| | |
19.11.2017 15:23 -
Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
|
3111110
|
|
Lajči
|
Město: Michalovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
autodiag napsal(a): bohuzel Jarda ma pravdu a nasranej muzes byt jen sam na sebe v tomto pripade
pravdepodobne jsi neudelal co jsi mel a proto se ti rucka zatahla jak se zatahla a je vymalovano a ty jsi do toho jeste zatahnul za "katapult"
Skus ete urobi jednu vec
źahni pod auto chy obidve lanka do ruky a ahaj
A druhý kamo nech ti zatiahne za tu ltú núrku
Skus ete urobi jednu vec
źahni pod auto chy obidve lanka do ruky a ahaj
A druhý kamo nech ti zatiahne za tu ltú núrku
|
|
19.11.2017 18:40 -
|
3111269
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jarou,neříkej mi,e tenhle horor by mohla mít i moje dvojková C4 Picasso II. (r.v.2015) Mám tuhle parkovací brzdu,nebo mám jinou?
Jarou,neříkej mi,e tenhle horor by mohla mít i moje dvojková C4 Picasso II. (r.v.2015) Mám tuhle parkovací brzdu,nebo mám jinou? :-o:-((((
|
|
19.11.2017 18:58 -
|
3111288
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
u C4 picassi je ta mechanika uplne jina a jen s jednim lanovodem
u C4 picasso B jsou uz motory soucasti brzdicu
u C4 picassi je ta mechanika uplne jina a jen s jednim lanovodem
|
|
19.11.2017 19:59 -
|
3111320
|
|
DOUFAK
|
|
|
Tak sláva. Já u se mírně rosil. já pořád tvrdím,e ty trojkový C5 jsou pro zlost...
T:palecak sláva. Já u se mírně rosil.:palec já pořád tvrdím,e ty trojkový C5 jsou pro zlost...:-p
|
|
19.11.2017 22:45 -
|
3111412
|
|
Lajči
|
Město: Michalovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
jruze napsal(a): Zkusit můe ale větí problém je pokud přeila převodovka dostat od sebe ty dva konce - je to jako kdy chce od sebe povolit rukou dvě utaené kontramatky a e ten motor má sílu roztrhnout tu satelitovou převodovku tak asi tak slabej nebude - větinou to roztrhne převodovku a hlavně za co je chytí ? - za lana to nejde
Tím e jak říká Martin zatáhl za ,,katapult " tak se ty dva závity zatáhli do sebe a je to jako kontramatka a pokud přeila převodovka je po odjitění ty dva závity vytočit od sebe tak aby ta pojistka znovu zaskočila tam kam má - to se dá jen myslím diagnostikou ale né po těch pokusech co udělal jen po odjitění a zamezení pohybu samočiného pohybu motoru = jinými slovy po odjitění se nesmí nastartovat a vypnout motor nebo se musí odpojit konektor od el.ručky nebo jak tu někdo psal deaktivovat ručku od automatického zataení v menu = ve ostatní je větinou konečná.
Prečo by nechytil za lana? Jedno ma vyhaknute a druhe urcite neje
zatiahnute na fest
Popripade skusit vylomit ten plast nech to neje naspanovane
Prečo by nechytil za lana? Jedno ma vyhaknute a druhe urcite neje
zatiahnute na fest
Popripade skusit vylomit ten plast nech to neje naspanovane
|
|
20.11.2017 09:26 -
|
3111478
|
|
Lajči
|
|
|
jruze napsal(a): Koukal jsi na obrázky co jsem sem dal ? Vypadlo mu jano u kola a ta dráková část je poháněná = nemají lana odpor pořád se to zaroubovává (je to matice se roubem) dojede to na konec a kousne se to) = tam to nesmí nikdy dojet a to se stane kdy není lano zaháklé za brzdič a v druhém případě kdy to odjistí. (nemá to cenu)
Aj tak by som to skusil Sak uz ked tvrdis ze to neprezilo nema čo stratit
Aj tak by som to skusil Sak uz ked tvrdis ze to neprezilo nema čo stratit
|
|
20.11.2017 19:54 -
|
3111721
|
|
Majerr
|
Město: Roznov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 62 |
|
|
lanko bylo tam kde byt melo. Pravda ze se tam nedavalo uplne jednoduse a idealni poloha by vypadala jinak, ale pri nekolika pokusech to proste lepe nasadit neslo. Ale stalo se... ja si nadavam, zadal jsem o radu.
