| | |
16.02.2013 20:06 -
Nesouměrné brdění
|
2548950
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Ahoj Chlapci a Chlapi,
mám takový problém. Moná mi někdo poradíte. Jednoho dne (cca před 14 dny) mi auto při malém přibrďování začalo poměrně prudce táhnout vlevo. Protoe mi při poslední prohlídce mechanik řekl, e destičky u brzy budou potřeba vyměnit, měl jsem za to, e jsou úplně sjeté a tak jsem je nechal vyměnit. Nezměnilo se vůbec nic. Tak jsem hned nechal vyměnit i přední kotouče (217.000Km). A popřád nic.
Pokud jedu rychle po dálnici, nebo dojíím auto a potřebuji jen lehce přibrzdit, auto začne táhnout vlevo (v podstatě sebou čumák cukne vlevo) , poud přilápnu brzdu, srovná se. Je to velmi nepříjené!
Čím to můe být? Mechanik říká, e přední i zadní brzdy jdou OK. Ale já vím, e nejsou
Díky za vá čas a rady.
Ahoj Chlapci a Chlapi,
mám takový problém. Moná mi někdo poradíte. Jednoho dne (cca před 14 dny) mi auto při malém přibrďování začalo poměrně prudce táhnout vlevo. Protoe mi při poslední prohlídce mechanik řekl, e destičky u brzy budou potřeba vyměnit, měl jsem za to, e jsou úplně sjeté a tak jsem je nechal vyměnit. Nezměnilo se vůbec nic. Tak jsem hned nechal vyměnit i přední kotouče (217.000Km). A popřád nic.
Pokud jedu rychle po dálnici, nebo dojíím auto a potřebuji jen lehce přibrzdit, auto začne táhnout vlevo (v podstatě sebou čumák cukne vlevo) , poud přilápnu brzdu, srovná se. Je to velmi nepříjené!
Čím to můe být? Mechanik říká, e přední i zadní brzdy jdou OK. Ale já vím, e nejsou :-(
Díky za vá čas a rady.
|
|
16.02.2013 20:09 -
Re: Nesouměrné brdění
|
2548951
|
|
jumep
|
|
|
silenty v ramenach / capy?
zadna naprava?
zavzdusnene brzdy?
silenty v ramenach / capy?
zadna naprava?
zavzdusnene brzdy?
|
|
29.06.2016 13:11 -
|
2967880
|
|
milda67
|
|
|
Nevím jestli to sem patří,ale asi je to nejblí. Pánové mám dotaz, onehdá se mi stalo,e mi na dálnici vletěl kamion těsně před nos a musel jsem prudce brzdit ze 150 na nějakých 80, z brzd se ozvalo hučení a zesilovalo a najednou se začlo celé auto třepat,e pomalu nelo udret na silnici. Od té doby byl učinek brzd patný a pocit jak kdyby brzdy brzdily půlkou kotouče. Při pomalé volnoběné jízdě z kopce a lehké selápnutí brzdy uplně cítíte jak brzda pravidelně přibrzdí a povolí a přibrzdí a povolí...opravdu jak kdy je iatý kotouč, při brdění v 90km h se auto celé roztřese a mám co dělat ho udret. První podezření padlo na kotouče, take vyměněny vechny 4 kotouče i s destičkama (ve Brembo), bohuel místo zlepení se to jetě zhorilo. Dále v brzdičích vyměněny čepy a gumičky, vyměněny čepy řízení a udělaná geometrie, na jaře vyměněny spodní čepy a silenty na ramenech,stabilizační tyčky taky vyměněny, loni na podzim měněny loiska v kolech - najeto na nich 30tkm. Přemýlel jsem taky o ABS jestli se tam něco nepotento,ale do pedálu to nekope. Nenapadá někoho čím by to mohlo být? Nějak mi dochází nápady
