| | |
05.12.2017 17:57 -
Re: Prázdná nádrka posilovače řízení / C5 III 1.6HDi
|
3115514
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
5.2. Kovové odpruení
Připojit akumulátor.
Nastartovat motor.
Nechat točit motor na volnoběné otáčky po dobu 2 a 3 minut, přitom neotáčet volantem (V případě potřeby dolít olej).
Pomalu desetkrát otočit řízením od jednoho dorazu k druhému v obou směrech, kola jsou postavená na zemi.
Poznámka : Nedret řízení vytočené v krajní poloze, aby nedolo k otevření omezovače tlaku.
Vyjmout přípravek [1].
Ověřit absenci bublinek v nádrce.
Doplnit kapalinu posilovače řízení a ke značce maximální hladiny v nádrce.
Pokud jsou v nádrce bublinky, nechat okruh zcela odvzdunit (3 a 5 min) při motoru v chodu a bez působení na volant.
Provést 5 nových pomalých manévrů volantem řízení od jednoho dorazu k druhému v obou směrech, kola jsou přitom na zemi.
Opakovat tuto fázi postupu, dokud zcela nezmizí bublinky vyplouvající na hladinu kapaliny v nádrce.
Provést jízdní zkouku a ověřit hladinu kapaliny posilovače řízení (Motor zastavený, uzávěr naroubovaný, teplota oleje 30 °C).
Poznámka : V nádrce nesmí být bublinky, jinak zopakovat postup odvzduňování.
kazdopadne nedavej tam LDS ale TOTAL FLUIDE DA..pokud tam byla DA neni moc dobre ji smichat s LDS
5.2. Kovové odpruení
Připojit akumulátor.
Nastartovat motor.
Nechat točit motor na volnoběné otáčky po dobu 2 a 3 minut, přitom neotáčet volantem (V případě potřeby dolít olej).
Pomalu desetkrát otočit řízením od jednoho dorazu k druhému v obou směrech, kola jsou postavená na zemi.
Poznámka : Nedret řízení vytočené v krajní poloze, aby nedolo k otevření omezovače tlaku.
Vyjmout přípravek [1].
Ověřit absenci bublinek v nádrce.
Doplnit kapalinu posilovače řízení a ke značce maximální hladiny v nádrce.
Pokud jsou v nádrce bublinky, nechat okruh zcela odvzdunit (3 a 5 min) při motoru v chodu a bez působení na volant.
Provést 5 nových pomalých manévrů volantem řízení od jednoho dorazu k druhému v obou směrech, kola jsou přitom na zemi.
Opakovat tuto fázi postupu, dokud zcela nezmizí bublinky vyplouvající na hladinu kapaliny v nádrce.
Provést jízdní zkouku a ověřit hladinu kapaliny posilovače řízení (Motor zastavený, uzávěr naroubovaný, teplota oleje 30 °C).
Poznámka : V nádrce nesmí být bublinky, jinak zopakovat postup odvzduňování.
kazdopadne nedavej tam LDS ale TOTAL FLUIDE DA..pokud tam byla DA neni moc dobre ji smichat s LDS
|
|
05.12.2017 18:08 -
|
3115515
|
|
hery
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Super! Moc dík za přesný postup odvzdunění. Hned na to vlítnu, abych to stihl ne odjede ena na noční. Tu LDS mi dali v citroen servisu,e jí tam dolévali a abych v případě potřeby dolil sám. To mi dali fakt patnou? Tak pak se spolehni na značkový servis,.. Ach jo
Mám jen to LDS tak jestli to můu nalít nebo počkat do zítřka jedu do sluby a koupit tu TOTAL FLUIDE DA?
Super! Moc dík za přesný postup odvzdunění. Hned na to vlítnu, abych to stihl ne odjede ena na noční. Tu LDS mi dali v citroen servisu,e jí tam dolévali a abych v případě potřeby dolil sám. To mi dali fakt patnou? Tak pak se spolehni na značkový servis,..:nevim Ach jo
Mám jen to LDS tak jestli to můu nalít nebo počkat do zítřka jedu do sluby a koupit tu TOTAL FLUIDE DA?
