| | |
06.09.2016 19:31 -
Re: Zahřívání zadních brzd/brzdy, přibrďování / C5 III
|
2992153
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
30 tisíc je opravdu málo, já na jaře měnil po 120 tisících (byly tam od nákupu auta) - a to jsem je jetě jednou rovnal na brusce po opravě křivých brzdičů.
Ale na Xantii jsem měl podobný problé na předních kolech (vadný brzdový válec) a destičky odely u po 15 tisících (nakonec to auto po dálnici jelo max 150 na plný plyn, jak to brzdilo).
30 tisíc je opravdu málo, já na jaře měnil po 120 tisících (byly tam od nákupu auta) - a to jsem je jetě jednou rovnal na brusce po opravě křivých brzdičů.
Ale na Xantii jsem měl podobný problé na předních kolech (vadný brzdový válec) a destičky odely u po 15 tisících (nakonec to auto po dálnici jelo max 150 na plný plyn, jak to brzdilo).
|
|
06.09.2016 19:34 -
|
2992156
|
|
Eattheday
|
Město: Ceska Lipa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
vadný brzdový válec? to jakoe byl zarezlý?
vadný brzdový válec? to jakoe byl zarezlý?
|
|
06.09.2016 19:52 -
|
2992167
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Eattheday napsal(a): vadný brzdový válec? to jakoe byl zarezlý?
U Xantie brzdový válec přepoutí tlak z hydrauliky - a ten můj část tlaku přepoutěl i bez lápnutí na pedál - po rozebrání měl pístek z jedné strany olámanou čelní hranu.
U Xantie brzdový válec přepoutí tlak z hydrauliky - a ten můj část tlaku přepoutěl i bez lápnutí na pedál - po rozebrání měl pístek z jedné strany olámanou čelní hranu.
|
|
06.09.2016 20:02 -
|
2992171
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Od počítače vidím, e se to kolo opravdu točí patně, take přibrďuje. Musí se to teda hřát. Nebudu ani popisovat, jak a to můe skončit. Sice jsem tyhle brzdy jetě neměl v ruce, ale je to v podstatě klasický plovoucí třmen a u toho bývá nejčastějím problémem přemazání čepů, nebo zpuchřelý gumičky na nich.
Doporučuju rozdělat, čepy, gumičky na nich a i ty otvory pro čepy očistit, lehce namazat (spí jenom umastit) a opět sloit. Třmen musí po čepech klouzat skoro bez odporu a to od kraje a na doraz. Jestli se někde zadrhává, nebo jde ztěka kvůli těsný gumičce, nebude se to pořádně vracet nikdy a bude se to zase hřát.
Od počítače vidím, e se to kolo opravdu točí patně, take přibrďuje. Musí se to teda hřát. Nebudu ani popisovat, jak a to můe skončit. Sice jsem tyhle brzdy jetě neměl v ruce, ale je to v podstatě klasický plovoucí třmen a u toho bývá nejčastějím problémem přemazání čepů, nebo zpuchřelý gumičky na nich.
Doporučuju rozdělat, čepy, gumičky na nich a i ty otvory pro čepy očistit, lehce namazat (spí jenom umastit) a opět sloit. Třmen musí po čepech klouzat skoro bez odporu a to od kraje a na doraz. Jestli se někde zadrhává, nebo jde ztěka kvůli těsný gumičce, nebude se to pořádně vracet nikdy a bude se to zase hřát.
|
|
06.09.2016 20:13 -
|
2992173
|
|
Eattheday
|
Město: Ceska Lipa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
ok dam to někam nevim kam
a jětě k tomu obě kola stejně!! a tvrdí, e ve chodí samo a ve promazáno. tak tomu nerozumím. ale děkuji za nazor
Někdo z liberecky kraj kdo se v problematice vyzná?
ok dam to někam nevim kam
a jětě k tomu obě kola stejně!! a tvrdí, e ve chodí samo a ve promazáno. tak tomu nerozumím. ale děkuji za nazor
Někdo z liberecky kraj kdo se v problematice vyzná?
|
|
06.09.2016 20:24 -
|
2992179
|
|
laci
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
mne vydrzali povodne zadne platnicky 66500 km.
LZ vnutorna takmer na kov, ostatne by vydrzali este min 10-15000 km
mne vydrzali povodne zadne platnicky 66500 km.
