| | |
29.04.2018 08:55 -
Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
|
3153665
|
|
jruze
|
|
|
Mně deaktivovat jde a vzhledem k tomu e je v automatu jí nepouívám mimoto má načaté jedno lanko sice asi tři drátky - nechce se mi měnit lano ty sice mám , nové dorazy jsem teď dal také take u nehrozí aby zase projely lana ale po předchozím projetí asi zustala né úplně roztaená(na vech bývá v odbrděné poloze tak centimetr a dva vůle a u mne tak tak e jsem lana zaháknul ale jinak funguje OK a nemám čas a chu to řeit )
Mně deaktivovat jde a vzhledem k tomu e je v automatu jí nepouívám mimoto má načaté jedno lanko sice asi tři drátky - nechce se mi měnit lano ty sice mám , nové dorazy jsem teď dal také take u nehrozí aby zase projely lana ale po předchozím projetí asi zustala né úplně roztaená(na vech bývá v odbrděné poloze tak centimetr a dva vůle a u mne tak tak e jsem lana zaháknul ale jinak funguje OK a nemám čas a chu to řeit )
|
|
29.04.2018 22:58 -
|
3153912
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
No tak tak ono je to vypnou klíček, lápnout na brzdu zapnout klíček, stisknout tlačítko a vypnout klíček. Pět úkonů na to abych měl odbrděné auto. A to máme u Citroenu kliku e to jde i kdy se odpoutám abych nael peněenku. Měl jsem půjčeného Pasáta a vyjíděl jsem z parkovitě 15min, ne jsem přiel na to, e se musím připoutat. A tak snadné v nervozitě e mě podskakuje pohon myčky to zas není. Hlavně rád řídím v pohodě a nechci se nervovat s brzdou. Doporučuji vyzkouet. A jde i o gará. Mám tam na betonu pryskyřicový nátěr barvy a pod zadními koly u je odřený. Důvod je ten, e kdy dám málo plynu, na co jsem na rovině zvyklý, tak zadní kola prostě oupnu. Tak tento sloitý postup odbrdění dělám při kadém zajetí do garáe. Vude jinde klidně ručku zatáhnu to je jednoduché. Určitě se nebojím toho, e bych jí nepouíval, tak, e se mi zanese. Na vypnutí automatiky u jsem myslel. Bohuel jsem četl, e kdy to nechám vypnout, tak nebude funkční ani automatické odbrdění při rozjezdu, co mě trochu děsí, ale asi to vyzkouím.
koda e tam nenechaly nějakou monost aby se nezabrzdila. Třeba vypnutí motoru, kdy nedrím selápnutou brzdu. To je přesně případ kdy auto stojí na rovině a ručku nepotřebuje. Jinak proti automatikám nic nemám, kdy mi nezasahují do toho co chci dělat, nebo mají monost dočasného vypnutí. Mnoho lidí nadává na start-stop a ten vůbec nevnímám. Nastartování je rychlejí ně selápnutí spojky, tak pro mě v poho. Asistent rozjezdu mám také rád, zatím dělal přesně to co jsem očekával. Automatické světla na nové C5 super, protoe se dají vypnout přímo na ovladači. To je domylené.
No tak tak ono je to vypnou klíček, lápnout na brzdu zapnout klíček, stisknout tlačítko a vypnout klíček. Pět úkonů na to abych měl odbrděné auto. A to máme u Citroenu kliku e to jde i kdy se odpoutám abych nael peněenku. Měl jsem půjčeného Pasáta a vyjíděl jsem z parkovitě 15min, ne jsem přiel na to, e se musím připoutat. A tak snadné v nervozitě e mě podskakuje pohon myčky to zas není. Hlavně rád řídím v pohodě a nechci se nervovat s brzdou. Doporučuji vyzkouet. A jde i o gará. Mám tam na betonu pryskyřicový nátěr barvy a pod zadními koly u je odřený. Důvod je ten, e kdy dám málo plynu, na co jsem na rovině zvyklý, tak zadní kola prostě oupnu. Tak tento sloitý postup odbrdění dělám při kadém zajetí do garáe. Vude jinde klidně ručku zatáhnu to je jednoduché. Určitě se nebojím toho, e bych jí nepouíval, tak, e se mi zanese. Na vypnutí automatiky u jsem myslel. Bohuel jsem četl, e kdy to nechám vypnout, tak nebude funkční ani automatické odbrdění při rozjezdu, co mě trochu děsí, ale asi to vyzkouím.
