| | |
02.11.2011 16:18 -
Při rejdu přibrďuje
|
2423195
|
|
Darja
|
|
|
Tak jsem dneska objevila novou muku na C5. Při mírném vytočení kol doprava slyím, e pravý kotouč krtá o desky, nalevo to nedělá, jen v určitém vytočení kol doprava. Brzdiče jsem čistila v létě, kdy jsem dávala nové obloení na předek. Ručka by to být neměla, lanovody i bowdeny nové, vechno promáznuto.
Co mám jetě vyzkouet?
Tak jsem dneska objevila novou muku na C5. Při mírném vytočení kol doprava slyím, e pravý kotouč krtá o desky, nalevo to nedělá, jen v určitém vytočení kol doprava. Brzdiče jsem čistila v létě, kdy jsem dávala nové obloení na předek. Ručka by to být neměla, lanovody i bowdeny nové, vechno promáznuto.
Co mám jetě vyzkouet?
|
|
02.11.2011 17:20 -
Re: Při rejdu přibrďuje
|
2423204
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud ne ručka, co vůle v loisku?
Pokud ne ručka, co vůle v loisku?
|
|
02.11.2011 17:44 -
|
2423215
|
|
Darja
|
|
|
ručka by musela zareznout ani ne během 6ti měsíců... to je fakt nepravděpodobný... a to táhlo na brzdiči je promazaný
ručka by musela zareznout ani ne během 6ti měsíců... to je fakt nepravděpodobný... a to táhlo na brzdiči je promazaný :nevim
|
|
02.11.2011 17:54 -
|
2423218
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Niekedy sa zvykne lano ručnej zachyti a keď sa vytoči tak ho naahuje a pribrzduje koleso potom.
Niekedy sa zvykne lano ručnej zachyti a keď sa vytoči tak ho naahuje a pribrzduje koleso potom.
|
|
02.11.2011 20:11 -
|
2423251
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Ááááá tak v tom nejsem sám. Tedka nedávno mi vyčistili brzdiče, mázli řádně lanovody a dělá mi to úplně to samé. Akorát e mě to dělá i kdy jedu rovně, ale kdy vytočím kola tak i víc.
Příčina: To si myslím já: desky a kotouče se zajeli a sedli na nevyčitěné a nepromázlé brzdiče. Jak se tedka brzdiče opravili tak se to tam nepatrně hádá a hádat se to tam bude tak dlouho dokud se to nesjede nebo dokud se to nevymění.
Holt to tam pravidelně kníká ale brzdí to furt stejně. Nebál bych se toho. Jen bych si po delí cestě bez brdění áhl pak na kola zda nejsou rozpálená od neustálého brdění nebo zda neni jedno víc horký a druhý studený.
Ááááá tak v tom nejsem sám. :-d Tedka nedávno mi vyčistili brzdiče, mázli řádně lanovody a dělá mi to úplně to samé. ;-) Akorát e mě to dělá i kdy jedu rovně, ale kdy vytočím kola tak i víc.
Příčina: To si myslím já: desky a kotouče se zajeli a sedli na nevyčitěné a nepromázlé brzdiče. Jak se tedka brzdiče opravili tak se to tam nepatrně hádá a hádat se to tam bude tak dlouho dokud se to nesjede nebo dokud se to nevymění.
Holt to tam pravidelně kníká ale brzdí to furt stejně. Nebál bych se toho. Jen bych si po delí cestě bez brdění áhl pak na kola zda nejsou rozpálená od neustálého brdění nebo zda neni jedno víc horký a druhý studený.
|
|
02.11.2011 20:19 -
|
2423255
|
|
jruze
|
|
|
felix81 napsal(a): Ááááá tak v tom nejsem sám. Tedka nedávno mi vyčistili brzdiče, mázli řádně lanovody a dělá mi to úplně to samé. Akorát e mě to dělá i kdy jedu rovně, ale kdy vytočím kola tak i víc.
Trochu bych tu ručku povolil a vyzkouel - mohlo to začít po přeskočení samotelu.
Trochu bych tu ručku povolil a vyzkouel - mohlo to začít po přeskočení samotelu.
|
|
02.11.2011 20:19 -
|
2423256
|
|
jumep
|
|
|
osobne hlasujem za moc pritiahnutu rucnu a pri vytoceni sa pritiahne lano .... ked sa vytoci
osobne hlasujem za moc pritiahnutu rucnu a pri vytoceni sa pritiahne lano .... ked sa vytoci
|
|
02.11.2011 20:38 -
|
2423263
|
|
jumep
|
|
|
nejde o zub kde zabera, ale lano ci je volne ... paka musi mat nejaku nepatrnu volu
nejde o zub kde zabera, ale lano ci je volne ... paka musi mat nejaku nepatrnu volu
|
|
02.11.2011 21:13 -
|
2423274
|
|
Darja
|
|
|
tak tomu nerozumím, jak nepatrnou vůli? kde?
tak tomu nerozumím, jak nepatrnou vůli? kde?
|
|
02.11.2011 21:20 -
|
2423276
|
|
jumep
|
|
|
paka musi ist volne bez odporu lan - par mm ... a potom citis ze tahas lana
paka musi ist volne bez odporu lan - par mm ... a potom citis ze tahas lana
|
|
02.11.2011 21:20 -
|
2423277
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hele, píeme to tady vem. Jsou to brzdy a kdy tomu nehoví, raději to svěř odborníkům.
Jinak já bych se podíval za pomoci někoho druhýho, jestli se ramínko na brzdiči pohne hned po pohnutí páky a nebo a po tom čtvrtým zubu. Podle toho pozná, jestli lano visí a nebo ne.
