| | |
17.01.2012 15:59 -
Porucha posilovače (servo) řízení - C5 II
|
2442214
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze
presunuti diskuze
|
|
07.12.2011 12:19 -
Re: Porucha posilovače (servo) řízení - C5 II
|
2431125
|
|
Jozef
|
Město: amorín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Predvčerom po natartovaní auta neiel posilovač riadenia. Po vypnutí motoru a znovu natartovaní u bolo vetko OK. Odvtedy sa u chyba neopakovala. Nemúe to by predzves neakej skrytej závady? Nemala by som da prehliadnu servo. Alebo blbla len elektronika?
Predvčerom po natartovaní auta neiel posilovač riadenia. Po vypnutí motoru a znovu natartovaní u bolo vetko OK. Odvtedy sa u chyba neopakovala. Nemúe to by predzves neakej skrytej závady? Nemala by som da prehliadnu servo. Alebo blbla len elektronika?
|
|
07.12.2011 12:25 -
|
2431127
|
|
jumep
|
|
|
aku tam mas baterku?
aku tam mas baterku?
|
|
07.12.2011 12:28 -
|
2431128
|
|
Jozef
|
Město: amorín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Pred dvomy rokmi mi tam dali novú keď som kupoval auto v bazári, ale sa mi zdá, e pomaly odchádza. Mohlo to spôsoby túto poruchu?
Pred dvomy rokmi mi tam dali novú keď som kupoval auto v bazári, ale sa mi zdá, e pomaly odchádza. Mohlo to spôsoby túto poruchu?
|
|
07.12.2011 12:31 -
|
2431129
|
|
jumep
|
|
|
ano, je tam elektricke servo, ktore pri poklese napatia pod urcitu hranicu sa vypne
pokles nastava pri zhaveni a startovani
po nastartovani trocha obzivlo baterku a teda pri dalsom nastartovani uz to bezalo ok
ano, je tam elektricke servo, ktore pri poklese napatia pod urcitu hranicu sa vypne
pokles nastava pri zhaveni a startovani
po nastartovani trocha obzivlo baterku a teda pri dalsom nastartovani uz to bezalo ok
|
|
17.01.2012 01:02 -
|
2442073
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
Jozef: tak ako pise jumep, presne toto mi robila baterka pred odchodom do vecnych lovist
Jozef: tak ako pise jumep, presne toto mi robila baterka pred odchodom do vecnych lovist
|
|
17.01.2012 15:54 -
|
2442211
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
mailinko OT nicméně - posilovač nenaběhne i v případě, e se z nějakého důvodu staruje vozidlo za jízdy. jinak se těm výpadků v případě slabé baterky ani nedivím. motor posilovače si je schopen vzít kolem 60A a pokud je baterka K.O., tak altik jen sám o sobě není schopen kompenzovat úbytek napětí, který tímto vznikne...
mailinko OT nicméně - posilovač nenaběhne i v případě, e se z nějakého důvodu staruje vozidlo za jízdy. jinak se těm výpadků v případě slabé baterky ani nedivím. motor posilovače si je schopen vzít kolem 60A a pokud je baterka K.O., tak altik jen sám o sobě není schopen kompenzovat úbytek napětí, který tímto vznikne...
|
|
06.11.2012 15:36 -
|
2518534
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
C5 I. Při volnoběhu (800 ot/min) mi při plném rejdu píská servo. Stačí zvýit otáčky na cca 900 a ztichne. Kapaliny dost a měněná pře asi 12.000 km. Dříve to nedělalo. Ví někdo důvod?
C5 I. Při volnoběhu (800 ot/min) mi při plném rejdu píská servo. Stačí zvýit otáčky na cca 900 a ztichne. Kapaliny dost a měněná pře asi 12.000 km. Dříve to nedělalo. Ví někdo důvod?
|
|
12.05.2014 19:49 -
|
2695305
|
|
cefepim
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Vie mi prosím niekto poradi, čo mohlo spůsobi zníenie účinnosti serva? Vdy ilo žahučko ako kormidlo a dnes zrazu tak nejak tuhie ( nie, e by sa vyplo, len to nejde tak hladko ). Kvapaliny dos. Ďakujem
Vie mi prosím niekto poradi, čo mohlo spůsobi zníenie účinnosti serva? Vdy ilo žahučko ako kormidlo a dnes zrazu tak nejak tuhie ( nie, e by sa vyplo, len to nejde tak hladko ). Kvapaliny dos. Ďakujem
|
|
30.07.2015 10:12 -
Hydraulické čerpadlo řízení (posilovač) rachotí - C5 II
|
2846041
|
|
draceq
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Tak mi začalo dva dny zpátky hydraulické čerpadlo posilovače (viz příloha) vyluzovat prapodivné chrastivé zvuky Jeho řemenice má tendenci se při těchto zvucích lehce "přibrďovat" (jde poznat prokluz řemenu) zejména po nastartování, rachotící tendence má celkem pravidelně při otočení volantu nadoraz (nárůst tlaku). Nedělá to stále, za jízdy se to uklidní a čerpadlo jede třeba půl hodiny normálně, pak zase na pár sekund zarachotí, pak zase klid , nicméně lehký tichý pazvuk (jakoby přesýpajících se malých kostiček v plastovém kelímku) je mono po otevření kapoty a pozorném poslechu čerpadla zaznamenat téměř neustále. Take usuzuji na čerpadlo před smrtí
Vzhledem k cenovce je nové a jako poslední nevyhnutelná monost, take se chci optat, zda má cenu ho nechávat opravovat, případně zda se někomu z přítomných v dílenských zásobách netoulá nějaké starí k odprodeji.