LZ vnutorna takmer na kov, ostatne by vydrzali este min 10-15000 km
|
|
06.09.2016 20:27 -
|
2992180
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Eattheday napsal(a): vadný brzdový válec? to jakoe byl zarezlý?
to kolo se točí ztuha, neodbrďuje úplně. Má-li podezření na brzd. pumpu, odpoj trubky od třmenů ve chvíli, kdy ti kolo vázne. Pokud po odpojení se bude stále točit ztuha, pumpou to není.
to kolo se točí ztuha, neodbrďuje úplně. Má-li podezření na brzd. pumpu, odpoj trubky od třmenů ve chvíli, kdy ti kolo vázne. Pokud po odpojení se bude stále točit ztuha, pumpou to není.
|
|
06.09.2016 20:43 -
|
2992191
|
|
Eattheday
|
|
|
Ten pan auta dela nez mu zavolam?
Ten pan auta dela nez mu zavolam?
|
|
06.09.2016 20:54 -
|
2992198
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo. A dobře.
Jo. A dobře. ;-)
|
|
06.09.2016 21:02 -
|
2992203
|
|
Eattheday
|
|
|
Dekuji. Mam to kousek
Dekuji. Mam to kousek
|
|
07.09.2016 08:57 -
|
2992262
|
|
Eattheday
|
|
|
Ne ne. Moturel je prej v cajku a taha za obe lanka stejne. Kdyby ne pocitac hned pozna ze za jedno taha min nebo vic. Tak me s tim seznamili v cittoenu. Lanovody se daji menit zvlast. Prej vse chodi jak ma. V pondeli do davam do citroenu znovu a hodne slycham nazory, ze najetych 500 km bez brzdeni je malo na nove brzdy a proste to muze trvat i tisic km nez se srovnaji a pak by to melo byt ok. Rucka mi funguje perfektne bych rekl. Na drc se odbrzdi jak plynem tak kombinaci tlacitka i brzdy. Na rovince to auto roztlacim, cestou se nic neozyva. Jen to hreje ale nesmrdi a nepali!! Kalibrace hotova jak v servise kde to delali a taky hotova v citroenu. A prej spravne. Tezko rict nejsem z oboru. A lidi co se vyznaji a vedi po cem jit je fakt tak malo ze by se dali spocitat na prstech jedne ruky. Vsem dekuji za poznatky.
Ne ne. Moturel je prej v cajku a taha za obe lanka stejne. Kdyby ne pocitac hned pozna ze za jedno taha min nebo vic. Tak me s tim seznamili v cittoenu. Lanovody se daji menit zvlast. Prej vse chodi jak ma. V pondeli do davam do citroenu znovu a hodne slycham nazory, ze najetych 500 km bez brzdeni je malo na nove brzdy a proste to muze trvat i tisic km nez se srovnaji a pak by to melo byt ok. Rucka mi funguje perfektne bych rekl. Na drc se odbrzdi jak plynem tak kombinaci tlacitka i brzdy. Na rovince to auto roztlacim, cestou se nic neozyva. Jen to hreje ale nesmrdi a nepali!! Kalibrace hotova jak v servise kde to delali a taky hotova v citroenu. A prej spravne. Tezko rict nejsem z oboru. A lidi co se vyznaji a vedi po cem jit je fakt tak malo ze by se dali spocitat na prstech jedne ruky. Vsem dekuji za poznatky.
