| | |
04.09.2016 16:36 -
Nové zadní brzdy rozpálené
|
2991345
|
|
Eattheday
|
Město: Ceska Lipa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
Zdravím, nechaval jsem vyměnit komplet kotouče i destičky na autě. Ale problém je ten, e zadní kotouče jsou po kratké jízdě uplně rozpálené. V servise mi řekli, e ve se promazalo a poctivě rozhejbalo. ¨Take kde mue byt problém? Zítra jim to teda vezu zpět na prohlídku, ale zdá se mi to dost divné. Řikali teda puvodne, e brzdy se musí zaject cca 500km, ale u mám najeto 450km. V předu jsou brzdy vlané a na zadek se nedá sáhnout. Obě kola.. Jinak v autě mám elektronickou ruční brzdu, tak mě napadá jestli to nemúe být něco s ní. Ale na druhopu stranu kdy auto odprzdim i na rovince, tak pěkně cukne, jako odbrzdí se. Někdo nějaké zkuenosti, rady? Vem Děkuji za příspěvky
Zdravím, nechaval jsem vyměnit komplet kotouče i destičky na autě. Ale problém je ten, e zadní kotouče jsou po kratké jízdě uplně rozpálené. V servise mi řekli, e ve se promazalo a poctivě rozhejbalo. ¨Take kde mue byt problém? Zítra jim to teda vezu zpět na prohlídku, ale zdá se mi to dost divné. Řikali teda puvodne, e brzdy se musí zaject cca 500km, ale u mám najeto 450km. V předu jsou brzdy vlané a na zadek se nedá sáhnout. Obě kola.. Jinak v autě mám elektronickou ruční brzdu, tak mě napadá jestli to nemúe být něco s ní. Ale na druhopu stranu kdy auto odprzdim i na rovince, tak pěkně cukne, jako odbrzdí se. Někdo nějaké zkuenosti, rady? Vem Děkuji za příspěvky
|
|
04.09.2016 16:37 -
Re: Nové zadní brzdy rozpálené
|
2991346
|
|
jumep
|
|
|
uz sa to tu riesilo, ma sa robit kalibracia tej rucnej - aky servis to robil?
uz sa to tu riesilo, ma sa robit kalibracia tej rucnej - aky servis to robil?
|
|
04.09.2016 17:29 -
|
2991348
|
|
Eattheday
|
Město: Ceska Lipa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
Autorizák to nebyl. Na ten nemám. Take ten kdo má diagnostiku, tak ten dokáe zkalibrovat tu ruční brzdu?
Autorizák to nebyl. Na ten nemám. Take ten kdo má diagnostiku, tak ten dokáe zkalibrovat tu ruční brzdu?
|
|
04.09.2016 17:34 -
|
2991350
|
|
jumep
|
|
|
2. Nezbytné zásady
Před kadým zásahem ; Uvést elektricky ovládanou parkovací brzdu do demontání polohy ; Pomocí diagnostického přístroje.
Po kadém zásahu ; Provést postup kalibrace elektricky ovládané parkovací brzdy ; Pomocí diagnostického přístroje.
2. Nezbytné zásady
Před kadým zásahem ; Uvést elektricky ovládanou parkovací brzdu do demontání polohy ; Pomocí diagnostického přístroje.
Po kadém zásahu ; Provést postup kalibrace elektricky ovládané parkovací brzdy ; Pomocí diagnostického přístroje.
|
|
04.09.2016 17:42 -
|
2991354
|
|
Eattheday
|
|
|
no dobrý. Take ted stačí přes diagnostiku jí zkalibrovat a u to bude ok? Ta kalibrace se mue udělat normálně bez jakékoliv demontáe čehokoliv? Děkuji za rady a jasné odpovědi. Jsem lajk
no dobrý. Take ted stačí přes diagnostiku jí zkalibrovat a u to bude ok? Ta kalibrace se mue udělat normálně bez jakékoliv demontáe čehokoliv? Děkuji za rady a jasné odpovědi. Jsem lajk :-)
|
|
04.09.2016 17:45 -
|
2991355
|
|
jruze
|
|
|
A taky tam dát ty destičky jak patří - u jsem tu měl destičky obráceně,destičky na jedné strane obě s výstupkama a na druhé obě bez a také se hřály.