Tak mi začalo dva dny zpátky hydraulické čerpadlo posilovače (viz příloha) vyluzovat prapodivné chrastivé zvuky :-o Jeho řemenice má tendenci se při těchto zvucích lehce "přibrďovat" (jde poznat prokluz řemenu) zejména po nastartování, rachotící tendence má celkem pravidelně při otočení volantu nadoraz (nárůst tlaku). Nedělá to stále, za jízdy se to uklidní a čerpadlo jede třeba půl hodiny normálně, pak zase na pár sekund zarachotí, pak zase klid :nevim, nicméně lehký tichý pazvuk (jakoby přesýpajících se malých kostiček v plastovém kelímku) je mono po otevření kapoty a pozorném poslechu čerpadla zaznamenat téměř neustále. Take usuzuji na čerpadlo před smrtí :-((((
Vzhledem k cenovce je nové a jako poslední nevyhnutelná monost, take se chci optat, zda má cenu ho nechávat opravovat, případně zda se někomu z přítomných v dílenských zásobách netoulá nějaké starí k odprodeji.
Přílohy: jpr892.jpg ( 26087b ) - |
|
29.10.2016 18:38 -
|
3007070
|
|
mikimiki66
|
Město: Rakovník, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj koupil jsem c5 2005 benzin lehce bouranou na pravý předek uraené servo, kdy jsem ho zapojil vrčelo.
Na to jsem vyndal přepínače pod volantem ,ty se rozpadly, ale mám je připojené jen tak tam visí -auto nastartuju ale servo ani nevrkne /nová baterka.
MÁJ TY PŘEPÍNAČE NĚCO SPOLEČNÉHO SE SERVEM ,NAPŘ SNÍMAČ POLOHY VOLANTU?
Ahoj koupil jsem c5 2005 benzin lehce bouranou na pravý předek uraené servo, kdy jsem ho zapojil vrčelo.
Na to jsem vyndal přepínače pod volantem ,ty se rozpadly, ale mám je připojené jen tak tam visí -auto nastartuju ale servo ani nevrkne /nová baterka.
MÁJ TY PŘEPÍNAČE NĚCO SPOLEČNÉHO SE SERVEM ,NAPŘ SNÍMAČ POLOHY VOLANTU?
|
|
29.10.2016 22:20 -
|
3007143
|
|
jumep
|
|
|
to chce diagnostiku, snimac uhlu ma vplyv, ale servo pobezi aj bez neho
udaje zo snimaca uhlu idu do vela jednotiek
to chce diagnostiku, snimac uhlu ma vplyv, ale servo pobezi aj bez neho
udaje zo snimaca uhlu idu do vela jednotiek
|
|
30.10.2016 10:30 -
|
3007235
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě taky vrčí pořád. I kdy stojí na místě s běícím motorem a kolama rovně. Tie si evelí. Nedávno, před dvěma dny, mi jeden nejmenovaný předseda C5clubu vysvětlil, e to tak je správně. Tak to musí být pravda a nemá cenu o tom diskutovat.
Mě taky vrčí pořád. I kdy stojí na místě s běícím motorem a kolama rovně. Tie si evelí. Nedávno, před dvěma dny, mi jeden nejmenovaný předseda C5clubu vysvětlil, e to tak je správně. Tak to musí být pravda a nemá cenu o tom diskutovat. :-p
|
|
28.06.2017 21:36 -
Vymena posilovača riadenia
|
3078856
|
|
dano1
|
Město: Topolčany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Ahoj.Menil niekto riadenie na C5 ll aký je postup či treba sústavu odtlakova atď.
Ahoj.Menil niekto riadenie na C5 ll aký je postup či treba sústavu odtlakova atď.
|
|
19.02.2019 18:07 -
|
3208358
|
|
Mordag
|
Město: Liberec 25, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Ahoj,
jedná se o závadu, kdy mi běí servo i při vypnutém zapalování v plném rejdu? Zkouel jsem pravý i levý rejd a vdy, kdy se opřu "na doraz", spustí se. Čekal jsem jen asi půl minuty, jestli nevypne a nevyplo, musel jsem cuknout volantem asi o 1/4 otáčky zpátky (auto bylo zvedlé v nejvyí poloze, chystal jsem se na brzdy).
Nikdy před tím jsem si toho neviml.
Ahoj,
jedná se o závadu, kdy mi běí servo i při vypnutém zapalování v plném rejdu? Zkouel jsem pravý i levý rejd a vdy, kdy se opřu "na doraz", spustí se. Čekal jsem jen asi půl minuty, jestli nevypne a nevyplo, musel jsem cuknout volantem asi o 1/4 otáčky zpátky (auto bylo zvedlé v nejvyí poloze, chystal jsem se na brzdy).
Nikdy před tím jsem si toho neviml.
|
|
07.07.2022 23:35 -
|
3343701
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím,
jak vede trubko-hadice z posilovače řízení, nechávali jste si ji někdo opravovat? Trochu mi tam prolíná a nová nejde u sehnat. Nebo jak tuto část řeíte?
Děkuji za rady co s tím.
Jedná se o auto citroen c5 II 2.0i 103kW 2004 automat.
Zdravím,
jak vede trubko-hadice z posilovače řízení, nechávali jste si ji někdo opravovat? Trochu mi tam prolíná a nová nejde u sehnat. Nebo jak tuto část řeíte?
Děkuji za rady co s tím.
Jedná se o auto citroen c5 II 2.0i 103kW 2004 automat.
|
|
| |
|
|