| | |
17.03.2016 16:55 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I/II
|
2929656
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Pridám problém na X7: mám zatuhnutú páčku ručnej brzdy na zadnom brzdiči. Dá sa to rozhýba na aute, alebo musím demontova celý brzdič a komplet rozobra?
Pridám problém na X7: mám zatuhnutú páčku ručnej brzdy na zadnom brzdiči. Dá sa to rozhýba na aute, alebo musím demontova celý brzdič a komplet rozobra?
|
|
17.03.2016 22:59 -
|
2929715
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze toto na aute nepojde lebo je to trocha inac skladane ako c5 1
myslim ze toto na aute nepojde lebo je to trocha inac skladane ako c5 1
|
|
25.03.2016 11:19 -
|
2931951
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
tak rozobral som brzdič, ale ďalej to nejdem rozobera lebo budem bez auta. Zdá sa e je to robené ako jednorazovka, os páky ručnej brzdy je pravdepodobne zanitovaná (foto páky).
Vnútri je nejaká plechová vysoká klietka, ďalej som u neiel (foto vnutra piestu).
Čo som pozeral, zatiaž opravné sady nie sú, tak asi rieenie bude len nový brzdič
tak rozobral som brzdič, ale ďalej to nejdem rozobera lebo budem bez auta. Zdá sa e je to robené ako jednorazovka, os páky ručnej brzdy je pravdepodobne zanitovaná (foto páky).
Vnútri je nejaká plechová vysoká klietka, ďalej som u neiel (foto vnutra piestu).
Čo som pozeral, zatiaž opravné sady nie sú, tak asi rieenie bude len nový brzdič :-(
Přílohy: paka rucnej brzdy.jpg ( 530233b ) - vnutro piestu.jpg ( 425618b ) - |
|
29.03.2016 20:41 -
Re: Ruční brzda
|
2934265
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Dnesny pribeh.
Cakam na krizovatke, zatiahnem rucnu. O dve-tri minutky konecne medzera medzi autami, tak sa prudsie rozbieham a asi po 70-tich metroch vsetko zhaslo, motor, palubovka, tak som sa snazil vymacknut spojku a dojst ku kraju cesty, este auto sa pohybovalo, ked som akosi reflexne skusil klucom nastartovat. Nastastie, podarilo sa a tak odchadzam. Vsetko svieti, ide ako ma. Ziadnu hlasku o chybe palubak nehodil, ani kontrolka motora, ci service. Akurat v lavom budiku blikala kontrolka rucnej brzdy. Po vypnuti motora a novom starte uz je to OK.
Daka chyba rucnej brzdy? Ze to vyradi aj motor?
Nie nepanikarim, mozno diagnostika, teda, ak tam nieco bude zapisane, o com vsak pochybujem.
Dnesny pribeh.
Cakam na krizovatke, zatiahnem rucnu. O dve-tri minutky konecne medzera medzi autami, tak sa prudsie rozbieham a asi po 70-tich metroch vsetko zhaslo, motor, palubovka, tak som sa snazil vymacknut spojku a dojst ku kraju cesty, este auto sa pohybovalo, ked som akosi reflexne skusil klucom nastartovat. Nastastie, podarilo sa a tak odchadzam. Vsetko svieti, ide ako ma. Ziadnu hlasku o chybe palubak nehodil, ani kontrolka motora, ci service. Akurat v lavom budiku blikala kontrolka rucnej brzdy. Po vypnuti motora a novom starte uz je to OK.
Daka chyba rucnej brzdy? Ze to vyradi aj motor?
Nie nepanikarim, mozno diagnostika, teda, ak tam nieco bude zapisane, o com vsak pochybujem.
|
|
05.04.2016 21:48 -
Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
|
2936924
|
|
WillWolis
|
Město: Trstená, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
jumep napsal(a): diagnostikou sa to da vypnut / nastavit
ale co to takto opravit? - bez diagnostiky sa to tazko povie co mu vadi, nejsu ocka na lanach polamane?