A taky tam dát ty destičky jak patří - u jsem tu měl destičky obráceně,destičky na jedné strane obě s výstupkama a na druhé obě bez;-) a také se hřály.
|
|
04.09.2016 17:50 -
|
2991357
|
|
Eattheday
|
|
|
tak destičky snad dali dobře to mě ani nestrate, e by mohli dát jinak. Doufám, e diagnostika teda spíe kalibrace pomůe, ale při mojim těstí pochybuju. Jinak ruční brzda funguje skvěle i odbrdění atd.. Jen mě trápí ta horkost. Vím, e si přes diagnostik ovládali ty válečky a to prej lo pěkně ale o kalibraci mi neříkali nic. Tak moná by to mohlo být tím. Jak dlouho trvá taková kalibrace chlapy?
oni tvrdí e to lape perfektně, take vá názor je, e je to pouze v kalibraci?
tak destičky snad dali dobře to mě ani nestrate, e by mohli dát jinak. Doufám, e diagnostika teda spíe kalibrace pomůe, ale při mojim těstí pochybuju. Jinak ruční brzda funguje skvěle i odbrdění atd.. Jen mě trápí ta horkost. Vím, e si přes diagnostik ovládali ty válečky a to prej lo pěkně ale o kalibraci mi neříkali nic. Tak moná by to mohlo být tím. Jak dlouho trvá taková kalibrace chlapy?
oni tvrdí e to lape perfektně, take vá názor je, e je to pouze v kalibraci?
|
|
04.09.2016 19:47 -
|
2991389
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám jedno srandovní řeení. Taky jsem si nechal měnit kotouče a samozřejmě vechny destičky. A náhodou mi ucházejí pneu, tak jednou za 3 týdny mi počítač furt hlásí podtlak v nějaké gumě. A na dálnici jsem dohuoval a viml si, e zadní jsou teplejí ne přední. Tak jsem se děsil, koumal na fakturu zda udělali nastavení elektrické ručky...
No a byly prázdniny, ujel jsem 20 000 km a vyprdnul se na problém a neřeím. Třeba se kola hřejí od výfuku... Zadní destičky jeté normálně a kalu na to. Spotřeba skvělá, očividně nic nepřibrďuje a neřeím.
Mám jedno srandovní řeení. Taky jsem si nechal měnit kotouče a samozřejmě vechny destičky. A náhodou mi ucházejí pneu, tak jednou za 3 týdny mi počítač furt hlásí podtlak v nějaké gumě. A na dálnici jsem dohuoval a viml si, e zadní jsou teplejí ne přední. Tak jsem se děsil, koumal na fakturu zda udělali nastavení elektrické ručky...
No a byly prázdniny, ujel jsem 20 000 km a vyprdnul se na problém a neřeím. Třeba se kola hřejí od výfuku... Zadní destičky jeté normálně a kalu na to. Spotřeba skvělá, očividně nic nepřibrďuje a neřeím.
|
|
04.09.2016 20:02 -
|
2991390
|
|
Eattheday
|
|
|
ted mi psal e to dělá denně ty auta a ve nastavil jak měl, at rano dovezu a zjistí o co jde. Mě jde o to e přední je dá se říct studeny a zadku se nedá dotknout. a to ani brzdit nemusím a je total rozpálené. Kdybych měl jistotu, e tím neco neodejde tak to neřeím. ALe bohuel sem ji stalo e vlivem nečistit mi na octavii zadní brzdy vyhořely.
Já jezdim za 6.6 co se mi zdá dost
ted mi psal e to dělá denně ty auta a ve nastavil jak měl, at rano dovezu a zjistí o co jde. Mě jde o to e přední je dá se říct studeny a zadku se nedá dotknout. a to ani brzdit nemusím a je total rozpálené. Kdybych měl jistotu, e tím neco neodejde tak to neřeím. ALe bohuel sem ji stalo e vlivem nečistit mi na octavii zadní brzdy vyhořely.
Já jezdim za 6.6 co se mi zdá dost
|
|
06.09.2016 18:31 -
Re: Zahřívání zadních brzd/brzdy, přibrďování / C5 III
|
2992119
|
|
Eattheday
|
|
|
Dal sem jim to zkalibrovali to a hrejou se porád. Dal sem to do citroenu zkalibrovali to a hrejou se porád. Prej to mam nechat byt pze prej ve funguje jak má..Tak chytré hlavy co dál?
Dal sem jim to zkalibrovali to a hrejou se porád. Dal sem to do citroenu zkalibrovali to a hrejou se porád. Prej to mam nechat byt pze prej ve funguje jak má..Tak chytré hlavy co dál?
|
|
06.09.2016 18:33 -
|
2992120
|
|
jumep
|
|
|
bez moznosti prezret to tazko nieco povedat
bez moznosti prezret to tazko nieco povedat
|
|
06.09.2016 18:39 -
|
2992121
|
|
Eattheday
|
|
|
Do piestan daleko. Kazdopadně kdy u, tak potřebuju někoho kdo u tento problém řeil a určitě ne někoho, kdo bude dva dny zkoumat a učit se na tom. ALe to s tímhle autem pujde asi těko co?
