| | |
12.01.2015 18:01 -
Zvednutí auta při nefunkčním motoru
|
2774273
|
|
Tomino77
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
prosím potřeboval bych poradit. Prasknul mi rozvodák, take motor k.o. kontroloval jsem nějaké dalí věci a auto zvedl na zvedáku. Po sputění zabzučel kompresor a auto se přenastavilo do té úplně spodní polohy...neel mi ani vytáhnout zvedák. Nakonec se podařilo. Ted ale potřebuji C5 nějakým způsobem zvednout bez nastartování motoru do jízdní polohy pro odtaení na laně, nebo najetí na odtahovku. Neví prosím jak z toho ven? Na displeji v autě mi navíc svítí ten economy systém protoe se vybila baterie a i kdy jsem jí dobil je to v tom economy pořád. Asi by pomohlo nastartování, ale to jaksi s tím k.o. motorem nejde. Díky Tomá
prosím potřeboval bych poradit. Prasknul mi rozvodák, take motor k.o. kontroloval jsem nějaké dalí věci a auto zvedl na zvedáku. Po sputění zabzučel kompresor a auto se přenastavilo do té úplně spodní polohy...neel mi ani vytáhnout zvedák. Nakonec se podařilo. Ted ale potřebuji C5 nějakým způsobem zvednout bez nastartování motoru do jízdní polohy pro odtaení na laně, nebo najetí na odtahovku. Neví prosím jak z toho ven? Na displeji v autě mi navíc svítí ten economy systém protoe se vybila baterie a i kdy jsem jí dobil je to v tom economy pořád. Asi by pomohlo nastartování, ale to jaksi s tím k.o. motorem nejde. Díky Tomá
|
|
15.01.2015 16:35 -
Re: Zvednutí auta při nefunkčním motoru
|
2775126
|
|
Tomino77
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Tak dalí paráda. Včera jsem tu měl kolegu s diagnostikou, měl lexii a čínský kabel. Po zapojení do mé c5 ani uk...nefunkční. Zkoueli jsme diagnostiku na jeho C4, ve které přijel a naprosto bez problémů. Samo mu to nabídlo vin jeho auta a u mojí c5 to chtělo ruční zadání a nějaký dalí kod ze dveří. Tak jsem volal do Kodekaru to je servis v Ostravě a tam mi řekli, e pokud mi v C5 svítí na displeji Economy mode active, tak to s diagnostikou nebude komunikovat. Zhasne to prý a po nastartování a to po prasknutí rozvoďáku půjde asi těko. Take na to, abych zvedl auto z nejnií polohy a mohl ho odtáhnout nebo naloit na odtahovku a pak případně na sloupový zvedák potřebuji diagnostiku a ta zas funguje údajně pouze bez aktivního economy modu. Paráda. Začínám mít dojem, e soudruzi ve francii tak kombinovali a snaili se ochránit kdoví co vechno, a to totálně pos****.
Tak dalí paráda. Včera jsem tu měl kolegu s diagnostikou, měl lexii a čínský kabel. Po zapojení do mé c5 ani uk...nefunkční. Zkoueli jsme diagnostiku na jeho C4, ve které přijel a naprosto bez problémů. Samo mu to nabídlo vin jeho auta a u mojí c5 to chtělo ruční zadání a nějaký dalí kod ze dveří. Tak jsem volal do Kodekaru to je servis v Ostravě a tam mi řekli, e pokud mi v C5 svítí na displeji Economy mode active, tak to s diagnostikou nebude komunikovat. Zhasne to prý a po nastartování a to po prasknutí rozvoďáku půjde asi těko. Take na to, abych zvedl auto z nejnií polohy a mohl ho odtáhnout nebo naloit na odtahovku a pak případně na sloupový zvedák potřebuji diagnostiku a ta zas funguje údajně pouze bez aktivního economy modu. Paráda. Začínám mít dojem, e soudruzi ve francii tak kombinovali a snaili se ochránit kdoví co vechno, a to totálně pos****.
|
|
15.01.2015 17:03 -
|
2775130
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Nejde economy mód diagnostikou vypnout? Jina baterka to taky nevyresi?
Nejde economy mód diagnostikou vypnout? Jina baterka to taky nevyresi?
|
|
15.01.2015 19:16 -
|
2775310
|
|
HonzaC3
|
Město: Bruperk, Auto: C4 Grand Picasso 1,6 hdi | Počet příspěvků: 23 |
|
|
S tim kabelem jsem to byla ja. Ono to opravdu neslo, proste jsem zkouseli i s klicem. vselijak mozne jsme s tim elaborovali, ale proste to s tou moji diagnostikou nechce chodit.
Trochu mne zarazilo, ze mi to nabizi k C5 I jen Lexii a ScanTool a nikoliv DiagBox jako u vetsiny ostatnich aut, co jsem mel pripojene. Je fakt, ze u me Xsary mi to taky nebidne jen Lexii, ale to je auto z roku 1996-2000. U te C5 jsem cekal, ze diagbox bude v nabidce.