Ahoj, tak nakoniec som to napichol na diagnostiku. Tá ukázala, e chyba je v snímači polohy spojkového pedálu (error message C139F). Chyba sa prejavuje tak, e mi nejde automatické zaahovanie ručnej brzdy pri vypnutí motora (ale len manuálne) a tie autohold v kopci. Chyba vyskočí semtam, niekedy sa neprejaví vôbec.
Take budem musie vymeni tento snímač. Viete mi prosím niektor poradi, či existuje nejaká druhovýroba, alebo je moné kúpi len oroginál Citroen? Aká je cena tohto snímača?
Ahoj, tak nakoniec som to napichol na diagnostiku. Tá ukázala, e chyba je v snímači polohy spojkového pedálu (error message C139F). Chyba sa prejavuje tak, e mi nejde automatické zaahovanie ručnej brzdy pri vypnutí motora (ale len manuálne) a tie autohold v kopci. Chyba vyskočí semtam, niekedy sa neprejaví vôbec.
Take budem musie vymeni tento snímač. Viete mi prosím niektor poradi, či existuje nejaká druhovýroba, alebo je moné kúpi len oroginál Citroen? Aká je cena tohto snímača?
|
|
05.04.2016 21:57 -
|
2936925
|
|
jumep
|
|
|
to inde ako original najskor nezozenes
2189 22
uz som raz mal problem s nim, ale bolo to na inom aute a to malo za sebou uz vselico
bude nacata poloha 0, po vymene sa musi este skalibrovat
to inde ako original najskor nezozenes
2189 22
uz som raz mal problem s nim, ale bolo to na inom aute a to malo za sebou uz vselico
bude nacata poloha 0, po vymene sa musi este skalibrovat
|
|
12.04.2016 23:32 -
|
2940456
|
|
jruze
|
|
|
Pokud by někoho zajímalo jak vypadá elektronická brzda X7. a co odejde a stojí 28000,- toto je bohuel neopravitelné.
Omlouvám se ale stejně to tak dopadne.Protoe jsem neřekl co toto způsobí.
Pokud by někoho zajímalo jak vypadá elektronická brzda X7. a co odejde a stojí 28000,- toto je bohuel neopravitelné.
Omlouvám se ale stejně to tak dopadne.Protoe jsem neřekl co toto způsobí.
Přílohy: 12042016298.jpg ( 755762b ) - 12042016293.jpg ( 797150b ) - 12042016297.jpg ( 806119b ) - |
|
26.05.2016 09:27 -
|
2955735
|
|
sgt
|
|
|
sgt napsal(a): tak rozobral som brzdič, ale ďalej to nejdem rozobera lebo budem bez auta. Zdá sa e je to robené ako jednorazovka, os páky ručnej brzdy je pravdepodobne zanitovaná (foto páky).
Čo som pozeral, zatiaž opravné sady nie sú, tak asi rieenie bude len nový brzdič
DOPLNENIE: neoplatí sa do toho púa, po zime mi to znova zatuhlo a pri opakovanom pokuse o rozhýbanie sa u páka hýbe úplne vožne, ale vôbec nevysúva piestik, take kupujem nový brzdič.
DOPLNENIE: neoplatí sa do toho púa, po zime mi to znova zatuhlo a pri opakovanom pokuse o rozhýbanie sa u páka hýbe úplne vožne, ale vôbec nevysúva piestik, take kupujem nový brzdič.
|
|
26.05.2016 13:39 -
|
2955843
|
|
jumep
|
|
|
nemyslim ze to zvaraju na mieste, ale tak ako si to spravil to isto staci, vycistil si to co bolo zahrdzavele, akurat je problem ze ti tam teraz moze zatekat bordel, tak to asi castejsie zvonku premazavaj
nemyslim ze to zvaraju na mieste, ale tak ako si to spravil to isto staci, vycistil si to co bolo zahrdzavele, akurat je problem ze ti tam teraz moze zatekat bordel, tak to asi castejsie zvonku premazavaj
|
|
26.05.2016 19:44 -
|
2955935
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
muj nazot je takovy ze tahle veci by se opravovat nemeli zvlast ne doma na kolene
to ze to stoji 250 neni argument..pokud na to nemas tak nejezdi..zni to mozna blbe ale realne..neohrozujes jen sebe ale ostatni kolem sebe
muj nazot je takovy ze tahle veci by se opravovat nemeli zvlast ne doma na kolene
to ze to stoji 250 neni argument..pokud na to nemas tak nejezdi..zni to mozna blbe ale realne..neohrozujes jen sebe ale ostatni kolem sebe
|
|
26.05.2016 21:20 -
|
2955949
|
|
sgt
|
|
|
Súhlasím s tebou - ak by sa počas opravy objavila pochybnos o funkčnosti brzdiča, dával by som nový.