Jasne ze si s tim ted neporadim, ani to nebudu vic zkouset. Dotaz byl jestli to lanko jde vytahnout - nejde, beru. Druha strana se asi povolila, brzdy nebrzdi, mohl jsem s autem aspon odjet, ale kontrolka blika, brzda se automaticky neaktivuje a ted jen budu muset vyhledat servis... jakykoliv. Neznackovy nebo znackovy, resit to budu
A ze si nadavam je snad jasne
Pokud mate radu kam s tim zajez, tak budu rad. Diky
lanko bylo tam kde byt melo. Pravda ze se tam nedavalo uplne jednoduse a idealni poloha by vypadala jinak, ale pri nekolika pokusech to proste lepe nasadit neslo. Ale stalo se... ja si nadavam, zadal jsem o radu.
Jasne ze si s tim ted neporadim, ani to nebudu vic zkouset. Dotaz byl jestli to lanko jde vytahnout - nejde, beru. Druha strana se asi povolila, brzdy nebrzdi, mohl jsem s autem aspon odjet, ale kontrolka blika, brzda se automaticky neaktivuje a ted jen budu muset vyhledat servis... jakykoliv. Neznackovy nebo znackovy, resit to budu :-)
A ze si nadavam je snad jasne :-)
|
|
20.11.2017 20:20 -
|
3111736
|
|
Lajči
|
|
|
Majerr napsal(a): lanko bylo tam kde byt melo. Pravda ze se tam nedavalo uplne jednoduse a idealni poloha by vypadala jinak, ale pri nekolika pokusech to proste lepe nasadit neslo. Ale stalo se... ja si nadavam, zadal jsem o radu.
Jasne ze si s tim ted neporadim, ani to nebudu vic zkouset. Dotaz byl jestli to lanko jde vytahnout - nejde, beru. Druha strana se asi povolila, brzdy nebrzdi, mohl jsem s autem aspon odjet, ale kontrolka blika, brzda se automaticky neaktivuje a ted jen budu muset vyhledat servis... jakykoliv. Neznackovy nebo znackovy, resit to budu
A ze si nadavam je snad jasne
Pozdravujem dámy a páni!
Pridam aj ja trosku do tejto diskusie
Cesta na dovolenku , predomnou chlapik dupne na brzdu tak dupnem aj ja a odrazu na display hlaska ze parking brake faulty!
Tak reku nieco mu nepasovalo tak to napisal ale palubka svietila jak vianocnz stromcek.
dojdem na kriyovatku, myslim si ze zatiahnem a uvolnim , tak sa spameta. Zatiahnem a uz neuvolnim
Furt hlaska na display ze musim slapnut na brzdu Skusam slapat aspon desat krat a nic
Taham ya tu zultu somarinu co je v opierke a nic
Volam do citreonu - nedvihaju
Konecne som sa dovolal do kosic a oni ze: to sa este nikdy nestalo Len na odtahovku a do servisu Mi nevieme co s tym moze byt
Tak fajn myslim si
Lahnem pod auto kukam na strmene , obidva zatiahnute , kukam jak puk a vravim zene : Daj velky srubovak!!!
vylomil som ten plastik co drzi bowden v strmeni a hotovo Ideme dalej na dovolenku
Ale co s tym teraz?
Diagnostíika bude ay v sstredu do kelu Uz to niekto zazil?
to je moj pribeh!