koda e tam nenechaly nějakou monost aby se nezabrzdila. Třeba vypnutí motoru, kdy nedrím selápnutou brzdu. To je přesně případ kdy auto stojí na rovině a ručku nepotřebuje. Jinak proti automatikám nic nemám, kdy mi nezasahují do toho co chci dělat, nebo mají monost dočasného vypnutí. Mnoho lidí nadává na start-stop a ten vůbec nevnímám. Nastartování je rychlejí ně selápnutí spojky, tak pro mě v poho. Asistent rozjezdu mám také rád, zatím dělal přesně to co jsem očekával. Automatické světla na nové C5 super, protoe se dají vypnout přímo na ovladači. To je domylené. :-)
|
|
29.04.2018 23:03 -
|
3153913
|
|
jumep
|
|
|
to je obrovska chyba rucne neodbrzdovat rucne, ale nechavat to na automatiku
- trpia silentbloky zadnej napravy
- deru sa vyrazne zadne platnicky
sadnem do auta, stupim na spojku a brzdu, tuknem do tlacitka na odbrzdenie a zaradim, uplne automaticky
to je obrovska chyba rucne neodbrzdovat rucne, ale nechavat to na automatiku
- trpia silentbloky zadnej napravy
- deru sa vyrazne zadne platnicky
sadnem do auta, stupim na spojku a brzdu, tuknem do tlacitka na odbrzdenie a zaradim, uplne automaticky
|
|
29.04.2018 23:04 -
|
3153914
|
|
jruze
|
|
|
Asisten rozjezdu by měl fungovat i při deaktivované ručce - nemá s ní nic společného. - já ho tedy nevnímám páč mám automat a ten se udrí i bez tohoto.
Asisten rozjezdu by měl fungovat i při deaktivované ručce - nemá s ní nic společného.;-) - já ho tedy nevnímám páč mám automat a ten se udrí i bez tohoto.
|
|
30.04.2018 07:01 -
|
3153930
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Nie, asistent rozjazdu pri deaktivovanej automatickej ručnej brzde nefunguje (pri manuálnej prevodovke)
Nie, asistent rozjazdu pri deaktivovanej automatickej ručnej brzde nefunguje (pri manuálnej prevodovke) ;-)
|
|
30.04.2018 08:19 -
|
3153939
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
U toho automatického odbrdění je postup, při kterém odbrzdí hned, bez přetahování přes spojku. Myslím e nastartovat bez spojky (nebo se spojkou a pak ji pustit), brzda, spojka, jednička, pustit brzdu, moná lehce uknout na plyn a ruční se odbrzdí hned při malém povolení spojky, kdy jetě nezabírá. Chce to zkusit, párkrát se mi to povedlo, ale je to sekvence jak při startu rakety, take stejně pouívám normálně tlačítko...
U toho automatického odbrdění je postup, při kterém odbrzdí hned, bez přetahování přes spojku. Myslím e nastartovat bez spojky (nebo se spojkou a pak ji pustit), brzda, spojka, jednička, pustit brzdu, moná lehce uknout na plyn a ruční se odbrzdí hned při malém povolení spojky, kdy jetě nezabírá. Chce to zkusit, párkrát se mi to povedlo, ale je to sekvence jak při startu rakety, take stejně pouívám normálně tlačítko...
|
|
30.04.2018 08:44 -
|
3153941
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
áno, ak nechce drhnú brzdy a poui automatické odbrzdenie, tak tá sekvencia ako pri tarte rakety je nutná
Ja som to robil len vymáčknutím spojky, zaradením jednotky a faloným "medziplynom". Tak sa ti uvožní brzda (podmienky: spojka, plyn, 1. rýchlos).
Teraz ale radej stlačím brzdu a uknem to spínača dole
áno, ak nechce drhnú brzdy a poui automatické odbrzdenie, tak tá sekvencia ako pri tarte rakety je nutná :-))))
Ja som to robil len vymáčknutím spojky, zaradením jednotky a faloným "medziplynom". Tak sa ti uvožní brzda ;-) (podmienky: spojka, plyn, 1. rýchlos).
Teraz ale radej stlačím brzdu a uknem to spínača dole ;-)
|
|
30.04.2018 08:50 -
|
3153942
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Co tady vymýlíte za divočiny. V těch vaich postupech u chybí jen zazpívat internacionálu. Rozjezd bez automatického odbrdění se prování tak, e stojíte na brzdě (to by ostatně při startu motoru mělo být automatické) a klepnete dolů na ovladač ruční brzdy. To ve!!
Co tady vymýlíte za divočiny. V těch vaich postupech u chybí jen zazpívat internacionálu. Rozjezd bez automatického odbrdění se prování tak, e stojíte na brzdě (to by ostatně při startu motoru mělo být automatické) a klepnete dolů na ovladač ruční brzdy. To ve!!
|
|
30.04.2018 09:37 -
|
3153945
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jak prosté, Watsone!
