| | |
18.02.2019 09:00 -
Re: Přední pístnice - únik LDS apod. / C5 III
|
3208105
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Na origo pístnicích je vyraeno KYB, ádné logo Citroen to je jen na obalu.. třeba nastane čas kdy to KYB bude moci pustit do aftermarketu...
Na origo pístnicích je vyraeno KYB, ádné logo Citroen :-)))) to je jen na obalu.. :palec třeba nastane čas kdy to KYB bude moci pustit do aftermarketu...
|
|
19.02.2019 07:43 -
|
3208238
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Kadá přední pístnice na X7 kterou koupí v Citroenu, má vyraeno KYB./nebo aspoň ty 10ky pístnic co jsem měl v ruce / Obal je ta papírová krabice ve které ty pístnice chodí z Citroenu
Kadá přední pístnice na X7 kterou koupí v Citroenu, má vyraeno KYB./nebo aspoň ty 10ky pístnic co jsem měl v ruce :-d / Obal je ta papírová krabice ve které ty pístnice chodí z Citroenu :-))))
|
|
19.02.2019 09:22 -
|
3208255
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
vzhledem k tomu, e před více jak 8 lety PSA zavřelo továrnu v Asnieres, co byla originální fabrika Citroenu na výrobu vekerých hydraulických dílů, tak musí logicky být vekeré hydraulické komponenty od jiných výrobců, kromě výroby těch dílů , které se přesunuly do jiné továrny (pokud se vůbec nějaká výroba pod křídly PSA zachovala) Je úplně jedno co za logo je na krabici.
.link.
.link.
vzhledem k tomu, e před více jak 8 lety PSA zavřelo továrnu v Asnieres, co byla originální fabrika Citroenu na výrobu vekerých hydraulických dílů, tak musí logicky být vekeré hydraulické komponenty od jiných výrobců, kromě výroby těch dílů , které se přesunuly do jiné továrny (pokud se vůbec nějaká výroba pod křídly PSA zachovala) Je úplně jedno co za logo je na krabici.
https://www.youtube.com/watch?v=jF1W_LLtE9E
http://www.citroen-ds-id.com/index.html?gen/Asnieres.html
|
|
19.02.2019 10:48 -
|
3208264
|
|
jruze
|
|
|
del42sa napsal(a): vzhledem k tomu, e před více jak 8 lety PSA zavřelo továrnu v Asnieres, co byla originální fabrika Citroenu na výrobu vekerých hydraulických dílů, tak musí logicky být vekeré hydraulické komponenty od jiných výrobců, kromě výroby těch dílů , které se přesunuly do jiné továrny (pokud se vůbec nějaká výroba pod křídly PSA zachovala) Je úplně jedno co za logo je na krabici.
.link.
.link.
Jak dlouho trval vývoj X7 a C6 a test , kolik pístnic můe linka vyrobit za den,měsíc, rok ? Na obrázkách z linku sice pístnice na x7 nejsou (jen komponenty nevím k čemu a dobře viditelné korektory CX,BX,XM ...) ale myslím e ve vývoji nezadají výrobu jinam ale a otestované komplety.Od kdy je C6 ? Ty první série asi měli jiné označení - ty co chodí dnes asi ano a nechodí v krabici ale jen v igelitu s nalepeným eanem,obj.číslem a logem citroenu .
Jak dlouho trval vývoj X7 a C6 a test , kolik pístnic můe linka vyrobit za den,měsíc, rok ? Na obrázkách z linku sice pístnice na x7 nejsou (jen komponenty nevím k čemu a dobře viditelné korektory CX,BX,XM ...) ale myslím e ve vývoji nezadají výrobu jinam ale a otestované komplety.Od kdy je C6 ? Ty první série asi měli jiné označení - ty co chodí dnes asi ano a nechodí v krabici ale jen v igelitu s nalepeným eanem,obj.číslem a logem citroenu .
|
|
19.02.2019 11:04 -
|
3208271
|
|
del42sa
|
|
|
jruze napsal(a): Od kdy je C6 ? Ty první série asi měli jiné označení - ty co chodí dnes asi ano a nechodí v krabici ale jen v igelitu s nalepeným eanem,obj.číslem a logem citroenu .
záleí kolik jich vyrobili dopředu, ale troufám si tipnout e vzhledem k tomu, e C6 prodávají od konce roku 2005/ začátek 2006 a fabriku zavřeli v roce 2009 a něco spoklo uvedení C5 X7 tak ty dnení pístnice u vyrobil někdo jiný
záleí kolik jich vyrobili dopředu, ale troufám si tipnout e vzhledem k tomu, e C6 prodávají od konce roku 2005/ začátek 2006 a fabriku zavřeli v roce 2009 a něco spoklo uvedení C5 X7 tak ty dnení pístnice u vyrobil někdo jiný
|
|
19.02.2019 11:56 -
|
3208281
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Na mejch původních pístnicích z roku 2008 je vyraeno KYB. V roce 2017 jsem jednu měnil, a na nové je kupodivu vyraeno KYB. Podle datumu výroby na obalu byla vyrobená v 2017. Citroen si nikdy ádné svoje pístnice pro X7 nevyráběl. Mimochodem podle cedulky na obalu se pístnice vyrábí ve panělsku.
