| | |
01.08.2014 20:55 -
Nestabilní/plavající zadní náprava / C5 III
|
2720696
|
|
Myoun
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahojte,
můete mi, prosím, poradit, zda někdo nemáte podobnou zkuenost?
Prosakovala mi PP vzpěra, kterou mi v Citroenu vyměnili a pak u bylo zvedání auta OK. Jene začal jiný problém, ač si sice nejsem úplně jist, zda to nebylo v mení míře ji před tou výměnou vzpěry, ale kadopádně poté se to projevilo markantně, a sice naprostá nestabilita zadní nápravy. Nejznatelnějí to je, kdy vjedu jedním zadním kolem do výmolu (kanálu), kdy auto úplně ustřelí na stranu, a to opravdu hodně. Obecně se dá říct, e je velmi patná boční stabilita při přejezdu nerovností, kdy se zadek "roztančí". Dále také můete mít pocit, kdy zkusíte slalom, e zadní náprava hodně "plave". A asi nejhorí to je při rychlejí jízdě, pokud vjedete do vyjetých kolejí, kdy tohle auto naprosto rozhoupe, resp. rozkolíbe, co u je a nebezpečné.
Také bych to řekl asi tak, e auto se chová obdobně, jako jiné auto s běnými, ale hoooooodně opotřebovanými, zadními tlumiči.
Kdy jsem to v Citroenu řeil, tak prý ve prozkoumali a neshledali problém. Nali akorát opotřebovanějí silentbloky ramen, ale po jejich výměně to dělá to stejné.
Mám najeto 164 tis. skutečných.
Netuíte, zda se dá tlumící schopnost koulí poznat na běném testu tlumičů? Samozřejmě s nastartovaným motorem?
Děkuji moc za postřehy a rady.
Ahojte,
můete mi, prosím, poradit, zda někdo nemáte podobnou zkuenost?
Prosakovala mi PP vzpěra, kterou mi v Citroenu vyměnili a pak u bylo zvedání auta OK. Jene začal jiný problém, ač si sice nejsem úplně jist, zda to nebylo v mení míře ji před tou výměnou vzpěry, ale kadopádně poté se to projevilo markantně, a sice naprostá nestabilita zadní nápravy. Nejznatelnějí to je, kdy vjedu jedním zadním kolem do výmolu (kanálu), kdy auto úplně ustřelí na stranu, a to opravdu hodně. Obecně se dá říct, e je velmi patná boční stabilita při přejezdu nerovností, kdy se zadek "roztančí". Dále také můete mít pocit, kdy zkusíte slalom, e zadní náprava hodně "plave". A asi nejhorí to je při rychlejí jízdě, pokud vjedete do vyjetých kolejí, kdy tohle auto naprosto rozhoupe, resp. rozkolíbe, co u je a nebezpečné.
Také bych to řekl asi tak, e auto se chová obdobně, jako jiné auto s běnými, ale hoooooodně opotřebovanými, zadními tlumiči.
Kdy jsem to v Citroenu řeil, tak prý ve prozkoumali a neshledali problém. Nali akorát opotřebovanějí silentbloky ramen, ale po jejich výměně to dělá to stejné.
Mám najeto 164 tis. skutečných.
Netuíte, zda se dá tlumící schopnost koulí poznat na běném testu tlumičů? Samozřejmě s nastartovaným motorem?
Děkuji moc za postřehy a rady.
|
|
01.08.2014 21:18 -
Re: Nestabilní/plavající zadní náprava / C5 III
|
2720698
|
|
jumep
|
|
|
v akom stave je geometria zadku?
v akom stave je geometria zadku?
|
|
01.08.2014 21:20 -
|
2720699
|
|
Myoun
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Měla by být OK. Pocitově nic nevnímám a v Citroenu ji dělali, resp. mi ji alespoň naúčtovali . Ale to, co jsem popisoval s tou nestabilitou, je fakt hodně znatelné. Geometrie mě také napadla, ale tu jsem hned vyloučil.
Měla by být OK. Pocitově nic nevnímám a v Citroenu ji dělali, resp. mi ji alespoň naúčtovali :-). Ale to, co jsem popisoval s tou nestabilitou, je fakt hodně znatelné. Geometrie mě také napadla, ale tu jsem hned vyloučil.
|
|
01.08.2014 21:25 -
|
2720704
|
|
jumep
|
|
|
daj si to premerat este raz
a pripadne si daj premerat gule
daj si to premerat este raz
a pripadne si daj premerat gule
|
|
01.08.2014 21:38 -
|
2720716
|
|
Myoun
|
|
|
Ta schopnost tlumení koulí se dá nějak přesně změřit?