Jeste k tomu economy modu, zarazilo mne, ze ta C5 v nem uplne zhasne vsechno na panelu. U mne, pokud mam otoceny klicek, tak i v eco modu porad sviti nejake ty kontrolky na palubni desce.
Jinak, nasel jsem tu podobny thread, kde take nekdo pod jmenem VydraX mel problem, ze se nemohl dostat s diagnostikou do C5 I 2,2hdi viz odkaz .link.
Bohuzel, po vyreseni nenapsal, co pomohlo k tomu, aby diagnostika zacla fungovat.
S tim kabelem jsem to byla ja. Ono to opravdu neslo, proste jsem zkouseli i s klicem. vselijak mozne jsme s tim elaborovali, ale proste to s tou moji diagnostikou nechce chodit.
Trochu mne zarazilo, ze mi to nabizi k C5 I jen Lexii a ScanTool a nikoliv DiagBox jako u vetsiny ostatnich aut, co jsem mel pripojene. Je fakt, ze u me Xsary mi to taky nebidne jen Lexii, ale to je auto z roku 1996-2000. U te C5 jsem cekal, ze diagbox bude v nabidce.
Jeste k tomu economy modu, zarazilo mne, ze ta C5 v nem uplne zhasne vsechno na panelu. U mne, pokud mam otoceny klicek, tak i v eco modu porad sviti nejake ty kontrolky na palubni desce.
Jinak, nasel jsem tu podobny thread, kde take nekdo pod jmenem VydraX mel problem, ze se nemohl dostat s diagnostikou do C5 I 2,2hdi viz odkaz http://www.c5club.cz/diskuze/diagnostika-software-navigace/2370559-obdii-konektor-spatny/#.VLgD1CvF-Ck
Bohuzel, po vyreseni nenapsal, co pomohlo k tomu, aby diagnostika zacla fungovat.
|
|
15.01.2015 20:17 -
|
2775357
|
|
jruze
|
|
|
HonzaC3 napsal(a): S tim kabelem jsem to byla ja. Ono to opravdu neslo, proste jsem zkouseli i s klicem. vselijak mozne jsme s tim elaborovali, ale proste to s tou moji diagnostikou nechce chodit.
Jinak, nasel jsem tu podobny thread, kde take nekdo pod jmenem VydraX mel problem, ze se nemohl dostat s diagnostikou do C5 I 2,2hdi viz odkaz .link.
Běně jezdím pro KO auta a zvedám před naloením na odtahovku do vyí nebo horní polohy a někdy i v dílně po opravách hydrauliky A KO auta jsou z 90% v ecomodu.Nevím jak funguje čína - k tomu diagboxu: větina aut naskočí rovnou do lexie a já si přepínám i x7 do lexie (a to pouívám jeden z posledních verzí) mimo to nejlepí je proxi.Lexie je lepí ne diagbox ale mohl by být problém při kodování.
Běně jezdím pro KO auta a zvedám před naloením na odtahovku do vyí nebo horní polohy a někdy i v dílně po opravách hydrauliky;-) A KO auta jsou z 90% v ecomodu.Nevím jak funguje čína - k tomu diagboxu: větina aut naskočí rovnou do lexie a já si přepínám i x7 do lexie (a to pouívám jeden z posledních verzí) mimo to nejlepí je proxi.Lexie je lepí ne diagbox ale mohl by být problém při kodování.
|
|
15.01.2015 20:22 -
|
2775369
|
|
HonzaC3
|
|
|
A stalo se ti nekdy, ze jsi musel rucne zadavat VIN, nebo ti to vzdycky diagnostika sama nasla?
A stalo se ti nekdy, ze jsi musel rucne zadavat VIN, nebo ti to vzdycky diagnostika sama nasla?
|
|
15.01.2015 20:36 -
|
2775376
|
|
Henry
|
|
|
Pánové neví někdo jaký signál vypne Eco mod???
Napětí na akumulátoru to zřejmě nebude - po nabití aku se nic nezmění.
Kdy motor běí jaké informace vyrábí??
Otáčky motoru ze snímače otáček ??
Vývod "L" na alternátoru ??
Víc mě nenapadá asi jich víc nebude, aby neli nějak simulovat.
Co spoutí denní svícení??
Pánové neví někdo jaký signál vypne Eco mod???
Víc mě nenapadá :-( asi jich víc nebude, aby neli nějak simulovat.
|
|
15.01.2015 20:48 -
|
2775384
|
|
jruze
|
|
|
Henry napsal(a): Pánové neví někdo jaký signál vypne Eco mod???
Víc mě nenapadá asi jich víc nebude, aby neli nějak simulovat.