Zasiel som ku kamosovi na diag a v jednotke brzdoveho systemu su udaje ako pocet zatiahnutí,
pocet superzatiahnuti a dokonca aj udaj v milimetroch ( draha lanovodu alebo nieco podobne)
Nasledovala vymena brzdových dosticiek a nasadenie lanka plus vymena toho plastu co som zlomil
Auto bolo zdvihnute obidvoma kolesami hore a dryal som v rukach obidve lanka nejakou silou Kamos potiahol tu zultu snurku pod opierkou a odistilo sa to Normalne som ich vitiahol zahakol do strmenov a par krat zatiahol rucnu brzdu ( asi 5 krat) a samo sa to nakalibrovalo Funguje do dnes
Mam ale vypnutu automatiku cez palubny pocitac
Nejdem nikoho presviedcat ze hovori bludy alebo vymysla a posiela ta do servisu Mozno je to fakt znicene
Ja som len taky ze kym nevyskusam vsetko co je v mojich silach nejdem do servisu
Ak chces skus ak nie nemusis Viac ma nenapada ako ti poradit
Hlavne nemam vo zvyku pisat : chid do servisu a nebabraj sa v tom comu nerozumies
Pozdravujem dámy a páni!
Pridam aj ja trosku do tejto diskusie
Cesta na dovolenku , predomnou chlapik dupne na brzdu tak dupnem aj ja a odrazu na display hlaska ze parking brake faulty!
Tak reku nieco mu nepasovalo tak to napisal ale palubka svietila jak vianocnz stromcek.
dojdem na kriyovatku, myslim si ze zatiahnem a uvolnim , tak sa spameta. Zatiahnem a uz neuvolnim
Furt hlaska na display ze musim slapnut na brzdu Skusam slapat aspon desat krat a nic
Taham ya tu zultu somarinu co je v opierke a nic
Volam do citreonu - nedvihaju
Konecne som sa dovolal do kosic a oni ze: to sa este nikdy nestalo Len na odtahovku a do servisu Mi nevieme co s tym moze byt
Tak fajn myslim si
Lahnem pod auto kukam na strmene , obidva zatiahnute , kukam jak puk a vravim zene : Daj velky srubovak!!!
vylomil som ten plastik co drzi bowden v strmeni a hotovo Ideme dalej na dovolenku
Ale co s tym teraz?
Diagnostíika bude ay v sstredu do kelu Uz to niekto zazil?
to je moj pribeh!
Zasiel som ku kamosovi na diag a v jednotke brzdoveho systemu su udaje ako pocet zatiahnutí,
pocet superzatiahnuti a dokonca aj udaj v milimetroch ( draha lanovodu alebo nieco podobne)
Nasledovala vymena brzdových dosticiek a nasadenie lanka plus vymena toho plastu co som zlomil
Auto bolo zdvihnute obidvoma kolesami hore a dryal som v rukach obidve lanka nejakou silou Kamos potiahol tu zultu snurku pod opierkou a odistilo sa to Normalne som ich vitiahol zahakol do strmenov a par krat zatiahol rucnu brzdu ( asi 5 krat) a samo sa to nakalibrovalo Funguje do dnes
Mam ale vypnutu automatiku cez palubny pocitac
Nejdem nikoho presviedcat ze hovori bludy alebo vymysla a posiela ta do servisu Mozno je to fakt znicene
Ja som len taky ze kym nevyskusam vsetko co je v mojich silach nejdem do servisu
Ak chces skus ak nie nemusis Viac ma nenapada ako ti poradit
Hlavne nemam vo zvyku pisat : chid do servisu a nebabraj sa v tom comu nerozumies ;-)
Přílohy: trim.F83EA92A-653C-4121-B748-8D39CC47232C.MOV ( 37028408b ) - Takto to vyzeralo |
|
20.11.2017 21:47 -
|
3111794
|
|
DOUFAK
|
|
|
autodiag napsal(a): u C4 picassi je ta mechanika uplne jina a jen s jednim lanovodem