Po oprave páka ručnej brzdy funguje ako originál, po natlakovaní iadna netesnos. Defacto som nič nerozobral, len očistil a namazal os páky.
Súhlasím s tebou - ak by sa počas opravy objavila pochybnos o funkčnosti brzdiča, dával by som nový.
Po oprave páka ručnej brzdy funguje ako originál, po natlakovaní iadna netesnos. Defacto som nič nerozobral, len očistil a namazal os páky.
|
|
20.08.2016 20:31 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
2985618
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tad to mas
tad to mas
Přílohy: C5 (X7) - Demontá - montá _ Zadní brzdové destičky (montá TEVES).pdf ( 911977b ) - C5 (X7) - Demontá - montá _ Třmen zadní brzdy (Provedení TEVES).pdf ( 1560092b ) - C5 (X7) - Demontá - Montá _ Kotouč zadní brzdy (Provedení TEVES).pdf ( 1330816b ) - |
|
20.08.2016 20:39 -
|
2985628
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Děkuji i za návod na brzdy, zrovna jsem tu hledal, pokud je elektrická ruční brzda na předek, zda i výměna zadních destiček či kotoučů je třeba řeit přes diagnostiku
Děkuji i za návod na brzdy, zrovna jsem tu hledal, pokud je elektrická ruční brzda na předek, zda i výměna zadních destiček či kotoučů je třeba řeit přes diagnostiku
|
|
20.08.2016 21:58 -
|
2985686
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Elektrická ručka není na předku.
Elektrická ručka není na předku.
|
|
22.08.2016 22:06 -
|
2986471
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
vím, e to sem nepatří, ale odpovím u v tomto vlákně. no stejně to dělat nebudu sám, u se do těchto operací nepoutím jako na BX, Xantii. Pouze jsem sondoval, aby nějaký ňouma měl vybavení a know-how a nedopadlo to patně. Oficiální dealer je na tom momentálně hůře ne kdejaká gará, take tam ne a zatím jsem se nerozkoukal, komu v budoucnu C5 svěřovat. Podle zaslaných obrázků je tedy na X7 el ručka na zadek a za lanovody tahá nějaké servo , koukal jsem i do dílů a tam to vypadalo jako jeden nerozebiratelný celek bez monosti výměny samotných lanovodů ??? Nebo se mýlím ? koukám, e si dcerenka bude muset najít nějakého lepího sponzora Xantii jsme udreli při ivotě 16 let jen se spotřebákem, tady u se děsím dopředu těch pálek No jo, ale pokrok nazastaví
vím, e to sem nepatří, ale odpovím u v tomto vlákně. no stejně to dělat nebudu sám, u se do těchto operací nepoutím jako na BX, Xantii. Pouze jsem sondoval, aby nějaký ňouma měl vybavení a know-how a nedopadlo to patně. Oficiální dealer je na tom momentálně hůře ne kdejaká gará, take tam ne a zatím jsem se nerozkoukal, komu v budoucnu C5 svěřovat. Podle zaslaných obrázků je tedy na X7 el ručka na zadek a za lanovody tahá nějaké servo , koukal jsem i do dílů a tam to vypadalo jako jeden nerozebiratelný celek bez monosti výměny samotných lanovodů ??? Nebo se mýlím ? koukám, e si dcerenka bude muset najít nějakého lepího sponzora :-) Xantii jsme udreli při ivotě 16 let jen se spotřebákem, tady u se děsím dopředu těch pálek :-( No jo, ale pokrok nazastaví :-d
|
|
22.08.2016 22:17 -
|
2986473
|
|
jruze
|
|
|