Myslet si, e v roce 2009 nabouchali plnej sklad pístnic, ze kterých od tý doby ijou je omyl. Automobilky jedou v just in time, nic neskladujou, z kamionu jdou díly rovnou na linku.
Na mejch původních pístnicích z roku 2008 je vyraeno KYB. V roce 2017 jsem jednu měnil, a na nové je kupodivu vyraeno KYB. Podle datumu výroby na obalu byla vyrobená v 2017. Citroen si nikdy ádné svoje pístnice pro X7 nevyráběl. Mimochodem podle cedulky na obalu se pístnice vyrábí ve panělsku.
Myslet si, e v roce 2009 nabouchali plnej sklad pístnic, ze kterých od tý doby ijou je omyl. Automobilky jedou v just in time, nic neskladujou, z kamionu jdou díly rovnou na linku.
|
|
19.02.2019 14:20 -
|
3208288
|
|
del42sa
|
|
|
tak něco vyrobit dopředu mohli, ale určitě ne na 10 let
tak něco vyrobit dopředu mohli, ale určitě ne na 10 let :-d
|
|
19.02.2019 14:42 -
|
3208289
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Samozrejme, ze PSA ma mega sklad
Prave na auta ktore sa uz nevyrabaju
Samozrejme, ze PSA ma mega sklad :palec
Prave na auta ktore sa uz nevyrabaju
|
|
24.02.2019 21:24 -
|
3209112
|
|
dzakobo
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj, jen pro info. Pístnice jsou nejspíe origo, vyrobeno ve panělsku a značka KYB. Zatím ve funguje jak má a výměna nebyla ani takový porod, jak jsem čekal.
Ahoj, jen pro info. Pístnice jsou nejspíe origo, vyrobeno ve panělsku a značka KYB. Zatím ve funguje jak má a výměna nebyla ani takový porod, jak jsem čekal.
|
|
08.06.2019 21:32 -
|
3225519
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Asi bude neco na tom co tu psal PATaMAT ohledne prejeti ostre horizontu. Minuly vikend jsem jeden prejel az tak ze od predni napravy skublo a od te doby mi zacla chcat leva predni pistnice, tyden predtim byla uplne sucha a po tomhle hned zlita ze to lezlo z rafku az na pneumatiku i z venkovni strany. Najeto 150tisic km Tak opatrne na ty horizonty nebo na tom zvedaku.
Vymena docela v pohode na youtube je krasne video bez vyndavani poloos. Ja ho jeste trochu zkratil a nesundavl jsem podbeh po vykloneni horniho prepakovani jde sroub ven i tak sice natesno, ale jde.
.link.
Vymenil jsem rovnou obe strany radsi. Ted chci tu tekouci nejak rozdelat a kouknout co se tam odehralo.
Ma nekdo nejalej napad jak se dostat dovnitr abych to co nejmin poskodil?
Asi bude neco na tom co tu psal PATaMAT ohledne prejeti ostre horizontu. Minuly vikend jsem jeden prejel az tak ze od predni napravy skublo a od te doby mi zacla chcat leva predni pistnice, tyden predtim byla uplne sucha a po tomhle hned zlita ze to lezlo z rafku az na pneumatiku i z venkovni strany. Najeto 150tisic km Tak opatrne na ty horizonty nebo na tom zvedaku.
Vymena docela v pohode na youtube je krasne video bez vyndavani poloos. Ja ho jeste trochu zkratil a nesundavl jsem podbeh po vykloneni horniho prepakovani jde sroub ven i tak sice natesno, ale jde.
https://m.youtube.com/watch?v=_iOETSPjjoU
Vymenil jsem rovnou obe strany radsi. Ted chci tu tekouci nejak rozdelat a kouknout co se tam odehralo.
Ma nekdo nejalej napad jak se dostat dovnitr abych to co nejmin poskodil?
|
|
10.12.2019 19:07 -
|
3250989
|
|
Burys14
|
Město: Luka nad Jihlavou, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (66kW) | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahoj,
dokázal by mi někdo poradit s pravou přední pístnicí? Auto mám nově (C5 III 2012 z popisku u mě), take děláme nějakou pravidelnou údrbu a ladíme drobné nedostatky. Jeliko já auto viděl na zvedáku zrovna, kdy prelo, tak jsem si neviml.
Mechanik si dnes viml, e prosakuje pravá přední pístnice. Také říkal, e C5 trochu zná, ale hlavně starí generace a e hydraulické čerpadlo běí dost často. Nevím, jestli to čerpadlo bude souviset s tou pístnicí? To je má první otázka. Na rady zde jsem se snail kontrolovat před koupí vrek pístnic, tam nic vidět není. Tohle je ale na pístnici dole viz. foto v příloze.