Martine - sorry za hloupý dotaz,já jsem si pak dodatečně uvědomil,ze jsou tam u brzdičů na zadku ony motory,které pak perfektně slyím při práci hlavně v garái.Jsem rád,e nemám tuto hororovou parkovačku z X7 a doufám tedy i v to,e v případě event. defektu bude eventuelně Nový motorek za přijatelnou cenu (pokud tedy u nepůjde opravit) a ne za ten ranec jako z X7. Mám ale jiný dotaz i kdy trochu patří na forum C4 - jde o to,e se mi občas,ale opravdu občas stane,e při nastartování motoru se mi sama od sebe odbrzdí park.brzda,ani bych to já mohl nějak ovlivnit.Nejde o nic,sedím na zadku v autě,take vidím... co s tím? někdo říkal smazat a přehrát znovu softwer... to se mi zdá nákladné,zdlouhavé a snad i zbytečné vzhledem k min.riziku i častosti.Parkovačka jinak funguje naprosto PERFEKTNĚ.Jak to vidí Ty ? Můe v tom být i něco jiného ? díky
Martine - sorry za hloupý dotaz,já jsem si pak dodatečně uvědomil,ze jsou tam u brzdičů na zadku ony motory,které pak perfektně slyím při práci hlavně v garái.Jsem rád,e nemám tuto hororovou parkovačku z X7 a doufám tedy i v to,e v případě event. defektu bude eventuelně Nový motorek za přijatelnou cenu (pokud tedy u nepůjde opravit) a ne za ten ranec jako z X7. Mám ale jiný dotaz i kdy trochu patří na forum C4 - jde o to,e se mi občas,ale opravdu občas stane,e při nastartování motoru se mi sama od sebe odbrzdí park.brzda,ani bych to já mohl nějak ovlivnit.Nejde o nic,sedím na zadku v autě,take vidím... co s tím? někdo říkal smazat a přehrát znovu softwer... to se mi zdá nákladné,zdlouhavé a snad i zbytečné vzhledem k min.riziku i častosti.Parkovačka jinak funguje naprosto PERFEKTNĚ.Jak to vidí Ty ? Můe v tom být i něco jiného ? díky
|
|
20.11.2017 22:48 -
|
3111813
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vyráběl jsem tyhle třmeny s elektromotorkem v TRW. Pro spoustu značek. Jeden kompletní brzdič i s elektronikou stál kolem 40k Kč. Take taky ádná láce.
Vyráběl jsem tyhle třmeny s elektromotorkem v TRW. Pro spoustu značek. Jeden kompletní brzdič i s elektronikou stál kolem 40k Kč. Take taky ádná láce. :-((((
|
|
20.11.2017 22:52 -
|
3111818
|
|
DOUFAK
|
|
|
40 kč nebo 40000 kč ? to snad ne.to nemue být tak drahý. Snad i s celým brzdičem,nebo rovnou celou nábou...
40 kč nebo 40000 kč ? to snad ne.to nemue být tak drahý. Snad i s celým brzdičem,nebo rovnou celou nábou...
|
|
20.11.2017 23:09 -
|
3111823
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Píu e kompletní brzdič - třmen, drák třmenu, destičky, motorek, elektronika = kolem 40.000,- Kč. Takhle jsme to dodávali automobilkám. Jaká je cena v maloobchodě, to netuím.
Píu e kompletní brzdič - třmen, drák třmenu, destičky, motorek, elektronika = kolem 40.000,- Kč. Takhle jsme to dodávali automobilkám. Jaká je cena v maloobchodě, to netuím.
|
|
21.11.2017 12:01 -
|
3111879
|
|
Majerr
|
Město: Roznov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 62 |
|
|
chlapi, kam byste s podelanou ruckou zajeli? Vim kam s tim nepojedu Ale nevim kam pojedu.
chlapi, kam byste s podelanou ruckou zajeli? Vim kam s tim nepojedu :-) Ale nevim kam pojedu.
|
|
21.11.2017 12:42 -
|
3111880
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Mikra> Kdyby jste dodávali do prvovýroby jeden brzdič za 40k, tak by auto pod 5m nestálo
Mikra> Kdyby jste dodávali do prvovýroby jeden brzdič za 40k, tak by auto pod 5m nestálo :-)
|
|
| |
|
|