|
|
07.09.2016 21:46 -
|
2992580
|
|
Eattheday
|
|
|
V citroenu mi rekli ze lana menit jdou samostatne ( nemam prej cist fóra ), ze citroen neni renault a menili uz dvakrat na C5 x7 a na C4 taky. Ja opravdu netusim jak to je. Brzdy mam ATE komplet. Podle me to v rucni brzde neni ale vim prd.. Kazdopadne uz jsem domluven u odbornika na kontrolu za vae poznatky a rady nesmírně děkuji
V citroenu mi rekli ze lana menit jdou samostatne ( nemam prej cist fóra :-D ), ze citroen neni renault a menili uz dvakrat na C5 x7 a na C4 taky. Ja opravdu netusim jak to je. Brzdy mam ATE komplet. Podle me to v rucni brzde neni ale vim prd.. Kazdopadne uz jsem domluven u odbornika na kontrolu :-) za vae poznatky a rady nesmírně děkuji
|
|
07.09.2016 21:49 -
|
2992583
|
|
jumep
|
|
|
C4 ma tie lana v ponuke
C5 ich v rozpise nema, mozno vedia co objednat lebo je to s niecim zhodne
C4 ma tie lana v ponuke
|
|
08.09.2016 09:58 -
|
2992678
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): C4 ma tie lana v ponuke
Mám tu jednu jednotku s rozlámanou převodovkou(a násilně otevřenou- je nerozebiratelná!!!) tak jestli se rozhodnu pro sraz a nezapomenu tak mi kdokoli můe ukázat jak ty lana odpojí a zase zapojí - C5(x7) není C4 do C4 mechanizmu jde jedno lano,do X7 dvě lana - ta ,,krabice je zalepená a víko je plastové(dosedací plocha je profilovaná(take nejde proříznout,ohřát atd..) a lana nejsou jen lana zaháklá za něco z čeho by se dala vyháknout(někde jsou odemne fotky útrob) - take pokud někdo tvrdí e dovede vyměnit lana tak podle mne neví o čem mluví(a hlavně by mne zajímalo kde je vezme nové ? nejsou jako díl a citroen přímo uvádí e zakázáno otevírat-manipulovat s tímto zařízením.(mimo to neseene jako díl ani uk)- pokud to někdo zvládne měnit a udělá fotodokumentaci
Mám tu jednu jednotku s rozlámanou převodovkou(a násilně otevřenou- je nerozebiratelná!!!) tak jestli se rozhodnu pro sraz a nezapomenu tak mi kdokoli můe ukázat jak ty lana odpojí a zase zapojí;-) - C5(x7) není C4;-) do C4 mechanizmu jde jedno lano,do X7 dvě lana - ta ,,krabice je zalepená a víko je plastové(dosedací plocha je profilovaná(take nejde proříznout,ohřát atd..) a lana nejsou jen lana zaháklá za něco z čeho by se dala vyháknout;-)(někde jsou odemne fotky útrob) - take pokud někdo tvrdí e dovede vyměnit lana tak podle mne neví o čem mluví(a hlavně by mne zajímalo kde je vezme nové ? nejsou jako díl a citroen přímo uvádí e zakázáno otevírat-manipulovat s tímto zařízením.(mimo to neseene jako díl ani uk)- pokud to někdo zvládne měnit a udělá fotodokumentaci:-))))
Přílohy: C4 r.brzda.jpg ( 339424b ) - X7 r.brzda.jpg ( 327076b ) - |
|
08.09.2016 10:00 -
|
2992682
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Je to marny...pokud nekdo nechce slyyet radj a trva na svem je zbytecne radit
Je to marny...pokud nekdo nechce slyyet radj a trva na svem je zbytecne radit
|
|
08.09.2016 20:03 -
|
2992775
|
|
Eattheday
|
|
|
Chlapy. Se mnou se vibec nedohadujte. Ja Vam louskam to co mi rekli v citroenu. Lana mi chodi obe stejne, zitra jdu na vymenu pistku na obou kolech. Uvidime co to udela. Nasel jsem vice lidi s timto autem nebo podobnym od peotu ktery meli po vymenen zadnich brzd stejne problemy a po cca 1000 km to prestalo. Uvidime. Navic jsem jeste na sobotu domluveny s panem z Kamenice zkrz toto forum.
Je tedy mozne, ze v autorizovanem servise citroen mi technik s automevhanikem nerikali pravdu a mystyfikovali me? To se snad uz v dnesni dobe nedeje ne?
At mi nekdo tady napise ze je majitel X7 a po vymene se mu nehralo nic..
Chlapy. Se mnou se vibec nedohadujte. Ja Vam louskam to co mi rekli v citroenu. Lana mi chodi obe stejne, zitra jdu na vymenu pistku na obou kolech. Uvidime co to udela. Nasel jsem vice lidi s timto autem nebo podobnym od peotu ktery meli po vymenen zadnich brzd stejne problemy a po cca 1000 km to prestalo. Uvidime. Navic jsem jeste na sobotu domluveny s panem z Kamenice zkrz toto forum.
Je tedy mozne, ze v autorizovanem servise citroen mi technik s automevhanikem nerikali pravdu a mystyfikovali me? To se snad uz v dnesni dobe nedeje ne? :-))))
At mi nekdo tady napise ze je majitel X7 a po vymene se mu nehralo nic..
|
|
08.09.2016 20:42 -
|
2992790
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
Dobrá, kdy chce, tak napíu. Jsem majitel X7 a po výměně (kotouče i destičky), se na mém autě nic nehřálo.
Dobrá, kdy chce, tak napíu. Jsem majitel X7 a po výměně (kotouče i destičky), se na mém autě nic nehřálo.
|
|
| |
|
|