ju trhne (uz si nepamatam od akeho OPR je to poriesene), kazdopadne preliatie je uplne normalny problem vela vela servisov a majitelov
praskajuce nadrzky su skor problem toho ze to tam drzi vicko a dofukuje to stale az ju trhne (uz si nepamatam od akeho OPR je to poriesene), kazdopadne preliatie je uplne normalny problem vela vela servisov a majitelov
|
|
08.06.2016 06:25 -
|
2959843
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Kdyby byl ukazatel stejně jako na Xantii, tak se mnoství LDS nemusí vůbec řeit Jak to bylo pěkné mít lutý klobouček mezi dvěma červenými ryskami.
Kdyby byl ukazatel stejně jako na Xantii, tak se mnoství LDS nemusí vůbec řeit ;-) Jak to bylo pěkné mít lutý klobouček mezi dvěma červenými ryskami.
Přílohy: ukazatel hladiny.jpg ( 40608b ) - |
|
08.06.2016 10:19 -
|
2959929
|
|
jumep
|
|
|
Ono tieto systemy sa nedaju moc porovnavat - ani doplnanie ani princip
Principialne tam neni preco do toho lozit. Ten system je uzavrety a kym netece tak sa nema co stratit. Ked pozres na tu nadrzku je tam napisane ze no intervention outside citroen network. To ze v servisoch doteraz netusia ako sa hladina kontroluje je problem trocha inde ... a tiez to ze sa kedysi kontrolovalo vo vrchnej polohe tiez nepomaha ... (stale sem dojdu auta s LHM .....)
Ono tieto systemy sa nedaju moc porovnavat - ani doplnanie ani princip
Principialne tam neni preco do toho lozit. Ten system je uzavrety a kym netece tak sa nema co stratit. Ked pozres na tu nadrzku je tam napisane ze no intervention outside citroen network. To ze v servisoch doteraz netusia ako sa hladina kontroluje je problem trocha inde ... a tiez to ze sa kedysi kontrolovalo vo vrchnej polohe tiez nepomaha ... (stale sem dojdu auta s LHM .....)
|
|
| |
|
|