Hele, píeme to tady vem. Jsou to brzdy a kdy tomu nehoví, raději to svěř odborníkům. :-D
Jinak já bych se podíval za pomoci někoho druhýho, jestli se ramínko na brzdiči pohne hned po pohnutí páky a nebo a po tom čtvrtým zubu. Podle toho pozná, jestli lano visí a nebo ne.
|
|
02.11.2011 21:29 -
|
2423281
|
|
jumep
|
|
|
packy sa vracaju normalne a v pohode?
packy sa vracaju normalne a v pohode?
|
|
02.11.2011 21:40 -
|
2423285
|
|
Darja
|
|
|
Kdy jsem s tím blbla na dílně, tak jo. Tak nevím, jestli to jako nevyčistit jetě nějak brutálněji.. nebo fakt netuím. Nový lanovody a bowdeny u kupovat nebudu, protoe výměna byla jak rodit jeka proti bodlinám Musela se vyvěsit přední náprava
Kdy jsem s tím blbla na dílně, tak jo. Tak nevím, jestli to jako nevyčistit jetě nějak brutálněji.. nebo fakt netuím. Nový lanovody a bowdeny u kupovat nebudu, protoe výměna byla jak rodit jeka proti bodlinám :D Musela se vyvěsit přední náprava :-))))
|
|
02.11.2011 21:52 -
|
2423290
|
|
jumep
|
|
|
ale prt ... to chce len vedet ako na to ...
napravu som popustal len kvoli regulatoru prednemu, to je sialenost ...
a ak si menila lanovody, tak lana vytiahnes v pohode von ...
asi ma nenapada viac, uz len videt ...
este tu je takyto inforapid:
Přední brzdové destičky mírně třou o brzdové kotouče, ani by byl stlačený brzdový pedál.Při brzdění jsou citelné vibrace ve volantu.Zhorení jízdních vlastností vozidla
1. PÙVOD
Moná příčina:Slabý zbytkový tlak v brzdovém okruhu z důvodu seřízení spínače brzdových světel na jeho dráku (vůle mezi tělesem spínače a opěrnou patkou (5) brzdového pedálu není dostatečná).
2. OPRAVA V ZÁRUÈNÍ DOBÌ
Provést seřízení spínače(ů).
Poznámka : V závislosti na vybavení můe mít vozidlo jeden nebo 2 spínače.Provést v uvedeném pořadí seřízení bílého 2 cestného spínače, potom červeného nebo hnědého 2 cestného spínače, je-li vozidlo vybavené 2 spínači
Provést posunutí dozadu přitaením spínačů (2) a (3) v jejich upevňovací příchytce (1) a (4) o několik zoubků :
Posunovat zoubek po zoubku bílý 2 cestný spínač (3) a do zhasnutí brzdových světel
Změřit vzdálenost L1
Posunovat zoubek po zoubku červený nebo hnědý 2 cestný spínač (2) a do dosaení vzdálenosti L2 = L1
Při uvolněném brzdovém pedálu zkontrolovat, e existuje vůle "a" mezi tělesy spínačů a opěrnou patkou (5) brzdového pedálu.
jednoducho zabrat za brzdovy pedal dohora nech sa usadi ...
ale to jedine ak sa tam hybalo s tymi spinacmi
ale prt ... to chce len vedet ako na to ... :)
napravu som popustal len kvoli regulatoru prednemu, to je sialenost ...
a ak si menila lanovody, tak lana vytiahnes v pohode von ...
asi ma nenapada viac, uz len videt ...
este tu je takyto inforapid:
Přední brzdové destičky mírně třou o brzdové kotouče, ani by byl stlačený brzdový pedál.Při brzdění jsou citelné vibrace ve volantu.Zhorení jízdních vlastností vozidla
1. PÙVOD
Moná příčina:Slabý zbytkový tlak v brzdovém okruhu z důvodu seřízení spínače brzdových světel na jeho dráku (vůle mezi tělesem spínače a opěrnou patkou (5) brzdového pedálu není dostatečná).
2. OPRAVA V ZÁRUÈNÍ DOBÌ
Provést seřízení spínače(ů).
Poznámka : V závislosti na vybavení můe mít vozidlo jeden nebo 2 spínače.Provést v uvedeném pořadí seřízení bílého 2 cestného spínače, potom červeného nebo hnědého 2 cestného spínače, je-li vozidlo vybavené 2 spínači
Provést posunutí dozadu přitaením spínačů (2) a (3) v jejich upevňovací příchytce (1) a (4) o několik zoubků :
Posunovat zoubek po zoubku bílý 2 cestný spínač (3) a do zhasnutí brzdových světel
Změřit vzdálenost L1
Posunovat zoubek po zoubku červený nebo hnědý 2 cestný spínač (2) a do dosaení vzdálenosti L2 = L1
Při uvolněném brzdovém pedálu zkontrolovat, e existuje vůle "a" mezi tělesy spínačů a opěrnou patkou (5) brzdového pedálu.
jednoducho zabrat za brzdovy pedal dohora nech sa usadi ...
ale to jedine ak sa tam hybalo s tymi spinacmi
|
|
02.11.2011 21:57 -
|
2423291
|
|
Darja
|
|
|
Nic nevibruje do volantu při brdění.
Zkusím ten brzdový pedál nakopnout nahoru. No a pak zase čitění brzd a pak u asi ze zoufalství vytáhnu a znova usadím bowden.
Nic nevibruje do volantu při brdění.
Zkusím ten brzdový pedál nakopnout nahoru. No a pak zase čitění brzd a pak u asi ze zoufalství vytáhnu a znova usadím bowden.
|
|
| |
|
|