Nevím jestli to sem patří,ale asi je to nejblí. Pánové mám dotaz, onehdá se mi stalo,e mi na dálnici vletěl kamion těsně před nos a musel jsem prudce brzdit ze 150 na nějakých 80, z brzd se ozvalo hučení a zesilovalo a najednou se začlo celé auto třepat,e pomalu nelo udret na silnici. Od té doby byl učinek brzd patný a pocit jak kdyby brzdy brzdily půlkou kotouče. Při pomalé volnoběné jízdě z kopce a lehké selápnutí brzdy uplně cítíte jak brzda pravidelně přibrzdí a povolí a přibrzdí a povolí...opravdu jak kdy je iatý kotouč, při brdění v 90km h se auto celé roztřese a mám co dělat ho udret. První podezření padlo na kotouče, take vyměněny vechny 4 kotouče i s destičkama (ve Brembo), bohuel místo zlepení se to jetě zhorilo. Dále v brzdičích vyměněny čepy a gumičky, vyměněny čepy řízení a udělaná geometrie, na jaře vyměněny spodní čepy a silenty na ramenech,stabilizační tyčky taky vyměněny, loni na podzim měněny loiska v kolech - najeto na nich 30tkm. Přemýlel jsem taky o ABS jestli se tam něco nepotento,ale do pedálu to nekope. Nenapadá někoho čím by to mohlo být? Nějak mi dochází nápady :-(
|
|
29.06.2016 22:01 -
|
2968087
|
|
jumep
|
|
|
no to polovicne brzdenie som mal aj ja, tie tycky co drzia strmene nechodili / isly zle
skus to otvorit este raz, cim si to namazal a ako to chodi / kolko vazeliny si tam dal?
no to polovicne brzdenie som mal aj ja, tie tycky co drzia strmene nechodili / isly zle
skus to otvorit este raz, cim si to namazal a ako to chodi / kolko vazeliny si tam dal?
|
|
29.06.2016 22:30 -
|
2968114
|
|
milda67
|
|
|
měl jsem tu opravnou sadu a v ní je vazelina na namazání
měl jsem tu opravnou sadu a v ní je vazelina na namazání
|
|
29.06.2016 22:41 -
|
2968123
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak pokud má teda správnou vazelínu, tak jsi jí dal nejspí moc. Musí se to jen lehce potřít, aby čep nebyl suchý. Nesmí se nacpat vazelína do díry a zaoupnout tam čep.
Tak pokud má teda správnou vazelínu, tak jsi jí dal nejspí moc. Musí se to jen lehce potřít, aby čep nebyl suchý. Nesmí se nacpat vazelína do díry a zaoupnout tam čep. ;-)
|
|
29.06.2016 23:15 -
|
2968158
|
|
milda67
|
|
|
Jardo já je kvůli tomu měnil,protoe mi to na starých dělalo to stejné a na těch nových to dělá opět to stejné
Jardo já je kvůli tomu měnil,protoe mi to na starých dělalo to stejné a na těch nových to dělá opět to stejné
|
|
30.06.2016 10:00 -
|
2968281
|
|
milda67
|
|
|
je divný,e při tom brdění to nikam netáhne,tudí to dělají obě strany
je divný,e při tom brdění to nikam netáhne,tudí to dělají obě strany:nevim
|
|
03.07.2016 17:29 -
|
2969518
|
|
milda67
|
|
|
tak tyčky na brzdičích překontrolovány a jsou namazány ani moc ani málo,ale je to furt stejné
tak tyčky na brzdičích překontrolovány a jsou namazány ani moc ani málo,ale je to furt stejné :-(
|
|
03.07.2016 17:56 -
|
2969546
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No, to byla jen má úvaha a jruze to vysvětlil, e při brdění to nebude mít vliv. To silný namazání brání spí vrácení destiček od kotouče při putění brzdy. Nebo teda spí třmenu od kotouče.
Jumep píe, e kdy to na tyčkách chodí těko, tak to taky ovlivní sílu brzdění. Asi se to při tuhým chodu trochu zkříí a pak by to mohlo i dret velkou sílu. Tak se zeptám: Jak lehce ti to chodí po těch čepech? Na jednom z těch čepů, někdy i na obou čepech, by mohla být gumička. Je nová? Není zpuchřelá a nabobtnalá? Některý brzdy mají kadý čep jiný. Jeden kulatý a druhý má zfrézovaný plochy po celý dýlce. Má tam určitě ty správný? Dokonce i prohození těch čepů mezi sebou můe brzdu znefunkčnit.