Zde jsem se dočetl, e kdy je to spodek pístnice, tak je to přepad, ale takový ten klasický přepad podobný na BX, Xantii atd... nenael. Ptám se tedy. Je ta pístnice u KO a potřeba vyměnit, nebo je nějaké jiné řeení?
Děkuji za odpověď.
Ahoj,
dokázal by mi někdo poradit s pravou přední pístnicí? Auto mám nově (C5 III 2012 z popisku u mě), take děláme nějakou pravidelnou údrbu a ladíme drobné nedostatky. Jeliko já auto viděl na zvedáku zrovna, kdy prelo, tak jsem si neviml.
Mechanik si dnes viml, e prosakuje pravá přední pístnice. Také říkal, e C5 trochu zná, ale hlavně starí generace a e hydraulické čerpadlo běí dost často. Nevím, jestli to čerpadlo bude souviset s tou pístnicí? To je má první otázka. Na rady zde jsem se snail kontrolovat před koupí vrek pístnic, tam nic vidět není. Tohle je ale na pístnici dole viz. foto v příloze.
Zde jsem se dočetl, e kdy je to spodek pístnice, tak je to přepad, ale takový ten klasický přepad podobný na BX, Xantii atd... nenael. Ptám se tedy. Je ta pístnice u KO a potřeba vyměnit, nebo je nějaké jiné řeení?
Děkuji za odpověď.
Přílohy: IMG-20191210-WA0000.jpg ( 129998b ) - Pravá přední pístnice |
|
10.12.2019 19:23 -
|
3250997
|
|
Hanz 397
|
|
|
Vyměnit, X7 přepady nemá a pokud vím, tak je nikdo nerepasuje, nebo aspoň ty repasy moc dlouho nefungujou (vyzkoueno)...
Vyměnit, X7 přepady nemá a pokud vím, tak je nikdo nerepasuje, nebo aspoň ty repasy moc dlouho nefungujou (vyzkoueno)...
|
|
10.12.2019 19:46 -
|
3251008
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Carlík napsal(a): Asi bude neco na tom co tu psal PATaMAT ohledne prejeti ostre horizontu. Minuly vikend jsem jeden prejel az tak ze od predni napravy skublo a od te doby mi zacla chcat leva predni pistnice, tyden predtim byla uplne sucha a po tomhle hned zlita ze to lezlo z rafku az na pneumatiku i z venkovni strany.
Ted chci tu tekouci nejak rozdelat a kouknout co se tam odehralo.
Ma nekdo nejalej napad jak se dostat dovnitr abych to co nejmin poskodil? Koukám, e je to starího data, nějak mě to uniklo...
Jsem rád, e si se ozval a zřejmě tak potvrdil moji teorii.
Já sem jednu tekoucí pístnici kuchnul a právě způsob pokození mě přivedl na tu teorii příčiny tečení. V podstatě tam nic zřetelného neuvidí, pouze tu okousanou prachovku na vstupu pístnice, která netěsní ádný tlak, pouze je to prachovka. Ale kdy se ukousne o hranu podtlakem v pístnici, ten kousek se vtáhne dovnitř a dostane se pod tlakové teflonové těsnění a proto to pak uchčije .. pak tam ty drobky kolujou a občas některej skončí zas pod těsněním tlaku a zase to udělá neplechu ... To je moje teorie, jestli to tak skutečně je, nevím, ale na nic jiného sem nepřiel
Koukám, e je to starího data, nějak mě to uniklo...
Jsem rád, e si se ozval a zřejmě tak potvrdil moji teorii.
Já sem jednu tekoucí pístnici kuchnul a právě způsob pokození mě přivedl na tu teorii příčiny tečení. V podstatě tam nic zřetelného neuvidí, pouze tu okousanou prachovku na vstupu pístnice, která netěsní ádný tlak, pouze je to prachovka. Ale kdy se ukousne o hranu podtlakem v pístnici, ten kousek se vtáhne dovnitř a dostane se pod tlakové teflonové těsnění a proto to pak uchčije .. pak tam ty drobky kolujou a občas některej skončí zas pod těsněním tlaku a zase to udělá neplechu ... To je moje teorie, jestli to tak skutečně je, nevím, ale na nic jiného sem nepřiel ;-)
|
|
10.12.2019 19:50 -
|
3251010
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Neviem kolko stoji novy, ale poliaci ich predavaju (originaly) predny cca 230, zadny za cca 190.
Neviem kolko stoji novy, ale poliaci ich predavaju (originaly) predny cca 230, zadny za cca 190.
|
|
19.12.2020 13:31 -
|
3294566
|
|
KDB
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahoj,
dá se koupit maneta na přední pístnici ? Na netu, ani tady na foru ádná zmínka...
Ahoj,
dá se koupit maneta na přední pístnici ? Na netu, ani tady na foru ádná zmínka...
|
|
19.12.2020 18:30 -
|
3294595
|
|
jumep
|
|
|
kedze piestnica je nedestrukcne nerozoberatelna, manzeta je nevymenitelna a teda sa ani nedodava
kedze piestnica je nedestrukcne nerozoberatelna, manzeta je nevymenitelna a teda sa ani nedodava
|
|
| |
|
|