xantia.hd napsal(a): vím, e to sem nepatří, ale odpovím u v tomto vlákně. no stejně to dělat nebudu sám, u se do těchto operací nepoutím jako na BX, Xantii. Pouze jsem sondoval, aby nějaký ňouma měl vybavení a know-how a nedopadlo to patně. Oficiální dealer je na tom momentálně hůře ne kdejaká gará, take tam ne a zatím jsem se nerozkoukal, komu v budoucnu C5 svěřovat. Podle zaslaných obrázků je tedy na X7 el ručka na zadek a za lanovody tahá nějaké servo , koukal jsem i do dílů a tam to vypadalo jako jeden nerozebiratelný celek bez monosti výměny samotných lanovodů ??? Nebo se mýlím ? koukám, e si dcerenka bude muset najít nějakého lepího sponzora Xantii jsme udreli při ivotě 16 let jen se spotřebákem, tady u se děsím dopředu těch pálek No jo, ale pokrok nazastaví
dával jsem sem foto útrob a jinak rozebrat to sice jde ale stejně na to nic neseene
dával jsem sem foto útrob a jinak rozebrat to sice jde ale stejně na to nic neseene;-)
|
|
08.11.2016 07:04 -
|
3009787
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Dnes nam nejak prituhlo -3,8°C a na Fiatu primrzla rucni brzda - to je klasika. Zadek jsem tahal skoro kilometr nez to povolilo. Naprava je jednoducha - v zime rucku nepouzivat. To neni u tohohle auta zadny problem.
Ale jak je to u C5 s elektrickou ruckou? Jsou problemy s primrzanim a jak to resit v pripade, ze zamrzne? Po vypnuti klicku se automaticky zatahne. Tohle bude moje prvni zima s timto systemem a nerad bych neco pokazil.
Snad se da rucka vyradit, ale to asi nebude to prave. Jake jsou zkusenosti?
Dnes nam nejak prituhlo -3,8°C a na Fiatu primrzla rucni brzda - to je klasika. Zadek jsem tahal skoro kilometr nez to povolilo. Naprava je jednoducha - v zime rucku nepouzivat. To neni u tohohle auta zadny problem.
Ale jak je to u C5 s elektrickou ruckou? Jsou problemy s primrzanim a jak to resit v pripade, ze zamrzne? Po vypnuti klicku se automaticky zatahne. Tohle bude moje prvni zima s timto systemem a nerad bych neco pokazil.
Snad se da rucka vyradit, ale to asi nebude to prave. Jake jsou zkusenosti?
|
|
08.11.2016 07:27 -
|
3009790
|
|
sgt
|
|
|
Ak sa sem-tam o brzdy stará, tak ti nemôe primrznú.
U C5 je monos na palubnom PC vypnú automatické zaahovanie. Ak to nemá v menu, musí si to da povoli v diagnostike. Druhá monos je po vypnutí motora ručnú brzdu odbrzdi tlačidlom.
Ak sa sem-tam o brzdy stará, tak ti nemôe primrznú.
U C5 je monos na palubnom PC vypnú automatické zaahovanie. Ak to nemá v menu, musí si to da povoli v diagnostike. Druhá monos je po vypnutí motora ručnú brzdu odbrzdi tlačidlom.
|
|
08.11.2016 12:30 -
|
3009861
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Dik, jsem rad, ze C5 na to primrzani netrpi. O auto se staram dobre, ale presto mam obavy, aby se neposkodila. Prece jen to neni levna zalezitost. Ja si vzdy nejak poradim, ale s autem jezdi hlavne manzelka a ona to asi moc resit nebude .
Dik, jsem rad, ze C5 na to primrzani netrpi. O auto se staram dobre, ale presto mam obavy, aby se neposkodila. Prece jen to neni levna zalezitost. Ja si vzdy nejak poradim, ale s autem jezdi hlavne manzelka a ona to asi moc resit nebude :-(((( .
|
|
| |
|
|