Ta schopnost tlumení koulí se dá nějak přesně změřit?
|
|
01.08.2014 21:41 -
|
2720719
|
|
jumep
|
|
|
nie, ale je to zbytocne, problem je skor ked je ta gula prazdna (skor sa takto opotrebuje ako tlmic v nej)
potom to proste bude tvrde a odskakovat kvoli tomu
nie, ale je to zbytocne, problem je skor ked je ta gula prazdna (skor sa takto opotrebuje ako tlmic v nej)
potom to proste bude tvrde a odskakovat kvoli tomu
|
|
27.10.2014 20:50 -
|
2745765
|
|
Morgan011
|
Město: Vajkovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím vetkých.
Mne to robí tie a nemám "hydroaktív". Keď sa to prejavilo, dal som urobi geo a skontrolova nápravy. Vetko OK podža servisu - napínal to monterpákou. Keď som zhodil letné pneu, boli z vnútra opotrebené viac ako z vonku - cca 1 - 1,5 mm.
Zdravím vetkých.
Mne to robí tie a nemám "hydroaktív". Keď sa to prejavilo, dal som urobi geo a skontrolova nápravy. Vetko OK podža servisu - napínal to monterpákou. Keď som zhodil letné pneu, boli z vnútra opotrebené viac ako z vonku - cca 1 - 1,5 mm. :nevim
|
|
22.02.2015 21:20 -
|
2790434
|
|
Morgan011
|
Město: Vajkovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Po dlhej dobe opä ja. Po opätovnej kontrole bola zistená prvotná príčina - silentblok horného ramena zadnej nápravy na pravej strane to má za sebou + žavé spodné rameno má mäkký predný silentblok. Take na jar výmena horných ramien a silentblokov dolných ramien. Ak dovtedy nevyskočí niečo nové.
Po dlhej dobe opä ja. Po opätovnej kontrole bola zistená prvotná príčina - silentblok horného ramena zadnej nápravy na pravej strane to má za sebou + žavé spodné rameno má mäkký predný silentblok. Take na jar výmena horných ramien a silentblokov dolných ramien. Ak dovtedy nevyskočí niečo nové.:nevim
|
|
13.03.2020 11:34 -
|
3262700
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Ahoj, C5 III X7 sedan r.v. 2010 Ze zadu se mi ozývá čím dál víc klepání - po přejezdu na nerovnostech. Kdy jsem to měl u mechaniků kvůli něčemu jinému, měli to na zvedáku a nic nenali. STK to prolo bez jediného problému, stabilizační tyčky i ve ostatní prý ok. Ale prostě to bouchá. Myslel jsem e to bude loisko vzpěry - to jsem řeil nedávno na C4 a zvuky byly podobné, nicméně popravdě jsem tam ádná loiska neviděl. (je fakt e jsem jen leel pod autem). Kdy jsem ale vzal za kouli na tlumiči, tak se zvuk ozval a vypadá to, e je v háji vrchní silentblok, na kterém je uloený zadní tlumič. Dá se koupit zvlá, nebo je součástí tlumiče?
Ahoj, C5 III X7 sedan r.v. 2010 Ze zadu se mi ozývá čím dál víc klepání - po přejezdu na nerovnostech. Kdy jsem to měl u mechaniků kvůli něčemu jinému, měli to na zvedáku a nic nenali. STK to prolo bez jediného problému, stabilizační tyčky i ve ostatní prý ok. Ale prostě to bouchá. Myslel jsem e to bude loisko vzpěry - to jsem řeil nedávno na C4 a zvuky byly podobné, nicméně popravdě jsem tam ádná loiska neviděl. (je fakt e jsem jen leel pod autem). Kdy jsem ale vzal za kouli na tlumiči, tak se zvuk ozval a vypadá to, e je v háji vrchní silentblok, na kterém je uloený zadní tlumič. Dá se koupit zvlá, nebo je součástí tlumiče?
Přílohy: IMG_20200313_104344.jpg ( 768495b ) - |
|
| |
|
|