Do piestan daleko. Kazdopadně kdy u, tak potřebuju někoho kdo u tento problém řeil a určitě ne někoho, kdo bude dva dny zkoumat a učit se na tom. ALe to s tímhle autem pujde asi těko co?
|
|
06.09.2016 18:43 -
|
2992123
|
|
jumep
|
|
|
tu ide o princip brzt, tazko sa radi nieco
ked dvihnes koleso ako sa toci? lahko alebo pribrzduje?
ako zasunul zadne valceky?
v akom stave su tycky
ako tam idu nasadit platnicky?
toto su veci ktore sa nedaju od pocitaca povedat uz
tu ide o princip brzt, tazko sa radi nieco
ked dvihnes koleso ako sa toci? lahko alebo pribrzduje?
ako zasunul zadne valceky?
v akom stave su tycky
ako tam idu nasadit platnicky?
toto su veci ktore sa nedaju od pocitaca povedat uz
|
|
06.09.2016 18:46 -
|
2992125
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tak jim to tam dej znovu...pokud se brzdy hreji a vse je dobre udelane a nastavene tezko je to normalni
jak pise Jumep pres klavesnici se to nevyresi...
tak jim to tam dej znovu...pokud se brzdy hreji a vse je dobre udelane a nastavene tezko je to normalni
jak pise Jumep pres klavesnici se to nevyresi...
|
|
06.09.2016 18:57 -
|
2992131
|
|
Eattheday
|
|
|
nevim prej plovoucí tyčky chodí samy, válečky taky.včera mi řekli e to nemam řeit kdy ve chodí a v citroenu mi to zkalibrovali znovu a řekli e je ve taky ok. Tak jako nevim. Ujedu 2 km a brzdy jsou totál rozpálené. Nevim jestli to nechat nebo řeit. níe video chodu kola
A dokonce v citroenu mi řekli, e pokud by lanovody netahaly stejně tak by to počítač poznal a hlasil chybu, jeliko ten motůrek je nějak nastavený, take tam by chyba neměla být. Destičky předtim tam vydreli 14 měsíců ( 30 tis km ) na starých kotoučích a proto jsem je měnil ted. Je tedy moné e zkrátka si musejí sednout pořádně, e prostě nastavit jinak to nejde a prostě se to musí obrousit? mam na nich najeto pouze 500km
nevim prej plovoucí tyčky chodí samy, válečky taky.včera mi řekli e to nemam řeit kdy ve chodí a v citroenu mi to zkalibrovali znovu a řekli e je ve taky ok. Tak jako nevim. Ujedu 2 km a brzdy jsou totál rozpálené. Nevim jestli to nechat nebo řeit. níe video chodu kola
A dokonce v citroenu mi řekli, e pokud by lanovody netahaly stejně tak by to počítač poznal a hlasil chybu, jeliko ten motůrek je nějak nastavený, take tam by chyba neměla být. Destičky předtim tam vydreli 14 měsíců ( 30 tis km ) na starých kotoučích a proto jsem je měnil ted. Je tedy moné e zkrátka si musejí sednout pořádně, e prostě nastavit jinak to nejde a prostě se to musí obrousit? mam na nich najeto pouze 500km
Přílohy: VID_20160903_141607.mp4 ( 18589050b ) - |
|
06.09.2016 19:19 -
|
2992145
|
|
jumep
|
|
|
ked 3x poriadne prebrzdis a prejdes 100km musi to byt sadnute a nehriat sa
tebe to pribrzduje, platnicky vzadu daju podstatne viac ako 30000km
ked 3x poriadne prebrzdis a prejdes 100km musi to byt sadnute a nehriat sa
tebe to pribrzduje, platnicky vzadu daju podstatne viac ako 30000km
|
|
06.09.2016 19:27 -
|
2992149
|
|
Eattheday
|
|
|
Dobře, a kdy tvrdí e ve na brzdičích funguje jak má, chodí samo, vrací se atd. tak kde mue byt problém? ručka zkalibrovaná, lanovody tahají stejně.. Nemue být problem v samotných nových destičkáchnebo kotoučích? Je to horké ale nesmrdí nic!! Ted sem četl peugeot forum a lidi píou e jim to po 1000 km přestalo. počkám do výplaty a pak to někam dam asi na výzkum, zlatá octávka mam citroena měsíc""
Dobře, a kdy tvrdí e ve na brzdičích funguje jak má, chodí samo, vrací se atd. tak kde mue byt problém? ručka zkalibrovaná, lanovody tahají stejně.. Nemue být problem v samotných nových destičkáchnebo kotoučích? Je to horké ale nesmrdí nic!! Ted sem četl peugeot forum a lidi píou e jim to po 1000 km přestalo. počkám do výplaty a pak to někam dam asi na výzkum, zlatá octávka :-D mam citroena měsíc""
|
|
| |
|
|