|
|
05.12.2017 18:14 -
|
3115516
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
LDS je na podvozek a DA je do rizeni
je pravda ze kdyz je auto na koulich tak servo ma take LDS nicmene michat by se to asi nemelo a nevim jestli jsou cerpadla a hreben konstrukcne stejna
LDS je na podvozek a DA je do rizeni
je pravda ze kdyz je auto na koulich tak servo ma take LDS nicmene michat by se to asi nemelo a nevim jestli jsou cerpadla a hreben konstrukcne stejna
|
|
05.12.2017 18:22 -
|
3115520
|
|
hery
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
tak to je teda velká paráda, je to total fluide LDS co mi dali a já to tam lil, mám asi 1/4 pryč Z flaky + to co tam nalil tan technik v servisu. Take si udělám po práci výlet do citroenu..Je to hodně patné s tou kapalinou? Jen abych věděl, co mě čeká, a mi oni budou oponovat
EDIT: aha tak to snad nebude takovej průvih
tak to je teda velká paráda, je to total fluide LDS co mi dali a já to tam lil, mám asi 1/4 pryč Z flaky + to co tam nalil tan technik v servisu. Take si udělám po práci výlet do citroenu..Je to hodně patné s tou kapalinou? Jen abych věděl, co mě čeká, a mi oni budou oponovat
EDIT: aha tak to snad nebude takovej průvih
|
|
05.12.2017 18:33 -
|
3115526
|
|
autodiag
|
|
|
ja myslim ze to tak hrozneho nic nebude,jen by se to podle me nemelo michat...
na to by ti asi nejlip odpovedel PatMat
ja myslim ze to tak hrozneho nic nebude,jen by se to podle me nemelo michat...
na to by ti asi nejlip odpovedel PatMat
|
|
05.12.2017 18:41 -
|
3115527
|
|
hery
|
|
|
Popprosil bych tedy jete Pat a Mat a u nebudu otravovat, slibuju
Já jen jestli tam mohu dolít tu LDS ne FA a odvzdunit dle návodu od Autodiag. A jetě jednou moc dík kluci
Popprosil bych tedy jete Pat a Mat a u nebudu otravovat, slibuju:-)
Já jen jestli tam mohu dolít tu LDS ne FA a odvzdunit dle návodu od Autodiag. A jetě jednou moc dík kluci
|
|
05.12.2017 19:22 -
|
3115529
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Protřepat, nemíchat
Tak sem to prostudoval a správně tam má být LDS ...
Píou přímo pro: "vechny země"
Vechna vozidla počínaje modely CITROËN C5
a PEUGEOT 307 (včetně 206 s elektrickým čerpadlem )
Total Fluide DA píou pro "chladné podnebí" a to pro vechny auta i tedy C5 s hydro ...
Asi je to DA řidí při nízkých teplotách ...
kdo nevěří, tak strana 27 .. .link.
to tak...
Protřepat, nemíchat :-p
Tak sem to prostudoval a správně tam má být LDS ...
Píou přímo pro: "vechny země"
Vechna vozidla počínaje modely CITROËN C5
a PEUGEOT 307 (včetně 206 s elektrickým čerpadlem )
Total Fluide DA píou pro "chladné podnebí" a to pro vechny auta i tedy C5 s hydro ...
Asi je to DA řidí při nízkých teplotách ...
kdo nevěří, tak strana 27 .. http://service.citroen.com/dtt/CDP/code/fr_FR/C5/index_2008.html
to tak...