Tak tímhle jsem se nikdy nezabejval,ale řekl bych řídící jednotka motoru - ecomód nevypne(a určitě né jen tak diagnostikou ) a podle mne nenasimuluje. Já to prostě zvednu diag a je to.
Tak tímhle jsem se nikdy nezabejval,ale řekl bych řídící jednotka motoru - ecomód nevypne(a určitě né jen tak diagnostikou ) a podle mne nenasimuluje. Já to prostě zvednu diag a je to.;-)
|
|
15.01.2015 20:50 -
|
2775386
|
|
jumep
|
|
|
signal riadiacej jednotky motora ze motor bezi, to neni analogovy system ... su to data zo zbernice
v bsi sa da auto prepnut do showroom modu kde sa vypne economy mode, na normalne jazdenie to samozrejme neni, lebo by posla baterka po par hodinach statia
signal riadiacej jednotky motora ze motor bezi, to neni analogovy system ... su to data zo zbernice
v bsi sa da auto prepnut do showroom modu kde sa vypne economy mode, na normalne jazdenie to samozrejme neni, lebo by posla baterka po par hodinach statia
|
|
15.01.2015 20:59 -
|
2775398
|
|
jumep
|
|
|
ja som to potreboval (kvoli zatvoreniu okien) a normalne to funguje
ja som to potreboval (kvoli zatvoreniu okien) a normalne to funguje
|
|
15.01.2015 22:43 -
|
2775464
|
|
HonzaC3
|
|
|
Ale starou xsaru mne to nacita. lastne tohle je prvni auto, kde to nejde.
Ale starou xsaru mne to nacita. lastne tohle je prvni auto, kde to nejde.
|
|
15.01.2015 23:53 -
|
2775476
|
|
jumep
|
|
|
tot je tak ked neviete co robite
kludne moze byt poistka v aute ...
tot je tak ked neviete co robite :)
kludne moze byt poistka v aute ...
|
|
16.01.2015 06:24 -
|
2775522
|
|
HonzaC3
|
|
|
Kazdy se nejak uci . Ja vam do toho fusovat nehodlam, ale po tom co mi stihli po ruznych i autorizovanych servisech zmastit na aute, uz sve auto kdyz nemusim, nikam nedavam a delam si to k plne spokojenosti sam. Tady jsem chtel jen pomoct kolegovi.
Nicmene, kdyz uz je tu rec o pojistce, v tom vlakne od VydryX jsi jumepe psal, ze kdyby to byla pojistka, tak v aute nejde vubec nic "poistka, to by ti neslo uplne nic, su tam 2 megapoistky na interier, ale ak ti chodi osvetlenie a ine one z auta, tak bsi je zasobena elektrikou". Ale tam tam vse ostatni jde.
Kazdy se nejak uci ;). Ja vam do toho fusovat nehodlam, ale po tom co mi stihli po ruznych i autorizovanych servisech zmastit na aute, uz sve auto kdyz nemusim, nikam nedavam a delam si to k plne spokojenosti sam. Tady jsem chtel jen pomoct kolegovi.
Nicmene, kdyz uz je tu rec o pojistce, v tom vlakne od VydryX jsi jumepe psal, ze kdyby to byla pojistka, tak v aute nejde vubec nic "poistka, to by ti neslo uplne nic, su tam 2 megapoistky na interier, ale ak ti chodi osvetlenie a ine one z auta, tak bsi je zasobena elektrikou". Ale tam tam vse ostatni jde.
|
|
16.01.2015 09:14 -
|
2775534
|
|
jruze
|
|
|
HonzaC3 napsal(a): Kazdy se nejak uci . Ja vam do toho fusovat nehodlam, ale po tom co mi stihli po ruznych i autorizovanych servisech zmastit na aute, uz sve auto kdyz nemusim, nikam nedavam a delam si to k plne spokojenosti sam. Tady jsem chtel jen pomoct kolegovi.
Ale Jumep měl na mysli pojistku pro OBD
Ale Jumep měl na mysli pojistku pro OBD;-)
|
|
22.11.2019 23:54 -
|
3248580
|
|
jogcar
|
Město: Poprad, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 37 |
|
|
jruze napsal(a): Běně jezdím pro KO auta a zvedám před naloením na odtahovku do vyí nebo horní polohy a někdy i v dílně po opravách hydrauliky A KO auta jsou z 90% v ecomodu.Nevím jak funguje čína - k tomu diagboxu: větina aut naskočí rovnou do lexie a já si přepínám i x7 do lexie (a to pouívám jeden z posledních verzí) mimo to nejlepí je proxi.Lexie je lepí ne diagbox ale mohl by být problém při kodování.
Hoj, a kde konkrétne je monos zdvihnú auto do najvyej polohy v Diagboxe? Dík.
Hoj, a kde konkrétne je monos zdvihnú auto do najvyej polohy v Diagboxe? Dík.
|
|
| |
|
|