Take závada byla, jako docela často, mezi sedačkou a volantem.
Jak prosté, Watsone!
Take závada byla, jako docela často, mezi sedačkou a volantem. :-d
|
|
30.04.2018 21:51 -
|
3154055
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
vilous napsal(a): Co tady vymýlíte za divočiny. V těch vaich postupech u chybí jen zazpívat internacionálu. Rozjezd bez automatického odbrdění se prování tak, e stojíte na brzdě (to by ostatně při startu motoru mělo být automatické) a klepnete dolů na ovladač ruční brzdy. To ve!!
Meziplyn není úplně od věci. Také ho někdy pouívám na odbrzdění. Je to jen jeden úkon lápnout na plyn a u nemusím hledat kde co stisknout dalího.
Asi je to tím ze málokdy při startu stojím na brzdě (tedy asi nikdy). Prostě stará kola. Dřív se auto bez hraní s plynem nenastartovalo, tak se snaím nelapat na plyn při startu (to někdy vyjde)
Nicméně závěr je jasný, kdy u to mám ručně obdrovat tak tam určitě nepotřebuji automatické zabrzdění. Tím víc, kdy zabrzdění je mnohem jednoduí ne odbrzdění. Jak mi to vyjde, jdu to nechat vypnout
Meziplyn není úplně od věci. Také ho někdy pouívám na odbrzdění. Je to jen jeden úkon lápnout na plyn a u nemusím hledat kde co stisknout dalího.
Asi je to tím ze málokdy při startu stojím na brzdě (tedy asi nikdy). Prostě stará kola. Dřív se auto bez hraní s plynem nenastartovalo, tak se snaím nelapat na plyn při startu (to někdy vyjde) ;)
Nicméně závěr je jasný, kdy u to mám ručně obdrovat tak tam určitě nepotřebuji automatické zabrzdění. Tím víc, kdy zabrzdění je mnohem jednoduí ne odbrzdění. Jak mi to vyjde, jdu to nechat vypnout :)
|
|
14.05.2018 08:03 -
|
3156851
|
|
sgt
|
|
|
Naozaj? Lebo mne to nejde, aj podža manuálu to nemá fungova:
AKTIVACE/DEAKTIVACE AUTOMATICKÝCH FUNKCÍ
Funkce automatického zataení parkovací brzdy po vypnutí motoru a automatického odblokování po rozjezdu vozidla je mono vypnout. Zapnutí/vypnutí se provádí v hlavním menu displeje sdrueného přístroje. Vyberte Parametry vozu \ Komfort \ Automatická parkovací brzda.
Naozaj? Lebo mne to nejde, aj podža manuálu to nemá fungova:
Funkce automatického zataení parkovací brzdy po vypnutí motoru a automatického odblokování po rozjezdu vozidla je mono vypnout. Zapnutí/vypnutí se provádí v hlavním menu displeje sdrueného přístroje. Vyberte Parametry vozu \ Komfort \ Automatická parkovací brzda.
|
|
01.06.2018 20:28 -
|
3160735
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
sgt napsal(a): Naozaj? Lebo mne to nejde, aj podža manuálu to nemá fungova:
Chtěl jsem udělat deaktivaci automatického zataení parkovací brzdy, jeliko funkce namáhá zavěení zadní nápravy a opotřebovává brzd. komponety, bohue dcera ztratila příručku k autu. Kdy si auto pořídila nové, 100% si myslím, e tam ta funkce byla. stáhnul jsem návod, bohuel menu Comfort jsem v autě nenael. Jak deaktivovat ??
Chtěl jsem udělat deaktivaci automatického zataení parkovací brzdy, jeliko funkce namáhá zavěení zadní nápravy a opotřebovává brzd. komponety, bohue dcera ztratila příručku k autu. Kdy si auto pořídila nové, 100% si myslím, e tam ta funkce byla. stáhnul jsem návod, bohuel menu Comfort jsem v autě nenael. Jak deaktivovat ??
Přílohy: brake.pdf ( 51678b ) - |
|
01.06.2018 22:32 -
|
3160818
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
No to je dobrý blázinec - tohle je původ CZ 2011. Vím, e se mohu mýlit, ale jsem přesvědčen, e toto menu tam dřív bylo Asi mi nezbyde nic jiného, ne navtívit Citroen ? jak se s tím pochlapí ...
No to je dobrý blázinec - tohle je původ CZ 2011. Vím, e se mohu mýlit, ale jsem přesvědčen, e toto menu tam dřív bylo :-) Asi mi nezbyde nic jiného, ne navtívit Citroen ? jak se s tím pochlapí ...
|
|
| |
|
|