|
|
05.12.2017 19:29 -
|
3115530
|
|
hery
|
|
|
James Bond?? Tak to sme klidní
James Bond?? Tak to sme klidní:-d
|
|
05.12.2017 19:51 -
|
3115558
|
|
hery
|
|
|
KUJUUUUUUUUU
du na to
KUJUUUUUUUUU
du na to:-)
|
|
05.12.2017 19:52 -
|
3115559
|
|
autodiag
|
|
|
nerad bych snizoval schopnost Jamese 007 ale dle vin hovori vyrobce jinak,kno neveri viz priloha
proto se vzdy ptam na VIN protoze neni C5 jako C5 a obecne blaboly na free serverech jsou opravdu jen obecne,dulezite je vzdy vin a nasledne OPR
ono je to opravdu v zasade jedno jaka,spis aby se nemichala ,to je cele
nerad bych snizoval schopnost Jamese 007 ale dle vin hovori vyrobce jinak,kno neveri viz priloha
proto se vzdy ptam na VIN protoze neni C5 jako C5 a obecne blaboly na free serverech jsou opravdu jen obecne,dulezite je vzdy vin a nasledne OPR
ono je to opravdu v zasade jedno jaka,spis aby se nemichala ,to je cele
Přílohy: kapalina.png ( 142664b ) - |
|
05.12.2017 20:06 -
|
3115575
|
|
hery
|
|
|
já to jdu risknout odvzdunit s tou LDS, beztak si myslím, e jí tam bude víc ne té FA(pokud tam vůbec bude..) PS:trochu odbočím, si připadám jak v té písni od Nohavici delfin Fa a delfínice Fí a já listuju ve slovníku česko-delfíním
já to jdu risknout odvzdunit s tou LDS, beztak si myslím, e jí tam bude víc ne té FA(pokud tam vůbec bude..) PS:trochu odbočím, si připadám jak v té písni od Nohavici delfin Fa a delfínice Fí a já listuju ve slovníku česko-delfíním:-))))
|
|
05.12.2017 20:14 -
|
3115585
|
|
autodiag
|
|
|
tady je to skoro jedno ale kdyz ti prijede X7 a ma nadobku plnou zelene tak se ti chce zvracet ..a to nebylo jednou
tady je to skoro jedno ale kdyz ti prijede X7 a ma nadobku plnou zelene tak se ti chce zvracet :) :) ..a to nebylo jednou:nevim
|
|
05.12.2017 20:39 -
|
3115601
|
|
jumep
|
|
|
pod autom nezostava v podstate nic hlavne preto ze to tece za jazdy, ked sa pozres na to tak to bude mokre cele okolo a ked chces mat nieco pod autom tak stoj na mieste a toc volantom (akurat si to odnesu gumy)
pod autom nezostava v podstate nic hlavne preto ze to tece za jazdy, ked sa pozres na to tak to bude mokre cele okolo a ked chces mat nieco pod autom tak stoj na mieste a toc volantom (akurat si to odnesu gumy)
|
|
05.12.2017 20:47 -
|
3115613
|
|
hery
|
|
|
to s tím volantem jsem akorát dokončil při odvzdunování, jene leje tady se sněhem take uvidím zas prd
to s tím volantem jsem akorát dokončil při odvzdunování, jene leje tady se sněhem take uvidím zas prd:-(
|
|
07.12.2017 13:05 -
|
3115855
|
|
hery
|
|
|
Tak cesta do práce a zpět nějakých 40 km ..Dal jsem to pod střechu a nikde nic, ádná kalu ani kapka. Zkontroloval jsem kapalinu v nádrce a ta je na max, malinko ubylo, opravdu nepatrně. Za jízdy nikde nic neteklo, díval jsem se pod auto se sputěným motorem a nic. jediné místo, kde to bylo mastný bylo pod nádrkou na plastu, ale to jsem mohl ukápnout, pod víkem nádrky je to suché i hadice. Je jen mastný ten domek. Chystám se výhledově za kámoem servisákem, co je u nás ve vesnici, aby to zkoukl podrobněji, má teď dost práce. Budu to sledovat průběně dál. Jakmile budu vědět něco konkrétního dám sem echo
Tak cesta do práce a zpět nějakých 40 km ..Dal jsem to pod střechu a nikde nic, ádná kalu ani kapka. Zkontroloval jsem kapalinu v nádrce a ta je na max, malinko ubylo, opravdu nepatrně. Za jízdy nikde nic neteklo, díval jsem se pod auto se sputěným motorem a nic. jediné místo, kde to bylo mastný bylo pod nádrkou na plastu, ale to jsem mohl ukápnout, pod víkem nádrky je to suché i hadice. Je jen mastný ten domek. Chystám se výhledově za kámoem servisákem, co je u nás ve vesnici, aby to zkoukl podrobněji, má teď dost práce. Budu to sledovat průběně dál. Jakmile budu vědět něco konkrétního dám sem echo ;-)
|
|
07.12.2017 14:47 -
|
3115873
|
|
autodiag
|
|
|
tak pokud jsi to vse ocistil vcetne domku,tj vyjel jsi se suchym a po 40 je mastnej tak sakne..nicmene dle toho co jsi psal predtim uz ti tolik neubejva
zavzdusneny servo je svina
tak pokud jsi to vse ocistil vcetne domku,tj vyjel jsi se suchym a po 40 je mastnej tak sakne..nicmene dle toho co jsi psal predtim uz ti tolik neubejva:palec
zavzdusneny servo je svina ;)
|
|
| |
|
|