| | |
06.03.2013 01:06 -
Re: Senzor opotřebení brzdových destiček
|
2554260
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): Není to drahé?
Bobo má na C5 III 2.2HDI přední Bendix za 1806 Kč a zadní za 854/876 Kč.
Nechápu - mám za to e 1582,- je méně ne 1806,- (nebo se pletu)? Zatím na to nemám čas,ale je v plánu ceník některých dílů a zbývající budou prozatím na dotaz(při porovnávání jsem schopen se pohybovat přiblině o 10-15% níe ne běně dostupné nabídky)
Jinak nejlevnějí dovedu i za polovic a hodně dobré(které často montuji- a spokojenost) REMSA předek 1200,- a zadek 700,- - to je patná cena?
Nechápu - mám za to e 1582,- je méně ne 1806,- (nebo se pletu)? Zatím na to nemám čas,ale je v plánu ceník některých dílů a zbývající budou prozatím na dotaz(při porovnávání jsem schopen se pohybovat přiblině o 10-15% níe ne běně dostupné nabídky);-)
Jinak nejlevnějí dovedu i za polovic a hodně dobré(které často montuji- a spokojenost) REMSA předek 1200,- a zadek 700,- - to je patná cena?
|
|
06.03.2013 10:32 -
|
2554296
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Aha, já myslel e uvádí cenu zadní 1500 + přední 3000, protoe jsi nepsal které a jardda kupoval oboje najednou.
Teď to čtu pečlivěji a u chápu, jsou to jen přední a ta druhá cena není tvoje.
Aha, já myslel e uvádí cenu zadní 1500 + přední 3000, protoe jsi nepsal které a jardda kupoval oboje najednou.
Teď to čtu pečlivěji a u chápu, jsou to jen přední a ta druhá cena není tvoje. :-d
|
|
06.09.2013 18:44 -
|
2616168
|
|
tom90
|
Město: Kadaň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj. Dnes se mi zobrazila signalizace opotřebení brzdových destiček (Break Pads Warn). Jak je potřeba rychle tento problém řeit? Objevuje se signalizace dostatečně dopředu? Respektive zvládnou destičky jetě 300-500 km? Jde mi o to, jestli se stačím vrátit ke svému domovskému mechanikovi, nebo mám problém řeit v místě, kde se vyskytl....
Ahoj. Dnes se mi zobrazila signalizace opotřebení brzdových destiček (Break Pads Warn). Jak je potřeba rychle tento problém řeit? Objevuje se signalizace dostatečně dopředu? Respektive zvládnou destičky jetě 300-500 km? Jde mi o to, jestli se stačím vrátit ke svému domovskému mechanikovi, nebo mám problém řeit v místě, kde se vyskytl....
|
|
06.09.2013 18:54 -
|
2616170
|
|
jumep
|
|
|
500km daju v relativnej pohode
500km daju v relativnej pohode
|
|
25.09.2013 10:57 -
|
2621709
|
|
gull
|
|
|
Nenael jsem přesnějí vlákno, tak hodím dotaz zde: Včera se manelce objevila na displeji hláka "breaking system faulty" a samozřejmě se rozsvítila kontrolka service a krásná červená stopka...nicméně mám odvánou enu, tak vyzkouela na parkoviti, jestli auto brzdí a odváně s tím jela. Nícméně kontrolky po nějaké době zhasly a objevily zase a dnes, opět s tím neměla problém a ujela nějakých 20kiláků - během jízdy opět kontrolky zhasly.. Uvaoval jsem jestli to nebude senzorem destiček, ale ten vypisuje jinou hláku...taky jsem kouknul na nádrku brzdové kapaliny a je tam asi o 5mm pod ryskou...e by to bylo tím? Dneska doplním kapalinu, měl jste někdo stejnou zkuenost?
Nenael jsem přesnějí vlákno, tak hodím dotaz zde: Včera se manelce objevila na displeji hláka "breaking system faulty" a samozřejmě se rozsvítila kontrolka service a krásná červená stopka...nicméně mám odvánou enu, tak vyzkouela na parkoviti, jestli auto brzdí a odváně s tím jela. Nícméně kontrolky po nějaké době zhasly a objevily zase a dnes, opět s tím neměla problém a ujela nějakých 20kiláků - během jízdy opět kontrolky zhasly.. Uvaoval jsem jestli to nebude senzorem destiček, ale ten vypisuje jinou hláku...taky jsem kouknul na nádrku brzdové kapaliny a je tam asi o 5mm pod ryskou...e by to bylo tím? Dneska doplním kapalinu, měl jste někdo stejnou zkuenost?
|
|
25.09.2013 13:17 -
|
2621729
|
|
jumep
|
|
|
ano je to tym, lebo hrozi zavzdusnenie, odporucam ju rovno aj vymenit a pripadne pozret unik
ano je to tym, lebo hrozi zavzdusnenie, odporucam ju rovno aj vymenit a pripadne pozret unik
|
|
11.06.2016 15:24 -
|
2961540
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Po výměně předních destiček a naletování polámaných kabelů sice krásně brzdím, ale rozsvicuje se mi kontrolka e jsou destičky sjeté. u jsem vechno znovu zkontroloval ale na nic jsem nepřiel. Není třeba to odmazat přes diagnostiku.