No, to byla jen má úvaha a jruze to vysvětlil, e při brdění to nebude mít vliv. To silný namazání brání spí vrácení destiček od kotouče při putění brzdy. Nebo teda spí třmenu od kotouče.
Jumep píe, e kdy to na tyčkách chodí těko, tak to taky ovlivní sílu brzdění. Asi se to při tuhým chodu trochu zkříí a pak by to mohlo i dret velkou sílu. Tak se zeptám: Jak lehce ti to chodí po těch čepech? Na jednom z těch čepů, někdy i na obou čepech, by mohla být gumička. Je nová? Není zpuchřelá a nabobtnalá? Některý brzdy mají kadý čep jiný. Jeden kulatý a druhý má zfrézovaný plochy po celý dýlce. Má tam určitě ty správný? Dokonce i prohození těch čepů mezi sebou můe brzdu znefunkčnit. :nevim
|
|
03.07.2016 18:12 -
|
2969551
|
|
milda67
|
|
|
Já jsem koupil tu opravnou sadu na brzdíče, take ty tyčky i gumy jsem dal vechny nové, výsledek je stejný jako před výměnou.
Já jsem koupil tu opravnou sadu na brzdíče, take ty tyčky i gumy jsem dal vechny nové, výsledek je stejný jako před výměnou.
|
|
03.07.2016 18:29 -
|
2969558
|
|
Mikra
|
|
|
Hmm, pak jedině rada, zajít za někým, kdo má s těmahle brzdama zkuenosti. Těko najdeme příčinu u PC. Kdy to vezme do tuky zkuenej mechanik, třeba to pozná okamitě, co je patně. Ona toti ani nová sada koupená na konkrétní auto nemusí být ta správná. Prodejci v tom někdy mívají bordel. Servisy taky.
A moná e je chyba úplně jinde.
Hmm, pak jedině rada, zajít za někým, kdo má s těmahle brzdama zkuenosti. Těko najdeme příčinu u PC. Kdy to vezme do tuky zkuenej mechanik, třeba to pozná okamitě, co je patně. Ona toti ani nová sada koupená na konkrétní auto nemusí být ta správná. Prodejci v tom někdy mívají bordel. Servisy taky.
A moná e je chyba úplně jinde.
|
|
03.07.2016 19:08 -
|
2969589
|
|
jumep
|
|
|
ako ti idu zatocit valceky?
ako ti idu zatocit valceky?
|
|
03.07.2016 19:17 -
|
2969593
|
|
milda67
|
|
|
jeden el pomalu rukou a druhá strana la víc těko,musel jsem zabrat tím klíčem na to,ale ten byl taky o něco víc venku
jeden el pomalu rukou a druhá strana la víc těko,musel jsem zabrat tím klíčem na to,ale ten byl taky o něco víc venku
|
|
03.07.2016 19:30 -
|
2969598
|
|
jumep
|
|
|
ok, uz jedine zmerat hadzavost na aute a tiez ako si ocistil naboje?
ok, uz jedine zmerat hadzavost na aute a tiez ako si ocistil naboje?
|
|
03.07.2016 19:34 -
|
2969603
|
|
milda67
|
|
|
náboje normálně ocelovým kartáčem, hazivost chci změřit ,ale je mi divné,e to nikam netáhne při tom brdění,musely by to dělat obě kola zaráz.
náboje normálně ocelovým kartáčem, hazivost chci změřit ,ale je mi divné,e to nikam netáhne při tom brdění,musely by to dělat obě kola zaráz.
|
|
03.07.2016 19:43 -
|
2969606
|
|
jumep
|
|
|
nemuseli, uplne staci ze jeden hadze
mal som to take, pri sundavani vznikol otrep na naboji a hadzalo to, meral som hadzavost a ked som ho dal dole nasiel som ten otrep, zabrusil a bolo to ok
okrem trasenia sa to nijak neprejavovalo
nemuseli, uplne staci ze jeden hadze
mal som to take, pri sundavani vznikol otrep na naboji a hadzalo to, meral som hadzavost a ked som ho dal dole nasiel som ten otrep, zabrusil a bolo to ok
okrem trasenia sa to nijak neprejavovalo
|
|
| |
|
|