Po výměně předních destiček a naletování polámaných kabelů sice krásně brzdím, ale rozsvicuje se mi kontrolka e jsou destičky sjeté. u jsem vechno znovu zkontroloval ale na nic jsem nepřiel. Není třeba to odmazat přes diagnostiku.:nevim:nevim
|
|
11.06.2016 15:44 -
|
2961544
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Zkusím to celé odpojit a postupně to připojovat. Díky.
Zkusím to celé odpojit a postupně to připojovat. Díky.
|
|
11.06.2016 19:52 -
|
2961584
|
|
Frenky
|
|
|
Zdravim. Vzpominam si, ze u Xantie kdysi davno mi autorizovany servis menil desticky (poprve a naposled) a neopomel skripnout kablik snimace mezi desku a trmen. Takze vzdy pri zabrzdeni doslo k propojeni kabliku na kostru a signalizovalo to (asi si obratili funkci signalizace ). Frenky
Zdravim. Vzpominam si, ze u Xantie kdysi davno mi autorizovany servis menil desticky (poprve a naposled) a neopomel skripnout kablik snimace mezi desku a trmen. Takze vzdy pri zabrzdeni doslo k propojeni kabliku na kostru a signalizovalo to (asi si obratili funkci signalizace :-)))) ). Frenky
|
|
13.06.2016 10:35 -
|
2961890
|
|
Jirka
|
|
|
Včera postupné odpojování konektorů nepomohlo, nakonec típačky a odstřiení bylo to zkratované zoxidované uvnitř a tím to hlásilo sjeté destičky. Předtím byl upadlý přívod a po naletování to začalo hlásit závadu. Přiletován nový konektor a ji klid.
Včera postupné odpojování konektorů nepomohlo, nakonec típačky a odstřiení :-)) bylo to zkratované zoxidované uvnitř a tím to hlásilo sjeté destičky. Předtím byl upadlý přívod a po naletování to začalo hlásit závadu. Přiletován nový konektor a ji klid.
|
|
20.09.2022 13:17 -
Hláka destičky na konci ivotnosti (pouze za vlhka)
|
3347456
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Zdravím,
posledních pár dní co tu unás furt prí se mi za detě objevuje na displeji hláka "brzdové destičky na konci ivotnosti". Je to pouze za detě a buď mě to otravuje kadých pár vteřin nebo jen sem tam (tak kadých 5 minut). Minulou zimu se mi to stalo taky, ale to bylo pouze párkrát za celou zimu. Teď je to hodně na nervy. Samozřejmě jsem destičky kontroloval (jinak je pohledem kontroluji při kadé výměně pneu) a destičky jsou skoro jako nové.
Take mě napadá jen to, e buď je chyba v nějakém čidle nebo v konektorech z čidla. Někam se dostává voda a je tam zkrat. Bohuel nevím z jakého kola ta chyba je.
Zkouel jsem přes diagnostiku najít nějakou monost vypnutí kontroly destiček, ale nenael jsem. Dalí moností je odpojit vechny čidla, zaizolovat konektory a nechat to tak. Případně samozřejmě se při přehazování kol pohledem podívat na stav čidel a konektorů a zkusit to vyřeit.
Sice to není ideální, ale nejjednoduí je podle mě rozpojit ty konektory, zaizolovat a nechat to tak. Jen nevím přesně jak to funguje. Není tu monost, e po rozpojení tu bude hlásit chybu neustále? Případně jsem úplně mimo a napadá Vás nějaké jiné řeení?
Zdravím,
posledních pár dní co tu unás furt prí se mi za detě objevuje na displeji hláka "brzdové destičky na konci ivotnosti". Je to pouze za detě a buď mě to otravuje kadých pár vteřin nebo jen sem tam (tak kadých 5 minut). Minulou zimu se mi to stalo taky, ale to bylo pouze párkrát za celou zimu. Teď je to hodně na nervy. Samozřejmě jsem destičky kontroloval (jinak je pohledem kontroluji při kadé výměně pneu) a destičky jsou skoro jako nové.
Take mě napadá jen to, e buď je chyba v nějakém čidle nebo v konektorech z čidla. Někam se dostává voda a je tam zkrat. Bohuel nevím z jakého kola ta chyba je.
Zkouel jsem přes diagnostiku najít nějakou monost vypnutí kontroly destiček, ale nenael jsem. Dalí moností je odpojit vechny čidla, zaizolovat konektory a nechat to tak. Případně samozřejmě se při přehazování kol pohledem podívat na stav čidel a konektorů a zkusit to vyřeit.
Sice to není ideální, ale nejjednoduí je podle mě rozpojit ty konektory, zaizolovat a nechat to tak. Jen nevím přesně jak to funguje. Není tu monost, e po rozpojení tu bude hlásit chybu neustále? Případně jsem úplně mimo a napadá Vás nějaké jiné řeení?
|
|
20.09.2022 13:36 -
Re: Hláka destičky na konci ivotnosti (pouze za vlhka)
|
3347457
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Tak nejspí odpověď jsem nael pozdě, ale přece, tak pro ostatní:
.link.
Tak nejspí odpověď jsem nael pozdě, ale přece, tak pro ostatní:
https://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/2539209-senzor-opotrebeni-brzdovych-desticek/
|
|
| |
|
|